Kenny McCormick Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Καλησπέρα παιδιά θέλω αν μπορείτε να με βοηθήσετε σε ένα θέμα που προέκυψε : Λοιπόν μια μέρα πριν τις γιορτές πήγα να κάνω καινούργια γυαλιά μπαίνω λοιπόν σε ένα κατάστημα οπτικών διαλέγω ένα σκελετό και λέω επακριβώς το είδος,την ποιότητα και την επωνυμία των φακών που θέλω. Ρωτάω τιμή μου λέει ένα χ ποσό και ότι θα με πάρει την επομένη μέρα για να μου πει για σίγουρα, όπως και γίνεται με παίρνει τηλέφωνο το επόμενο πρωί μου λέει ναι τόσο κοστίζουν. Πηγαίνω από εκεί ξαναρωτάω για την τιμή και αφήνω ένα ποσό για προκαταβολή που ζητήθηκε ώστε να ξεκινήσει η παραγγελία (επειδή ρώτησα πολλές φορές για την τιμή μου λέει να μην ανυσυχώ και πως αν προκύψει κάποια αλλαγή την αναλαμβάνει το κατάστημα). Λίγες μέρες μετά με καλεί και μου λέει ότι η εταιρία της είπε πως η τιμή είναι άλλη και μάλιστα πολύ μεγαλύτερη μου είπε αν θέλω να κάνω κάτι ποιοτικά χειρότερο στην ίδια τιμή αλλά εγώ δεν θέλησα να θυσιάσω την ποιότητα των φακών ούτε να δώσω την μεγάλη αυτή διαφορά οπότε πήγα από το μαγαζί και ζήτησα πίσω την προκαταβολή μου ωστόσο μου την αρνούνται επειδή λέει κόψαν απόδειξη για να καλύψουν το ΦΠΑ(είχα γράψει γυαλία στο ΙΚΑ και δικαιούμουν ένα ποσό). Τι μπορώ να κάνω σε αυτή τη περίπτωση οι άνθρωποι αυτοί εμ φταίνε εμ πάνε να βγουν και από πάνω.
doctorkostis Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Να πας να τα κανεις γυαλια-καρφια? Λαμπογυαλο? Δε μου ερχονται αλλα γαμωτο. Ον τοπικ, ΓΓΚ, ΙΝΚΑ και δε συμμαζευεται. Θα βγαλεις ακρη, αλλα θα σου σπασουν τα νευρα. 3
zio10 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Γυφτιές...έπρεπε να σου δώσουν πίσω τα λεφτά και να ζητήσουν και συγνώμη για την ταλαιπωρία! 5
Kenny McCormick Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Eυχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις εδώ πήγαν να με βγάλουν τρελό, της λέω κοπέλα μου 4 φορές δεν σε ρώτησα για την τιμή ; Μου λέει μόνο 2 ααχαχαχα και το αφεντικό από πάνω να μου λέει εμείς αφού κόψαμε την απόδειξη δεν παίρνεις χρήματα πίσω. Του λέω φταίω εγώ κάπου; στο κάτω κάτω κάνε μου τα γυαλιά στην τιμή που συμφωνήσαμε. Μετά λέει καλά εμείς θα χρεωθούμε το ΦΠΑ εντάξει έκλαψα στα γέλια ...
fylatos Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Eυχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις εδώ πήγαν να με βγάλουν τρελό, της λέω κοπέλα μου 4 φορές δεν σε ρώτησα για την τιμή ; Μου λέει μόνο 2 ααχαχαχα και το αφεντικό από πάνω να μου λέει εμείς αφού κόψαμε την απόδειξη δεν παίρνεις χρήματα πίσω. Του λέω φταίω εγώ κάπου; στο κάτω κάτω κάνε μου τα γυαλιά στην τιμή που συμφωνήσαμε. Μετά λέει καλά εμείς θα χρεωθούμε το ΦΠΑ εντάξει έκλαψα στα γέλια ... Πες του να κόψει απόδειξη επιστροφής. Ή εναλλακτικά αφού σου επιστρέψει τα χρήματα να του γυρίσεις την απόδειξη, να γράψει πίσω άκυρο και να το σφραγίσει και να το συρράψει πάνω στο αντίστοιχο Ζ για να το περάσει σωστά ο λογιστής του. Επίσης πες του ότι είναι γύφτος. Δηλαδή αν κάνει μία φορά λάθος και βάλει επιπλέον μηδενικό πχ αντί για 300 βάλει 30000 και δεν έχει στοπ η ταμειακή θα πληρώσει; Αν κόψει κατά λάθος δεύτερη απόδειξη θα πληρώσει το ΦΠΑ; Μας δουλεύει; 7
Kenny McCormick Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Πες του να κόψει απόδειξη επιστροφής. Ή εναλλακτικά αφού σου επιστρέψει τα χρήματα να του γυρίσεις την απόδειξη, να γράψει πίσω άκυρο και να το σφραγίσει και να το συρράψει πάνω στο αντίστοιχο Ζ για να το περάσει σωστά ο λογιστής του. Επίσης πες του ότι είναι γύφτος. Δηλαδή αν κάνει μία φορά λάθος και βάλει επιπλέον μηδενικό πχ αντί για 300 βάλει 30000 και δεν έχει στοπ η ταμειακή θα πληρώσει; Αν κόψει κατά λάθος δεύτερη απόδειξη θα πληρώσει το ΦΠΑ; Μας δουλεύει; Επειδή αυτή την απόδειξη δεν την έχω την σφράγισε ο ελεγκτής του ΙΚΑ και την κατέθεσα στο ταμείο του ΙΚΑ μπορώ να την ζητήσω πίσω; Δεν θέλω να τους χαρίσω ούτε ευρώ δεν μου περισσεύον άλλωστε... Η προκαταβολή που έδωσα αντιστοιχεί ακριβώς στο ΦΠΑ
anwnymh29 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Aυτο που ειπε ο fylatos.. βεβαια δεν ξερω αν παιζει ρολο η ημερομηνια που κοπηκε η αποδειξη αλλα δεν νομιζω οτι δεν μπορει να την ακυρωσει ή τελος παντων να βρεθει μια λυση.. Ναι ειναι γυφτος και πονηρος.
fylatos Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Επειδή αυτή την απόδειξη δεν την έχω την σφράγισε ο ελεγκτής του ΙΚΑ και την κατέθεσα στο ταμείο του ΙΚΑ μπορώ να την ζητήσω πίσω; Δεν θέλω να τους χαρίσω ούτε ευρώ δεν μου περισσεύον άλλωστε... Η προκαταβολή που έδωσα αντιστοιχή ακριβώς στο ΦΠΑ Πήγαινε στο ΙΚΑ εξήγησε τι έγινε και πες τους ότι ακυρώθηκε η συναλλαγή.
taazz Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Επειδή αυτή την απόδειξη δεν την έχω την σφράγισε ο ελεγκτής του ΙΚΑ και την κατέθεσα στο ταμείο του ΙΚΑ μπορώ να την ζητήσω πίσω; Δεν θέλω να τους χαρίσω ούτε ευρώ δεν μου περισσεύον άλλωστε... Η προκαταβολή που έδωσα αντιστοιχή ακριβώς στο ΦΠΑ πλάνη. Θα αντιστοιχούσε στο ΦΠΑ αν έκανες τελικά την αγορά τώρα το φπα υπολογίζεται μόνο για το ποσό που έδωσες.
Kenny McCormick Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 πλάνη. Θα αντιστοιχούσε στο ΦΠΑ αν έκανες τελικά την αγορά τώρα το φπα υπολογίζεται μόνο για το ποσό που έδωσες. Πολύ σωστό αυτό !! Όμως πως αποδεικνύεται δεν ξέρω, αφού η απόδειξη που μου έκοψε είναι για το συνολικό ποσό. Πήγαινε στο ΙΚΑ εξήγησε τι έγινε και πες τους ότι ακυρώθηκε η συναλλαγή. Φοβάμαι μη μπλέξω ξαφνικά χωρίς να φταίω, δημόσια υπήρεσια είναι ποτέ δεν ξες τι θα ακούσεις.
Tigran Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Κάτσε λίγο. Σου έκοψε απόδειξη για το συνολικό ποσό ενώ εσύ του έδωσες μια προκαταβολή Χ%? Πως γίνεται αυτό; Πρέπει να είναι πολύ γκάου-πιου αυτός που έκοψε την απόδειξη! lol
Kenny McCormick Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Κάτσε λίγο. Σου έκοψε απόδειξη για το συνολικό ποσό ενώ εσύ του έδωσες μια προκαταβολή Χ%? Πως γίνεται αυτό; Πρέπει να είναι πολύ γκάου-πιου αυτός που έκοψε την απόδειξη! lol Εγώ όπως είπα είχα γράψει γυαλιά από το ΙΚΑ άρα μου δίνουν ένα ποσό για να πάρω γυαλιά πάω στα οπτικά τα κανονίζουμε και μου λέει δώσε μου προκαταβολή και σου κόβω την απόδειξη να πας να την καταθέσεις στο ΙΚΑ να πάρεις τα λεφτά σου γρήγορα συμφωνήσαμε και μετά μου ανεβάζει την τιμή 75% Προφανώς είναι γκάου πίου αλλά γύφτος αφού κρατάει τα λεφτά της προκαταβολής μου για να πληρώσει το ΦΠΑ του.
Tigran Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Στο κομμάτι του να εξυπηρετηθείς γρήγορα στο ΙΚΑ, σου ξηγήθηκε ωραία. Εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να σου κόψω μεγαλύτερη απόδειξη από αυτα που πλήρωσες. Αλλά με 75% πάνω στην τιμή, το έκαψε και το παραέκαψε το καλό. Δεν γνωρίζω δυστυχώς αν το ΙΚΑ σου δίνει τη δυνατότητα να ακυρώσεις την διαδικασία, από την στιγμή που έχει σφραγιστεί η απόδειξη. Επίσης, αν έχει σφραγιστεί δεν θα μπορεί με τίποτα και ο οπτικάς να την ακυρώσει. Χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω, δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι νομικά. Αυτός έχει κόψει απόδειξη για όλο το συμφωνηθέν ποσό (φορολογικά είναι οκ δηλαδή) και απλά εσυ τώρα θα ισχυριστείς ότι άλλα γυαλιά συμφωνήσατε σε αυτά τα λεφτά και άλλα θέλει να σου πλασάρει, ή σου ζητάει extra λεφτά για αυτά που συμφωνήσατε. Εσύ όμως έχεις θέμα, γιατί χωρίς να πάρεις τα γυαλιά στα χέρια σου, πήγες και κατέθεσες στο ΙΚΑ την απόδειξη. Δοκίμασε την διαδικασία πρήξιμο @@. Πήγαινε κάθε τρεις και λίγο και λέγε του τα ίδια. Θα βαρεθεί και θα στα δώσει.
taazz Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Πολύ σωστό αυτό !! Όμως πως αποδεικνύεται δεν ξέρω, αφού η απόδειξη που μου έκοψε είναι για το συνολικό ποσό. Φοβάμαι μη μπλέξω ξαφνικά χωρίς να φταίω, δημόσια υπήρεσια είναι ποτέ δεν ξες τι θα ακούσεις. Τους έχεις στο χέρι. Ζήτα να σου επιστρέψουν το ποσό τη απόδειξης χωρίς το φπα. Έχεις απόδειξη ότι πλήρωσες και δεν παρέδωσαν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα