darkshadow254 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 καλησπέρα στο φορουμ...οπως ολος ο κοσμος ετσι και εγω εφτασα να υπογραψω χαρτι που γραφει απολυση απο την εταιρεια που εργαζομουν...παραλληλα μετα απο αποφαση του οαεδ δεν δικαιουμαι επιδομα και ψαχνω για δουλεια σε καθημερινη βαση..στο θεμα μας..πριν απο 10 μηνες περιπου πηρα ενα αυτοκινητο για να κανω την δουλεια μου..το ποσο ηταν 1500 ευρω οπου συμφωνηθηκε να δωθει προκαταβολη τα 400 και τα υπολοιπα σε μηνιαια γραμματια...μεχρι και την απολυση μου ημουν τυπικος δεν καθυστερουσα καθολου.τωρα ομως που δεν υπαρχει εισοδημα εχω μεινει 2 γραμματια πισω και ο ανθρωπος με καλει καθημερινα για τα χρηματα του παρολο που τον εχω ενημερωσει οτι ειμαι ανεργος..να σημειωθει εδω οτι το αμαξι μεταβιβαστηκε χωρις παρακρατηση κυριοτητας και ειναι 100% στο ονομα μου..προσπαθησα να του εξηγησω αλλα ο <<κυριος>> ηταν ανενδοτος οτι θα το προχωρησει δικαστικως κλπ κλπ...εγω στο ονομα μου εκτος του αυτοκινητου δεν εχω τιποτα αλλο..και αναρωτιεμαι τι μπορει πραγματικά να μου κάνει ??? απο την πλευρα μου εννοειται οτι μολις βρω δουλεια η καποιο εισοδημα θα τον ξεπληρωσω γιατι μιλαμε για το ποσο των 600 ευρω (6 γραμματια χ100)
Mau-Maus Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Μου αρέσει που βάζεις το ''κύριος'' σε εισαγωγικά ! οκ έμεινες δυστυχώς ανεργος ~ελπίζω να πάνε ολα καλα και να βρεις δουλειά~ όμως ο 'κύριος' τι σου φταίει? τα λεφτά του κοιτάει να πάρει ο άνθρωπος τι θέλεις να κάνει να στα χαρίσει ? το πιο τίμιο ειναι ή να του γυρίσεις το αμάξι πίσω και να υπογράψετε ένα συμφωνητικό οτι εχει παρει 900 ευρω (με όση ισχύ μπορεί να εχει αυτό) και πως όταν του δώσεις και τα υπόλοιπα θα το ξαναπάρεις ή να το πουλήσεις κάνα χιλιάρικο και να του δώσεις τα λεφτά του. 3
idomeneas7 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 'Οντως ο "κυριος" έχει δίκιο. Δες μήπως μπορείς να το ανταλλάξεις για κανένα φθηνότερο και να τον ξεχρεώσεις έτσι. Μαντράς δεν είναι? 1
darkshadow254 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 πλυντηριο αυτοκινητων εχει η μαντρα δεν ειναι τοσο <<επισημη>> θα ελεγε κανεις.....να το δωσω πισω καλως η κακως στο αμαξι οσο ειχα δουλεια επεσαν χρηματα πανω στο αμαξι γιατι οσο να ναι το πηρα διαλυμενο..λαστιχα αμορτισερ γενικο σερβις αξονες κλπ κλπ....το κυριος το βαζω σε εισαγωγικα γιατι εξαρχης η ολη υποθεση ηταν περιεργη και ενω εγω ημουν τυπικος αναιρουσε τα ιδια του τα λογια οσο περναγε ο καιρος...οπως και να εχει το να παρει το αυτοκινητο δεν ειναι επιλογη λογο της περιοχης που μενω επαρχεια και δεν εχει ουτε λεωφορεια ουτε τιποτα...ουτε να μου χαρισει τα λεφτα θελω....οπως και να εχει ρωτησα τι μπορει να κανει οχι ποια ειναι η τιμια και σωστη λυση
Mau-Maus Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Να σε πάει δικαστικά και να στο πάρει πίσω αυτό μπορεί να σου κάνει ! δεν χρειάζεται να έχεις τίποτα άλλο στο όνομα σου ,το αμάξι του φτάνει ..
darkshadow254 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 για 600 ευρω μπορει να τραβηξει δικαστηριο?τοσο ευκολα?
Mau-Maus Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Φυσικά και μπορεί, γι αυτόν τον λόγο άλλωστε υπάρχουν και τα αστικά δικαστήρια. τι σε κάνει να φαντάζεσαι οτι τα 600 ευρώ ειναι μικρο ποσό γι αυτόν και δεν θα τα κυνηγήσει ? ειναι σχεδόν τα μισά χρήματα (λίγο λιγότερα) από όσο σου πούλησε το αμάξι του ..
DDevil Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 πλυντηριο αυτοκινητων εχει η μαντρα δεν ειναι τοσο <<επισημη>> θα ελεγε κανεις.....να το δωσω πισω καλως η κακως στο αμαξι οσο ειχα δουλεια επεσαν χρηματα πανω στο αμαξι γιατι οσο να ναι το πηρα διαλυμενο..λαστιχα αμορτισερ γενικο σερβις αξονες κλπ κλπ....το κυριος το βαζω σε εισαγωγικα γιατι εξαρχης η ολη υποθεση ηταν περιεργη και ενω εγω ημουν τυπικος αναιρουσε τα ιδια του τα λογια οσο περναγε ο καιρος...οπως και να εχει το να παρει το αυτοκινητο δεν ειναι επιλογη λογο της περιοχης που μενω επαρχεια και δεν εχει ουτε λεωφορεια ουτε τιποτα...ουτε να μου χαρισει τα λεφτα θελω....οπως και να εχει ρωτησα τι μπορει να κανει οχι ποια ειναι η τιμια και σωστη λυση Του εξήγησες πως έχει η κατασταση. Εισαι οντως άνεργος και δεν τον κοροιδευεις. Υπάρχει αντικειμενικη δυσκολια να τον πληρώσεις. Οποτε απλα περιμενει μολις βρεις δουλεια να τον ξεπληρώσεις. Κατά τα αλλα αμα αρχισει τις απειλες πες του φιλε μου κανε ότι καταλαβαίνεις τιποτα άλλο δεν εχω να σου πω. Και αστον να σε πάει δικαστικά. Τιποτα δεν θα σου κανει. Στο δικαστηριο θα δειξεις ότι εισαι άνεργος και τελειωσε. Εδώ εχουνε παγωσει δανεια σπιτιων να πουμε ο άλλος εχει το χαβά του. Κάτι άλλο που μπορεις να κανεις βεβαια είναι να βρεις ένα εμπιστο άτομο που δεν είναι ζαλάδας να πάρεις δανεικα (υπάρχουν τέτοιοι) και μολις βρεις δουλεια ξεχρεώνεις αυτόν που δεν θα εχει πρόβλημα να περιμένει. Και γλιτώνεις από τον σπασίκλα. Δες το και έτσι. ΑΑμα δεν θες πολλα α ου και πρηξίματα καντο έτσι. Τα χουμε ξανασυζητησει με τους ζαλάδες δουλειες δεν γινονται. Τα χουμε πει πολλες φορές. Μην απελπίζεσαι υπάρχουν και ανθρωποι που καταλαβαινουν ότι εμεινες άνεργος και δεν μπορεις δεν κοιτανε ολοι μονο τη πάρτη τους. Αρκει να μην κοροιδευεις και να τα δώσεις σε ένα ευλογο χρονικο διάστημα πχ αμα βλέπεις ότι και ο άλλος τα χρειαζεται κανε καμια νυξη σε κανενα φιλο σου ή παρε ρε παιδι μου 300 ευρω από 2 άτομα ή σπαστο σε 3 παρε 200 ευρω από τον καθενα να μη φανει τοσο το ποσο. Κατι θα βρεις να κανεις μην αγχωνεσαι.
Mau-Maus Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Οκ καλη φάση να αγοράζουμε και μετά να μην πληρώνουμε γιατί μείναμε άνεργοι και στα @#@ μας αστον να σε τρέξει στα δικαστήρια, αλλά δεν ειναι ακριβώς έτσι απορώ με τον τρόπο που σκέφτεστε σαν να είστε 10 χρονών! στο δικαστήριο λεει θα δείξεις οτι εισαι άνεργος και τελείωσε !!!!!! Ναι δεν θα πάει στην φυλακή, το αμάξι μόνο θα του πάρουν πίσω και τελείωσε όντως !! Αν σου κάνει αστικό φίλε έχεις χάσει το δικαστήριο 100% και θα σου πάρει το αμάξι πίσω μην ακούς άκυρα πράγματα , προσπάθησε να τον πιάσεις με τον καλο , πεες του οτι θα τον ξεχρεώσεις σιγα σιγα να κερδίσεις χρόνο και ολο και κατι θα γινει .. 4
haris_216 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Αντί να ανησυχείς για το τι μπορεί να κάνει αυτός, καλύτερα θα ήταν να ψάχνεσαι για το τι μπορείς να κάνεις εσύ για να τον ξοφλήσεις (ειπώθηκαν κάποιες ιδέες παραπάνω). Δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση από τον άλλο να περιμένει πότε θα βρεις εσύ δουλειά (ειλικρινά σου εύχομαι να την βρεις ταχύτατα). Ειδικά μάλιστα όταν από αυτή την καθυστέρηση αυτός δεν κερδίζει κάτι. Βλέπεις ότι ακόμα και στο κράτος (τις τράπεζες δεν τις αναφέρω καν) με την παραμικρή καθυστέρηση "τσιμπάει" τόκο η οφειλή σου. Τώρα τα εισαγωγικά στο "κύριος" και στην "επίσημη μάντρα" θα τα προσπεράσω αφού αν είχες τους όποιους ενδοιασμούς μπορούσες να μην ασχοληθείς μαζί του. Τώρα ανακάλυψες την "μη επίσημη μάντρα" ή μήπως μέχρι τώρα σε βόλεψε αφού ίσως να είχες καλύτερη τιμή λόγω "μαύρων"; 1
kleo1 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 γαμάτο. μου δώσατε ιδέα. θα πάω να κάνω μερικές αγορές που έχω στο νου μου... (ένα scooter, ένα αυτοκίνητο, ένα laptop..) θα δηλώσω παραίτηση από τη δουλειά μου. και voila. δε πληρώνω τίποτα διότι είμαι θα άνεργος. ΤΕΛΟΣ. 5
DDevil Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 γαμάτο. μου δώσατε ιδέα. θα πάω να κάνω μερικές αγορές που έχω στο νου μου... (ένα scooter, ένα αυτοκίνητο, ένα laptop..) θα δηλώσω παραίτηση από τη δουλειά μου. και voila. δε πληρώνω τίποτα διότι είμαι θα άνεργος. ΤΕΛΟΣ. Κανεις δεν πιάνει δουλεια με την προοπτικη ότι θα τον τζάσουν. Ο άνεργος εχει αντικειμενικη δυσκολια να δωσει τα χρηματα κάποιες ιδεες πιο πανω δεν είναι παντα ρεαλιστικες. Δεν πηρε φεράρι ένα αμαξι πηρε να κανει τη δουλεια το οποιο δεν ηταν και αμαξι βεβαια αυτος το εκανε με εξτρα εξοδα που εβαλε πανω. Όταν εμενα μου δωσεις ένα αμαξι που δεν εχει μηχανη της προκοπης δεν εχει αμορτισέρ δεν εχει λάστιχα χάνεις κιολας? υπο άλλες συνθηκες θα στο επαιρναν για παλιοσίδερα. Πισω να το πάρει το αμαξι δεν προκειται να κερδισει τιποτα.
haris_216 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Προσωπικά ίσως και να παρέβλεπα μια οφειλή αν έβλεπα ότι ο "άλλος" (ο οφειλέτης) έχει εξαντλήσει τα περιθώρια και δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Μάλιστα το έχω κάνει πριν κάποια χρόνια για ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό και πραγματικά δεν τον σκέφτομαι με κακία, άσχετα αν διάφοροι (οικογένεια, φίλοι) μου λεν ότι θα πρεπε. Αλλά, όταν το ιντερνέτ του οφειλέτη πληρώνεται κανονικά (για να ποστάρει εδώ), όταν το κινητό του το ίδιο (ενδεχομένως), όταν δεν θέλει να μείνει χωρίς αυτοκίνητο λόγω επαρχίας, κλπ τότε καταλαβαίνει κανείς ότι απλά πάει να "κρεμάσει" αυτόν που μπορεί, χωρίς να θέλει να χάσει την "βολή" του. Κανεις δεν πιάνει δουλεια με την προοπτικη ότι θα τον τζάσουν. Ο άνεργος εχει αντικειμενικη δυσκολια να δωσει τα χρηματα κάποιες ιδεες πιο πανω δεν είναι παντα ρεαλιστικες. Δεν πηρε φεράρι ένα αμαξι πηρε να κανει τη δουλεια το οποιο δεν ηταν και αμαξι βεβαια αυτος το εκανε με εξτρα εξοδα που εβαλε πανω. Όταν εμενα μου δωσεις ένα αμαξι που δεν εχει μηχανη της προκοπης δεν εχει αμορτισέρ δεν εχει λάστιχα χάνεις κιολας? υπο άλλες συνθηκες θα στο επαιρναν για παλιοσίδερα. Πισω να το πάρει το αμαξι δεν προκειται να κερδισει τιποτα. Σκέφτηκες ποτέ την άλλη όψη του νομίσματος; Ότι και ο άλλος (ο ψευτομαντράς) μπορεί να έχει υπολογίσει τα χρήματα αυτά για να πληρώσει τον υδραυλικό που του άλλαξε κάτι σωλήνες; Ή το προσωπικό της ψευτομάντρας; Ή ακόμα και για να πάει στα μπουζούκια (γιατί δηλαδή για να πάρεις τα οφειλόμενα πρέπει να έχεις να πεις μια δακρύβρεχτη ιστορία; ) 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Προσωπικά ίσως και να παρέβλεπα μια οφειλή αν έβλεπα ότι ο "άλλος" (ο οφειλέτης) έχει εξαντλήσει τα περιθώρια και δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Μάλιστα το έχω κάνει πριν κάποια χρόνια για ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό και πραγματικά δεν τον σκέφτομαι με κακία, άσχετα αν διάφοροι (οικογένεια, φίλοι) μου λεν ότι θα πρεπε. Αλλά, όταν το ιντερνέτ του οφειλέτη πληρώνεται κανονικά (για να ποστάρει εδώ), όταν το κινητό του το ίδιο (ενδεχομένως), όταν δεν θέλει να μείνει χωρίς αυτοκίνητο λόγω επαρχίας, κλπ τότε καταλαβαίνει κανείς ότι απλά πάει να "κρεμάσει" αυτόν που μπορεί, χωρίς να θέλει να χάσει την "βολή" του. Σκέφτηκες ποτέ την άλλη όψη του νομίσματος; Ότι και ο άλλος (ο ψευτομαντράς) μπορεί να έχει υπολογίσει τα χρήματα αυτά για να πληρώσει τον υδραυλικό που του άλλαξε κάτι σωλήνες; Ή το προσωπικό της ψευτομάντρας; Ή ακόμα και για να πάει στα μπουζούκια (γιατί δηλαδή για να πάρεις τα οφειλόμενα πρέπει να έχεις να πεις μια δακρύβρεχτη ιστορία; ) Πές τα ρε φίλε που ο άλλος χρωστάει και υπάρχουν άτομα που εχθροποιούν τον δανειστή. Πές τα.
hlt Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Γίνατε όλοι δικαστές,αλλά φταίνε και αυτοί που ανοίγουν θέματα εδώ μέσα για να απαντήσουν τα "σοβαρά" άτομα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα