Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παντως κατα την γνωμη μου αυτα τα σκυλια (rottweiler, pitbull κτλ) ειναι λιγο για τον πουτσο απο την φυση τους. Δεν νομιζω να ειναι τυχαιο που στην συνειδηση μας οι πιο πολλοι τα εχουμε ως τα αγρια του ειδους τους.

Τα ροτι και τα πιτμπουλ το μόνο που έχουν από την φύση τους, είναι ο σωματοτυπος.

Το ότι ακούμε κάθε λίγο και λιγάκι για επίθεση από ροτι ή άλλη άγρια εμφανισιακά ράτσα, έχει να κάνει με την δεύτερη πρόταση σου. Επειδή όντως πολλοί πιστεύουν πως ένα άγριο εμφανισιακά σκυλί, είναι και άγριο γενικά. Επειδή ισχύει αυτό το πράμα, το αποτέλεσμα είναι, τα άγρια εμφανισιακά σκυλιά να πηγαίνουν σε μαλακες που θελουν ένα σκύλο να τρομοκρατεί τον κοσμο, και τα μη άγρια εμφανισιακά σκυλιά να πηγαίνουν σε άτομα τα οποία απλά θέλουν παρέα.

Καταλαβαίνεις πως για το πουτσο είναι ο άνθρωπος στην ουσία.

• Like 1
  • Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Το ζωο δεν φταιει σε καμια περιπτωση, αλλα ειμαι σιγουρος αν τους αφηναν, καποιοι θα κουβαλουσαν και τιγρη μεσα στο σπιτι τους, ομως ακομα και τοτε την αποκλειστικη ευθυνη την εχει ο ιδιοκτητης στην περιπτωση που αμοληθει και σκοτωσει κοσμακη το ζωο, οπως επισης εχει ευθυνη και η μανα που αφησε το παιδι της σε τετοιο επικινδυνο χωρο, 8 ροτβαιλερ περιορισμενα και πιθανοτατα στραβωμενα ειναι χειροτερα απο το να εχεις μια τιγρη,τουλαχιστον  καπου που δεν υπαρχει αναμεσα φραχτης και ταφρος.

Οσο για τα μεγαλοσωμα ζωα που πρακτικα μπορουν να σκοτωσουν παιδακια σε μερικα δευτερολεπτα ή να βαλουν κατω ενηλικες και να τους προκαλεσουν σοβαρες βλαβες, θα επρεπε να απαγορευονται, ποσως με ενδιαφερει αν ειναι καλα με το παιδι του ιδιοκτητη ή ποσο καλα και πειθαρχημενα ειναι μεσα στο σπιτι με την οικογενεια τους, συνηθως τα σκυλια δεν προκειται να επιτεθουν σε μελος οικογενειας, εκτος και αν μιλαμε για εντελως προβληματικα σκυλια, ομως κανενας δεν προκειται να μου εγγυηθει οτι ενας σκυλος δεν θα επιτεθει σε καποιο αγνωστο παιδακι αν το σκασει απο εκει που ειναι δεμενος ή ακομα χειροτερο αν μιλαμε για καποιον ψυχοπαθη ιδιοκτητη που θα αμολησει σκυλο, μονο και μονο επειδη δεν του αρεσε η φατσα του γειτονα.

Αυτα δεν ειναι κατοικίδια, ομως ας προσεξουμε μια λεπτομερεια στο video, ποσες φορες δαγκωσαν τον ιδιοκτητη που φυσικα δεν μπορεσε να τα σταματησει και ποσες φορες οποιους προσπαθησαν να τα σταματησουν.

Δημοσ.

Ξεκάθαρα ο ιδιοκτήτης ο σκύλος συμπεριφέρετε όπως μαθαίνει από τον ιδιοκτήτη

Δημοσ.

ελα ομως που δεν μιλαμε για υποθεση...

μιλαμε για ενα γεγονος που εγινε με συγκεκριμενο τροπο..

και οτι να υποθεσεις εσυ περι αγελης αδεσποτων ροντβαιλερ ή μεταλαγμενων σκυλων ειναι εντελως αχρηστο ασχετο και εκτος πραγματικοτητας..

Ποια μεταλαγμενα σκυλια;

Η ερωτηση ειναι ξεκαθαρη: Οι γονεις που δεν επιβλεπαν το 5χρονο που ειναι εκτεθειμενο σε κινδυνους, γιατι δεν εχουν ευθύνη;

Ειχανε κανει καμια συμφωνια οτι δεν υπαρχει κινδυνος για ενα πενταχρονο να τριγυρνα στην εξοχη μοχαχο;

Και ηρθαν τα ροτβαιλερ και τους απουσυντονισαν;

Εαν του ειχε επιτεθει ενα αδεσποτο ζωο, καποιος ανωμαλος ή επεφτε σε πηγαδι ή δεν ξερω εγω τι αλλο τοτε θα λεγατε "κανείς δεν φταίει για ο,τι επαθε το παιδακι" ή θα κατηγορουσατε τους γονεις;

Γιατι δεν γινεται οι γονεις να φταινε σε τετοιες περιπτωσεις αλλα παραλληλα να μην φαινεται εαν υπαρχει ιδιοκτητης σκυλων

Δημοσ.

Razor το vid δείχνει ακριβώς αυτο που έγραψα πιο πάνω. Εσύ μπορεί να βλέπεις τα πιτ, αλλά εγώ βλέπω τον ιδιοκτήτη. Ντρέσινγκ κοδ καπελάκι γιοου, παπουτσακι άσπρο 10νουμερα μεγαλύτερο, βερμούδα κάτω από γόνατο και φυσικά όλο το βρακι έξω. Χμμμ.

• Like 1
Δημοσ.

Βασικα το εντυπωσιακο απο το βιντεο που εβαλες και απο διαφορα αλλα που εχουν πεσει στα ματια μου ειναι το γεγονος οτι σταμπαρουν τον στοχο,δλδ μπορει να βρισκονται 6-7 ατομα εκει να προσπαθουν να τα απωθησουν αλλα αυτα επιμενουν να δαγκωνουν τον εναν που για χ,ψ λογους πηραν αναποδες.

Δημοσ.

Razor το vid δείχνει ακριβώς αυτο που έγραψα πιο πάνω. Εσύ μπορεί να βλέπεις τα πιτ, αλλά εγώ βλέπω τον ιδιοκτήτη. Ντρέσινγκ κοδ καπελάκι γιοου, παπουτσακι άσπρο 10νουμερα μεγαλύτερο, βερμούδα κάτω από γόνατο και φυσικά όλο το βρακι έξω. Χμμμ.

Βασικα δεν με ενδιαφερει τι φοραει ο καθενας, τα σκυλια επρεπε να φορανε φιμωτρο, αλλα μπορει μεχρι χθες να μην πειραξαν μυγα, να ηταν καλα με ολους και πειθαρχημενα και να μην χρειαζοταν φιμωτρο, ποτε δεν ξερεις.

Βασικα το εντυπωσιακο απο το βιντεο που εβαλες και απο διαφορα αλλα που εχουν πεσει στα ματια μου ειναι το γεγονος οτι σταμπαρουν τον στοχο,δλδ μπορει να βρισκονται 6-7 ατομα εκει να προσπαθουν να τα απωθησουν αλλα αυτα επιμενουν να δαγκωνουν τον εναν που για χ,ψ λογους πηραν αναποδες.

Ναι ενας εφαγε τις πολλες αλλα πρακτικα και οποιος προσπαθησε να τα σταματησει τον δαγκωσαν, περασαν και αλλοι δεν ακουμπησαν και φυσικα και δεν τους εδωσαν σημασια, τα σκυλια στραβωσαν με το τυπο στην αρχη, απο εκει και περα οταν ξυπνησει το αγριο ενστικτο σε αυτα τα ζωα δεν σταματανε ευκολα, θα πρεπει να ειναι απιστευτα καλα εκπαιδευμενα και να εχουν σεβασμο στον ιδιοκτητη, αλλα κανεις δεν μου εγγυαται οτι ο καθενας μπορει να το καταφερει με τετοιους σκυλους.

Δημοσ.

Πιο άγριο ένστικτο;

Τα σκυλιά επιτέθηκαν εκτός περιοχής τους, άρα ο μάγκας με το βρακι έξω τα βαραγε.

Τα σκυλιά δεν υπακούν τον ιδιοκτήτη, άρα ο μάγκας δεν έχει κάνει βασική εκπαίδευση με αποτέλεσμα ένα από τα δύο σκυλιά να είναι κυρίαρχο. Κάτι το οποίο είναι μέγα λάθος ειδικά όταν έχουμε μεγαλόσωμα σκυλιά.

Δημοσ.

Εγω παντως μια φορά που πηγε να μου ορμηξει πηγα να του καταφερω μια κλοτσια αλλα το πηρε ξωφαλτσα μετα ο ιδιοκτητης πηγε να μου τσαμπουκαλευτει φυγε ρε βλακα του κανω μη σου σπασω το κεφαλι θες και σκυλο. Μπηκαν στη μεση και πηγαν να μας χωρισουν αλλιως θα τον σφαλιαριζα με στυλ, μπροστα στα εντρομα ματια του σκυλου του.

Εγώ μόλις σήμερα πήγα σε ένα πάρκο, ένα σκυλί κάποιου ιδιοκτήτη ήρθε με ταχύτητα προς εμένα και γάβγιζε, έκανα αυτό που ξέρω, στάθηκα ακίνητος για λίγα δευτερόλεπτα, ο σκύλος με μύρισε και έφυγε με τον ιδιοκτήτη του. Κλοτσιά και γενικά ξέσπασμα κατά του σκύλου για άμυνα θα κάνω αν με δαγκώσει και δεν φεύγει από πάνω μου με τίποτα.

Δημοσ.

Ποια μεταλαγμενα σκυλια;

Η ερωτηση ειναι ξεκαθαρη: Οι γονεις που δεν επιβλεπαν το 5χρονο που ειναι εκτεθειμενο σε κινδυνους, γιατι δεν εχουν ευθύνη;

το παιδι που μπορει να ηταν και 5 μετρα απο την πορτα του σπιτιου του, δεν ειχε κινδυνο... μπορει να ηταν και σε μη περιφραγμενη αυλη.. δεν ειχε κινδυνο..  

αν τωρα επιμενεις οτι ο γονεας εφταιγε..  και αφου σου αρεσουν οι υποθεσεις.. αν το παιδι ηταν υπο επιβλεψη της μητερας.. τι πιστευεις θα γινοταν απενταντι σε 8 αγρια ροντβαιλερ? ε?

το κακο μπορει να εγινε σε μια στιγμη μερικων δευτερολεπτων... μην παιρνουμε ως δεδομενο οτι αν αφησεις το παιδι να παιξει στην αυλη-αλανα "δηλαδη ποσο μακρυα να πηγε το 5χρονο? 10 μετρα?" θα ερθουν 8 αγρια θηρια να το φανε...

Δημοσ.

Εαν επροκειτο για αγελη αδεσποτων, τοτε συμφωνα με το σκεπτικο σας δεν θα έφταιγε κανείς, σωστα;

ή μήπως όχι; 

Δεν μπορεί να απαντηθεί αυτό έτσι όπως το θέτεις γενικά.

Που να σου επιτεθεί η αγέλη αδέσποτων? Στον δρόμο? Να εισέλθουν μέσα σε άλλον χώρο και να επιτεθούν?

Για τα αδέσποτα ευθύνονται αυτοί που παρατάνε ζώα στους δρόμους και δεύτερον το κράτος που δεν υλοποιεί κάποιο πρόγραμμα συλλογής αδέσποτων σε ειδικούς χώρους.

Δημοσ.

Δεν μπορεί να απαντηθεί αυτό έτσι όπως το θέτεις γενικά.

Που να σου επιτεθεί η αγέλη αδέσποτων? Στον δρόμο? Να εισέλθουν μέσα σε άλλον χώρο και να επιτεθούν?

Για τα αδέσποτα ευθύνονται αυτοί που παρατάνε ζώα στους δρόμους και δεύτερον το κράτος που δεν υλοποιεί κάποιο πρόγραμμα συλλογής αδέσποτων σε ειδικούς χώρους.

Καπως ετσι.

Εμενα συγκεκριμενα μου εχουν επιτεθει αδεσποτα περπατωντας μονος και μαλιστα μια αλλην φορα πιο προσφατη δαγκωναν το σκυλο μου και τον ματωσαν χωρις καμια απολυτως αφορμη και αν και καργα φιλοζωος αρχισα να τα κλωτσαω για να προστατευσω την δικια μου, ειχανε αφηνιασει. 

Υποψιν υπαρχουν λογοι που τα υπαρχουν αδεσποτα (πχ αχρηστοι πρωην ιδιοκτητες) και που ειναι μαλιστα και αγριεμενα (κακουχιες) οπως στην τελικη υπαρχουν λογοι που θυματα κακοποιησης σε νεαρη ηλικια φτανουν να κακοποιουν οταν μεγαλωσουν αλλα νεαρα ατομα. Αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μας

Η ερωτηση ειναι: γιατι καποιοι πιστευετε οτι οταν παιδακι μοναχο του παθει κατι δεν φερουν οι γονεις καμια ευθυνη; 

Ποιο ειναι το σκεπτικο, αυτο ρωταω...

Δημοσ.

Η ερωτηση ειναι: γιατι καποιοι πιστευετε οτι οταν παιδακι μοναχο του παθει κατι δεν φερουν οι γονεις καμια ευθυνη; 

Ποιο ειναι το σκεπτικο, αυτο ρωταω...

γιατι αλλο το να αφησεις το παιδι να παιξει στην αυλη

και αλλο η παραμεληση ανηλικου..

πραγματικα ψαχνω τροπο να στο γραψω αλλα μαλλον δεν θελεις να το καταλαβεις.. τεσπα.. ο δικαστης στους γονεις δεν εδωσε ευθυνες... καλη η αγαπη για τα ζωα αλλα με μετρο 

Δημοσ.

Εαν του ειχε επιτεθει ενα αδεσποτο ζωο, καποιος ανωμαλος ή επεφτε σε πηγαδι ή δεν ξερω εγω τι αλλο τοτε θα λεγατε "κανείς δεν φταίει για ο,τι επαθε το παιδακι" ή θα κατηγορουσατε τους γονεις;

Αν είχε επιτεθεί και φάει ένα παιδί ένα αδέσποτο σε ένα πάρκο πχ θα έφταιγε όποιος έιχε επιτρέψει να υπάρχει αυτό το αδέσποτο (πχ παλιός ιδιοκτήτης ή δήμος). 

Αδέσποτα μπορούν να επιτεθούν και σε παιδί και σε ενήλικά και σε παιδί υπό την επιτήρηση ενήλικα.

Αλίμονο αν φτάσουμε στο σημείο να λέμε ότι φταίει ο γονέας αν δεν αναγκάζει το παιδί του να κυκλοφορεί μέσα σε φούσκα προστασίας ή αν δεν μπορεί να κάνει 1 βήμα μακριά του.

Δημοσ.

Λες ανοησίες.

Πιστευεις οτι η τοπική αστυνομία δε μπορεί να ξέρει αν ο τάδε έχει 8 ροντβαιλερ ... γιατί αν το λες προφανώς δε ξέρεις τι ξέρει η αστυνομία για την γειτονιά της, και μάλιστα σε μια μικρή πόλη.

πανεύκολα το ξέρει αλλά δε μπορεί να κάνει κάτι γι αυτό αφού είναι δικαίωμα του να έχει 8 ροντβαιλερ για να καλύει την μικροτσουτσουν΄΄ιτιδα που τον δέρνει ... γούστο του καπέλο του..

Αυτό ειπα.

Πας καλά ή έχεις πιει τίποτα; Εγώ λέω ανοησίες ή εσύ;

Μόνος σου το λες ότι και να ήξερε η αστυνομία, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!!!! Για δεύτερη φορά αναιρείς τον εαυτό σου. Εγώ το δέχομαι ότι λόγω κλειστής κοινωνίας η αστυνομία ήξερε και παραήξερε ότι ο τύπος έχει 8 σκυλιά. Τι να έκανε δηλαδή ή τι θα μπορούσε με το δικό σου σκεπτικό να κάνει; Να ψηφίσουμε έναν νόμο που να δίνει στους αστυνομικούς το δικαίωμα να ελέγχουν εάν ένας σκύλος είναι εκπαιδευμένος ή όχι; Να πάνε να του πάρουν τα 7 σκυλιά γιατί έτσι; Τι;

Ο νομοθέτης φρόντισε να συντάξει νόμους για τη αποφυγή τέτοιων περισταικών. Συγκεκριμένα στο άρθρο 5 παράγραφος 2 του νόμου 4039/2012 αναφέρεται ότι "Ο κάτοχος του ζώου συντροφιάς ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζηµιά, που προκαλείται από το ζώο". Τόσο απλά. Ο νόμος (για όποιον ενδιάφερεται) εδώ. Ο ιδιοκτήτης των σκυλιών παρέβει το νόμο, άρα φέρει το 100% της ευθύνης.

Να σου το πω πιο απλά, μπας και το καταλάβεις. Έστω ότι εγώ παίρνω ένα μαχαίρι και σε σφάζω. Φταίει το κράτος που επιτρέπει τα μαχαίρια; Φταίει η αστυνομία που ενώ ήξερε ότι έχω μαχαίρι δεν επενέβει; Φταίει ο νομοθέτης που μου επιτρέπει να έχω σπίτι μου όσα μαχαίρια θέλω; Όχι. Η κατοχή των μαχαιριών είναι 100% νόμιμη, αλλά άν εγώ σε σφάξω, φταίω εγώ και μόνο εγώ, γιατί ήξερα ότι η πράξη μου αυτή θα έχει συνέπειες.

Ελπίζω να κατάλαβες το νόημα και ότι αυτός που λέει ανοησίες είσαι εσύ.

Ερωτηση σε οσους μιλανε για 100% φταιξιμο του ιδιοκτητη:

Εαν επροκειτο για αγελη αδεσποτων, τοτε συμφωνα με το σκεπτικο σας δεν θα έφταιγε κανείς, σωστα;

ή μήπως όχι; 

Προτού πούμε την εξυπνάδα μας, καλό είναι να κάνουμε μια μικρή έρευνα

Στο άρθρο 5 παράγραφος 2 του νόμου 4039/2012 γράφει ότι "Ο κάτοχος του ζώου συντροφιάς ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζηµιά, που προκαλείται από το ζώο, σύµφωνα µε το άρθρο 924 Α.Κ.. Για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, εκτός από εκείνα της παραγράφου 5 του άρθρου 9, η αντίστοιχη ευθύνη βαρύνει τον οικείο Δήµο."

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...