Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με την ευκαιρία της ημέρας και αφου προεκυψαν 2-3 cd απο εφημεριδες με παραδοσιακα τραγουδια (κλαρινα κ.α. - το top40 των επιτυχιων πχ παπακι, θαλασσα θαλασσα, καγκελια κλπ) και τα ακουγα σε ολους τους σταθμους (blackman - ΕΡΑ) αναρωτιομουν:

1. Μαλλον δεν ειμαι ο μονος που δεν χαλιεται να τα ακουει σε τετοιες περιστασεις εεε; Εννοώ μεγαλες γιορτες, γαμους, πανηγύρια.

2. Ειναι και αυτα ενα σημαντικο κομματι της παραδοσης μας μαλλον εεε;

3. Εξακολουθουμε να παραγουμε ή ολα ειναι παλια/διασκευές; Και αν ναι, νεοι καλλιτέχνες ή και μεγαλύτεροι;

Ωρες ωρες αν σε γιορτή παραμενω εξω -πραγμα εξαιρετικά σπανιο - το επιδιωκω να τα ακουσω απο e-radios οσο και αν δε με τρελαίνουν. Επισης αυτες τις μερες γίνονται οι απίστευτες αφιερωσεις σε ραδιοφωνα : πχ ο Γιαννης απο το Μοναχο, ο Κωστας απο την Αυστραλία κοκ.

Δημοσ.

Γουστάρω τέτοια κομμάτια αυτή την περίοδο.

Αρκετά πρέπει να είναι διασκευές από παλιά, αλλά υπάρχουν και άλλοι τραγουδιστές/μουσικοί όπως Σαφέτης, Καψάλης.

• Like 2
Δημοσ.

Κρίμα που χάνεται η παράδοση μέσα από τους κάθε λογής σκυλάδες.

Όχι για την "πατρίδα" κτλ, αλλά γιατί χάνονται ωραία τραγούδια.

Όσοι δεν βαριούνται ας ψάξουν για την αδερφή της Αμπατζή (της Ρήτας) και για τον Καρακώστα. Τα άλλα θα έρθουν.

• Like 2
Δημοσ.

Υπάρχουν δημοτικά και "δημοτικίζοντα" (έτσι τα λένε στο χώρο). Τα δημοτικά είναι παλιά τραγούδια τύπου "μπήκαν τα γίδια στο μαντρί" ενώ τα δημοτικίζοντα είναι νέα τραγούδια που μοιάζουν για δημοτικά αλλά φυσικά δεν είναι.

Groot, αν σου αρεσει το κλαρινο του Καρακωστα μπορεις να πας να ακουσεις τον γιο του.

Δημοσ.

Καλά καποιοι τα βαζουν ισως για πλακα αλλα ειναι οτι πρεπει για τετοιες περιστασεις (εννοω γιορτές και πανηγύρια). Και νομίζω οτι ειναι πραγματικα παραδοση του τοπου.

Δημοσ.

Εγώ πλέον με τα χρόνια εκτιμώ το δημοτικό τραγούδι , το καλό ομως. Δεν μπορώ το πανηγυριώτικο. Κλαρίνα και βιολιά αν και δύσκολα βρίσκεις προσεγμένο στίχο σε βιολιά. 

Σημασία έχει βέβαια και η εκτέλεση καθώς πολλά τραγούδια έχουν ειπωθεί πολλές φορές. 

Δεν μπορώ καθόλου το κλαπατσίμπανο. 

Δύο αγαπημένα εκατέρωθεν. Το πρώτο του τόπου μου. 

Δημοσ.

Ενα παραδοσιακο Ηπειρωτικο, η "Πικροδαφνη", οσες φορες την επαιξα @ ραδιοφωνο,
τα "εσπασε" κανονικα λεμε! Δηλαδη, δεν υπηρξε ανθρωπος που να μην (τη) γουσταρει,
ειδικα σε αυτη, την απιστευτη live εκτελεση, απο τους "On The Road" plus Ν.Ζιώγαλας:
B)
https://www.youtube.com/watch?v=SQr4HhKIrWs

:-)
και μια εκτελεση της, 60 χρονια πισω:

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...