Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο φόρουμ (αλλά και γενικά) βλέπω αρκετούς να ευαισθητοποιούνται με τα "προσωπικά τους δεδομένα" πχ να χρησιμοποιούν ιγκόγνιτο συνεδρίες στον χρωουμ να επιλέγουν να μην φαίνεται πότε μπαίνουν στο insomnia απο άλλους χρήστες κτλ κτλ

Κανένας μα κανένας όμως (τουλάχιστον εν γνώση μου) δεν νοιάστηκε για την μεγαλύτερη παραβίαση της προσωπικής μας ελευθερίας (και το πρίξιμο των @@ σαν καταναλωτές) που ειναι ο εξαναγκασμός τους να υπογράψεις υπεύθυνες δηλώσεις και να επιδείξεις την αστυνομική σου ταυτότητα ή διαβατήριο (+ να το βγάλεις φωτοτυπίες για να μπεί στο αρχείο του δημοσίου και της εκάστοτε εταιρίας) για να πάρεις μια προπληρωμένη sim...

Παλιότερα μπορούσες απλά να πας σε ένα περίπτερο, να πάρεις μια sim και το αμέσως επόμενο λεπτό να μπορείς να την χρησιμοποιήσεις... τώρα θα πρέπει να πας σε ένα μαγαζί να δώσεις όλα τα προσωπικά σου στοιχεία για να σε φακελώσουν για να μπορείς να κάνεις το αυτονόητο.... να μιλήσεις στο τηλέφωνο με όποιον θες χωρίς να χρειάζεται κάποιος τρίτος (κράτος/εταιρίες) να ξέρει ποιος είσαι και που μένεις!

Όλο αυτό ξεκίνησε κάπου το 2005 όταν (δήθεν ή μη) ανακάλυψαν πως παρακολουθούσαν το τηλέφωνο του εν ενεργεία τότε πρωθυπουργού κώστα καραμανλή και μέσα σε λίγους μήνες απο την στιγμή που το κάνανε τούμπανο τα κανάλια πέρασε το αντισυνταγματικό/χουντικό μέτρο που σε υποχρεώνει να δίνεις ταυτότητα και να υπογράφεις δηλώσεις για μια απλή προπληρωμένη sim... 

Δηλαδή μια λογική τι να πω;

Step 1: παρακολουθούν το τηλέφωνο του Καραμανλή

Step 2:            .......

Step 3: Ψηφίζεται αντισυνταγματικός νόμος στην βουλή (με την γνωστή διαδικασία που όλα τα παπαγαλάκια λένε "ναι" χωρίς καν να είναι παρόν οι βουλευτές γιατί είναι όλοι μιλημένοι έτσι και αλλιώς)  που σε αναγκάζει να καταπατήσεις την ατομική σου ελευθερία αν θες να επικοινωνήσει με κάποιον από απόσταση.

Step 4:               ........

Step 5: Profit (?)                 -southpark reference, google για όσους δεν κατάλαβαν- 

Και κανένας δεν έβγαλε κιχ να πεί κάτσε ρε φίλε τι γίνεται εδώ; (βέβαια τότε ήταν η χρυσή εποχή του βύσματος των βολεμένων τον απατεωνιών και τον παχιών αγελάδων γενικά στην Ελλάδα και κανένας Έλληνας δεν νοιαζόταν για τίποτα σχετικά με το κράτος και την πολιτική αρκεί να έσκαγε ο μιστός κάθε μήνα ή να έπαιρνε την επιδότηση που του υποσχέθηκαν... )

Το περίεργο είναι ότι φαίνεται πως συνηθίσαμε το νταβατζιλικι ακι κανένας δεν ασχολείται με το θέμα OEO... (ενώ σε πολλές χωες του δυτικού και μη κόσμου υπάρχει η λύση της ανώνυμης προπληρωμένης τηλεφωνίας) 

=====================================================================================

Και δεν ειναι μόνο που τόσα χρόνια εφαρμόζουμε εναν αντισυνταγματικό νόμο χωρίς να νοιάζεται κανένας (αν ήταν αντισυνταγματικός φόρος θα γινόταν 3ος παγκόσμιος βέβαια) 

Είναι γενικά πρόβλημα που εδραιώνει συνήθειες γραφειολαγνείας που δυσχεραίνουν ΟΛΕΣ τις ιδιοτικές μας κινήσεις με τον έναν τρόπο ή τον άλλον...

πέρα δηλαδή ότι σαν καταναλωτής πλέον θα πρέπει να έχεις πάνω σου ταυτότητα να πας σε ώρες που τα μαγαζιά ειναι ανοιχτά και να περιμένεις να σε φακελώσουν για να ενεργοποιηθεί η κάρτα σου έτσι ώστε να μπορεί να μιλήσεις με κάποιον αντι του απλά να πας πχ στο περίπτερο και σε 3 λεπτά να κάνεις την δουλειά σου.

ειναι και η νοοτροπία που αλλάζει πχ εγώ είχα κάνει συμβόλαιο 2play που φυσικά και φακελώθηκα κανονικά (ταυτότητες συμβόλαια δηλώσεις) στην εταιρία... στο συμβόλαιο έγραφε πως δικαιούμαι δωρεάν και κάρτα SIM 1GB internet 

(έχω ήδη δώσει ταυτότητα λογαριασμό ΔΕΚΟ που να πιστοποιεί το πού μένω έχω υπογράψει δηλώσεις και συμβόλαια και έχω αποκτήσει κωδικό πελάτη με όλα αυτα τα στοιχεία σκαρταρισμένα σε αυτόν τον κωδικό)

όταν ήρθε η κάρτα μου ζήτησαν να ξαναδώσω φωτοτυπίες ταυτότητας λογαριασμό ΔΕΚΟ και να υπογράψω υπεύθυνες δηλώσεις ενώ μιλάμε για ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ και για ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΩΔΙΚΟ ΠΕΛΑΤΗ .... απλά η γραφειολαγνεία στο μεγαλείο της... και τέτοιου είδους τάσεις δημιουργούνται σε όλα τις αλληλεπιδράσεις Ελλήνων πολιτών με πρόσωπα δημοσίου δικαίου και η αρχή του κακού ήταν το 2005!

• Like 1
  • Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

1) επι χούντας δεν υπήρχαν κινητά

2)καθοριστικό ρόλο για την υποχρεωτική ταυτοποίηση στοιχείων έπαιξε η απόδραση του Παλαιοκώστα που κανονίστηκε μέσω κινητών τηλεφώνων.

Αγαπητέ υποκριτή φίλε μου να σου θυμίσω ότι για να πάρεις σταθερή τηλεφωνική γραμμή δηλώνεις τα στοιχεία σου

αυτό γινότανε απ όταν πρωτοσυστάθηκε ο ΟΤΕ.

Διαμαρτηρήθηκε ποτέ κανένας?

Όχι.

Ενοχλήθηκε ποτέ κανένας?

Όχι.

• Like 1
Δημοσ.

1) επι χούντας δεν υπήρχαν κινητά

2)καθοριστικό ρόλο για την υποχρεωτική ταυτοποίηση στοιχείων έπαιξε η απόδραση του Παλαιοκώστα που κανονίστηκε μέσω κινητών τηλεφώνων.

Αγαπητέ υποκριτή φίλε μου να σου θυμίσω ότι για να πάρεις σταθερή τηλεφωνική γραμμή δηλώνεις τα στοιχεία σου

αυτό γινότανε απ όταν πρωτοσυστάθηκε ο ΟΤΕ.

Διαμαρτηρήθηκε ποτέ κανένας?

Όχι.

Ενοχλήθηκε ποτέ κανένας?

Όχι.

Πόσα θες να μας τρελάνεις....

1) επί χούντας δεν υπήρχαν κινητά; είναι επιχείρημα τώρα αυτό;  υπήρχε όμως παραβίαση ατομικής ελευθερίας όπως υπάρχει τώρα ΣΤΑ κινητά.

2) αυτό συμβαίνει το 2006 αν θυμάμαι καλά ενώ η ανάγκη του να επιδείξεις αστυνομική ταυτότητα και ΔΕΚΟ για να πάρεις μια SIM υπάρχει απο το 2005 όπως και να έχει όμως δεν έχει καμιά σημασία το ίδιο χαζή αιτιολογία ειναι (τύπου πονάει χέρι κόψει χέρι) και παραμένει αντισυνταγματική κίνηση.

2) υποκριτής; και τι ύφος είναι αυτό; γνωριζόσαστε από χθες; σου έκλεψα την κατσίκα ή έχουμε να χωρίσουμε χωράφια; αυτή η ραγιαδίστικη υποκουλτούρα του να θες να υποστηρίξεις το κατεστημένο μονο και μόνο για να προσπαθήσεις να "την πεις" στον άλλον ειναι εντελώς ακατανόητη για εμένα.

3) ΟΧΙ δεν έδινες τα στοιχεία σου με τον ίδιο τρόπο ένα όνομα έλεγες και αυτό για να σε βάλουν στο κατάλογο αν θες και δεν υπογραφές ενα κάρο χαρτιά όπως τώρα.. (εκτός αν μιλάς για την εποχή που περνούσε τηλέφωνα η χούντα)

3β) ακόμη και να γινόταν αυτό τι σημαίνει; δηλαδή αν ήμουν ενάντια της ανθρωποφαγίας και ήμασταν και οι δύο πολίτες του γκουμουντουντου όπου υπάρχουν ανθρωποφάγοι η απάντηση σου θα ήταν ότι ανέκαθεν τρώγαμε ανθρώπους οπότε ειμαι υποκριτής που το βρίσκω αντισυνταγματικό;   ][_, ([]) ][_,

3γ) Σε όποια χώρα και να πας έχεις τα αντίστοιχο δικαίωμα του να διατηρήσεις την ανωνυμία σου πλην της Ελλάδας και ίσως άλλων τριτοκοσμικών χωρών με δικτατορικά καθεστώτα μάλλον. 

Δεν με ενοχλεί προσωπικά.

Και εμένα δεν με ενοχλούσε να πληρώνω το χαράτσι στην ΔΕΗ αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι αντισυνταγματικό το να επιβάλεις (ή πληρώνεις πρόσθετο φόρο ή σου κόβουμε το ρεύμα) ή πως δεν θα έπρεπε να αλλάξει αυτή η κομπίνα.

• Like 2
Δημοσ.

Πόσα θες να μας τρελάνεις....

1) επί χούντας δεν υπήρχαν κινητά; είναι επιχείρημα τώρα αυτό;  υπήρχε όμως παραβίαση ατομικής ελευθερίας όπως υπάρχει τώρα ΣΤΑ κινητά.

2) αυτό συμβαίνει το 2006 αν θυμάμαι καλά ενώ η ανάγκη του να επιδείξεις αστυνομική ταυτότητα και ΔΕΚΟ για να πάρεις μια SIM υπάρχει απο το 2005 όπως και να έχει όμως δεν έχει καμιά σημασία το ίδιο χαζή αιτιολογία ειναι (τύπου πονάει χέρι κόψει χέρι) και παραμένει αντισυνταγματική κίνηση.

2) υποκριτής; και τι ύφος είναι αυτό; γνωριζόσαστε από χθες; σου έκλεψα την κατσίκα ή έχουμε να χωρίσουμε χωράφια; αυτή η ραγιαδίστικη υποκουλτούρα του να θες να υποστηρίξεις το κατεστημένο μονο και μόνο για να προσπαθήσεις να "την πεις" στον άλλον ειναι εντελώς ακατανόητη για εμένα.

3) ΟΧΙ δεν έδινες τα στοιχεία σου με τον ίδιο τρόπο ένα όνομα έλεγες και αυτό για να σε βάλουν στο κατάλογο αν θες και δεν υπογραφές ενα κάρο χαρτιά όπως τώρα.. (εκτός αν μιλάς για την εποχή που περνούσε τηλέφωνα η χούντα)

3β) ακόμη και να γινόταν αυτό τι σημαίνει; δηλαδή αν ήμουν ενάντια της ανθρωποφαγίας και ήμασταν και οι δύο πολίτες του γκουμουντουντου όπου υπάρχουν ανθρωποφάγοι η απάντηση σου θα ήταν ότι ανέκαθεν τρώγαμε ανθρώπους οπότε ειμαι υποκριτής που το βρίσκω αντισυνταγματικό;   ][_, ([]) ][_,

3γ) Σε όποια χώρα και να πας έχεις τα αντίστοιχο δικαίωμα του να διατηρήσεις την ανωνυμία σου πλην της Ελλάδας και ίσως άλλων τριτοκοσμικών χωρών με δικτατορικά καθεστώτα μάλλον. 

Και εμένα δεν με ενοχλούσε να πληρώνω το χαράτσι στην ΔΕΗ αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι αντισυνταγματικό το να επιβάλεις (ή πληρώνεις πρόσθετο φόρο ή σου κόβουμε το ρεύμα) ή πως δεν θα έπρεπε να αλλάξει αυτή η κομπίνα.

Δεν ξέρω αν είναι αντισυνταγματικό από τη στιγμή που για να έχεις τηλέφωνο (σταθερό) πρέπει να δώσεις τα στοιχεία σου. Το ίδιο είναι και το καρτοκινητό πιστεύω. Όπως και να 'χει δεν το θεωρώ σοβαρό θέμα αν πρέπει ή όχι να είναι δηλωμένα τα καρτοκινητά αλλά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να είναι δηλωμένα.

(Έτσι κι αλλιώς όποιος θέλει πολύ μπορεί να το παρακάμψει αυτό!  :P  ).

Δημοσ.

τι λές μωρέ?

μέχρι το 2010 μπορούσες να έχεις αδήλωτο το κινητό σου

Και τι σχέση έχει αυτό μωρή έτσι και αλλιώς; 

Ακόμη και δίκαιο να είχες!; τι αλλάζει; δεν ήμασταν αντισυνταγματική και bigbrother το 2005 αλλά μόνο μετα το 2010.... ναι βλέπω το επιχείρημα που υποβόσκει... η μάλλον εσύ βόσκεις... πάλι άλλη μια ανούσια παρατήρηση με ειρωνικό ύφος που δεν έχει καμία σχέση με το τοπικ ούτε αποτελεί κάποιο επιχείρημα μονο και μόνο για να εναντιωθείς σε εμένα λες και με ξέρεις απο χτες...

Και όχι μέχρι το "2010" (δεν ξέρω καν αν είσαι σωστός στην χρονιά απλά βαριέμαι να το ψάξω) δεν επιβάλλονταν ως συνοπτική διαδικασία έπρεπε να δηλώσεις το καρτοκινητό σου κάποια στιγμή και απλά μετα το "2010" δεν έπαιζε να μπορούσες να κάνεις αλλιώς. 

ο νόμος είχε ψηφιστεί εκείνη την περίοδο όμως και απλά τον εφάρμοζαν με την κλασσική ελληνική ταχύτητα... 

• Like 1
Δημοσ.

για να καταλάβω, όλη η φασαρία και το τοπικ είναι απλά για το γεγονός ότι πρέπει να δίνουμε ταυτότητα για την αγορά κάποιου αριθμού καρτοκινητής;

Δημοσ.

Κανένας δεν σε παρακολουθεί 24 ώρες το 24ωρο.Για να μάθει κάποιος τα προσωπικά σου στοιχεία χρειάζεται εισαγγελική εντολή, οπότε μην ανησυχείς.

Δημοσ.

Εγώ συμφωνώ να υπάρχει αυτό. Μπορεί να βρεθεί ο ιδιοκτήτης κινητού που έχει διαπράξει κάποιο έγκλημα ή ακόμα και να παρακολουθούνται οι κλησεις του.

Δεν βλάπτει αυτό τους υπόλοιπους γιατί κανένας δεν θα κάτσει να ακούσει τι ώρα και που θα πας για καφέ ή τι να πάρεις από το σούπερ μαρκετ.

Δημοσ.

Οταν δηλωσα το νουμερο μου στο γερμανο παλια, καναν ενα τρανταχτο ορθογραφικο λαθος στο ονομα μου οποτε, για αυτους, ο αριθμος μου ανηκει σε αλλο ονομα..

Βεβαια εχουν και τον αριθμο ταυτοτητας μου.. Ας ειναι..

Αν εισαι καθαρος δεν εχεις να φοβασαι τιποτα. Αν θες να κανεις παρανομιες υπαρχουν δηλωμενα σε πακι νουμερα..

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι αντισυνταγματικό από τη στιγμή που για να έχεις τηλέφωνο (σταθερό) πρέπει να δώσεις τα στοιχεία σου. Το ίδιο είναι και το καρτοκινητό πιστεύω. Όπως και να 'χει δεν το θεωρώ σοβαρό θέμα αν πρέπει ή όχι να είναι δηλωμένα τα καρτοκινητά αλλά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να είναι δηλωμένα.

(Έτσι κι αλλιώς όποιος θέλει πολύ μπορεί να το παρακάμψει αυτό!  :P  ).

Δεν "πρέπει" να δώσεις τα στοιχεία σου ειναι απλά τυπική υπόθεση για να ξέρουν που θα ενεργοποιήσουν την γραμμή που είναι λογικό γιατι μιλάμε για σταθερή γραμμή άρα κάπου βρίσκεται και χρειάζεται να ξέρουν που για να την βάλουν και ποιό άτομο θα χρεώνουν....στις περισσότερες χώρες πχ στην Αγγλία λες απλά ένα όνομα και την διεύθυνση δεν δίνεις όλα τα προσωπικά σου στοιχεία για να στα σκανάρουν....

Απο την άλλη μεριά με την SIM δεν χρειάζεται να ξέρει κανένας που είσαι για να εγκαταστήσει την σύνδεση ή πως σε λένε  για να σε χρεώνει... γιατί είναι προπληρωμένη και δουλεύει όπου υπάρχει σήμα

Εγώ συμφωνώ να υπάρχει αυτό. Μπορεί να βρεθεί ο ιδιοκτήτης κινητού που έχει διαπράξει κάποιο έγκλημα ή ακόμα και να παρακολουθούνται οι κλησεις του.

Δεν βλάπτει αυτό τους υπόλοιπους γιατί κανένας δεν θα κάτσει να ακούσει τι ώρα και που θα πας για καφέ ή τι να πάρεις από το σούπερ μαρκετ.

δηλαδή επειδή υπάρχει πιθανότητα να κάνει ένας κάποιο έγκλημα ας παρακολουθούνται ολοι... ας μας παίρνουν και τα δαχτυλικά αποτυπώματα κάθε φορά οταν πάμε για καφέ η στο σούπερ κτλ γιατι μπορεί να γίνει κάποιος φόνος και να μην έχουμε άλλοθι... 

Το πρόβλημα ειναι η παραβίαση των ατομικών σου δικαιωμάτων που καταφέρανε μια χαρά απότι βλέπω να σε συνηθίσουν σε αυτό.

Είσαι ελεύθερη να μην δίνεις λογαριασμό σε κανέναν εκτός αν συμφωνήσεις να θες να του δίνεις λογαριασμό (πχ να θες να πληρώσεις κάτι με δώσεις ή να βάλεις ιντερνετ στο σπιτι και άρα πρέπει ο ISP να ξέρει ποιανού το όνομα θα βάλει στον λογαριασμό και απο ποιόν θα περιμένει λεφτά)

Το να υποχρεώνεις τον άλλον παντού και πάντα να δίνει λογαριασμό ειναι αντισυνταγματικό.  βέβαια θα μου πείς μπορεί κάποιος να επιλέξει να μην πάρει ποτέ κινητό ναι μπορεί να ζεί και στα δέντρα αλλά και αυτό ειναι παθητική παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων γιατι όταν του λες του άλλου ή χάνεις το δικαίωμα της ανωνυμίας ή αποκόπτεσαι απο την κοινωνία ειναι μια μορφή εκβιασμού. 

• Like 3
Δημοσ.

Γενικα δεν προστατευεσαι ακριβως στην Αιλαδδα οταν πλεον μπαινουν και σπιτι σου χωρις εισαγγελεα με τρεις ανωνυμες καταγγελιες.
Ειναι δυσκολο να μην εισαι φακελωμενος και γενικα με εχει απασχολησει αρκετα σαν σκεψη αυτο. Δεν καταλαβαινω τους συμφορουμιτες που καταγγελετε τον TS για υποκρισια, απλα εκφραζει την ανησυχια του για τη διαχειριση προσωπικων δεδομενων απο το κρατος και τη νομοθετικη απαιτηση του να συναινεσεις στην καταχωρηση των δεδομενων σου.

Απ την αλλη εγω δε νιωθω ανετα που ειμαι καταχωρημενος σε ενα "μητρωο αρρενων" απο οταν γεννηθηκα και οτι η μονη δυνατοτητα να ξεγραφτω ειναι να κανω εγχειρηση διορθωσης φυλου. Θα ηθελα να εχω την επιλογη του να φυγω απ το χαρτη ΟΛΩΝ αν το επελεγα καποτε. Ετσι οπως εχουν τα πραγματα ηδη παραειμαι φακελωμενος.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν "πρέπει" να δώσεις τα στοιχεία σου ειναι απλά τυπική υπόθεση για να ξέρουν που θα ενεργοποιήσουν την γραμμή που είναι λογικό γιατι μιλάμε για σταθερή γραμμή άρα κάπου βρίσκεται και χρειάζεται να ξέρουν που για να την βάλουν και ποιό άτομο θα χρεώνουν....στις περισσότερες χώρες πχ στην Αγγλία λες απλά ένα όνομα και την διεύθυνση δεν δίνεις όλα τα προσωπικά σου στοιχεία για να στα σκανάρουν....

Απο την άλλη μεριά με την SIM δεν χρειάζεται να ξέρει κανένας που είσαι για να εγκαταστήσει την σύνδεση ή πως σε λένε  για να σε χρεώνει... γιατί είναι προπληρωμένη και δουλεύει όπου υπάρχει σήμα

δηλαδή επειδή υπάρχει πιθανότητα να κάνει ένας κάποιο έγκλημα ας παρακολουθούνται ολοι... ας μας παίρνουν και τα δαχτυλικά αποτυπώματα κάθε φορά οταν πάμε για καφέ η στο σούπερ κτλ γιατι μπορεί να γίνει κάποιος φόνος και να μην έχουμε άλλοθι... 

Το πρόβλημα ειναι η παραβίαση των ατομικών σου δικαιωμάτων που καταφέρανε μια χαρά απότι βλέπω να σε συνηθίσουν σε αυτό.

Είσαι ελεύθερη να μην δίνεις λογαριασμό σε κανέναν εκτός αν συμφωνήσεις να θες να του δίνεις λογαριασμό (πχ να θες να πληρώσεις κάτι με δώσεις ή να βάλεις ιντερνετ στο σπιτι και άρα πρέπει ο ISP να ξέρει ποιανού το όνομα θα βάλει στον λογαριασμό και απο ποιόν θα περιμένει λεφτά)

Το να υποχρεώνεις τον άλλον παντού και πάντα να δίνει λογαριασμό ειναι αντισυνταγματικό.  βέβαια θα μου πείς μπορεί κάποιος να επιλέξει να μην πάρει ποτέ κινητό ναι μπορεί να ζεί και στα δέντρα αλλά και αυτό ειναι παθητική παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων γιατι όταν του λες του άλλου ή χάνεις το δικαίωμα της ανωνυμίας ή αποκόπτεσαι απο την κοινωνία ειναι μια μορφή εκβιασμού. 

Στα αεροδρόμια που ζητάνε χαρτιά, μας σκανάρουν από πάνω, μέχρι κάτω, ψάχνουν τις βαλίτσες μας, μας ζητάνε να βγάλουμε τα παπούτσια μας κλπ κλπ δεν έχεις θέμα; :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...