Dakonblackblade Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Με αφορμή το παρακάτω βιντεάκι, τι λέτε, πρέπει ο καθένας να μπορεί να λέει ότι θέλει? Ή πρέπει να προσέχει αυτό που λέει να μη δημιουργεί βία και να στοχοποιεί ομάδες ανθρώπων ? 2
tsifotis Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Θεωρώ οτι η ηλιθιότητα δεν πρέπει να ποινικοποιείται. Η ελευθερία λόγου είναι μεγάλο δώρο όσων αγωνίστηκαν για αυτή προς εμάς, για να την θυσιάσουμε στο βωμό της εμμονής με την πολιτική ορθότητα. Ειδικά δε όταν συντελείται το "έγκλημα" των δυο μέτρων και σταθμών: πχ να τσουβαλιάζουμε με στερεοτυπικά κουσούρια τους Γερμανους (ανεραστα κ κομπλεξικά ρομποτάκια που θέλουν να συνθλίψουν την Ευρώπη λογω πολεμικών απωθήμενων), τους Αγγλους (Αδερφές με μεθυσους γιούς που δέρνονται στα φαλιράκια και πατσαβούρες κόρες που τσιμπουκωνουν περαστικούς), τους Αμερικάνους (ως γνωστόν τα αμερικανάκια είναι χοντροί αφελείς και πολεμοχαρείς), τους ανάλγητους Δανούς που βγάζουν ως άλλοι ναζιστές τα χρυσά δόντια των φουκαράδων μεταναστώνΜεταναστών όπως αραβες, αφρικανοί και ασιάτες που για κάποιο λόγο δαγκωνόμαστε να πούμε ένα στερεότυπο. Μα ούτε ένα κουσούρι βρε αδερφέ να μην έχουν(!)Οκ, το ξέρω εαν πω βρωμιάρη τον ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ προσφυγα που κατούρησε την πόρτα θα θεωρηθώ φασισταριό. Δυστυχώς σε κοινωνία ζω οπότε δεν ανοίγομαι γιατί βαρίεμαι να εξηγώ στον άλλον οτι δεν θεωρώ όλους τους Αφγανούς το ίδιο οπότε χορεύω τον χορό. Αλλα γι αυτόν τον λόγο δεν τσουβαλιάζω Άγγλους με βάση τι έκανε μια ομάδα άγγλων που έρχονται συστημένοι για ξεχαρβάλωμα. Γιατι δεν είμαι αντιρατσιστής από ευαισθησία στους κατατρεγμένους αλλα απο κοινή λογική. Δυο αδέρφια γνωρίζεις και είναι σε ευφυια και παιδεία η νύχτα με την μέρα ο ένας απο τον άλλο, πόσο μάλλον ολόκληρος λαός.Γνωρίζω οτι εαν αφήνεις την απόλυτη ελευθερία σε μια κοινωνία όπως αυτή του λόγου κάποτε έρχεται η ασυδοσία και φτάνουμε σε ρατσιστικα λογυδρια. Γι' αυτο η μόνη λύση είναι η παιδεία.Κατ' εμε όπως προείπα ειναι άστοχη η ποινοκοποίηση της ηλίθιας άποψης (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: όχι επικίνδυνης πχ άλλο πράγμα να λέει κάποιος "οι κρεατοφάγοι είναι ηλίθιοι" και άλλο "να πάμε απόψε όπως είμαστε να δείρουμε κρεατοφάγους" ).Αντιλάμβάνομαι το γεγονός οτι δεν είναι πάντα εύκολο να υπάρχει η απόλυτη ελευθερία λόγου και υπάρχουν κάποιες γκρίζες ζώνες πχ να έχεις δικαίωματα να κάνεις ομιλία σε πλατεία γειτονιάς που μενουν θύματα του ολοκαυτώματος υπερ του Χιτλερ ή όχι;Να έχεις δικαίωμα να πας σε κηδεία να πεις επιχειρηματολογήσεις για το πόσο κακός άνθρωπος ήταν ο απαθανών ή όχι; Δεν μιλάω για επιδοκιμασία φυσικά αλλα ανοχή απο το νόμο.Πρέπει η κοινωνία να ρυθμίζεται απο παιδεία είτε αυτή έρχεται απο το σχολείο, την δημόσια αρθογραφία, διάφορες εκδηλώσεις κλπ σε θέματα του τι είναι καλό να λέγεται και να υπάρχει κοινωνικη αποδοκιμασία γι αυτόν τον ούγκανο που λέει οτι πχ οι ανάπηροι σε αμαξίδια είναι κομπλεξικοί και το πιστεύει, και όχι να υπάρχει μια λίστα που ο νόμος έχει ορίσει εαν επιτρέπεται να ειπωθεί αυτό ή οχι.Γιατί μετά έχουμε να κάνουμε με μια κατάσταση που θα βάζει φραγμούς στην τέχνη (σάτιρα), τις επιστήμες (πχ φυλετικής φύσεως έρευνες dna, την ενημέρωση (να αναφερθεί οτι δεν ήταν ημεδαποί οι συλληφθέντες ή οχι; ) και παει λέγοντας. 1
Lucifer Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Με αφορμή το παρακάτω βιντεάκι, τι λέτε, πρέπει ο καθένας να μπορεί να λέει ότι θέλει? Ή πρέπει να προσέχει αυτό που λέει να μη δημιουργεί βία και να στοχοποιεί ομάδες ανθρώπων ? Οτιδήποτε χρησιμοποιεί την ελευθερία του ατόμου, είτε αυτή είναι του λόγου είτε αφορά την γενικότερη αυτοδιάθεση, για να καταστείλει την ελευθερία κάπου άλλου, εξαιρεί τον εαυτό του αυτού του δικαιώματος. πχ αν κάποιος κύριος που θεωρεί πως είναι δόκιμο να βαράς κάποιον επειδή είναι μαύρος (πχ) στερείται του δικαιώματος να μην τον βαράνε επειδή είναι μαλάκας. Το τι καταστέλλει την ελευθερία κάποιου όμως είναι μεγάλη ιστορία, εγώ μπορώ να βγαίνω και να λέω ότι οι Εβραίοι είναι τσιγκούνηδες, το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι ίδιοι για μένα και όλα καλά -αν όμως κάποιος πάρει την "άποψή" μου και την κάνει δράση, δεν έχω συμβάλλει στην καταπίεση του θύματος; 8
Anorymous Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Εχεις δικαιωμα να λες οτι θες αρκει να μην προσβαλεις τον αλλο και να μην τον προκαλεις παντα σε λογικα πλαισια Το τι καταστέλλει την ελευθερία κάποιου όμως είναι μεγάλη ιστορία, εγώ μπορώ να βγαίνω και να λέω ότι οι Εβραίοι είναι τσιγκούνηδες και παλι προσβλητικο νομιζω ειναι, μπορεις πχ αν εχεις προσωπικη εμπειρεια να πεις γενικα δεν ξερω αλλα οσους εχω γνωρισει ειναι τσιγκουνηδες.
tehAllantin Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Το να εισαι προσβλητικός με το να είσαι φασιστοειδές ρατσιστόμουτρο του κερατά είναι λίγο διαφορετικό Δακονα δεν μπορεσα να δω ολο το βιδεο, αλλα γαμήσου, δεν μπορουν να ειναι ΟΛΑ microaggression. Μου θυμησε λίγο τον PC απο το SouthPark. Ποσο μπροστά ρε οι τύποι 1
Anorymous Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Το να εισαι προσβλητικός με το να είσαι φασιστοειδές ρατσιστόμουτρο του κερατά είναι λίγο διαφορετικό πολλες φορες η πηγη της προσβολης εχει φασιστικο-ρατσιστικο υποβαθρο, ρατσιστες δεν ειναι μονο αυτοι που βριζουν εβραιους και μαυρους.
volos27 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 ολα εχουν ορια,οταν αρχιζεις κ προσβαλεις ιδεολογιες,πιστη,πολιτισμο,τοτε τα εχεις ξεπερασει οι γνωστοι γαλλοι δημοσιογραφοι που με την δικαιολογια της ελευθεριας του λογου φτιαξανε πορνογραφικα σκιτσα που προσβαλανε στεγνα την πιστη καποιου λαου για μενα ηταν τουλαχιστον ηλιθιοι κ επικίνδυνοι για τους γυρω τους
Lucifer Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δεν θεωρώ την προσβολή κάτι το επιλήψιμο. Εγώ μπορεί να προσβάλλομαι όταν θίγουν το κεφαλοτύρι, τι να κάνουμε; Δε θα πάθω τίποτα, ας προσβληθώ. Ούτε το χέρι μου θα σπάσω, ούτε θα στραβωθώ, τίποτα δεν αλλάζει. Και στην τελική, κοτζάμ μαντράχαλοι που πληγώνονται τα συναισθηματάκια τους από τα λογάκια του καθενός, ξέρω 'γω τώρα, δεν παίρνω και πολύ στα σοβαρά την προσωπικότητά τους για να με νοιάζει. Έχω φίλες με μεγαλύτερα. 9
volos27 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 αυτο που λες το κανω μονιμα,προσβαλω φιλους κ γνωστους αλλα ως ενα σημειο
Anorymous Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δεν θεωρώ την προσβολή κάτι το επιλήψιμο. Εγώ μπορεί να προσβάλλομαι όταν θίγουν το κεφαλοτύρι, τι να κάνουμε; Δε θα πάθω τίποτα, ας προσβληθώ. Ούτε το χέρι μου θα σπάσω, ούτε θα στραβωθώ, τίποτα δεν αλλάζει. Και στην τελική, κοτζάμ μαντράχαλοι που πληγώνονται τα συναισθηματάκια τους από τα λογάκια του καθενός, ξέρω 'γω τώρα, δεν παίρνω και πολύ στα σοβαρά την προσωπικότητά τους για να με νοιάζει. Έχω φίλες με μεγαλύτερα. μιλαμε για λογικα πλαισια τον να πεις καποιον χοντρο, ασχημο , αδερφη, καθηστερημενο κλπ κλπ ξερες λενε η γλωσσα κοκαλα δεν εχεις και κοκαλα τσακιζει δεν βγηκε τυχαια δεν ξερεις τι εχει περασει και ενα απλα σχολιο σου τι ψυχολογικη βια θανε για αυτον. 3
taazz Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δεν θεωρώ την προσβολή κάτι το επιλήψιμο. Εγώ μπορεί να προσβάλλομαι όταν θίγουν το κεφαλοτύρι, τι να κάνουμε; Δε θα πάθω τίποτα, ας προσβληθώ. Ούτε το χέρι μου θα σπάσω, ούτε θα στραβωθώ, τίποτα δεν αλλάζει. Και στην τελική, κοτζάμ μαντράχαλοι που πληγώνονται τα συναισθηματάκια τους από τα λογάκια του καθενός, ξέρω 'γω τώρα, δεν παίρνω και πολύ στα σοβαρά την προσωπικότητά τους για να με νοιάζει. Έχω φίλες με μεγαλύτερα. εν μέρη σωστό, αν σου ζητήσει να σταματήσεις γιατί ενοχλείται, ήρεμα και πολιτισμένα και εσύ συνεχίζεις να τον προσβάλλεις, τότε αν βρεθείς δεμένος με καμιά κάλτσα στο στόμα δεν θα πρέπει να σε χαλάσει.
tehAllantin Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 το να "προσβάλονται" καποιοι και να αντιδρούν υπερβολικά επιθετικά (βλεπε charlie hebdo) για μένα είναι απλά δικαιολογία και το ότι πάντα ψάχνουν μία αφορμή από το οτιδήποτε για να κάνουν ότι κάνουν. Οι αιτίες είναι πιο βαθιά ριζωμένες. ( θυμηθηκα αυτο και κλαίω youtube.com/watch?v=mfWM3FXO9pk&feature=youtu.be&list=RDsFKTZ1nxdtM&t=266 )
Lucifer Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 εν μέρη σωστό, αν σου ζητήσει να σταματήσεις γιατί ενοχλείται, ήρεμα και πολιτισμένα και εσύ συνεχίζεις να τον προσβάλλεις, τότε αν βρεθείς δεμένος με καμιά κάλτσα στο στόμα δεν θα πρέπει να σε χαλάσει. Μπορεί να με προσβάλλει και αυτός, δεν καταλαβαίνω γιατί να κλιμακωθεί μέχρι την κάλτσα. Αν δε μπορεί να διαχειριστεί τους ήχους που βγάζω, δεν θα έπρεπε καν να έχει δίπλωμα οδήγησης, είναι καταφανώς καθυστερημένος. 1
tehAllantin Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 μιλαμε για λογικα πλαισια τον να πεις καποιον χοντρο, ασχημο , αδερφη, καθηστερημενο κλπ κλπ ξερες λενε η γλωσσα κοκαλα δεν εχεις και κοκαλα τσακιζει δεν βγηκε τυχαια δεν ξερεις τι εχει περασει και ενα απλα σχολιο σου τι ψυχολογικη βια θανε για αυτον. ναι ρε μλκ, κ εμενα δλδ αν με πουνε φαλακροπουστα, ασχημο, πως εισαι ετσι, δεν ξερεις να παιζεις μπασκετ θα κατσω να κλάψω ή θα ατσαλώσω τον χαρακτήρα μου και θα βγω above της κατάστασης; ΠΟΥ ΠΑΜΕ;
j0hnn1e Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 "Καλημέρα" - Ναι είναι microaggression. Ποιος σου είπε κύριε οτι είναι καλή η ημέρα μου; Γιατί το κρίνεις εσύ για εμένα; Έχουν ξεφύγει τα νούμερα στο βίντεο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα