gokuthelegend Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Γιατί θεωρείτε ότι είναι τόσο κακό να είσαι σε θέση να κρίνεις το ποσό αξίζει η δουλειά σου και το τι απαιτήσεις έχεις; Κάποιος που έχει μία προϋπηρεσία αρκετών χρόνων, που ξέρει τις δυνατότητές του, ξέρει τι παίζει στην αγορά εργασίας, και που θα έχει και αυτοπεποίθηση, θα ξέρει τι να ζητήσει. Κάποιος όμως που μόλις μπήκε στην αγορά εργασίας και δεν έχει κάποια εμπειρία τότε τι να πει; Να πει κάποιο νούμερο στην τύχη; Μιλάω για οποιαδήποτε δουλειά, όχι μόνο για ανάπτυξη στην C#. 1
De@th L0rd Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Αυτό πάντως που γίνεται στην Ελλάδα το μπέρδεμα με τα μεικτά, ποτέ δε το κατάλαβα. Όταν σε ρωτάνε τι μισθό θέλεις (ερώτηση παγίδα), δε λες ούτε λίγο, ούτε πολύ και το λες το ποσό σε ΚΑΘΑΡΟ (παντελωνάτο) εισόδημα, δε σε ενδιαφέρει τι κρατήσεις θα κάνει το ΙΚΑ, φόροι κτλ. Πχ σου λένε εμείς δίνουμε 800 ευρώ μικτά να υπολογίζεις περίπου 15-20% κάτω να σαι μέσα. Τώρα όλοι λένε στο εξωτερικό οτι βγάζεις 3000 Γερμανία μικτά δε μου λέει κάτι. Αν θέλω για τις βασικές ανάγκες 1000+ ευρώ και τις κρατήσεις φόρους κτλ περισσεύουν άλλα τόσα είσαι κομπλέ. Στην Ελλάδα δουλευει κόσμος στην πληροφορική για βασικό και κάνει δουλειές πτυχιούχου κ πολλές φορές έχει και πιστοποίησεις που αλλού θα πληρωνόταν τα διπλά. Το ότι δεν έχει κρίση ο κλάδος δε το συμμερίζομαι γιατί πριν 5-6 χρόνια το μισθολογικό ήταν πολύ διαφορετικό. Το ότι βρήκαμε δουλειά εύκολα επειδή έχουμε 10+ χρόνια προυπηρεσία,συστάσεις και παίρνουμε λίγο παραπάνω από 1000 ευρώ για 12ωρα (στην καλύτερη) μόνο υγιές δε το βλέπω. 2
defacer Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Το ότι βρήκαμε δουλειά εύκολα επειδή έχουμε 10+ χρόνια προυπηρεσία,συστάσεις και παίρνουμε λίγο παραπάνω από 1000 ευρώ για 12ωρα (στην καλύτερη) μόνο υγιές δε το βλέπω. Αυτό από πού προκύπτει; Εγώ έχω 10+ χρόνια και αυτό που λες μου ακούγεται τελείως εκτός πραγματικότητας. Δε νομίζω από τέλη 2014 που έφυγα μέχρι σήμερα να έχει αλλάξει από εκτός πραγματικότητας σε καλύτερη των περιπτώσεων.
zio10 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Αυτό από πού προκύπτει; Εγώ έχω 10+ χρόνια και αυτό που λες μου ακούγεται τελείως εκτός πραγματικότητας. Δε νομίζω από τέλη 2014 που έφυγα μέχρι σήμερα να έχει αλλάξει από εκτός πραγματικότητας σε καλύτερη των περιπτώσεων. Στα περισσότερα πράγματα ο καθένας μιλάει σύμφωνα με τις εμπειρίες τις δικές του και ενός μικρού κύκλου ίσως...οπότε μπορεί να είναι και έτσι όπως τα λες εσύ και έτσι όπως τα λέει ο Death Lord!
defacer Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Κάποιος που έχει μία προϋπηρεσία αρκετών χρόνων, που ξέρει τις δυνατότητές του, ξέρει τι παίζει στην αγορά εργασίας, και που θα έχει και αυτοπεποίθηση, θα ξέρει τι να ζητήσει. Κάποιος όμως που μόλις μπήκε στην αγορά εργασίας και δεν έχει κάποια εμπειρία τότε τι να πει; Να πει κάποιο νούμερο στην τύχη; Μιλάω για οποιαδήποτε δουλειά, όχι μόνο για ανάπτυξη στην C#. Καλώς ή κακώς, that's how it works. Αλλά το σκέφτηκες λίγο ανάποδα; Πες ότι όντως δεν έχεις ιδέα και ότι δε σου ζητάμε να πεις νούμερο αλλά σου κάνουμε μια πρόταση. Πώς θα ξέρεις αν αυτή η πρόταση είναι τίμια ή οτιδήποτε άλλο; Αν ξέρεις (ή τέλος πάντων υποψιάζεσαι), τότε μπορείς να πεις και νούμερο. Αν δεν ξέρεις, τότε αφήνεις τη διαχείριση των μισθολογικών σου συμφερόντων σε κάποιον που το δικό του συμφέρον είναι να περιορίσει τα κόστη. Ακούγεται καλό αυτό; Στα περισσότερα πράγματα ο καθένας μιλάει σύμφωνα με τις εμπειρίες τις δικές του και ενός μικρού κύκλου ίσως...οπότε μπορεί να είναι και έτσι όπως τα λες εσύ και έτσι όπως τα λέει ο Death Lord! Ναι αλλά ο deathlord χρησιμοποιεί τη δήλωσή του σαν επιχείρημα πως ο κλάδος έχει κρίση. Και τα επιχειρήματα δεν τα παίρνουμε αμάσητα. 1
zio10 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Ναι αλλά ο deathlord χρησιμοποιεί τη δήλωσή του σαν επιχείρημα πως ο κλάδος έχει κρίση. Και τα επιχειρήματα δεν τα παίρνουμε αμάσητα. Εννοώ ότι υπάρχουν πολλές πραγματικότητες ταυτόχρονα...μπορεί για τον death lord και 5 φίλους του να είναι σε κρίση ο κλάδος γιατί πριν 5 χρόνια να έπαιρνε τα διπλά, μπορεί να συμβαίνει και το ακριβώς αντίθετο. Και αυτό μπορεί να ισχύει σε όλες τις δουλειές. Για το άλλο που λες στον goku, πιστεύω ότι είναι και θέμα κατάστασης, ανάγκης, προοπτικής και άλλων πραγμάτων που θα κάνουν μια πρόταση να φαίνεται καλή ή όχι...
defacer Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Ο κλάδος είτε είναι σε κρίση είτε όχι, αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τις προσωπικές εμπειρίες του καθενός. Αλλά ας μη κάνω και γω υποθέσεις, δεν ξέρω πού το βασίζει (προσωπική εμπειρία? κάτι άλλο?) γι αυτό και ρώτησα. 1
alxlightning Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Στην τελευταια συνεντευξη για δουλεια σε εταιρια μαρκετινγκ με ρωτησαν με τι μισθο θα ημουν ευχαριστημενος και τους ειπα τι μισθο παιρνω τωρα και τι αρμοδιοτητες εχω. Επισης φοραγα μονο τζερεμι σκοτ οποτε τους ειπα οτι εχω ακριβο γουστο. Δεν ειπα νουμερο ομως, μου φαινεται μπουρδα. τους ειπα ομως οτι εχω ηδη δουλεια και οτι δεν εχω ακριβως αναγκη την αλλαγη.Αν ειναι κοινο συμφερον να με προσλαβουν και να δουλεψω για αυτους, εχει καλως. Αν οχι, καλη καρδια. Δεν περιμενω να βγει καποιος εκτος μπατζετ για να με προσλαβει. Απ την αλλη εχω μια καποια ιδεα για το ποσα λεφτα φερνει το καθε προτζεκτ στην εταιρια. Οποτε ειναι και καπως κακ να κρυβονται οι εργοδοτες πισω απ την "κριση" ως δικαιολογια, ενω τα εσοδα τους ειναι αυτα που ειναι. Ισως μειωμενα, οχι οσο μειωμενοι ειναι οι μισθοι συγκριτικα με τα προ κρισης χρονια-τα οποια ομως δεν εχω ζησει ως εργαζομενος, ημανε μικρος τοτε οποτε απλα εικαζω.
gokuthelegend Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Καλώς ή κακώς, that's how it works. Αλλά το σκέφτηκες λίγο ανάποδα; Πες ότι όντως δεν έχεις ιδέα και ότι δε σου ζητάμε να πεις νούμερο αλλά σου κάνουμε μια πρόταση. Πώς θα ξέρεις αν αυτή η πρόταση είναι τίμια ή οτιδήποτε άλλο; Αν ξέρεις (ή τέλος πάντων υποψιάζεσαι), τότε μπορείς να πεις και νούμερο. Αν δεν ξέρεις, τότε αφήνεις τη διαχείριση των μισθολογικών σου συμφερόντων σε κάποιον που το δικό του συμφέρον είναι να περιορίσει τα κόστη. Ακούγεται καλό αυτό; Δεν είσαι υποχρεωμένος να μείνεις σε μια επειχήρηση, αν δεν σου αρέσει ο μισθός και εκ των υστέρων σκεφτείς ότι αξίζεις παραπάνω, ή ζητάς αύξηση ή ψάχνεις σε αγγελίες και πας αλλού αν προκύψει κάτι καλύτερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα