Moderators Malthador Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Φταίνε ΚΑΙ οι υπόλοιποι που άφησαν απ τα μάτια τους το παιδί. Τελεία. Οκ, άποψή σου. Η δική μου είναι ότι δεν φταίνε οι γονείς και -ευτυχώς- επιβεβαιώνομαι από το γεγονός ότι κατηγορίες απαγγέλθηκαν μόνο στον ιδιοκτήτη. Π.χ. σε άλλη περίπτωση που έφταιγαν οι γονείς απαγγέλθηκαν κατηγορίες και σε αυτούς. Εμένα η απορία μου, ακούγοντας την είδηση αρχικά, είναι ποια μάνα αφήνει ένα 5χρονο να κόβει βόλτες, γνωρίζοντας πως ο ιδιοκτήτης έχει θηρία εκεί μέσα; Η μάνα που έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι τα σκυλιά είναι εκπαιδευμένα και καλά κλειδωμένα;
~mxls~ Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 ... Η μάνα που έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι τα σκυλιά είναι εκπαιδευμένα και καλά κλειδωμένα; Μα και επαγγελματίας εκπαιδευτής να'ναι ο οικοδεσπότης, δεν αφήνεις για κανένα λόγο μικρό παιδί με τόσα σκυλια. Χρειάζεται επίβλεψη.
margaritagr Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Σε όλα τα δημοσιεύματα πάντως λέει ότι ήταν οικογενειακοί γνωστοί και τους είχε καλέσει για πάσχα Χλωμό ο πρώην στρατιωτικός να έκανε παρέα με ρομά στη σπιτάρα του, δε νομίζεις Στο άλλο που λες για τα 8 σκυλιά συμφωνώ απολύτως Κοιτα εγω δεν ασπαστηκα το σχολιο, αλλωστε δε ξερω ουτε τον τυπο ουτε αυτη που το εγραψε. Παντως αν οντως ειχαν παει γι αυτο το σκοπο, δε νομιζω πως θα βγαιναν να το πουν
dimpa16 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Φταίνε αυτοί που άφησαν από τα μάτια τους το παιδί να κάνει τι ακριβώς; Να ξεκλειδώσει τις πόρτες των rottweiler; Μήπως θα έπρεπε να είναι καλύτερα κλειδωμένες ώστε να μην μπορεί να τις ανοίξει ένα πεντάχρονο ξέρω 'γω; Φίλε μου,δεν υπαρχει αμφιβολια οτι ο ιδιοκτητης ειναι ο κυριος υπευθυνος για ολα. Για το συγκεκριμενο συμβαν,θελω να σου πω οτι εγω (σαν γονεας δυο παιδιων),εαν ειμουν στην θεση τους και ειχα υπ`οψην οτι διπλα μου ζουν τετοια ζωα,στα σιγουρα θα ειχα κανει συστασεις για σωστη φυλαξη,θα ειχα ελεγξει πιθανα σημεια προσβασης με τα χερακια μου (λουκετα, πορτες,συρτες κ.α).Και τα ματια μου 14. Δεν το συζητω οτι αν δεν υπηρχε 1000 % ασφαλεια,τοτε ή αυτα ή εγω. Θελω να πιστευω, οτι οι γονεις του παιδιου, κοιμουνται με ησυχη την συνειδηση τους,οτι ειχαν πραξει οτι ειναι ανθρωπινος δυνατο για την ασφαλεια του παιδιου τους.
DrLo Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Έχω διαβάσει ένα σωρό μαλακίες στο thread αυτό (όπως σε κάθε παρόμοιο thread) 1ον : Κανείς δεν άφησε το παιδί να πάει στο χώρο των σκυλιών. Από ότι λέγεται στις ειδήσεις τουλάχιστον τα σκυλιά ήταν περιφραγμένα και πήδηξαν την περίφραξη. Άρα θεωρώ, εκτός από μαλακία, τουλάχισοτν προσβλητικό να ρίχνει κάποιος ευθύνες στην μάνα/πατέρα του παιδιού. 2ον : Υπάρχουν σκυλιά περιοσσότερο ή λιγότερο γρηγορα/ψηλά/κοντά/επιθετικά/με-ευληγησία κλπ ... είναι στοιχεία της ράτσας. Τα ροντβαιλερ είναι από την φύση τους πιο επιθετικά. Ναι, μπορείς να την ΚΑΤΑΠΙΕΣΕΙΣ την φύση τους αυτή και να γίνουν ασφαλέστερα, το ίδιο , κατ' αναλογία μπορείς να κάνεις με μια τίγρη .... δε μου λέει πολλά αυτό. 3ον : Υπάρχουν σκυλιά που έχουν τα φυσικά χαρακτηριστικά (μάζα / δύναμη κλπ) να κάνουν ζημιά σε άνθρωπο αλλά δεν είναι τόσο επιθετικά και υποθέτω και σκυλιά που είναι πιο επιθετικά από άλλα από τη φύση τους αλλά στερούνται αυτών των χαρακτηριστικών ... και άρα αν και επιθετικά δεν μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά. Τα ροντβάιλερ έχουν και τα δύο και γι' αυτό επιλέγονται άλλωστε από τους ιδιοκτητες. Είναι ένας συνδυασμός που των αναζητάνε, των χοίρονται να των έχουν τα σκυλιά τους και να καμαρώνουν που παρόλα αυτά αυτοί ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΕΣ και τα κάνουν καλά, ότι μπροστά τους είναι ήρεμα κλπ ... λες και αναζητούν την επιβεβαίωση. 4ον : Το ότι ο τύπος είχε 8 ροντβαίλερ στο σπίτι του λέει πολλά. Για μένα, ποιός φταίει : Φταίει το κράτος (που είναι η αστυνομία?) που πίσω από τις πιέσεις διαφόρων "φιλοζωων" και σκυλάδων (2 τυπικές "ράτσες" ανθρώπων γύρω μας) επέτρεψε να γίνει αυτό που αν δεν γινόταν τώρα, θα γινόταν σε 2, 5, 8 , 10 μήνες .... 5
ANHLIKOS Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Οκ, άποψή σου. Η δική μου είναι ότι δεν φταίνε οι γονείς και -ευτυχώς- επιβεβαιώνομαι από το γεγονός ότι κατηγορίες απαγγέλθηκαν μόνο στον ιδιοκτήτη. Να ξεκαθαρίσω πως ο όρος "τελεία" δεν μπήκε για να δηλώσω πως η άποψή μου είναι η μόνη σωστή. Αλλά πήγαινε σε συνδυασμό με αυτό που έγραφα στη συνέχεια, ότι το παιδί είναι παιδί και ως παιδί πρέπει να αντιμετωπίζεται. Δεν μπορούμε να του ζητήσουμε ευθύνη αν άνοιξε τη πόρτα ή όχι. Αλλά ούτε και να παίξουμε με τις πιθανότητες. Προφανώς περισσότερο απ όλους φταίει ο ιδιοκτήτης. Το έγραψα άλλωστε. Από κει και πέρα συζήτηση γίνεται και καλό είναι που γίνεται
Blacktan Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Για να αποδωσει καποιος τις ορθες ευθυνες θα πρεπει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ να ξερει πως εγινε το συμβαν , αυτο βεβαια ειναι πολυ δυσκολο να αποκαλυφθει καθ`οτι ανακριβειες , παραφιλολογιες , hoaxes θα αναπτυσσονται επι του θεματος καθημερινα ... Εαν τα πραγματα ειναι πως παρουσιαζουν τα περισσοτερα media τοτε : Ολοι ειναι υπευθυνοι δυστυχως ..... (ιδιοκτητης στο περισσοτερο μεριδιο αναλόγιας φυσικα ,και γονεις) πλην του δυστυχου παιδιου ... και η κακια στιγμη βεβαια , αν οντως το παιδακι "ξεαμπαρωσε" την πορτα ....
Moderators Malthador Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Φίλε μου,δεν υπαρχει αμφιβολια οτι ο ιδιοκτητης ειναι ο κυριος υπευθυνος για ολα. Για το συγκεκριμενο συμβαν,θελω να σου πω οτι εγω (σαν γονεας δυο παιδιων),εαν ειμουν στην θεση τους και ειχα υπ`οψην οτι διπλα μου ζουν τετοια ζωα,στα σιγουρα θα ειχα κανει συστασεις για σωστη φυλαξη,θα ειχα ελεγξει πιθανα σημεια προσβασης με τα χερακια μου (λουκετα, πορτες,συρτες κ.α).Και τα ματια μου 14. Δεν το συζητω οτι αν δεν υπηρχε 1000 % ασφαλεια,τοτε ή αυτα ή εγω. Θελω να πιστευω, οτι οι γονεις του παιδιου, κοιμουνται με ησυχη την συνειδηση τους,οτι ειχαν πραξει οτι ειναι ανθρωπινος δυνατο για την ασφαλεια του παιδιου τους. Επειδή κι εγώ είμαι γονιός, σου λέω ότι σε σπίτι που έχει ένα rottweiler δεν μπαίνω καν μέσα μαζί με το παιδί μου. Πόσω δε μάλλον σε σπίτι που έχει οχτώ. Το θέμα είναι ότι εγώ γνωρίζω ότι εξιτάρονται με τις τσιρίδες των μικρών παιδιών και ότι αντιλαμβάνονται την προστασία που προσφέρεις στα νήπια ως ευκαιρία επιβολής επάνω στον πιο αδύναμο προκειμένου να εδραιώσουν την κυριαρχία τους. Ίσως να τα γνωρίζεις κι εσύ αυτά για τη συγκεκριμένη ράτσα. Το θέμα είναι γιατί θεωρείς ότι κάποιος random γονέας τα γνωρίζει αυτά; Ή γιατί πρέπει να τα γνωρίζει κιόλας; Κι εδώ είναι ακόμα ένα σημείο στο οποίο -πιθανώς- φταίει ο ιδιοκτήτης. Είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει από πριν τους καλεσμένους του για το τι είδους σκυλιά έχει στο χώρο του.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Για μένα, ποιός φταίει : Φταίει το κράτος (που είναι η αστυνομία?) που πίσω από τις πιέσεις διαφόρων "φιλοζωων" και σκυλάδων (2 τυπικές "ράτσες" ανθρώπων γύρω μας) επέτρεψε να γίνει αυτό που αν δεν γινόταν τώρα, θα γινόταν σε 2, 5, 8 , 10 μήνες .... Τι σχέση έχουν οι φιλόζωοι; Για μένα κάποιος με 8 ροτβάιλερ επιθετικά και κλεισμένα στο ημιυπόγειο μόνο φιλόζωος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Εγώ φιλόζωο ονομάζω καποιον που φροντίζει αδέσποτα, καταγγέλλει κακοποίηση ζώων κα. Εδώ έχουμε το αντίθετο: ο τύπος επενδύει στα σκυλιά στην καλύτερη σαν αξεσουάρ για να καλύψει προσωπικά κενά δικά του, στη χειρότερη σαν πολεμική μηχανή για αγώνες
DrLo Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Τι σχέση έχουν οι φιλόζωοι; Γιατί θεωρείται "φιλοζωία" να έχει κάποιος 8 ροντβαιλερ στο σπίτι του για να μπορεί να βγάζει τα κόμπλεξ του κρυβόμενος - και συχνά υποστηριζόμενος - πίσω από την Κυρία Μαρία που απλά ταίζει κανα αδέσποτο. 2
~mxls~ Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Έχω διαβάσει ένα σωρό μαλακίες στο thread αυτό (όπως σε κάθε παρόμοιο thread) 1ον : Κανείς δεν άφησε το παιδί να πάει στο χώρο των σκυλιών. Από ότι λέγεται στις ειδήσεις τουλάχιστον τα σκυλιά ήταν περιφραγμένα και πήδηξαν την περίφραξη. Άρα θεωρώ, εκτός από μαλακία, τουλάχισοτν προσβλητικό να ρίχνει κάποιος ευθύνες στην μάνα/πατέρα του παιδιού.... Ήρεμα. Ακόμα και στην περίπτωση που τα σκυλια πήδηξαν τον φράχτη (στις ειδήσεις ενημερώθηκα και εγώ και δεν είπαν κάτι τέτοιο), το παιδί το κατασπάραξαν και δεν ήταν κανεις εκεί. Με λίγα λόγια δεν υπήρχε επίβλεψη, είτε πήγε ο μικρος και άνοιξε την φύλαξη είτε αυτα βρήκαν τρόπο να βγουν. Και δεν έχει κανεις την διάθεση να προσβάλλει γονείς που έχασαν το παιδί τους. Αλλά η απορία είναι πέρα για πέρα λογική: γιατι αφήνεις ένα 5χρονο μονο του σε ένα τέτοιο μέρος; Υ.Γ εννοείται την μεγαλύτερη ευθυνη φέρει ο ιδιοκτήτης, δεν αντιλέγει κανεις σε αυτο. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Γιατί θεωρείται "φιλοζωία" να έχει κάποιος 8 ροντβαιλερ στο σπίτι του για να μπορεί να βγάζει τα κόμπλεξ του κρυβόμενος - και συχνά υποστηριζόμενος - πίσω από την Κυρία Μαρία που απλά ταίζει κανα αδέσποτο. "Θεωρείται" αλλά δεν ειναι, οπότε ας μην αδικούμε τους πραγματικα φιλοζωους ξευτυλίζοντας την λέξη φιλόζωος για να αναφερθούμε σε έναν κάφρο
michael92 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Εγώ δεν θα περνούσα ούτε απ' έξω από αυτό το σπίτι, πόσο μάλλον να μπω και να μου κάνουν τραπέζι και είμαι 23, όχι 5.
dimpa16 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Επειδή κι εγώ είμαι γονιός, σου λέω ότι σε σπίτι που έχει ένα rottweiler δεν μπαίνω καν μέσα μαζί με το παιδί μου. Πόσω δε μάλλον σε σπίτι που έχει οχτώ. Το θέμα είναι ότι εγώ γνωρίζω ότι εξιτάρονται με τις τσιρίδες των μικρών παιδιών και ότι αντιλαμβάνονται την προστασία που προσφέρεις στα νήπια ως ευκαιρία επιβολής επάνω στον πιο αδύναμο προκειμένου να εδραιώσουν την κυριαρχία τους. Ίσως να τα γνωρίζεις κι εσύ αυτά για τη συγκεκριμένη ράτσα. Το θέμα είναι γιατί θεωρείς ότι κάποιος random γονέας τα γνωρίζει αυτά; Ή γιατί πρέπει να τα γνωρίζει κιόλας; Κι εδώ είναι ακόμα ένα σημείο στο οποίο -πιθανώς- φταίει ο ιδιοκτήτης. Είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει από πριν τους καλεσμένους του για το τι είδους σκυλιά έχει στο χώρο του. Νομιζω οτι η απαντηση σου συμφωνει σ`αυτα που εγραψα πριν.Εσυ για το παιδι σου θα εκανες οτι θα εκανες.Και `γω το ιδιο. Για τους random γονεις,δεν θα σου απαντησω.Ο καθε γονεας ειναι υπευθυνος για την προστασια των παιδιων του. Οπως ειπα και πριν,ευχομαι να κοιμουνται με ησυχη την συνειδηση τους,οτι ειχαν πραξει οτι ειναι ανθρωπινος δυνατο για την ασφαλεια του παιδιου τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις