Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικά είναι η Ιταλία το καλύτερο μέρος να μεταναστεύσει ένας Ελληνας που γνωρίζει μέτρια Ιταλικά ή δέν είναι?

Δέν γνωρίζω τί παίζει από δουλειές όμως

Δημοσ.

Αγγλικά δε μιλάνε..Απο λίγο ως καθόλου οπότε αν δε βελτιώσεις τα ιταλικά σου θα έχεις πρόβλημα.

Δημοσ.

ξέρω.. τα καλοκαίρια έχω γνωρίσει πολλούς Ιταλούς και Ιταλίδες τουρίστες και μιλάνε μόνο Ιταλικά.. και έχουν απαίτηση να τους μιλάς μόνο ιταλικά.. ξέρουν αγγλικά αλλά δέν τα μιλάνε..

Δημοσ.

εξαρτατε τι ελληνας εισαι... αν εισαι απο αυτους που τους αρεσει ο ηλιος, το καλοκαιρι , η ζεστη, να πεταγονται καθε μηνα ελλαδα κλπ . τοτε ναι η Ιταλια ειναι γαι σενα :D  . Εγω παντως δν θα πηγαινα σε μια χωρα που εχει πληγει και αυτη πολυ απο την οικονομικη κριση. Εκτος αν σου καναν καμια προταση δουλειας με καλες αποδοχες. τοτε παω πασο :D

Δημοσ.

Η οικονομία της Ιταλίας είναι σε μέγεθος ίση με την Αγγλία και μέσα στις μεγαλύτερες της Ευρώπης.. Δέν μασάει από κρίση.. Άντε να πέσανε οι πωλήσεις σε Φεράρι και Λαμπορκίνι.. Βιομηχανικά δέν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τα πιό προηγμένα κράτη.. Υπέροχοι άνθρωποι.. πολιτισμός.. ποιότητα.. Άκόμα και μείς στην Ελλάδα άν έχουμε κάτι από πολιτισμό οι Ιταλοί μας το έδωσαν.. 

Θα παω σίγουρα το καλοκαίρι για να κάνω εξάσκηση και τα ιταλικά μου.. για δουλειά βλέποντας και κάνοντας..

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Η οικονομία της Ιταλίας είναι σε μέγεθος ίση με την Αγγλία και μέσα στις μεγαλύτερες της Ευρώπης.. Δέν μασάει από κρίση.. Άντε να πέσανε οι πωλήσεις σε Φεράρι και Λαμπορκίνι.. Βιομηχανικά δέν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τα πιό προηγμένα κράτη.. Υπέροχοι άνθρωποι.. πολιτισμός.. ποιότητα.. Άκόμα και μείς στην Ελλάδα άν έχουμε κάτι από πολιτισμό οι Ιταλοί μας το έδωσαν..

Θα παω σίγουρα το καλοκαίρι για να κάνω εξάσκηση και τα ιταλικά μου.. για δουλειά βλέποντας και κάνοντας..

What? Οι Ιταλοί μας το έδωσαν όταν εμείς προυπήρξαμε αυτών; Στο τέλος θα μας πεις ότι και τα αρχαία ελληνικά προέρχονται από τα λατινικά.
Δημοσ.

What? Οι Ιταλοί μας το έδωσαν όταν εμείς προυπήρξαμε αυτών; Στο τέλος θα μας πεις ότι και τα αρχαία ελληνικά προέρχονται από τα λατινικά.

Άνοιξα το θέμα για να μιλήσουμε για δουλειές στην Ιταλία αλλά αφού θές να πούμε για την Ιταλία ναι.. Οι Ιταλοί έδωσαν πολιτισμό στην Ευρώπη και για αυτό τους γουστάρουν όλοι.. πχ τα νησιά του Ιουνίου που είναι πιό ποιοτικά από την υπολοιπη Ελλάδα είναι γιατί δέχτηκαν ιταλικό πολιτισμό.. αλλά και σε πολλά νησιά του Αιγαίου υπάρχουν πολλά ενετικά φρούρια.. δυστυχώς επικράτησε ο ραγιαδισμός και ο "οθωμανικός πολιτισμός" με την Τουρκοκρατία.. αλλά δέν βαριέσαι.. δίπλα είναι η Ιτλαία..

Εχουν κρίση που είπε και η κοπελιά από πάνω αλλά τα πράγματα πάνε συνεχώς καλύτερα.. και πιστεύω είναι ευκαιρία να κινηθεί κάποιος τώρα που υπάρχει κρίση.. Ενας φίλος μου γιατρός βρήκε δουλειά σε 1 μήνα στο Μιλάνο...

Δημοσ.

μπήκες να ρωτήσεις αν είναι καλή λύση να πας ιταλια ενώ το έχεις αποφασίσει ήδη, σαν να ρωτάς και να απαντάς μόνος σου ένα πράγμα 

Δημοσ.

Μπορεί και να το έχω αποφασισει γιατί με το χαρακτήρα που έχω δέν νομίζω να κάνω προκοπή σε άλλο κράτος αλλά θέλω να ακούσω και εμπειρίες άλλων ακούγοντας τραγουδάκια του eros ramazzotti.. χα χα χα

Δημοσ.

Εκτος αν σου καναν καμια προταση δουλειας με καλες αποδοχες. τοτε παω πασο :D

Το όνομά του προς απάντησή σου.

Δημοσ.

καταρχας ειμαι αντρας :D . Οπως φαινεται το εχεις αποφασησει ηδη. απλα για αλλους ειναι σημαντικος παραγοντας το ποσο κοντα ειναι η ελλαδα, για τους αλλους ειναι π.χ τα λεφτα , για αλλους η γλωσσα της χωρας. Εγω οταν ημουν στην ιδια θεση με σενα , αποφασισα τελικα να παω στην Γερμανια. και αυτο λογω καλων μισθων , χαμηλης ανεργιας. Ειναι καθαρα θεμα γουστου. Οτι και να κανεις ευχομαι να σου παει καλα !

Δημοσ.

Δέν είναι μόνο τα λεφτά.. είναι και η ποιότητα ζωής.. οι γυναίκες.. το φαγητό.. Εγώ αμα πάω κύριε μου στη Γερμανία ή τη Σουηδία ή τη Νορβηγία που ακούω κάποιους που πάνε θα πάθω κατάθλιψη και θα αυτοκτονήσω.. οι βόρειοι ευρωπαικοί λαοί είναι ψυχροί και οι γυναίκες κρύες.. τρώνε κονσέρβες και πληρώνουν μιά φέτα καρπούζι 20 Ευρώ! Νοπ.. Ιταλία είναι καλύτερα.. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έχεις πάει Γερμανία, Σουηδία κτλ για να έχεις άποψη; Μας φάγανε αυτές οι γενικεύσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...