evoracing Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Καλησπέρα! είναι δυνατόν? Ποιος είναι ο τρόπος υπολογισμού των κοινοχρήστων?
kfyros Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Γενικά,υπάρχουν χιλιοστά ασανσέρ χιλιοστά θέρμανσης χιλιοστά υπολοίπων δαπανών. σε κάθε έκδοση κοινοχρήστων μαζεύονται οι δαπάνες στις τρεις παραπάνω κατηγορίες, και πολλαπλασιάζονται με τα χιλιοστά του κάθε διαμερίσματος για να βγει τι πληρώνει.Αν έχει αυτόνομη θέρμανση με κεντρικό λέβητα με μετρητές (χρονομετρητές, όχι θερμιδομετρητές) , τότε το 30% των δαπανών θέρμανσης είναι πάγιο (μοιράζεται βάσει χιλιοστών θέρμανσης).Το υπόλοιπο της δαπάνης θέρμανσης πάει ανά διαμέρισμα περίπου βάσει του τύπου (μονάδες διαμερίσματος / σύνολο μονάδων * δαπάνη θέρμανσης) Αν έχει και ξεχωριστή γραμμή για boiler συνήθως οι μονάδες του boiler διαιρούνται διά 5 (μπακαλίστικο).
evoracing Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δεν πολύ κατάλαβα Ισόγειο είμαι με αυτόνομη θερμανση (θερμοστάτη χωρου). Ασανσέρ δεν χρησιμοποιω. Το Θεμα είναι γιατί να πληρωσω 52€ φα με 18 ώρες?
evoracing Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Νομιζω στα εξήγησε μια χαρά ο @kfyros Ναι μια χαρά μου τα εξήγησε αλλά εγώ δεν τα πολύ κατάλαβα. Η χρέωση που μου έχουν κάνει είναι σωστή?
NikosKallithea Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Η απόδειξη των κοινοχρήστων λεει αναλυτικά τι πληρώνεις, εμεις που να ξερουμε αν ειναι 50 ή 20 ευρω, το οτι δεν χρησιμοποιείς κατι στην πολυκατοικία δεν σημαίνει οτι δεν το πληρώνεις, πχ για το ασανσέρ και την θερμανση δες τι λέει το καταστατικό Το οτι εχεις αυτόνομη τι σημαίνει?
evoracing Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Εγώ για το φυσικό αέριο λέω.. 52€ και να το έχω ανοίξει 18 ώρες? 5€/ώρα? φυσικό αέριο? Αυτόνομη θέρμανση δλδ το ανάβω όποτε θέλω εγώ το καλοριφέρ και δεν το διαχειρίζεται ο διαχειριστής.
NikosKallithea Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 H αυτόνομη θέρμανση θερμανση που εχεις δεν ειναι αυτόνομη θέρμανση, ειναι κεντρικη αυτόνομη θέρμανση και καθολου να μην την ανάψεις θα πληρώσεις
evoracing Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Μα συγνώμη, όλη η πολυκατοικία (8 σπίτια) να έχουν κάψει συνολικά 74€ και εγώ να πληρώνω τα 52€? με 18 ώρες? Φυσικό αέριο έτσι όχι πετρέλαιο.
gregdel Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Ζήτησε την αναλυτική χρέωση του αερίου, δλδ πόσες ώρες έκαψαν όλοι και πόσες μόνος σου. Έτσι όπως έχεις χρεωθεί, φαίνεται όλοι οι άλλοι να μην έχουν κάψει τπτ (μηδέν ωρες με χρέωση 30% περίπου του συνολικού ποσού)... αν και με προβληματίζει το 163χλστ που φαίνεται σε εσένα... δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι το αρχικό ποσοστό σου ή αυτό που προέκυψε μετά από την αναγωγή των ωρών θέρμανσης... αλλά σε αυτή την περιπτωση το συνολικό ποσό θερμανσης θα έπρεπε να είναι περίπου 356ευρώ περίπου Ρώτα λοιπόν: 1) Τις συνολικές ώρες των δ/των 2) Τον τύπο υπολογισμού της δαπάνης.
sphinxgr Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Εγώ για το φυσικό αέριο λέω.. 52€ και να το έχω ανοίξει 18 ώρες? 5€/ώρα? φυσικό αέριο? Αυτόνομη θέρμανση δλδ το ανάβω όποτε θέλω εγώ το καλοριφέρ και δεν το διαχειρίζεται ο διαχειριστής. 52/18=2,9€/h και όχι 5. Το κακό με την κεντρική / αυτόνομη θέρμανση είναι πως όταν την δουλευει μόνο ένας (όπως στην περίπτωση σου) τότε χρησιμοποιείς έναν καυστήρα ο οποίος είναι φτιαγμένος για Χ διαμέρίσματα, μόνο για εσένα. Σαν να παίρνεις ενα λεωφορείο να το οδηγείς για να πας μόνος σου για καφε. Έτσι λοιπόν όση ώρα τον χρησιμοποιείς, ενώ θα μπορούσαν να έχουν ζεστό νερό σε ολοκληρη την πολυκατοικία, το παίρνεις μόνος σου και το πληρώνεις μόνος σου. Αν λοιπόν είχαν χρησιμοποιήσει το καλοριφέρ και άλλοι τις ίδιες ώρες μεταξύ τους, εσύ θα τους ανέβαζες τα κοινόχρηστα γιατί το δουλευες μόνος σου. Στη δικιά μας πολυκατοικία για να μην έχουμε τέτοια θέματα η αυτόνομη θέρμανση λειτουργεί όταν θέλουν οι ένοικοι μόνο κάποιες ώρες της ημέρας (που προφανώς θέλουν όλοι να την χρησιμοποιούν) ενώ παράλληλα η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάτω των 14C. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2016 από sphinxgr
Droulas13 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Λογικά μόνο εσύ έκαψες για θέρμανση. Οι υπόλοιποι είτε έκαψαν ελάχιστα (κάτω από μία ώρα) είτε καθόλου και πληρώνουν μόνο για τα πάγια. Για να ζεσταθεί ο καυστήρας, ο οποίος προορίζεται για 8 σπίτια, μόνο για να δώσει σε σένα ζέστη συνεπάγεται ότι δεν θα λειτουργήσει αποδοτικά. Θα σου δώσω ένα μπακαλίστικο παράδειγμα. Αν έκαιγε ένας ακόμα 18 ώρες όπως και εσύ παίζει η συνολική δαπάνη από τα 74 ευρώ να ανέβαινε στα 90 και να πληρώνατε από 35 ευρώ ο καθένας. Ή αν μαζί με σένα καίγανε δύο ακόμα 18 ώρες η συνολική δαπάνη μπορεί να πήγαινε στα 100 ευρώ και να πληρώνατε ο καθένας από 25 ευρώ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα