Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κοντευοντας να... χρονισουμε με το kayano 21
(1000+ χλμ, αλλα χωρις κατι σπουδαιο απο αποψη φθορων, μονο στην φτερνα),

πρεπει να αρχισουμε να ψαχνομαστε για παπουτσια,

το θεμα ειναι εμεις οι πλατυποδες (ολοισιο πελμα, μηδεν καμαρα)
δεν εχουμε αλλη επιλογη εκτος απο kayano;;;

Δημοσ.

υποπρηνισμό ή υπερπρηνισμό έχεις; μαλλον θα χρειαστείς motion control παπούτσια. η mizuno έχει για όλες τις περιπτώσεις. δεν περνάς και για κανένα πελνατογράφημα από pulse100 ή κάποιο άλλο που κάνει τέτοιες μετρήσεις; 

Δημοσ.

πελματογραφημα σου βρισκει παπουτσι;

που/τι ειναι το pulse100; που παω; τι κανω;

το pulse100 είναι ένα μαγαζί στη νέα ερυθραία με αθλητικά είδη. Σε βάζει πάνω σε διάδρομο ,σου ρυθμίζει την ταχύτητα εκεί που θα τους πεις πως είναι το σύνηθες pace σου (πχ 12χλμ/ώρα) και έχει μία κάμερα που βιντεοσκοπεί τα πόδια σου. 

υποπρηνισμός είναι ο συχνότερος τύπος ποδιού σε άτομα με πλατυποδία. δηλαδή το εξωτερικό μέρος της φτέρνας πατάει πρώτο το έδαφος και μετά το υπόλοιπο πλάτος της πατούσας. το βλέπεις και από τη μορφή αλλοίωσης της φτέρνας του παπουτσιού. αν η εξωτερική μεριά είναι πιο πατημένη από την εσωτερική τότε έχεις τύπο υποπρηνισμού. το αντίθετο είναι ο υπερπρηνισμός. υπάρχει και ο ουδέτερος που όλο το πλάτος της πατούσας πατάει κατευθείαν κάτω. τα motion control παπούτσια βοηθούν στη σωστή κατανομή του βάρους στο γόνατο. δεν θα ισιώσουν το πόδι σου. το μοντέλο που μου πρότεινε εμένα της mizuno και ένα άλλο της saucony με βοήθησαν αρκετά αλλά χρειάστηκε να περάσει λίγος καιρός γιατί ο πάτος τους ήταν τόσο σκληρός που ακουγόμουν σαν άλογο στο δρόμο + του ότι με κούραζαν αρκετά. μετά από κανένα 2 μήνες τα συνήθισα. στην Ιπποκράτους πάντως έχει νομίζω και εκεί pulse100 αλλά και άλλα μαγαζιά που κάνουν μετρήσεις. και το intersport σου κάνει νομίζω αλλά πρέπει να επιμείνεις λίγο.

• Like 1
Δημοσ.

ακριβα μοντελα παντως και το mizuno & το saucony, εγω ελεγα μηπως να κατεβω λιγο σε τιμη,

επειδη μου ελεγε κι ενας γνωστος οτι παιρνεις π.χ. saucony στα 70 περιπου, αλλα τα αλλαζει βεβαια καθε 6μηνο,

σε τετοιο range τιμης δεν παιρνω τα kayano 22; θελω να πω δεν ξερω τι και πως εχω απ αυτα που λες,

αλλα μια χαρα μου κατσαν τα 21

Δημοσ.

Παντως τα Mizuno Prophecy ειναι λες και πατας σε αναλαφρα συννεφακια. Καμια σχεση με Asics Nimbus κι ας εχουν τα ιδια λεφτα.

Δημοσ.

το kayano είναι ένα εξαιρετικό παπούτσι με υψηλό λόγο τιμής / απόδοσης. το κακό είναι πως έχουν γίνει λίγο πασπαρτού αυτά τα παπούτσια. Ό,τι και να τους πείς (δηλαδή πλατυποδία , ουδετερο και άλλα) , kayano θα ακούσεις. Μετά από λίγο καιρό όμως το μόνο που κοιτάω στο παπούτσι πλέον είναι να μη μου καίει διάφορα σημεία από την τριβή στην πατούσα, να μου δημιουργεί φουσκάλα δηλαδή . διαφορά μεγάλη με motion control δεν κατάλαβα αλλά το σίγουρο είναι πως τον πρώτο καιρό είναι τόσο σκληρός ο πάτος τους που σε αναγκάζει να πατάς όλο το μήκος της πατούσας με τη μία κάτω και όχι σταδιακώς.

βάλε έναν δικό σου άνθρωπο να βλέπει τις πατου΄σες σου όταν περπατάς στο δρόμο. Πίσω σου θα είναι και πες του να δει αν το πλάτος πατάει όλ με τη μία κάτω ή πρώτα προσγειώνεται το εξωτερικό μέρος της φτέρνας. έτσι θα καταλάβεις τί τύπο ποδιού έχεις. αν πατάς ίσια είσαι από τους λίγους με πλατυποδία που θα έχεις ουδέτερο πέλμα.

• Like 1
Δημοσ.

το λοιπον μετρηθηκαμε, ουδετερο μου ειπε πως εχω, που σημαινει οτι χρειαζομαι ή ουδετερα παπουτσια με πατους ή παπουτσι υπερπρηνισμου, δοκιμασα asics gt-2000, asics gt-1000 & τα kayano 22, δεν μου αρεσε κανενα γιατι εκαναν ολα ενα σπαστικο κατ εμε σηκωματακι μπροστα (προφανως για λογους ταχυτητας), οποτε αλλαξα μαρκα και δοκιμασα και mizuno & saucony guide 9, το τελευταιο μου εκατσε μια χαρα στο ποδι, μου εδωσε την αισθηση οτι το τυλιξε καλυτερα απ ολα, θα δοκιμασω κι αλλα (nimbus π.χ.) και βλεπουμε

Δημοσ.

τα jazz 18 τι λενε; δεν μας εκατσαν τα guide, ηταν προσφορα -25% το σαββατο, αλλα ηταν λογω εκπτωσεων,
σημερα που πηγα να τα παρω ζητουσαν 140, και δεδομενου οτι το αριστερο μου ηταν καπως οριακο δεν τα πηρα,
για τα kayano 22 δεν βλεπω καλες κριτικες, nimbus ενα ζευγαρι δοκιμασα, στενο κι αυτο (δεν ειχε αλλο νουμερο),
οποτε μαλλον saucony θα παω, αν ξερει κανεις ας πει για τα jazz, τα 18 ουτε στο επισημο site δεν τα βρισκω,
μονο sneak peak

Δημοσ.

κοντευοντας να... χρονισουμε με το kayano 21

(1000+ χλμ, αλλα χωρις κατι σπουδαιο απο αποψη φθορων, μονο στην φτερνα),

πρεπει να αρχισουμε να ψαχνομαστε για παπουτσια,

το θεμα ειναι εμεις οι πλατυποδες (ολοισιο πελμα, μηδεν καμαρα)

δεν εχουμε αλλη επιλογη εκτος απο kayano;;;

να πας σε γιατρό να σου κάνει πελματογράφημα και να σου φτιάξει ειδικούς πάτους. βεβαια η τιμή τσούζει, παίζει γύρω στο 100 ευρο. αλλά μονο έτσι κάνεις σωστή δουλειά για τα πόδια σου. Οι πάτοι που θα σου φτιάξουνε μπαίνουν σε όλα τα αθλητικά παπούτσια.

Δημοσ.

μπα, μου την προτεινε κι ενας πωλητης αυτη την λυση, δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα, ουτε αγωνες τρεχω, ουτε τπτ,

ενα 12αρακι jogging στο χαλαρο, δεν με ενδιαφερει ο "επαγγελματισμος" ας το θεσω ετσι

Δημοσ.

το λοιπον,
εκανα και πελματογραφημα, το οποιο εδειξε οτι δεν εχω πλατυποδια (!!!), αλλα υποπρηνισμο, μιας και οι αστραγαλοι ηταν αυτοι που εγερναν τις πατουσες προς τα μεσα οπως φανηκε,

δοκιμασα saucony guide 9 (ξανα, αλλά αλλο χρωμα και ξανα το ιδιο προβλημα, το αριστερο με στενευε, ενω το δεξι ηταν στο τελειο μεγεθος), kinvara (42 & 43, το 42 μικρο, το 43 μεγαλο, κριμα που δεν ειχαν 42,5) και triumph (αυτο μου εγερνε την πατουσα αριστερα για καποιο λογο),
οποτε πηγα σε asics gt-1000 (στο 2000 δεν ειχε στο νουμερο μου, αλλα ουτε και το gt-1000 μου εκατσε τοσο ωστε να νιωθω ισορροπια στην πατουσα), ενα nike που δεν θυμαμαι καν μοντελο και... τον νεο μου ερωτα... brooks adrenaline gts 16!!!
love at first sight ενα πραμα, η τελεια εφαρμογη, τα ετρεξα ηδη αποψε και... το σεξ ηταν αγριο και αχαλινωτο, δις μαλιστα με μια παυση στην μεση και πολυ καλο χρονο και ανεση, τι ωραιο συναισθημα η νεα σου... γκομενα να βγαινει καλυτερη απ την προηγουμενη :D

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Εγώ έχω πλατυποδία,εχω κάνει πελματογραφημα,πηρα ειδικούςπατους εξατομικευμενους και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα ακόμα και αν το παπούτσι που πρόκειται να εφαρμόσω τους πατους έχει αποσπώμενο πάτο . Αναγκάζομαι να παίρνω μεγαλύτερο νούμερο παπουτσιού κατά δύο νούμερα με δυόμιση  για να χωρέσουν οι πάτοι ,το αποτέλεσμα είναι να εφαρμόζουν σωστά οι πάτοι στο παπούτσι και το πόδι μου να κολυμπάει . Τι να κάνω με ένα καλό αθλητικό νομίζω ότι έχω πιο καλή υποστήριξη. Υπάρχει η πιθανότητα να έγινε κάποιο λάθος στην κατασκευή του ορθοπεδικού πάτου;

Δημοσ.
3 hours ago, Kikimat said:

Εγώ έχω πλατυποδία,εχω κάνει πελματογραφημα,πηρα ειδικούςπατους εξατομικευμενους και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα ακόμα και αν το παπούτσι που πρόκειται να εφαρμόσω τους πατους έχει αποσπώμενο πάτο . Αναγκάζομαι να παίρνω μεγαλύτερο νούμερο παπουτσιού κατά δύο νούμερα με δυόμιση  για να χωρέσουν οι πάτοι ,το αποτέλεσμα είναι να εφαρμόζουν σωστά οι πάτοι στο παπούτσι και το πόδι μου να κολυμπάει . Τι να κάνω με ένα καλό αθλητικό νομίζω ότι έχω πιο καλή υποστήριξη. Υπάρχει η πιθανότητα να έγινε κάποιο λάθος στην κατασκευή του ορθοπεδικού πάτου;

οπως το απαντησες και μονη σου δεν στεκει.2+ νουμερα παραπανω ειναι  way off.αρα καποιος εχει φτιαξει λαθος τους πατους. αν ειναι 2.5 νουμερα μεγαλυτερο το παπουτσι δεν θα συγκρατει το ποδι σου καν.ειναι πολυ μεγαλο κενο μπροστα.ακομα και χοντρη καλτσα να φορουσε καποιος ειναι μισο με ενα νουμερο διαφορα και αυτο οχι σε αθλητικα διοτι αυτα τα φορας με αθλητικη καλτσα παντα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...