~mxls~ Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 @deesnider για την ίδια μιλάμε. Φτιάχνουν και στο έδαφος φωλιες. Εσύ έμπλεξες με vespa orientalis, εγώ vespa crabro. Έχουν πολύ μικρη διαφορά οπτικά. Σερσένια τα λέω όλα. Αν τολμούσα το ίδιο σε μελισσοφωλια, πιστευω δεν γλύτωνα με την καμια. Γι'αυτο μου έκανε εντύπωση. Τώρα ούτε να με πλήρωνες δεν πλησίαζα. Είσαι αλλεργικός; 1
Irene.j Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Αυτά που έχεις βάλει στη φωτογραφία δεν είναι αυτά για το οποία λέω (εκτός των άλλων, δε φτιάχνουν τέτοια φωλιά, αλλά ανοίγοντας τρύπες στο έδαφος, ή σε χωμάτινους όγκους). Λέγοντας «σκούρκος», εννοώ αυτό το γέννημα τής κόλασης που είναι 2-3 φορές μεγαλύτερο από την κοινή σφήκα, έχει κόκκινο κορμό-φτερά και κίτρινο ...κώλο (εκεί που βγαίνει το κεντρί) και σού ορκίζομαι στο όνομα τού Μανιτού ότι δε θέλεις να σε τσιμπήσει (το έχω πάθει και ξέρω). Αυτο δε λες? ..(σε king size βεβαια) Αν ναι τοτε απλα ενημερωτικα φτιαχνουν και "χαρτινη" φωλια περαν του εδαφους κτλ. 1
stratigos24 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Μιας και μιλάμε για περίεργα.. Μια μέρα, εκεί που καθόμασταν σε ένα σπίτι, εμφανίστηκε αυτό (το οποίο σε μέγεθος ήταν όσο το κουτί από τα φιλτράκια τα swan): Mε τα πολλά, την έπιασε ο aekoupoli που ήμασταν εκεί μαζι, με 3-4 φύλλα χαρτί κουζίνας και την έστειλε έξω.. Μετά έμαθα περί τίνος πρόκειται: http://www.reptilesgreece.com/forum/index.php?/topic/5135-%CF%84%CE%B9-%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%BD%CE%B7-%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B7/ Άλλη μια φορά, στο ίδιο σπίτι εμφανίστηκε αυτό: ΚΑΛΗ ΤΎΧΗ!
deesnider Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Εσύ έμπλεξες με vespa orientalis, εγώ vespa crabro. Το δικό σου ...μοντέλο(!) δεν το έχω πετύχει, για να πω την αλήθεια. Μόνο με το άλλο έχω ...κονέ! Είσαι αλλεργικός; ...Ιδεολογικά! Επιβάλλεται να εξοντωθούν ΟΛΑ και από παντού! Αυτο δε λες? ..(σε king size βεβαια) Αν ναι τοτε απλα ενημερωτικα φτιαχνουν και "χαρτινη" φωλια περαν του εδαφους κτλ. Ναι, αυτό λέω. Άντε! Έχει χιλιάδες τέτοια εκεί που έχει εξοχικό ο πατέρας μου και μια ζωή θυμάμαι να τα βλέπω να μπαινοβγαίνουν στο χώμα, ποτέ σε «κρεμαστή» φωλιά...
~mxls~ Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Καριόλες όλες χαχαχαχα Το αλλεργικός το αναφέρω γιατί όταν με έχουν τσιμπήσει οι "νορμαλ" κίτρινες σφήκες, βγάζω το κεντρί, και έχω ένα σημάδι σαν να με τσίμπησε κουνούπι. Φεύγει απ'την επομενη μέρα. Αλλά έχω δει τσίμπημα απο ίδια σφήκα σε άλλο άτομο να κάνει πρήξιμο λες και έχει φάει μπουκέτο. Αν και σίγουρα δεν θα συγκρίνεται με κεντρι απο σερσένια.
scullyist Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Αφιερωμένο στον dees Full body προς ταυτοποίηση, αν το εντοπίσει κανείς...
scullyist Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Τι σχέση έχει εκείνο το τέρας, με αυτή τη νεράϊδα =p, καλέ μου Πάνθηρα; 1
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Νομίζω στο είδος γένος ανήκει απλά είναι άλλο είδος
scullyist Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Μάλλον ήθελες να πεις κάτι σε Spider wasp και σου βγήκε camel spider; edit: ή λέω μλκς εγώ, που δεν είδα πως πιο πάνω ποστάρανε την αράχνη και νόμιζα πως λες για την δική μου
dimpa16 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Οι απαντήσεις είναι: 1) Όχι απλώς δεν είναι σίγουρο, αλλά είναι εντελώς εσφαλμένο. 2) Από το δωμάτιο, αν δεν αποφασίσεις/καταφέρεις να τον εξολοθρεύσεις, να την κάνεις ...πετώντας (και μετά να ρίξεις μέσα μια ναπάλμ αν έχεις εύκαιρη...) Το τσίμπημα τού συγκεκριμένου γαμιδιού, είναι ελάχιστα λιγότερο επώδυνο από το δάγκωμα αλιγάτορα... Ακριβως οπως τα λες. Εχω σημαδι απο το ριμαδι, που με τσιμπισε πριν απο 26 χρονια.
~mxls~ Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Κάτι μου λέει τα σερσένια έχουν μοιρασει πολύ πόνο. Αφιερωμένο στον dees Full body προς ταυτοποίηση, αν το εντοπίσει κανείς... Agnostous Peukovelonous .... θεούλης :') Ανήκει στα ctenophora. Το πιθανότερο είναι αυτό: https://fr.wikipedia.org/wiki/Ctenophora_festiva
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα