logokrimenos Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Ερώτηση, σε περίπτωση που κάποιος είναι μισθωτός σε μια εταιρεία και παίρνει τον μήνα καθαρά ένα ποσό στα 1500€, τον συμφέρει να κάνει έναρξη σε περίπτωση που υπάρχει μια προοπτική για εισόδημα της τάξεως των 600 μέχρι 1000€ τον μήνα? Τι κόστος και τι έξοδα έχει περίπου αυτή η διαδικασία? *εννοείται οτι θα ρωτήσω τον λογιστή μου, απλά ήθελα να ψάξω στο περίπου να δούμε αν συμφέρει κάτι τέτοιο προτού ξεκινήσω την διαδικασία
taazz Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 έχω χρόνια να ασχοληθώ αλλά από όσο θυμάμαι ως μισθωτός μπορούσες να έχεις μπλοκάκι χωρίς έναρξη για την δεύτερη απασχόληση σου.
adi32 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Αν εχεις κανονικη πενθημερη εργασια με ΙΚΑ δεν πληρωνεις στο ΤΕΒΕ τιποτα Απο οτι λεγεται αυτο πανε να το καταργησουν ωστε οσοι ειχαν μια εξτρα νομιμη εργασια ή να την κλεισουν ή να γινουν παρανομοι
Apoll Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Ερώτηση, σε περίπτωση που κάποιος είναι μισθωτός σε μια εταιρεία και παίρνει τον μήνα καθαρά ένα ποσό στα 1500€, τον συμφέρει να κάνει έναρξη σε περίπτωση που υπάρχει μια προοπτική για εισόδημα της τάξεως των 600 μέχρι 1000€ τον μήνα? Τι κόστος και τι έξοδα έχει περίπου αυτή η διαδικασία? *εννοείται οτι θα ρωτήσω τον λογιστή μου, απλά ήθελα να ψάξω στο περίπου να δούμε αν συμφέρει κάτι τέτοιο προτού ξεκινήσω την διαδικασία Με την νέα νομοθεσία που ψηφίστηκε την Κυριακή, πληρώνεις 2 φορές στο ίδιο ταμείο, αλλά προσμετράται για την σύνταξη μόνο οι εισφορές του ενός.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Με την νέα νομοθεσία που ψηφίστηκε την Κυριακή, πληρώνεις 2 φορές στο ίδιο ταμείο, αλλά προσμετράται για την σύνταξη μόνο οι εισφορές του ενός. Εννοείς ότι καταργήθηκε η απαλλαγή από τις εισφορές του ΤΕΒΕ για όσους για παράδειγμα ήταν μισθωτοί?
Apoll Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Εννοείς ότι καταργήθηκε η απαλλαγή από τις εισφορές του ΤΕΒΕ για όσους για παράδειγμα ήταν μισθωτοί? Ναι. Αλλά ενοποιούνται τα ταμεία. Οποτέ το ίδιο ταμείο θα πληρώνεις 2 φορές.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δηλαδή εγώ που θέλω να δουλέψω νόμιμα σαν ελεύθερος επαγγελματίας έχοντας την πρωινή σταθερή μου δουλειά το ξεχνάω. Και ισχύει και για όσους τόσα χρόνια έπαιρναν απαλλαγή? Θα πρέπει δηλαδή να αρχίσουν να πληρώνουν... Και κάθονται μερικοί και κοροϊδευουν μερικούς άλλους που λένε ότι θέλουν οι έξω να ξεκάνουν τους Έλληνες και να κάνουν την χώρα μια ατελείωτη φάμπρικα. Και ότι βλέπουν συνομωσίες εκεί που δεν υπάρχουν... Στα μαύρα λοιπόν και ότι κάτσει λοιπόν ακόμα και για όλους εμάς που πηγαίναμε πάντα με το σταυρό στο χέρι.
Vapir Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Ναι. Αλλά ενοποιούνται τα ταμεία. Οποτέ το ίδιο ταμείο θα πληρώνεις 2 φορές. τι άλλο θα δούμε σε αυτή τη χώρα... 1
Tigran Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Που το ακουσατε αυτό; Είναι 100% σίγουρο; Θέλει προσοχή σε τέτοια θέματα να μην ακούγονται ανακρίβειες.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Μίλησα με ενα φιλο λογιστη και μου ειπε οτι το ακουσε αλλα θα περιμενει το ΦΕΚ για να το διασταυρωσει
g_alkis Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Ασφαλισµένοι, ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγήςστην κοινωνική ασφάλιση, που παρέχουν εξαρτηµένηεργασία και ταυτόχρονα αυταπασχολούνται σε δραστη-ριότητες για τις οποίες υπάγονταν ή θα υπάγονται βάσειγενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων, όπως ί-σχυαν έως την έναρξη ισχύος του παρόντος νόµου, στηνασφάλιση ενός φορέα, τοµέα, κλάδου και λογαριασµούασφάλισης που εντάσσονται στον Ε.Φ.Κ.Α., καταβάλ-λουν υπέρ του Ε.Φ.Κ.Α.: α) µηνιαία ασφαλιστική εισφο-ρά, σύµφωνα µε τα οριζόµενα στο άρθρο 38, για το εισό-δηµα που προέρχεται από τη διαρκή σχέση παροχής υ-πηρεσιών και β) ασφαλιστική εισφορά, σύµφωνα µε τα ο-ριζόµενα στο άρθρο 39, για το εισόδηµα, εφόσον υπάρ-χει, από άσκηση ελεύθερου επαγγέλµατος, για το οποίοεκδίδονται δελτία παροχής υπηρεσιών, τιµολόγια ή απο-δείξεις επαγγελµατικής δαπάνης. Στην περίπτωση αυτήδεν εφαρµόζεται η παρ. 3 του άρθρου 39. 1
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Ασφαλισµένοι, ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής στην κοινωνική ασφάλιση, που παρέχουν εξαρτηµένη εργασία και ταυτόχρονα αυταπασχολούνται σε δραστη- ριότητες για τις οποίες υπάγονταν ή θα υπάγονται βάσει γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων, όπως ί- σχυαν έως την έναρξη ισχύος του παρόντος νόµου, στην ασφάλιση ενός φορέα, τοµέα, κλάδου και λογαριασµού ασφάλισης που εντάσσονται στον Ε.Φ.Κ.Α., καταβάλ- λουν υπέρ του Ε.Φ.Κ.Α.: α) µηνιαία ασφαλιστική εισφο- ρά, σύµφωνα µε τα οριζόµενα στο άρθρο 38, για το εισό- δηµα που προέρχεται από τη διαρκή σχέση παροχής υ- πηρεσιών και β) ασφαλιστική εισφορά, σύµφωνα µε τα ο- ριζόµενα στο άρθρο 39, για το εισόδηµα, εφόσον υπάρ- χει, από άσκηση ελεύθερου επαγγέλµατος, για το οποίο εκδίδονται δελτία παροχής υπηρεσιών, τιµολόγια ή απο- δείξεις επαγγελµατικής δαπάνης. Στην περίπτωση αυτή δεν εφαρµόζεται η παρ. 3 του άρθρου 39. Μπορεις να το κάνεις πιο λιανά?Το α λογικα λέει οτι δίνουν μηνιαια εισφορά υπερ ΤΕΒΕ σαν ελευθεροι επαγγελματίες. Το β? Απο που το αλίευσες?
Physics_Rulez Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Τα πράγματα είναι απλά: Κάθε πηγή εισοδήματος θα επιβαρύνεται με εισφορές. Αν είσαι μισθωτός και ταυτόχρονα κόβεις τιμολόγια σε τρεις τέσσερις πελάτες, θα πληρώνεις επιπλέον 26,95% εισφορές στο εισόδημα αυτό (το επιπλέον της μισθωτής). Τέλος. Εκείνο το σκίτσο που λέει -Ανέβηκα στο Έβερεστ -Εγώ έχω επιχείρηση στο 2016. 0 - 1. 1
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Οι εισφορές σαν Ε.Ε αλλά και η απόδοση ΦΠΑ κάθε τριμήνο υπήρχαν και πριν. Απλά τώρα σου βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό και με τις εισφορές του ΤΕΒΕ
Physics_Rulez Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Το παράδειγμα που συζητάμε δεν υπήρχε πριν, διότι πριν οι μισθωτοί είχαν απαλλαγή από τις εισφορές του οαεε. Η επιβάρυνση πλέον είναι αποτρεπτική, αν σκεφτείς και το φόρο - προκαταβολή κτλ. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα