Προς το περιεχόμενο

Σημαντική αύξηση μεριδίου του Android παγκοσμίως έναντι του iOS


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχουνε Mac κι από δίπλα την Belvedere. Ο άλλος αναφέρει την αξία του λειτουργικού ως ανάλογη της αξίας μεταπώλησης και μετά αυτοαναιρείται γράφοντας για δαγκωμένο μήλο για να γουστάρουμε. Επιχειρήματα, όχι αστεία.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 169
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν δύο χρόνια πήρα ένα nexus 5 με 300 ευρώ. Ακόμα φοράει τελευταία έκδοση λειτουργικού, παίρνει κάθε μήνα αναβάθμιση, πάει πιο σφαίρα από όταν το αγόρασα, αλλά επειδή βαρέθηκα, το χάρισα στην αδερφή μου και πήρα ένα nexus 5x με 240 ευρώ. Το 5x πάει επίσης σφεντόνα, δεν έχει κανένα λαγκ, (όπως και το 5) και θα το κρατήσω και αυτό κάνα χρόνο τουλάχιστον, μέχρι να βαρεθώ και μετά θα το χαρίσω. Στο επόμενο κινητό (πιθανότατα πάλι nexus) θα έχω συμπληρώσει τα λεφτά για ένα iPhone . Τωρα ο,τι λέτε εσείς για αξια μεταπώλησης, ποσοστά πωλήσεων, κέρδη κλπ, τα ακούω βερεσέ.

Και κάτι άλλο. Πώς λέτε όλοι ότι χρησιμοποιείτε για επαγγελματική χρήση κάτι που δε μπορεί να συνδεθεί με απλό τρόπο ούτε με τα windows? Απορία το έχω

Γιατί ποιος σου είπε οτι κάθε IT σε μια εταιρεια,θέλει να συνδέει το κινητό του ο κάθε υπάλληλος με υπολογιστή?

ΥΓ. Αν το Android ήταν μόνο σε nexus αυτό το θέμα με τα ποσοστά δεν θα υπήρχε.Και εγώ μπορώ να πω , να γίνει η σύγκριση μεριδίου nexus vs iPhone και όλα τα αλλά τα ακούω βερεσέ , αλλά προφανώς θα πρέπει κάποιοι να δικαιολογήσουν το μίσος τους για την Apple.

Έχουνε Mac κι από δίπλα την Belvedere. Ο άλλος αναφέρει την αξία του λειτουργικού ως ανάλογη της αξίας μεταπώλησης και μετά αυτοαναιρείται γράφοντας για δαγκωμένο μήλο για να γουστάρουμε. Επιχειρήματα, όχι αστεία.

Εαν αυτό πιστεύεις ότι σημαίνει το δαγκωμένο μήλο για σένα ,τότε χαίρομαι που πιστεύεις ότι αυτοαναιρούμαι.....

ΥΓ. Το έκανα τώρα για να "γουστάρουμε" ,γιατί μερικοί δεν καταλαβαίνουν τι εννοώ.

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδια, γιατι ποτε κανεις δεν αναφερθηκε στο ποσο οι μηλο συσκευες εχουν επιρρεασει και εχουν διαμορφωσει τη μουσικη βιομηχανια;

Και δεν μιλαω μονο για itunes που ειναι το τελικο σταδιο διανομης υλικου.

Εχει αναλογιστει κανεις τι δυνατοτητες εχουν iphone και ipad ( δεν θα αναφερθω σε mac και logic pro) σε εφαρμογες ηχου; Γνωριζετε οτι στο μουσικο κοσμο θεωρουνται must και θα γινουν μονοπωλειο οπως παει, οχι απο ταση και μοδα, αλλα επειδη εχουν κανει απιστευτη δουλεια.

 

Το Garage band σε iOS ειναι απλα επανασταση, και οχι δεν ειναι παιχνιδακι, στα σωστα χερια ειναι μουσικο εργαλειο.

Ειναι ενας τομεας που android και windows εχουν χασει εντελως και δεν καναν ποτε σοβαρες προσπαθειες να μπουν σ αυτη την αγορα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω παντως για διαφορα που διαβαζω φετος στον κυκλο μου 6 ατομα πηγαν σε ios ολα τα αλλα τα ακουω βερεσε

Kαι μενα παντως και οι 2 γιαγιαδες μου πηγαν σε Νokia με κουμπακια, τι android και ios και smartphone λετε τωρα, τα ακουω βερεσε

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ είχα μείνει εντυπωσιασμένος από το memory management και το (non-) multitasking του S6. Από 4 εφαρμογές παγωμένες στο παρασκήνιο και πάνω, άρχιζαν τα restarts/reloads. Και μιλάμε για την κορυφαία περσινή android συσκευή.

 

Σε Android συσκευή των 150€ έχω αυτή τη στιγμή ανοιχτές περίπου 9 εφαρμογές.

Καλύτερα να πάρεις ένα iphone 5s

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η εμπειρία χρήσης ειναι απόλυτα σχετική. Ο καθένας παίρνει ότι τον βολεύει και ότι αντέχει η τσέπη του. Το ότι το android ανεβαίνει ειναι λογικό. iOS κινητά υπάρχουν 5 (βάζω και τη 6 σειρά μέσα) έναντι των Android που ειναι 200+. (Αν βάλεις και τα κινέζικα). Παρακάτω τα λόγια ειναι σχετικά.

Μεταξυ μας τωρα, πιστευεις οτι εχει σημασια το ποσες συσκευες υπαρχουν? Μα...σοβαρα τωρα? Τοτες ολες οι εταιριες (οχι μονο στα κινητα btw) θα βγαζαν 700 μοντελα η καθεμια να πουλανε με τη σουσελα. Στην τελικη αναλογικα να το δεις η Apple ποιο πολλες συσκευες εχει απο την Samsung που κοροιδευουμε. Σκεψου οτι η Samsung σε καθε αγορα εχει 10, αντε 15 το πολυ συσκευες απο 50 εως 800 ευρω. Δηλαδη μια συσκευες ανα 70 ευρω. Η apple απτην αλλη εχει 5 συσκευες απο 500 εως 800 ευρω. Ποιος πραγματικα floodari το market αραγε?

 

 

Τι σημασία έχει να πουλάς πολύ αλλά να μη μαζεύεις μπακίρι;

Για τους μετοχους, καμια απολυτως. Για τους χρηστες ομως, τι πιστευεις? Προτιμανε οι χρηστες να πληρωνουνε πολλα για να παιρνουν λιγα? 

 

Απο κει και κατω κλασσικα, μπηκαν οι γνωστοι αγνωστοι να spammaroyn το thread κραζωντας το android. Ποιο offtopic πεθαινεις αλλα καταλαβαινω, ποναει.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να λέμε του στραβού το δίκιο οι συσκευές που τρέχουν iOS δεν είναι μόνο τα iPhone. Οι γνωστοί άγνωστοι που μπαίνουν και κράζουν το iOS ,είναι παντελώς άσχετοι με τα iPad. Εκεί που το Android πάσχει,είναι σε εφαρμογές αποκλειστικά φτιαγμένες για tablet.

Οι εφαρμογές για iPad από την Apple αλλά και από άλλες εταιρείες έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά εξαιτιας του pro, που συγκρίνεται σε δύναμη με αντίστοιχα x86 tablet και όχι android αλλά Windows.

Φυσικά τα ποσοστά του android θα συνεχίζουν να αυξάνονται με αξιόλογα φτηνά tablet αλλα από την άλλη να λέμε το iOS τελειωμένο λόγο πτώσεις στις πωλήσεις είναι κάπως....

Τώρα αν βάλουμε και τις εταιρείας tablet στην εξίσωση δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που δεν καταλαβαίνει γιατί αυξάνεται το μερίδιο του android. Ειδικά όταν με το πολύ 100 ευρώ παίρνεις tablet για να surfareis άνετα στο Facebook.

Υπάρχουν αρκετοί που επιτέλους δεν δίνουν λεφτά για να κάνουν μόστρα με το κινητό. Πήραν ένα tablet και κάνουν καλύτερα και φτηνότερα ότι εκαναν τόσο καιρό με το smartphone .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναμενομενο να πεσουν οι πωλησεις οταν για τους περισσοτερους χρηστες ενα mid range android κινητο προσφερει καλυτερη εμπειρια απο τα αντιστοιχα iphone/wp.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά τα άλλα δεν έχω παράπονο. Η χρηστικότητα και η εμπειρία χρήσης εκτοξεύθηκαν με τις τελευταίες αναβαθμίσεις. Πχ, μια και το έφερε η κουβέντα, θέλω πάνω από 10 κλικς για μια κλήση (αν σταθώ τυχερός και δε συμβεί το παραπάνω). Κλικ στο search box>πληκτρολόγηση των πρώτων γραμμάτων του ονόματος>κλικ στην επαφή>κλικ στο "εμφάνιση όλων" για να ανοίξει περισσότερο η καρτέλα επαφής και να φανούν και οι υπόλοιποι αριθμοί>κλικ στον αριθμό τηλεφώνου για να φορτωθεί στο dialer>κλικ ή σύρσιμο ξανά στον αριθμό που άνοιξε ο dialer για να πάρω τηλέφωνο. Υπέροχα. Υπέροχο λειτουργικό. Τώρα το έχω στην πρίζα και φορτίζει ενώ κάνει αναβαθμίσεις. Αν χτυπήσει εισερχόμενη κλήση τη γ@μησα!...

 

πρέπει να είσαι λίγο άσχετος ή να βαριέσαι.

θα σου δώσω ένα hint.

πας στο Play store και κατεβάζεις exdialer.

αν βαριέσαι το Search πάτα το Link εδώ.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.modoohut.dialer&hl=en

 

του κάνεις Install(απλό είναι πάτα πάνω στο ομώνυμο κουμπί).

 

το εικονίδιο της εφαρμογής θα μπει μέσα στο drawer. οπότε τι κάνεις τώρα;;

ανοίγεις το drawer , βρίσκεις το εικονίδιο και το κρατάς πατημένο (σαν το force touch ένα πράμα). μετά από λίγο το drawer θα γίνει διάφανο και μπορείς να μετακινήσεις το εικονίδιο όπου θες στην επιφάνεια εργασίας. σου προτείνω να το βάλεις κάτω δεξιά που είναι η συντομεύσεις του λειτουργικού.

 

τι κέρδισες με αυτό;; λιγότερα κλικ βεβαίως!

το πατάς και στιγμιαία ανοίγει η καρτέλα με τις τελευταίες επαφές που έχεις καλέσει και μπορείς με ένα κλικ πάνω σε αυτή που θες να την καλέσεις οπότε σύνολο 2 κλικ εδώ!

 

μπορεί όμως εσύ να θες να καλέσεις μια επαφή που δεν είναι εκεί;τι κάνεις; απλό ξεκινάς να πατάς το γράμμα της επαφής που ψάχνεις σε t9 φάση. πχ θες να καλέσεις τον Taurus; Πατάς το 8 (ΤUV). αν τον έχεις καλέσει παλιότερα το λογισμικό καταλαβαίνει ότι έχετε καλή σχέση οπότε στον βγάζει πιο πάνω στην λίστα σε σχέση με Τάσους , Τασούλες , Τέληδες ή Τονιες. Μπορεί να τύχει να χρειαστεί να πατήσεις και το δεύτερο γράμμα στο Τ9 δηλαδή το 2(ΑΒC) έτσι ώστε να στο βγάλει σίγουρα πάνω πάνω.

από εκεί και πέρα ένα κλικ πάνω στην επαφή αρκεί για να τον πάρεις. αν θες να του στείλεις μήνυμα αρκεί ένα swype αριστερά και τσουπ ξεκινάει να γράφετε το μήνυμα...οπότε εδώ είμαστε στα 3-4 κλικ....

 

το χειρότερο είναι να μην τον έχεις αποθηκευμένο.οπότε χρειάζεσαι 1 κλικ να ανοίξεις την εφαρμογή , 10 κλικ να γράψεις το νούμερο και 1 κλικ για να τον καλέσεις. σύνολο 12. εκτιμώ το Iphone θα έχει κάποια πατέντα και θα το κάνει αυτό με 3 κλικ.

 

ελπίζω να βοήθησα! :)

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τους μετοχους, καμια απολυτως. Για τους χρηστες ομως, τι πιστευεις? Προτιμανε οι χρηστες να πληρωνουνε πολλα για να παιρνουν λιγα? 

 

Οι χρήστες φαίνεται τι προτιμάνε από το γεγονός ότι πάντα, οποιαδήποτε στιγμή, κάποιο iPhone είναι #1 στις πωλήσεις. Και οι Android ναυαρχίδες ακολουθούν. Οπότε οι χρήστες μάλλον δεν έχουν πρόβλημα να πληρώσουν "πολλά" όπως λες.

 

Το πιο δίνει πολλά, και ποιο δίνει λίγα, άσε να το αποφασίσουν αυτοί που αγοράζουν, δεν υπάρχει μια γενική αλήθεια.

 

Φυσικά, στο thread μιλάμε περισσότερο για τις ίδιες τις εταιρείες, και όχι για τους χρήστες. Όπως λες, τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών δεν ενδιαφέρουν τους τελικούς χρήστες. Έτσι είναι. Αλλά το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα ποσοστά διείσδυσης! Μήπως ενδιαφέρει τον τελικό χρήστη αν η συσκευή που κρατάει ανήκει στο 55% ή στο 20%; Τον ενδιαφέρει απλά να κάνει αυτό που λέει ότι κάνει, σωτσά και απροβλημάτιστα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σωστά κι απροβληματιστα; Δηλαδή μόνο με iphone!!!

Το S7 του idanou κολλάει και θέλει restart ανα 2 μέρες, ενώ του kirileman σηκώνει μέχρι 2 εφαρμογές ταυτόχρονα, στη 3η κανει restart /reload

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οποιαδήποτε mature πλατφόρμα δεν έχει τέτοιες παιδικές ασθένειες. Και το Android είναι τέτοια. Όπως και το iOS. Φυσικά αν το καημένο το λειτουργικό είναι κανιβαλεμένο (είτε απ'τον χρήστη, ή από την εταιρεία) θα κάνει κι αυτό με τη σειρά του τέρατα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

- Ο σχεδιασμός των συσκευών και του λειτουργικού της Apple έχει αρχίσει να κουράζει

- Μεσαία κατηγορία τιμής Android συσκευές 200-300 ευρώ γ@@@ οτιδήποτε κάτω από iPhone 6

- Για τα benchmarks και τα millisecond απόκρισης της οθόνης του iPhone προφανώς και

 

3927f0abd69907b6236af04611e5343761897133

 

- To Google play store έχει τα πάντα όλλα

- Ένα πράγμα ήθελε ο πελάτης από την Apple μια οθόνη 4,7 με 5,5 ίντσες, τώρα που την απέκτησε θα ξανά αγοράσει τηλέφωνο σε μία δεκαετία.

- Αν η Apple τολμήσει και κάνει σημαντικές αλλαγές στο λειτουργικό το target group της θα αρχίσει να "μπερδεύεται", αυτό λειτουργεί σαν φρένο στις αλλαγές που πιθανόν κάποια προοδευτικά μυαλά να θέλουν να κάνουν. Το inovation αναλώνετε σε βλακιούλες όπως το 3D touch και live photos.

-Είναι λάθος η αντίληψη ότι η πλειοψηφία αγοράζει τηλέφωνα 100 ευρώ γι' αυτό και τα νούμερα. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο γιατί το Android One της Google απέτυχε παταγωδώς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναμενομενο να πεσουν οι πωλησεις οταν για τους περισσοτερους χρηστες ενα mid range android κινητο προσφερει καλυτερη εμπειρια απο τα αντιστοιχα iphone/wp.

Αυτο πρεπει να μπει στo topic με τα ανεκδοτα.

 

Το χουμε πει τοσες πολλες φορες οτι τα ws/iphone τρεχουν πολυ καλυτερα απο τα lagdroid.

Για μενα το καλυτερο λογσμικο θα ταν το windows αν ειχε τις εφαρμογες που εχουν οι ανταγωνιστες του,αλλα δυστυχως αργησε να μπει στο παιχνιδι των smartphones.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...