Βασίλης_29 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Eλευθερια του λογου ονομαζεται κι αυτα που ειπε ο Αμβροσιος χτες, πως "οσοι φανε κρεας να γινει δηλητηριο και να τους τρυπησει το στομαχι"? Καλά αυτό το βίντεο το πήρε ο καθένας και προσάπτει οτι χαρακτηρισμό θέλει στον τίτλο. Οχι οτι και πάλι δικαιολογείται το ξέσπασμα του Αμβρόσιου. Είπε γενικά να σαπίσουν τα στομάχια όσων έφαγαν κρέας την Παρασκευή, έμμεσα επιτήθεται εναντίον άθεων και πιστών γιατί όπως και να έχει νηστεία δεν κάνουν όλοι οι πιστοί.
Lucifer Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 έμμεσα επιτήθεται Αφού εγώ στην αρχή δε το κατάλαβα, λέω "συμβολικό θα 'ναι, όπως τα άλλα". 5
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 1) https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B1, 2) οταν λες παιδεια? γινε λιγο πιο σαφης... για παραδειγμα για γραψε που ΔΕΝ υστερει... η θα μπορουσε να υστερει οσο για το τριτο με λιγα λογια δεν θελεις αντιλογο.. μηπως να σου δειξουμε ενα βιντεο να δεις πως θα ημασταν αν δεν δουλευε? παρακατω δεν μπορεσα να διαβασω... ακουσα και απο την γιαγια μου οτι θα με καταραστει ο θεος που εφαγα τοστ σαββατο πρωι διαβαζω τωρα αυτα.... ανθρωπος ειμαι... ποσο να αντεξω Το τρίτο το πήρες μεμονωμένο και out of context. Αν είναι έτσι να κάνεις τον αντίλογο, ευχαριστώ δεν χρειάζομαι. Φάε καλύτερα ένα αυγό. Το δεύτερο τώρα, απάντησες εύστοχα (στο δοκάρι). Έγραψα "Η παιδεία μου". Μάντεψε σε ποιο πρόσωπο απευθυνόμουν. Και μάντεψε τι απάντησες 2) οταν λες παιδεια? γινε λιγο πιο σαφης... για παραδειγμα για γραψε που ΔΕΝ υστερει... η θα μπορουσε να υστερει Πρώτο, από το βικι που μου δίνεις Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή, την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας». Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια. Γουαου. Τόσο συγκεκριμένος ο ορισμός λέμε που μου σηκώθηκε η τρίχα! Γιατί δεν το έγραψε κανείς τόσο καιρό; Γιατι να μπλέκουμε τα μπούτια μας με ένα τόσο απλό και λυμένο θέμα; Ας δώσουμε κι άλλους συνδέσμους, όπως για παράδειγμα https://en.wikipedia.org/wiki/Paideia https://el.wiktionary.org/wiki/παιδεία https://en.wiktionary.org/wiki/παιδεία και 4 (μπονους) καταλαβαίνω ότι τα διάβασες διαγώνια για να μου την πείς και να κάνεις αντίλογο. Τελικά ούτε μου την είπες, ούτε αντίλογο έκανες. Δεν είναι ότι δεν μπόρεσες να διαβάσεις παρακάτω. Αλλά δεν μπόρεσες να διαβάσεις ούτε παραπάνω. Και όπως λένε πολλοί, σε τέτοιες περιπτώσεις καλύτερα να μασάς (αυγό ας πούμε) παρά να μιλάς γράφεις. Τον ταρζάν να τον κόψεις αν είναι να σου καίει τα εγκεφαλικά κύτταρα. ή μπορεί να φταίει και το τοστ δεν ξέρω.
Praetorianos Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Αφού εγώ στην αρχή δε το κατάλαβα, λέω "συμβολικό θα 'ναι, όπως τα άλλα". Βρε μλκ!, θα βρισκω αρνι στα ρουθουνια ολη την εβδομαδα. 1
volos27 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Καλά αυτό το βίντεο το πήρε ο καθένας και προσάπτει οτι χαρακτηρισμό θέλει στον τίτλο. Οχι οτι και πάλι δικαιολογείται το ξέσπασμα του Αμβρόσιου. Είπε γενικά να σαπίσουν τα στομάχια όσων έφαγαν κρέας την Παρασκευή, έμμεσα επιτήθεται εναντίον άθεων και πιστών γιατί όπως και να έχει νηστεία δεν κάνουν όλοι οι πιστοί. παντα συγκινούμαι οταν η εκκλησια δινει απλοχερα αγαπη 1
ikaruga24 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Καλά τις φράσεις του θυμόσοφου λαού μην τις παίρνεις πολύ τις μετρητοίς. Απο την μια σου λέει όποιος βιάζεται σκοντάφτει και απο την άλλη το γοργόν και χάριν έχει. Για την ιστορία η φράση "οπου δεν πιπτει λόγος πιπτει ραβδο"ς ειναι λιγο του χαβαλε. Για την ακρίβεια το γνωμικό είναι "ων ου τυπτει λογος ουδε ραβδος" δηλαδη σε οποιον δεν πιανουν τα λογια, δεν πιανει ουτε το ξυλο. Παντως νομίζω υπερβάλλεις που θεωρείς την γλωσσα πολύ ισχυρότερη. Ό,τι και να σε αποκαλέσω δε νομίζω να σε πονέσει περισσότερο απο το να σε κοπανάω με ένα καδρλονι μεχρι να ματώσεις. Εκτος αν ειμαι εγω χοντρόπετσος (χμμ ακομα κι εκει ο θυμοσοφος λαος την αναισθησια την ταιριάζει με κατι σωματικό ) "Αυτά που απλά τρώγανε ξύλο" ; Μην το λες ετσι απλα, δεν υπάρχει απόδειξη επ' αυτού, κάθε περίπτωση ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Εκτός εαν συγκρίνουμε μια ξυλιά στον πισινό με 24/7 κραυγες αποδοκιμασιας και εξευτελισμου. Οι παροιμίες και και φράσεις όμως που βγήκαν έχουν κάποια βάση ακόμα και αν είναι αντικρουόμενες. Για το ότι θεωρώ ότι η γλώσσα είναι ισχυρότερη του σώματος είμαι σίγουρα υποστηρικτής. Το σε κοπανάω με καδρόνι μέχρι να ματώσεις θεωρώ ότι έχει λιγότερη δύναμη από μπαράζ από στοχευμένες κουβέντες που χτυπάνε κέντρο στην ψυχή του άλλου. Επίσης είναι πολύ πιο ύπουλη η γλώσσα καθώς τα αποτελέσματα της δεν φαίνονται απευθείας και συνήθως απλά στοιβάζονται. Εχεις δει παράδειγμα την έκφραση και το μυαλό παιδιού όταν ένας γονιός επανειλημμένα προσβάλει και ασκεί λεκτική βία στον άλλο (παράδειγμα "κοίτα τι άχρηστο πατέρα που έχεις, φρόντισε να μην του μοιάσεις ποτέ") ή ανάλογα bullying σε παιδιά που έχουν κάποιο πρόβλημα ή είναι κάπως διαφορετικά από άλλα παιδιά. Με λίγα λόγια μπορεί η βαριοπούλα να σπάει πέτρες, σύμφωνοι αλλά και οι σταγόνες νερού σπάνε πέτρες αν χτυπάν επανειλημμένα την πέτρα. Για να μην θεωρηθώ ότι είμαι υπέρ του censorship, όχι δεν είμαι, απλά είμαι υπέρ του να βουτάς λίγο τη γλώσσα στο μυαλό σου πριν πεις το οτιδήποτε γιατί πονάει το ίδιο πολύ (για εμένα περισσότερο) από το να σηκώσεις χέρι.
De@th L0rd Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Προς όλους τους πολιτικά ορθούς όπως το βλαμένο ξανθό στο βίντεο. Μιλάμε τα μισά τυπάκια στο βίντεο είναι λες και τους έχουν κάνει λοβοτομή για να είναι PC. Έλεος. 1
taazz Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Με την ίδια λογική, βγαίνουν και λένε κάποιοι που τους θίγουν οι αποκαλύψεις των Παναμαλίξ (απο το γνωστό γαλατικό χωριό) οτι δεν τους αρέσει που βγάνουν οι εφημερίδες τα άπλυτά τους στην φόρα και πως παρακαλούν πολύ να σταματήσει το πιπίλισμα αυτής της καραμέλας. Το πιπίλισμα όμως δεν σταματά κι' έτσι την άλλη μέρα οι δημοσιογράφοι, οι εκδότες, οι διανομείς και οι αναγνώστες βρίσκονται με μια κάλτσα στο στόμα, με βαρίδια απο μπετόν στα πόδια και στον πάτο μιας λιμνοθάλασσας. Και γαμώ, λέμε! Ενώ το να αγοράσουν την εφημερίδα και να απολύσουν όλους όσους δούλεψαν στο ρεπορτάζ δείχνει πολιτισμένη κοινωνία που ανέχεται την ελευθερία λόγου. Έκανες την τρίχα, τριχιά και ποιο το νόημα;
SlickNick Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Με αφορμή το παρακάτω βιντεάκι, τι λέτε, πρέπει ο καθένας να μπορεί να λέει ότι θέλει? Ή πρέπει να προσέχει αυτό που λέει να μη δημιουργεί βία και να στοχοποιεί ομάδες ανθρώπων ? Έχει διαφορά το να λες τη γνώμη σου από το να παρακινείς τους άλλους σε βία. Οι συγκεκριμένοι ακροαριστεροί προσπαθούν να φιμώσουν τις αντίθετες απόψεις ταυτίζοντας όποιον διαφωνεί με την ιδεολογία τους με κάποιον που "μισεί" τους ανθρώπους που και καλά προστατεύουν. Πχ αν πεις ότι δεν είσαι φεμινιστής(ιδεολογία με πολλά παρακλάδια), θα σου πουν ότι μισείς τις γυναίκες(φύλο). Άμα πεις ότι πιστεύεις πως το Ισλαμ(θρησκεία) είναι βίαιο, θα σου πουν ότι μισείς τους Μουσουλμάνους(θρησκευτική ομάδα ανθρώπων). Έχει αρχίσει να έρχεται και στην Ελλάδα αυτή η σαπίλα οπότε αργά η γρήγορα θα τα τρώμε στη μάπα όλο και περισσότερο... 3
iordanis77 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Καλά αυτό το βίντεο το πήρε ο καθένας και προσάπτει οτι χαρακτηρισμό θέλει στον τίτλο. Οχι οτι και πάλι δικαιολογείται το ξέσπασμα του Αμβρόσιου. Είπε γενικά να σαπίσουν τα στομάχια όσων έφαγαν κρέας την Παρασκευή, έμμεσα επιτήθεται εναντίον άθεων και πιστών γιατί όπως και να έχει νηστεία δεν κάνουν όλοι οι πιστοί. Περα απο τους χαρακτηρισμους που μπορει να προσαψει καποιος στο τιτλο του βιντεο, αυτα που ειπε ειναι σαφη και συγκεκριμενα. Μητροπολιτης της ορθοδοξης εκκλησια(επονομαζομενος και "αγιος") να μιλαει σαν τζιχαντιστης...
φιρίκι Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Ενώ το να αγοράσουν την εφημερίδα και να απολύσουν όλους όσους δούλεψαν στο ρεπορτάζ δείχνει πολιτισμένη κοινωνία που ανέχεται την ελευθερία λόγου. Έκανες την τρίχα, τριχιά και ποιο το νόημα; Ατυχο παράδειγμα, ομολογουμένως. Το νόημα ήταν οτι η έλλειψη ανοχής προς τα λεγόμενα του άλλου και ακόμη περισσότερο η μεθόδευση της φυσικής του εξόντωσης μπορεί (ίσως, πιθανώς, ενδεχόμενα) να είναι επιζήμια για το κοινωνικό σύνολο. Έχει αρχίσει να έρχεται και στην Ελλάδα αυτή η σαπίλα οπότε αργά η γρήγορα θα τα τρώμε στη μάπα όλο και περισσότερο... Καταλαβαίνω τι λες. Ερχεται μαζί της όμως και η αντίστοιχη ακροδεξιά σαπίλα κατα τα μέρη μας, τύπου Τραμπ ας πούμε, θα τρώμε κι' αυτήν στην μάπα όλο και περισσότερο.
taazz Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Ατυχο παράδειγμα, ομολογουμένως. Το νόημα ήταν οτι η έλλειψη ανοχής προς τα λεγόμενα του άλλου και ακόμη περισσότερο η μεθόδευση της φυσικής του εξόντωσης μπορεί (ίσως, πιθανώς, ενδεχόμενα) να είναι επιζήμια για το κοινωνικό σύνολο. Η έλλειψη σεβασμού προς την ιδιαιτερότητα-αδυναμία του άλλου μπορεί να έχει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα.
SlickNick Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Καταλαβαίνω τι λες. Ερχεται μαζί της όμως και η αντίστοιχη ακροδεξιά σαπίλα κατα τα μέρη μας, τύπου Τραμπ ας πούμε, θα τρώμε κι' αυτήν στην μάπα όλο και περισσότερο. Η ακροδεξιά σαπίλα έρχεται ακριβώς επειδή εδώ και πολλά χρόνια κυριαρχεί η ακροαριστερή σαπίλα στον Δυτικό κόσμο. Τα άκρα φέρνουν άλλα άκρα...
φιρίκι Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Η έλλειψη σεβασμού προς την ιδιαιτερότητα-αδυναμία του άλλου μπορεί να έχει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. Σωστό είναι αυτό. Και η φυσική εξόντωση πού κολλάει; Η ακροδεξιά σαπίλα έρχεται ακριβώς επειδή εδώ και πολλά χρόνια κυριαρχεί η ακροαριστερή σαπίλα στον Δυτικό κόσμο. Τα άκρα φέρνουν άλλα άκρα... Εδώ γελάμε! Η ποιά; Η κυριαρχία των χρηματαγορών και των πετρελαιάδων (μεταξύ άλλων δημοκρατικών δυνάμεων) ακροαριστερή σαπίλα; Τα άκρα φέρνουν άκρα, συμφωνούμε.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Που την είδατε την ακροαριστερά στο βίντεο δεν μπορώ να καταλάβω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα