PC_MAGAS Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Βασιζόμενος στην είδηση: http://www.insomnia.gr/_/articles/%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B7/%CE%B7-hyundai-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CF%83%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B5%CE%BE%CF%89-r11730 Θέλω να συζητήσουμε πόσο ποιο οικονομικό είναι η χρήση εξωσκελετών αντί ρομποτ σε επίπεδο παραγωγής και logistics (Σαφως δεν μιλάμε για τον τομέα φυσικοθεραπείας - ιαντιρκής). Ποια πιστεύεται ότι είναι τα πλεονετίματα σε ένα βοιομηχανικό πέριβάλλον αντί των παραδοσιακώβν ρομπότ; Υποθέτοντας ότι ανοίγουμε μια βοιομηχανία (υποθέτοντας) πόσο συφέρων είναι η πιστεύεται ότι μπορεί να γίνει στο μέλλον η χρήση εξωσκελετών. Πιστεύεται ότι θα μπορεί να κάνει την μικρή βοιμηχανία - βοιοτεχνία ποιο αποδοτική και ανταγωνιστική; Κατ' εμέ πιστεύω πως συνδιάζει την δυνατότητα ευελιξίας στην παραγωγή διότι έχεις την δυναμη ενός μηχανήματος και τον κριτικό νου ενός ανθρώπου. Έτσι πχ. σε μια μικρή βοιομηχανία αντί αγοράς κλαρκ μπορεί να έχει 2 άτομα με 2 εξωσκελετούς που να κάνουν ανύψωση βαριων αντικειμένων που μπορεί να μην είναι μονο σε αποθήκη αλλά και σε άλλες εργασίες πχ. να σηκώσουνε ένα βαρύ φορτίο να το βάλουν στο ράφι και μετά να παραλάβουν μια νεα παραγγελία δίχως να χρειάσεται το κατάλληλο στήσιμο - δέσιμο προκειμένου να το σηκώσει το κλαρκ. Ειδικα εάν το κλαρκ είναι και Autonomous guided vehicle που θα ρπέπει κάθε 3 και λίγο να το προγραμματίζεις όταν άλλαζει η γραμμή παραγωγής. Εν' αντιθέση ο εξωσκελετός το χειρίζεται ο άνθρωπος έτσι μπορεί σε μια αλλαγή της παραγωγής να πάρεις ένα χαρτί και μολύβι και απλά να τους πεις πως θα παράγεται το νέο προιόν.
De@th L0rd Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Άλλη η δουλειά του κλάρκ κι άλλη του εξωσκελετού. Η πιο αποδοτική θα ήταν ο συνδιασμός και τον δύο. Τα κλάρκ εκτός από περονοφόρα είναι και ανυψωτικά. Δε νομίζω να υπάρχει εξωσκελετός που θα ψηλώνει 5 κ 7 μέτρα για να βάλει πχ μια δεξαμενή τόνου στο τελευταίο ράφι. Γνώμη μου αν μιλήσουμε για Ελλάδα που είναι μπουρδέλο οι περισσότερες βιομηχανίες και ο εργάτης κάνει 1002 δουλειές δε θα τον συμφέρει να βάζει-βγάζει τον εξωσκελετό. Απλά θα πάρουν κι άλλους εργάτες που τότε θα πληρωνονται(μαστέ) με 300 ευρώ το μήνα κ άσε τα cyborg να κουρεύονται
PC_MAGAS Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Άλλη η δουλειά του κλάρκ κι άλλη του εξωσκελετού. Η πιο αποδοτική θα ήταν ο συνδιασμός και τον δύο. Τα κλάρκ εκτός από περονοφόρα είναι και ανυψωτικά. Δε νομίζω να υπάρχει εξωσκελετός που θα ψηλώνει 5 κ 7 μέτρα για να βάλει πχ μια δεξαμενή τόνου στο τελευταίο ράφι. Γνώμη μου αν μιλήσουμε για Ελλάδα που είναι μπουρδέλο οι περισσότερες βιομηχανίες και ο εργάτης κάνει 1002 δουλειές δε θα τον συμφέρει να βάζει-βγάζει τον εξωσκελετό. Απλά θα πάρουν κι άλλους εργάτες που τότε θα πληρωνονται(μαστέ) με 300 ευρώ το μήνα κ άσε τα cyborg να κουρεύονται Σκέψου όμως πως με τον εξωσκελετό γλυτώνεις: Εργατικό ατύχημα Έχεις 1 άτομο 1 εξωσκελετό κάνει τα πάντα. Μπορείς και του κόβεις ένσημα και είναι και οκ με τον νόμο. Πάλι όμως στον ατίποδα (self debate) απλά με το 300 ρι παίνεις 100 άτομα μαυρα για μια εργασία όποτε τους θες. Και σαφώς μιλούσα γενικά και όχι Ελλάδα. Διότι η Ελλάδα κατ εμέ η μόνη ανάπτυξη θα είναι ένα candy crush (και γενικά λογισμικό) που το έφτιαξε η Εταιρεία του Έλληνα με έδρα Αγγλία, η κάπου στην Ευρώπη και πουλά μέσω play store και απασχολεί 1.000.000 πρακτικάριους. Σε απλά Ελληνικά σε μια εταιρεία σε 5 κομματια στον κόσμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα