Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί να με προσβάλλει και αυτός, δεν καταλαβαίνω γιατί να κλιμακωθεί μέχρι την κάλτσα. Αν δε μπορεί να διαχειριστεί τους ήχους που βγάζω, δεν θα έπρεπε καν να έχει δίπλωμα οδήγησης, είναι καταφανώς καθυστερημένος.

Μπαααα, πάνε οι εποχές που έδινα βάση στον κάθε @@ρα. Τώρα θα το πω μια, θα το πω 2, την τρίτη υπνωτικό στον καφέ και πέταμα σε κανα πάρκο. Σιγά μην κάτσω να πέσω στο επίπεδο του κάθε βλαμμένου.

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπορεί να με προσβάλλει και αυτός, δεν καταλαβαίνω γιατί να κλιμακωθεί μέχρι την κάλτσα. Αν δε μπορεί να διαχειριστεί τους ήχους που βγάζω, δεν θα έπρεπε καν να έχει δίπλωμα οδήγησης, είναι καταφανώς καθυστερημένος.

Δεν είναι λύση αυτό που λες γιατί αν σε προσβάλλει και αυτός η κατάσταση θα γίνει χειρότερη.

Απάντηση πάντως στο τι μπορούμε να λέμε δεν υπάρχει διότι ο καθένας μπορεί να προσβάλλεται με 1 εκατομμύριο πράγματα οπότε αν πάμε με αυτή την λογική δεν θα πρέπει να λέμε τίποτα και να είμαστε μια μουγκή κοινωνία.

Το μόνο που θα πω πολύ γενικά είναι να προσέχουμε και να σκεφτόμαστε πριν μιλήσουμε, μην βγάζουμε στην φόρα οτι μας περνάει μέσα από το μυαλό μας.

Δημοσ.

ο μιμητης του νιτσε ειχε πει αναφερομενος στην κοινωνια κ το πως αντιμετωπιζει την ελευθερια,το εξης

αυτος θελει να ειναι ελευθερος,σκοτωστε τον

Δημοσ.

ο μιμητης του νιτσε ειχε πει αναφερομενος στην κοινωνια κ το πως αντιμετωπιζει την ελευθερια,το εξης

αυτος θελει να ειναι ελευθερος,σκοτωστε τον

Έχει κάποια βάση και εγώ το ερμηνεύω ως εξής, οι άνθρωποι θέλουμε να το παίζουμε ελεύθεροι να λέμε οτι είμαστε ελεύθεροι κτλ, αλλά βαριόμαστε να παλέψουμε για την ελευθερία αυτή. Έτσι όταν κάποια στιγμή πέσουμε από το ροζ συννεφάκι και διαπιστώσουμε οτι αυτό δεν ισχύει και τόσο ή σε κάποιες περιπτώσεις δεν ισχύει και καθόλου, δεν παλεύουμε και χαιρόμαστε να βλέπουμε και τον διπλανό μας ανελεύθερο και περιορισμένο ώστε να δικαιολογηθούμε για την στάση μας. Παρόμοιο σκεπτικό εφαρμόζεται και στο παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.

η ελευθερια δεν ειναι προσωποκεντρικη,εχει να κανει με το κοινωνικο συνολο,εγω ,εσυ κ αλλοι 20 μπορει να εχουμε απαλλαγεί απο ολα αυτα που μας περιοριζουν να ειμαστε ελευθεροι με την ωμη εννοια,ποτε ομως δεν θα μπορεσουμε να το κανουμε πραξη γιατι απλα οι κοινωνια εχει συνορα

Δημοσ.

Δεν θεωρώ την προσβολή κάτι το επιλήψιμο. Εγώ μπορεί να προσβάλλομαι όταν θίγουν το κεφαλοτύρι, τι να κάνουμε; Δε θα πάθω τίποτα, ας προσβληθώ. Ούτε το χέρι μου θα σπάσω, ούτε θα στραβωθώ, τίποτα δεν αλλάζει.

Και στην τελική, κοτζάμ μαντράχαλοι που πληγώνονται τα συναισθηματάκια τους από τα λογάκια του καθενός, ξέρω 'γω τώρα, δεν παίρνω και πολύ στα σοβαρά την προσωπικότητά τους για να με νοιάζει. Έχω φίλες με μεγαλύτερα.

"I like offending people, because I think people who get offended should be offended"

μεγας torvalds

• Like 2
Δημοσ.

ναι ρε μλκ, κ εμενα δλδ αν με πουνε φαλακροπουστα, ασχημο, πως εισαι ετσι, δεν ξερεις να παιζεις μπασκετ θα κατσω να κλάψω ή θα ατσαλώσω τον χαρακτήρα μου και θα βγω above της κατάστασης; ΠΟΥ ΠΑΜΕ;

αν σου εκαναν μπουλινγκ στο σχολειο πολυ πιθανο αυτα τα λογια να ανοιξουν παλιες πληγες και γενικα δεν ξερεις τι θεματα εχει ο αλλος εσυ μπορει να πειραζεις τον κολλητο σου για χαβαλε και αυτος να το παιρνει σοβαρα γιατι εχει Α βιωματα.

Δημοσ.

Με αφορμή το παρακάτω βιντεάκι, τι λέτε, πρέπει ο καθένας να μπορεί να λέει ότι θέλει? Ή πρέπει να προσέχει αυτό που λέει να μη δημιουργεί βία και να στοχοποιεί ομάδες ανθρώπων ?

Ναι. Freedom of speech.

Παρότι είμαι της οπτικής ότι αυτός που λέει κάτι είναι υπεύθυνος για αυτό που λέει, στη πράξη δεν βρίσκω τον τρόπο όπου κάποιος θα τιμωρείται για κάτι (κακό) που λέει, χωρίς να δημιουργηθούν άλλου είδους προβλήματα.

Για μένα, ελευθερία λόγου σημαίνει να μπορεί κάποιος να πει ότι θέλει. Ταυτόχρονα το "μπορεί να" δεν σημαίνει αυτομάτως ότι "πρέπει να". Δεν πιστεύω δηλαδή ότι όλοι οι άνθρωποι θέλουν να αρχίσουν να βρίζουν άλλους επειδή τους ξίνισε το χρώμα τους. Σίγουρα υπάρχουν φαινόμενα που οι μεν πλειονότητες/μειονότητες "τα πρήζουν" στις άλλες πλειονότητες/μειονότητες αλλά δεν είναι αρκετό. Αν ένας πει "άντε ρε γύφτουλα", τότε ο άλλος μπορεί να πει "άντε ρε βρωμιάρη" και να τελειώσει εκεί.

Το άλλο θέμα είναι ότι σε μια μουλτι-πολιτισμική κοινωνία, δεν είναι εφικτό κάποιος "να προσέχει τι λέει". Οι διαφορές μεταξύ κουλτούρων είναι ώρες ώρες χαώδεις. Οτιδήποτε πει κάποιος, ενδέχεται να ακουστεί προσβλητικό από κάποιον άλλον και κατά κάποιο τρόπο, να "δημιουργήσει βία". Θέλωντας και μη, όλο και κάποιος θα "στοχοποιηθεί".

Στο βιντεάκι αυτά που λένε μου φαίνονται λίγο "first world problems". Υπερβολικά μεν για τα δικά μου δεδομένα, αλλά από την άλλη χ@στ@κα. Στα comments πάντως τους κράζουν, με το πιο επικό αυτό

"Saying God bless you is a microagression," Are you kidding me? I'm an atheist and I couldn't care less if someone said "god bless you" to me.

Δημοσ.

Πάντως αυτά τα τυπάκια είναι στο Yale και στο Princeton . Το μέλλον της αμερικής. Μην αμφιβάλλετε  πως θα τους δούμε στο μέλλον. 

Εννοείται πως έχουμε και εδώ δράσεις εναντίον ομιλητών που δεν γουστάρουμε στα πανεπιστήμια.

Δημοσ.

αν σου εκαναν μπουλινγκ στο σχολειο πολυ πιθανο αυτα τα λογια να ανοιξουν παλιες πληγες και γενικα δεν ξερεις τι θεματα εχει ο αλλος εσυ μπορει να πειραζεις τον κολλητο σου για χαβαλε και αυτος να το παιρνει σοβαρα γιατι εχει Α βιωματα.

σιγα μην μου καναν κ ping pong. Ρε μλκ ποσο εισαι; εγω ειμαι 31. Στο σχολείο έχω φάει απιστευτα πολύ ξύλο, έχω δώσει αλλα κυρίως φάει (δεν έχω πολυ δυνατό σκαρι :P ) Αυτό στην ουσία με βοήθησε γιατί το έκανα να με βοηθήσει. Το ξέρω πως δεν ειναι ολοι οι άνθρωποι ίδιοι, αλλά αμα ο άλλος παρει στα σοβαρά και μελαγχολήσει για το οτιδήποτε λέει ο συνομιλητής του, σορρυ, δεν ειναι δικο μου το πρόβλημα.

Δημοσ.

σιγα μην μου καναν κ ping pong. Ρε μλκ ποσο εισαι; εγω ειμαι 31. Στο σχολείο έχω φάει απιστευτα πολύ ξύλο, έχω δώσει αλλα κυρίως φάει (δεν έχω πολυ δυνατό σκαρι :P ) Αυτό στην ουσία με βοήθησε γιατί το έκανα να με βοηθήσει. Το ξέρω πως δεν ειναι ολοι οι άνθρωποι ίδιοι, αλλά αμα ο άλλος παρει στα σοβαρά και μελαγχολήσει για το οτιδήποτε λέει ο συνομιλητής του, σορρυ, δεν ειναι δικο μου το πρόβλημα.

Η ψυχολογικη βια πολλες φορες ειναι πιο ισχυρη απο την σωματικη

32 ειμαι και μπουλιγνκ δεν υπαρχει μονο στο σχολειο αλλα και στην υπολοιπη μας ζωη απο το πως θα κοροιδεψεις εναν μεσα στο λεωφορειο μεχρι την καταπιεση του αφεντικου στην εργασια κλπ κλπ.

Για αυτο ειμαστε οπως ειμαστε σε μια κοινωνια γεματη καταθλιψη και αποξενωση γιατι δεν ειναι δικος μας προβλημα....

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...