Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ουτως η αλλως μου φαινεται προβληματικη η πραγματικοτητα και το πως εφτασε η ανθρωποτητα στο σημειο που ειμαστε, συχνα εντοπιζω λογικα κενα που με κανουν να αμφισβητω τη λογικη μου και συνεπως και το κατα ποσο υπαρχω

μου φαινεται καζουαλ αυτο που περιγραφει ο TS, νομιζω το ζω απο οταν με θυμαμαι

μετα lsd ειμαι καλυτερα για εναν χρονο περιπου, αλλα οσο περναει ο καιρος τοσο επιστρεφουν τα συμπτωματα.

νομιζω πως οσο μπορουμε να ειμαστε λειτουργικοι αυτη η κατασταση δεν αποτελει προβλημα, εγω το παιρνω ως ενδειξη ορθης λειτουργιας. ζουμε σε μια τρολια ουτως η αλλως.

[offtopic]

Χωρίς να θέλω να βγω off-topic.. μια επισήμανση μόνο. To lsd (καθώς και άλλα ενθεογεννή και ψυχότροπα - αλλά δεν θα επεκταθώ γιατί είναι το πιο άκυρο forum για τέτοια κουβέντα :P) ναι μεν σου αλλάζουν την αντίληψη της πραγματικότητας, ναι μεν μπορούν (ισχύει αλλά υπο προυποθέσεις αυτό) να σου βελτιώσουν την καθημερινότητα, ναι μεν μπορεί να σου αλλάξουν το feedback σου με την πραγματικότητα και ό,τι βρίσκεται "έξω" από εσένα, ναι μεν βελτιώνεις τις αισθήσεις σου, ναι μεν μπορεί να νιώθεις καλύτερα με ορθή χρήση (εδώ βάζω ερωτηματικά(??) γιατί υπάρχουν πολλές προυποθέσεις) αλλά δεν σε βοηθάνε να αλλάξεις εσύ την πραγματικότητα που βιώνεις καθημερινά. Και με long-term use κλείνεις κάποιες πόρτες μεν.. αλλά ανοίγεις άλλες :) Δεν ξέρω πως να στο εξηγήσω καλύτερα in public. Ό,τι θέλεις με pm.

[\offtopic]

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

οποιαδήποτε παροδική λύση "πασάλειμμα" μπορεί να επιφέρει χειρότερα προβλήματα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Θεωρώ λάθος την χρήση ουσιών διασκέδασης και δημιουργικότητας σαν χανζαπλαστ για σοβαρά προβλήματα. (δεν το λέω για εσένα alx , δεν σε ξέρω κ δεν ξέρω τι θέματα καλύπτεις με το lsd) Καλό είναι να λύνουμε το πρόβλημα κ όχι να το σκεπάζουμε προσωρινά γιατι αργότερα θα έρθουμε αντιμέτωποι με την ακόμα χειρότερη εκδοχή του 

Δημοσ.

Ρεαλιστικα, δεν παιζει να πεσει ουτε η πατριαρχια ουτε ο καπιταλισμος, τα οποια θεωρω πηγη του οποιου αγχους και δυσφοριας μου. Δε νιωθω οτι εχω πολλες επιλογες εκτος απο την αυτοθεραπεια με ψυχοτροπα

Δημοσ.

Ρεαλιστικα, δεν παιζει να πεσει ουτε η πατριαρχια ουτε ο καπιταλισμος, τα οποια θεωρω πηγη του οποιου αγχους και δυσφοριας μου. Δε νιωθω οτι εχω πολλες επιλογες εκτος απο την αυτοθεραπεια με ψυχοτροπα

Κοίταξε.. η ζωή έχει απ' όλα. Το πως αντιλαμβανόμαστε κάτι έχει να κάνει με το πως το βλέπουμε εμείς.

Αν θέλεις να αλλάξεις κάτι έχει μια πολύπλοκη διαδικασία. Το πρώτο βήμα είναι να αλλάξεις τον τρόπο που το βλέπεις. Είναι πιο δύσκολο απ' όσο ακούγεται αλλά ταυτόχρονα και το πιο ουσιαστικό.

Προσωπική μου απόψη πάντα :)

(Η αυτοθεραπεία -αυτοπαρατήρηση και αυτοβελτίωση- είναι πάντα καλή. Εμπειρικά μιλώντας όμως.. έχω διαφορες επιφυλάξεις όταν γίνεται μαζί με ψυχότροπες ουσίες ιδίως με long-term χρήση)

Δημοσ.

Κοίταξε.. η ζωή έχει απ' όλα. Το πως αντιλαμβανόμαστε κάτι έχει να κάνει με το πως το βλέπουμε εμείς.

Αν θέλεις να αλλάξεις κάτι έχει μια πολύπλοκη διαδικασία. Το πρώτο βήμα είναι να αλλάξεις τον τρόπο που το βλέπεις. Είναι πιο δύσκολο απ' όσο ακούγεται αλλά ταυτόχρονα και πιο ουσιαστικό.

Προσωπική μου απόψη πάντα :)

μιλας σαν τη θεραπευτρια μου και σε αυτην εχω ακυρωσει τα τρια τελευταια ραντεβου λαλαλα

Δημοσ.

μιλας σαν τη θεραπευτρια μου και σε αυτην εχω ακυρωσει τα τρια τελευταια ραντεβου λαλαλα

[offtopic]Μου το έχουν πει κι άλλοι :P[/offtopic]

Δημοσ.

Π.χ μπορεί να έγινε ενα περιστατικό πριν λίγες μέρες,όχι κατι συγκεκριμένο η έντονο,μετά να μου έρχεται στο μυαλό αλλά να μην μπορώ να διευκρινίσω αν το βίωσα η το είδα στον ύπνο μου η αν το φαντάστηκα.

Άλλο.Όταν τυχαίνει να βγω απ το σπίτι γρήγορα, μέχρι να πάω στο αυτοκίνητο σκαλώνω για μια στιγμή και αναρωτιέμαι πως βρέθηκα εδω.Σε κλασματα του δευτερολέπτου αναφέρομαι.Σαν να έχω ξεχάσει την διαδρομή μέχρι το αμάξι.

Και το αποκορύφωμα.Πρίν λίγες μέρες έπεσα να κοιμηθώ για μεσημέρι,ξυπνάω βραδάκι και για λίγη ώρα δεν ήμουν σίγουρος αν βιώνω την πραγματικότητα η όχι.Έλεγα στον εαυτό μου έλα ξεκολλα η πραγματικότητα είναι αλλά ειλικρινά δεν ήμουν σίγουρος.Ευτυχώς μετά απο λίγα λεπτά πέρασε.

Περνάω έντονο αγχος και στρες τελευταία λέτε να είναι από αυτό?

Πριν κάτι μήνες έιχα κάνει μαγνητική εγγεφάλου(για άσχετο λόγο)αν υπήρχε κάτι παθολογικο θα το έδειχνε σωστά?

Απόψεις?

Μπορει αγχος και στρες.

Γενικα, να κοιμασαι νωρις.

Επισης προτεινω το διαβασμα καποιου βιβλιου και γενικα αυτοσυγκεντρωση (υπαρχουν ασκησεις για την βελτιωση της μνημης).

Δημοσ.

Μπορει αγχος και στρες.

Γενικα, να κοιμασαι νωρις.

Επισης προτεινω το διαβασμα καποιου βιβλιου και γενικα αυτοσυγκεντρωση (υπαρχουν ασκησεις για την βελτιωση της μνημης).

διάβασμα βιβλίου προτεινεις σε κάποιον που σου λέει πως δε μπορεί να κοιμηθεί επειδή ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ τα προβλήματα του;;; ομγ.....

περισσότερο θα τον βοηθήσει ένα ζεστό μπάνιο να χαλαρώσει ή να δει κάποια ταινία παρά το να διαβάσει...

Δημοσ.

Εμείς είμαστε πιο δυνατοί και θα παλέψουμε χώρις ουσίες να λύσουμε τα προβλήματα

Με αυτό που κάνεις δίχνεις πόσο αδύναμος είσαι

Δημοσ.

αν θα πεσουν θα ξεαγχωθεις για λιγο λογω της εντασης της αλλαγης. Μετα?

Φιλε για αρχη φροντισε να μην βιαζεσαι και ειδικα το πρωι φροντισε να σηκωνεσαι νωριτερα ανετος, να τρως τιποτα και να πινεις και καμια γουλια καφε και χωρις βιασυνη μεχρι την δουλεια. Στο ρελαντι αυτα οχι του σκοτωμου. Μεγαλη ευθυνη φερουν και τα smartphone και τα ξενυχτια μεχρι να κλείσουν τα ματια μπροστα στην οθονη τους διαβαζοντας οτι αγχωτικη παπαρια γραφει ο καθε ασχετος. Ξεκινα για αρχη με αυτα και βλεπεις

Δημοσ.

Εμείς είμαστε πιο δυνατοί και θα παλέψουμε χώρις ουσίες να λύσουμε τα προβλήματα

Με αυτό που κάνεις δίχνεις πόσο αδύναμος είσαι

δε νομιζω οτι τεθηκε ζητημα ποτε του ποιος ειναι ο πιο "μαχημος"

κανενας μας δε διαλεξε να βρεθει στην υπαρξη, απλα γεννηθηκαμε. θα ηταν ομορφο αν μπορουσε να ειναι ανωδυνο αυτο.

το πως επιλεγει ο καθενας να διαχειριζεται την αυθυπαρξια του νομιζω οτι ειναι σεβαστο εφ οσων δεν παιρνει κανεναν στο λαιμο του.

μου φαινεται φαιδρο να θετουμε ως αξιακα ανωτερο τον αγωνα για επιβιωση χωρις ουσιες και δειχνει και πληρη ελλειψη ενσυναισθησης για τις εκαστοτε δυσκολιες της καθεμι@ς κατι που καθιστα τη σταση σου αυτοματως ελαφρως μισανθρωπη :/

Σε αλλα νεα, διαγνωστηκα χθες με δερματιτιδα και η γιατρος μου ειπε οτι οφειλεται στο αγχος. τιποτα σοβαρο, απλα με πιανει φαγουρα ανα φασεις σε ακυρα σημεια οπως γονατο και ξυνομαι για παντα κι εχω γεμισει με πληγες χιχιχι

μου εδωκε αντιισταμινικα αλλα ημουν σε φαση οτι αφου προκαλειται απο αγχος τοτε γιατι παιρνω φαρμακα για τη φαγουρα αφου δεν εχω θεμα αλλα προσπαθουσε να μου εξηγησει οτι τα ψυχοσωματικα ειναι οντως αληθινα. δεν καταληξαμε καπου γιατι δεν πιστευω σε αυτα οπως δεν πιστευω σε αλλεργιες. μπουρδες ειναι αυτα και νομιζω οτι ο οργανισμος μου δε μπορει να κανει χαμο στον ελλογο εαυτο μου για το πως θα ζει.

Νομιζω οτι θα αποτρελ οριστικα οπου να ναι, το σωμα μου ενισταται

Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Απ'οτι είδα,τα συμπτώματα που έχω ταιριάζουν αρκετά με την αποπροσωποποιηση.

Το άγχος δύσκολα μπορείς να το αντιμετωπίσεις μην κοροιδευόμαστε,ειδικά όταν έχεις χιλια προβλήματα να τρέχουν.

Πάντως έχει τύχει περίοδος να είναι όλα σχεδόν τέλεια(σπιτι,δουλεια,γυναίκα) και να έχω συμπτώματα αγχώδης διαταραχής πραγματικά χωρίς να μπορώ να αντιληφθώ τον λόγο.

Μάλλον πρέπει να το ψάξω παραπάνω.

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Απ'οτι είδα,τα συμπτώματα που έχω ταιριάζουν αρκετά με την αποπροσωποποιηση.

Το άγχος δύσκολα μπορείς να το αντιμετωπίσεις μην κοροιδευόμαστε,ειδικά όταν έχεις χιλια προβλήματα να τρέχουν.

Πάντως έχει τύχει περίοδος να είναι όλα σχεδόν τέλεια(σπιτι,δουλεια,γυναίκα) και να έχω συμπτώματα αγχώδης διαταραχής πραγματικά χωρίς να μπορώ να αντιληφθώ τον λόγο.

Μάλλον πρέπει να το ψάξω παραπάνω.

το αγχος δεν ξεπερνιεται με μια περιοδο ηρεμιας, ακομα και τοτε μπορει να ταλανιζεσαι απο σκεψεις. τα προβληματα που εχει ο καθενας στις σκεψεις του δεν ειναι λιγοτερο πραγματικα απο τα εμπρακτα προβληματα.

μη νιωθεις ασχημα και μη νιωθεις ντροπη. ειναι βοηθητικο να μιλαμε για τα προβληματα μας

Δημοσ.

Βασικά είναι άγχος κατά κύριο λόγο. Το ότι το αναφέρεις σημαίνει ότι βλέπεις και μόνος σου ότι κάτι δεν πάει καλά. Αυτό είναι καλό σημάδι γιατί σημαίνει ότι δεν το βλέπεις λογικό.

Κοίτα ένα μικρό διάστημα τι μπορείς να κάνεις μόνος σου.Διάβασμα , τρέξιμο η άλλες δραστηριότητες

Αν δεν τα καταφέρνεις πήγαινε σε ένα ψυχολόγο. Οχι κατευθείαν σε ψυχίατρο . Ο ψυχολόγος θα κρίνει πρώτος

Και αυτό που δεν πρέπει με τίποτα να κάνεις είναι να ξεσκονίσεις το ιντερνετ ψάχνοντας εδώ και εκεί.

Αυτά φιλικά απο μένα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...