iordanis77 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 γιατι δεν εχω συνεχεια εμμονη με λευκανση δοντιων και δε χρησιμοποιω whiteglo παντα, εχω παρα πολλες οδοντοκρεμες, μου αρεσουν οι οδοντοκρεμες Καπνιζεις? πινεις καφε, πορτοκαλαδες, τσαγια? 1
aggelosdim Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 δεν υπάρχει καλύτερη είναι ανάλογα τι ανάγκες έχεις....άμα έχεις τερηδόνα πάρε μία κατά της τερηδόνας,άμα έχεις πλάκα μία κατά της πλάκας...άμα δεν έχεις κάποιο θέμα προτίμησε αυτήν http://www.colgate.com.gr/app/ColgateTotal/GR/products/advanced-clean.cwsp τόσα χρόνια με αυτή τα βουρτσιζω,κανένα θέμα δε παρουσιάστηκε... και συμβουλή μου,μη χρησιμοποιείς Listerine δε κάνει τίποτα (ίσα ίσα κακό κάνει επειδή έχει αλκοόλ που χαλάει τα δοντια) καλύτερα με αλατόνερο..
iordanis77 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 .. και συμβουλή μου,μη χρησιμοποιείς Listerine δε κάνει τίποτα (ίσα ίσα κακό κάνει επειδή έχει αλκοόλ που χαλάει τα δοντια) καλύτερα με αλατόνερο.. Tο Listerine δε γραφει πλεον ημερομηνια ληξεως! και μονο γιαυτο πρεπει να αποφευγεται, ασε που ειναι ακριβο. Εγω χρησιμοποιω αυτο που δινει το Lidl, ενα μεγαλο μπουκαλι για μολις 2€ Μια φορα την εβδομαδα. 1
aggelosdim Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Γενικότερα τα mouth wash δεν είναι καλά...το αλατόνερο είναι πολύ πιο φθηνό (η μεγάλη συσκευασία καλλας κάνει περίπου 3€ και άντε να παίρνεις μία ή δυο φορές το χρόνο) και δεν έχει καμία παρενέργεια...με οδοντίατρο τα συζητούσα τις προάλλες..όλα τα mouth wash δημιουργήθηκαν για να γίνουν οι ιδιωτικές εταιρίες υγιεινής λίγο πλουσιότερες..
alxlightning Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Καπνιζεις? πινεις καφε, πορτοκαλαδες, τσαγια? ναι
aggelosdim Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Άμα το δούμε ιστορικά,η εξέλιξη της οδοντόκρεμες/οδοντόβουρτσας είναι παράλληλη με την εξέλιξη της διατροφικής συνήθειας των ανθρώπων...οι πρωτες οδοντόβουρτσες με τη μορφή που τις γνωρίζουμε σήμερα κατασκευάσθηκαν στα μέσα του 1800 και εντελώς τυχαία (ή μήπως όχι και τόσο τυχαία..) τα πρώτα junk food επίσης άρχισαν να κυκλοφορούν εκείνη τη περίοδο περίπου...θέλω να πω πως οι οδοντοβουρτσες και οδοντόκρεμες δημιουργήθηκαν για να προστατεύεται ο κόσμος απτις νέες "κακές" συνήθειες που υπήρχαν..... κάποιος που ούτε ζάχαρη καταλαμβάνει ούτε λίπη και οξέα , ακολουθεί μία ισορροπημένη διατροφή (φρούτα,λαχανικά,κρέας με μέτρο,ψάρια,ζυμαρικά -εν πάση περίπτωση,τη γνωστή σε όλους πυραμίδα των διατροφικών αναγκων- ) και καθόλου να μη τα πλένει τα δόντια του ,αμφιβάλλω άμα θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα... είχα κάνει ένα πείραμα (δε προτεινω να το επιχειρήσετε και εσείς ,απλά το φέρνω σα παράδειγμα των όσων λέω) και για ένα καλοκαίρι δεν τα βουρτσισα ΚΑΘΟΛΟΥ τα δόντια μου....ήταν όμως περίοδος τότε που ασχολιομουν με γυμναστικες-διατροφες και έτσι ...και λίγο πριν αρχίσουν τα σχολεία την 2η βδομάδα του Σεπτεβριου πήγα στον οδοντίατρο και δεν είχα κάποιο πρόβλημα μόνο λίγη τερηδόνα αλλά όχι σε βαθμό να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα...και ένας φίλος μου που τα βουρτσιζει 3 φορές την ημέρα ,αλλά δεν είναι τόσο της ποιοτικής διατροφής,χρειάστηκε να κάνει επέμβαση επειδή απτά πολλά αναψυκτικά που περιέχουν οξέα (κοκα κόλα ειδικά) καταστράφηκε το σμάλτο των δοντιών του... Όλες οι μορφές φαγητού που βρίσκονται στη φύση δε δημιουργούν κανενα απολύτως πρόβλημα στα δόντια του ανθρώπου,οι τροφές που είναι παρασκευάσματα χημείας στα εργοστάσια είναι που βλάπτουν...
idomeneas7 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 κάποιος που ούτε ζάχαρη καταλαμβάνει ούτε λίπη και οξέα , ακολουθεί μία ισορροπημένη διατροφή (φρούτα,λαχανικά,κρέας με μέτρο,ψάρια,ζυμαρικά -εν πάση περίπτωση,τη γνωστή σε όλους πυραμίδα των διατροφικών αναγκων- ) και καθόλου να μη τα πλένει τα δόντια του ,αμφιβάλλω άμα θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα... Μάντεψε. Η πυραμίδα που λες έχει μέσα λίπη και τα φρούτα έχουν οξέα και σάκχαρα. Μην πω για τα μακαρόνια και πόσο αρέσουν στα χαριτωμένα μικροβιάκια που ζουν στο στόμα σου.
aggelosdim Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Μάντεψε. Η πυραμίδα που λες έχει μέσα λίπη και τα φρούτα έχουν οξέα και σάκχαρα. Μην πω για τα μακαρόνια και πόσο αρέσουν στα χαριτωμένα μικροβιάκια που ζουν στο στόμα σου. λίπη δεν έχει ....μπερδεύεις το λάδι (ελαιόλαδο) με λίπος μήπως; όλα όσα υπάρχουν στη πυραμίδα άμα τα μαγειρεύει σωστά κανείς δε θα δημιουργηθεί πρόβλημα... στη πυραμίδα λέει στη βάση για μακαρόνια δε λέει για σάλτσα primo που έχει μέσα ζάχαρη ούτε για παρμεζάνα ούτε για κεφαλοτύρι..αμα το ακολουθεις βήμα βήμα τα δόντια σου θα πέσουν αφού "πέσεις" εσύ http://users.sch.gr/thomalekos/piramida.gif που γράφει "λίπη" εννοεί το τυρί μάλλον επειδή έχει λιπαρά...αλλά είναι "καλά" λιπαρά όχι όπως τα λιπαρά του ηγανισμενου κρέατος πχ
Lautrec Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Άμα το δούμε ιστορικά,η εξέλιξη της οδοντόκρεμες/οδοντόβουρτσας είναι παράλληλη με την εξέλιξη της διατροφικής συνήθειας των ανθρώπων...οι πρωτες οδοντόβουρτσες με τη μορφή που τις γνωρίζουμε σήμερα κατασκευάσθηκαν στα μέσα του 1800 και εντελώς τυχαία (ή μήπως όχι και τόσο τυχαία..) τα πρώτα junk food επίσης άρχισαν να κυκλοφορούν εκείνη τη περίοδο περίπου...θέλω να πω πως οι οδοντοβουρτσες και οδοντόκρεμες δημιουργήθηκαν για να προστατεύεται ο κόσμος απτις νέες "κακές" συνήθειες που υπήρχαν..... κάποιος που ούτε ζάχαρη καταλαμβάνει ούτε λίπη και οξέα , ακολουθεί μία ισορροπημένη διατροφή (φρούτα,λαχανικά,κρέας με μέτρο,ψάρια,ζυμαρικά -εν πάση περίπτωση,τη γνωστή σε όλους πυραμίδα των διατροφικών αναγκων- ) και καθόλου να μη τα πλένει τα δόντια του ,αμφιβάλλω άμα θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα... είχα κάνει ένα πείραμα (δε προτεινω να το επιχειρήσετε και εσείς ,απλά το φέρνω σα παράδειγμα των όσων λέω) και για ένα καλοκαίρι δεν τα βουρτσισα ΚΑΘΟΛΟΥ τα δόντια μου....ήταν όμως περίοδος τότε που ασχολιομουν με γυμναστικες-διατροφες και έτσι ...και λίγο πριν αρχίσουν τα σχολεία την 2η βδομάδα του Σεπτεβριου πήγα στον οδοντίατρο και δεν είχα κάποιο πρόβλημα μόνο λίγη τερηδόνα αλλά όχι σε βαθμό να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα...και ένας φίλος μου που τα βουρτσιζει 3 φορές την ημέρα ,αλλά δεν είναι τόσο της ποιοτικής διατροφής,χρειάστηκε να κάνει επέμβαση επειδή απτά πολλά αναψυκτικά που περιέχουν οξέα (κοκα κόλα ειδικά) καταστράφηκε το σμάλτο των δοντιών του... Όλες οι μορφές φαγητού που βρίσκονται στη φύση δε δημιουργούν κανενα απολύτως πρόβλημα στα δόντια του ανθρώπου,οι τροφές που είναι παρασκευάσματα χημείας στα εργοστάσια είναι που βλάπτουν... Δηλαδή τι προτεινεις? Να τρώμε μούρα και ντομάτες απο το χωράφι όλη μας την ζωή για να μην βουρτσίζουμε τα δόντια μας? Σαφώς υπάρχουν τροφές που κάνουν περισσότερο κακό (και είναι πάντα στα επεξεργασμένα τρόφιμα), αλλά υπάρχουν και άνθρωποι με δόντια που μαζεύουν εύκολα πλάκα ή έχουν εξαιρετικά έντονο ανάγλυφο και χρειάζονται αναγκαστικά βούρτσισμα. Τα δικά μου δόντια για παράδειγμα έχουν τόσο έντονο ανάγλυφο που είναι σαν δύο σειρές απο κυνόδοντες απο τους κυνόδοντες και πίσω. Όλα τα φαγητά πάνε και κάθονται στα πίσω δόντια λες και έχουν μαγνήτη. Αν τα αφήσω την έκατσα.
aggelosdim Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δηλαδή τι προτεινεις? Να τρώμε μούρα και ντομάτες απο το χωράφι όλη μας την ζωή για να μην βουρτσίζουμε τα δόντια μας? Σαφώς υπάρχουν τροφές που κάνουν περισσότερο κακό (και είναι πάντα στα επεξεργασμένα τρόφιμα), αλλά υπάρχουν και άνθρωποι με δόντια που μαζεύουν εύκολα πλάκα ή έχουν εξαιρετικά έντονο ανάγλυφο και χρειάζονται αναγκαστικά βούρτσισμα. Τα δικά μου δόντια για παράδειγμα έχουν τόσο έντονο ανάγλυφο που είναι σαν δύο σειρές απο κυνόδοντες απο τους κυνόδοντες και πίσω. Όλα τα φαγητά πάνε και κάθονται στα πίσω δόντια λες και έχουν μαγνήτη. Αν τα αφήσω την έκατσα. όχι,δεν πρότεινα κάτι τέτοιο απλά λέω πως όσο χειρότερη διατροφή κάνει κάποιος τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να δημιουργηθεί πρόβλημα μελλοντικά στα δόντια του (όσο και αν τα βουρτσιζει) φαντάζομαι έχεις πάει ποτέ σε μικρό χωριό ή νησί που οι άνθρωποι στα 60 τους έχουν 2-3 σφραγίσματα και αυτό είναι όλο..?χάρις στη καλή τους διατροφή ! να χρησιμοποιείς οδοντικό νήμα θανσε βοηθήσει
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 όχι,δεν πρότεινα κάτι τέτοιο απλά λέω πως όσο χειρότερη διατροφή κάνει κάποιος τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να δημιουργηθεί πρόβλημα μελλοντικά στα δόντια του (όσο και αν τα βουρτσιζει) φαντάζομαι έχεις πάει ποτέ σε μικρό χωριό ή νησί που οι άνθρωποι στα 60 τους έχουν 2-3 σφραγίσματα και αυτό είναι όλο..?χάρις στη καλή τους διατροφή ! να χρησιμοποιείς οδοντικό νήμα θανσε βοηθήσει Το οδοντικό νήμα είναι θέμα αμφιλεγόμενο. Σε δύο από τους τεσσερις οδοντίατρους που έχω επισκεφτεί οι δύο υποστηρίζουν ότι η χρήση νήματος καταστρέφει και γρατζουνάει τα ούλα ενώ οι άλλοι δύο υποστηρίζουν ότι απομακρύνει με πιο αποτελεσματικό τρόπο την πλάκα ανάμεσα στα δόντια που δεν μπορεί η οδοντόβουρτσα.
aggelosdim Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Το οδοντικό νήμα είναι θέμα αμφιλεγόμενο. Σε δύο από τους τεσσερις οδοντίατρους που έχω επισκεφτεί οι δύο υποστηρίζουν ότι η χρήση νήματος καταστρέφει και γρατζουνάει τα ούλα ενώ οι άλλοι δύο υποστηρίζουν ότι απομακρύνει με πιο αποτελεσματικό τρόπο την πλάκα ανάμεσα στα δόντια που δεν μπορεί η οδοντόβουρτσα. εξαρτάται το πώς το χρησιμοποιείς...
alxlightning Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 δεν εμαθα ποτε να χρησιμοποιω νημα και μου φαινεται εξαιρετικα αβολο πραγμα, προτιμω απλα να πηγαινω για καθαρισμο ανα εξαμηνο
Mpiftekis Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Εγώ χρησιμοποιώ αυτήν και το στόμα μου όταν τα πλένω μυρίζει φρεσκαδούρα Υ.Γ.: και τα δόντια μου μια χαρά είναι πάντως ^^
adi32 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Εξαρτάται και τι δόντια έχει ο καθένας. Αν έχεις δόντια στραβά ή όχι τόσο αραιά η τροφή εγκλωβιζεται πιο εύκολα. Το καλύτερο είναι να τα πλενεις οπότε τρως και μαζί νήμα και τα ειδικά βουρτσακια για τα ενδιάμεσα. Επίσης κάθε εξάμηνο καθαρισμος για να μη σου χαλάσουν ποτέ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα