Joshua21 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Σε αυτους να το πεις. Τους το λέω και θα συνεχίσω να το κάνω, προς το παρόν όμως το λέω σε σένα μια και από τα γραφόμενα σου φαίνεται να πιστεύεις πως είναι στην ευχέρεια του ενοικιαστή να αφήνει απλήρωτους λογαριασμούς και να τους επιβαρύνεται ο ιδιοκτήτης. Αρα μιλας για αλλες καταστασεις. Παρανομη κατοχη-καταληψη ξενου χωρου. Αυτό είναι δικό σου αυθαίρετο και λανθασμένο συμπέρασμα. Οσο εχεις συμβολαιο δικαιουσαι να εισαι μεσα και να μη δινεις το κλειδι πουθενα, μετα δεν υπαρχει τετοιο θεμα. Έχει δεν έχει λήξει το συμβόλαιο, έχεις δεν έχεις συμβόλαιο, όταν ζεις σε ένα σπίτι μόνο με δικαστική απόφαση μπορούν να σε βγάλουν έξω. Σα να ερθω εγω σε ενα σπιτι σου για να κατσω. Πως θα αντιδρασεις? Θα καταφυγεις στη δικαιοσυνη? Μπερδεύεσαι, τώρα μιλάς για το σπίτι ΜΟΥ, για το σπίτι που μένω ΕΓΏ, για την οικία ΜΟΥ. Αν έρθεις και μπαστακωθείς στο σπίτι ΜΟΥ φυσικά και θα καλέσω την αστυνομία να σε βγάλει έξω(αν δεν μπορώ μόνος μου ). Και δεν θα έχει καμία σημασία αν είσαι ή δεν είσαι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Super Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Και αυτόφωρο να έχει κάποιος η αστυνομια δεν μπορει να εισέλθει σε ιδιωτικο χώρο χωρις ένταλμα συλληψης απο τον εισαγγελέα. Δεν χρειάζεται κανένα ένταλμα σύλληψης όταν πρόκειται για αυτόφωρο αδίκημα. Αν περίμενε η αστυνομία να εκδοθεί από την Εισαγγελία ένταλμα σύλληψης, θα έπαυε να είναι αυτόφωρο το αδίκημα... Πριν πω "τρομερές ανακρίβειες", θα σε ρωτήσω για τις πηγές σου. Στο 99.9% των περιπτώσεων υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ μισθωτή και εκμισθωτή στο οποίο αναφέρεται διάρκεια μίσθωσης και η οποία μπορεί να είναι όσο επιθυμουν τα δύο μέλη. [...] Εκ του νόμου η ελάχιστη διάρκεια κάθε μίσθωσης (και επαγγελματικής και αστικής) είναι η τριετία, ακόμη κι αν στο ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης προβλέπεται μικρότερη της τριετίας διάρκεια. Αν χρειάζεσαι "πηγές", μπορείς να ψάξεις τη σχετική νομοθεσία - συγκεκριμένα το ΠΔ 34/1995 για τις επαγγελματικές μισθώσεις και το ν. 1703/1987 για τις αστικές μισθώσεις (τις μισθώσεις κατοικιών δηλαδή). 1
Joshua21 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Πριν πω "τρομερές ανακρίβειες", θα σε ρωτήσω για τις πηγές σου. Νόμος 2235/94, άρθρο 1, παράγραφος 5: Η μίσθωση ακινήτου για κατοικία ισχύει τουλάχιστο για (3) έτη, κι αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικόδιάστημα ή για αόριστο χρόνο. Άρθρο 611 αστικού κώδικα: Η μίσθωση που συνομολογήθηκε για ορισμένο χρόνο λογίζεται ότι ανανεώθηκε για αόριστο χρόνο, αν μετά την παρέλευση του χρόνου που συμφωνήθηκε ο μισθωτής εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί το μίσθιο και ο εκμισθωτής το γνωρίζει και δεν εναντιώνεται. Πάμε παρακάτω: Στο 99.9% των περιπτώσεων υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ μισθωτή και εκμισθωτή στο οποίο αναφέρεται διάρκεια μίσθωσης και η οποία μπορεί να είναι όσο επιθυμουν τα δύο μέλη. Επίσης στο 99.9% των περιπτώσεων στα μισθωτήρια υπάρχει η εξής παράγραφος: ~~~~~~~ Σιωπηρη αναμίσθωση-Αυξηση μισθώματος: Η σιωπηρή αναμίσθωση του χρόνου της μίσθωσης αποκλείονται απολύτως, τυχόν δε αναγκαστική παραμονή του μισθωτη μετά την λήξη της μίσθωσης δεν μπορεί ποτέ να θεωρηθεί ότι υποδηλώνει συμφωνία του εκμισθωτή. Σε τέτοια περίπτωση ρητά συμφωνείται ότι αν ως προς το μίσθωμα δεν υπάρχει ή δεν ισχύει ειδική συμφωνία σταδιακής αναπροσαρμογής του, κάθε αύξηση που θα δοθεί ή θα επιτραπεί με οποιονδήποτε τρόπο απο το Κράτος για τα μισθωματα κατοικιών κάθε είδους οποτεδήποτε ακόμα και κατα την συμβατική διάρκεια του παρόντος θα ισχύει αμέσως και αυτομάτως και για την μίσθωση αυτή. ~~~~~~~ Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα, ισχυρίζεσαι ότι στο 99,9% των μισθώσεων υπάρχει εκτός από μισθωτήριο ΚΑΙ ιδιωτικό συμφωνητικό? Και μάλιστα αυτά τα δύο είναι αντιφατικά μεταξύ τους? Εγώ θα πω κατευθείαν τρομερές ανακρίβειες, μια και είμαι σίγουρος ότι δεν θα μπορέσεις να μας δείξεις κάποια πηγή για αυτό. 1
DDevil Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δεν χρειάζεται κανένα ένταλμα σύλληψης όταν πρόκειται για αυτόφωρο αδίκημα. Αν περίμενε η αστυνομία να εκδοθεί από την Εισαγγελία ένταλμα σύλληψης, θα έπαυε να είναι αυτόφωρο το αδίκημα... Εκ του νόμου η ελάχιστη διάρκεια κάθε μίσθωσης (και επαγγελματικής και αστικής) είναι η τριετία, ακόμη κι αν στο ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης προβλέπεται μικρότερη της τριετίας διάρκεια. Αν χρειάζεσαι "πηγές", μπορείς να ψάξεις τη σχετική νομοθεσία - συγκεκριμένα το ΠΔ 34/1995 για τις επαγγελματικές μισθώσεις και το ν. 1703/1987 για τις αστικές μισθώσεις (τις μισθώσεις κατοικιών δηλαδή). Εισαι σιγουρος για το αυτοφωρο? γιατι επιμένω σε αυτο.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Εισαι σιγουρος για το αυτοφωρο? γιατι επιμένω σε αυτο. Να σου θέσω ένα παράδειγμα. Εντός του σπιτιού ο άντρας κακοποιεί τα παιδιά του. Πρέπει ο αστυνομικός να περιμένει από μια ημέρα εως μια εβδομάδα για να μπει μέσα αφού πάρει ένταλμα; Μα αφού πάρει ένταλμα σταματά να είναι αυτόφωρο. BTW: Από το (άρθρο 242 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας) το αυτόφωρο έγκλημα είναι το εξής: "εν τω πράττεσθαι έγκλημα " (δηλαδή αυτό που γίνεται αντιληπτό κατά τη στιγμή που συμβαίνει) ή το έγκλημα που συνέβη μόλις πρόσφατα, όπου ο δράστης τελεί υπό καταδίωξη είτε των διωκτικών Αρχών είτε του παθόντος είτε υπό παρατυχόντων που με δημόσιες κραυγές υποδεικνύουν τον ένοχο. Από το ίδιο άρθρο Η πρακτική σημασία του χαρακτηρισμού ενός εγκλήματος ως αυτοφώρου συνίσταται στην εφαρμογή άμεσης διαδικασίας προανάκρισης και προσαγωγής του δράστη σε δικαστική αρχή χωρίς προηγούμενη παραγγελία εισαγγελέως. Πηγή: Ελληνικός "Κώδικας Ποινικής Δικονομίας" άρθρο 242.
DDevil Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Το ένταλμα βγαινει άμεσα δεν έχει χρονοτριβές αυτο το υποστηριζω επειδη έχω ρωτησει φίλους μου ασφαλιτες ο ενας ειναι και διοικητης ασφαλειας. Να μην ξέρει πως γινεται η δουλεια? μηπως παιζει και τιποτα αλλο που μας διαφευγει? γιατι ενταξει αν ειναι αυτεπάγγελτο δεν χρειαζεται έγκληση ή μηνυση. Το αυτοφωρο για αυτα τα εγκληματα που λες δεν ληγει ποτε. Αν θυμαμαι καλά. Αλλωστε με την αναζητηση υποπτων τι γινεται? για σοβαρα εγκληματα? αν περασουν 48 ωρες ληγει? δεν νομιζω συνεχως σε αναζητηση ειναι εχει βγει ένταλμα συλληψης.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Super Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Εισαι σιγουρος για το αυτοφωρο? γιατι επιμένω σε αυτο. Ναι, ο paredwse είναι δικηγόρος...
Mau-Maus Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Σε περίπτωση αυτόφωρου εγκλήματος, ο νόμος δίνει στην αστυνομία το δικαίωμα να συλλάβει το δράστη, χωρίς δικαστικό ένταλμα σύλληψης! Ομως .. Το άρθρο 9 του συντάγματος ορίζει ότι η κατοικία του καθενός είναι απαραβίαστη και κανένας δεν μπορεί να εισέλθει με τη βία σε αυτή, πλην της περίπτωσης της διεξαγωγής νόμιμης κατ'οίκον έρευνας με την παρουσία Δικαστικού λειτουργού κατά την έρευνα πρέπει να παρευρίσκεται δικαστικός λειτουργός, δηλαδή εισαγγελέας, ή ανακριτής, ή ειρηνοδίκης ή πταισματοδίκης ειδάλλως η έρευνα είναι άκυρη και όσοι την ενεργούν υπέχουν ποινικές ευθύνες, Επίσης άλλο είναι το «ένταλμα έρευνας» και άλλο το «ένταλμα σύλληψης». Το ένταλμα έρευνας αναφέρεται σε συγκεκριμένο χώρο, ενώ το ένταλμα σύλληψης σε συγκεκριμένο άτομο, το οποίο πρέπει να βρίσκεται στο σπίτι, την ώρα που θέλουν να εισέλθουν για να τον συλλάβουν αλλιώς δεν .. Δεν ειναι τόσο απλά τα πράγματα οσο νομίζουμε , ο νόμος προστατεύει απο όλες τις μεριές τον πολίτη και αυτός ειναι ο λόγος πέρα από τα αστυνομικά όργανα απαιτείται υποχρεωτικά δικαστικός λειτουργός στην έρευνα .. και ο νοών...νοείτω ...
kirileman Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Αν ακούσει πυροβολισμούς και ουρλιαχτά, θα περιμένει να βγει ένταλμα για να μπουκάρει στο σπίτι;
DDevil Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Ναι, ο paredwse είναι δικηγόρος... Εντάξει. Και εγω έχω ρωτησει ομως ανθρωπους που κάθε μερα κανουν αυτη τη δουλεια και μαλιστα ο ενας ειναι Διοικητης. Αποκλειεται να μη ξέρει γιατι αν δεν ξέρει μολις γινει μια μαλακια θα μπλέξει. Αναγκαστικα θα κάτσει να διαβάσει λοιπον για να ξέρει τι του γινεται.Εκει δεν ειναι πετάω μια μαλακια σε μια συζητηση και χέστηκα αν ισχυει ή οχι βάζεις υπογραφη και εισαι υπολογος στον εισαγγελέα. Εγω τον ρωτησα απο περιεργεια πάντως τον πηρα ενα τηλεφωνο και μου ειπε συγκεκριμενα οτι θα πρέπει να έχουν χαρτι οι αστυνομικοι για να μπουν σε ιδιωτικη κατοικια και βεβαια παίρνουν τον εισαγγελεα μαζι να ειναι παρουσια του η ολη διαδικασια ή αυτους που έγραψε ο Maus πιο πανω.
Mau-Maus Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Εισαγγελέας υπηρεσίας, ένταλμα σε μισό λεπτό ~ ούτε ο θεος δεν μπαίνει σπιτι μας χωρίς ένταλμα λέμε ..
DDevil Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Καλα το ένταλμα βγαινει ταχυτατα αυτο τους ειπα και εγω δεν ειναι προβλημα. Κατευθειαν τηλεφωνο στον εισαγγελεα ενημερωση τι γινεται και γινεται άμεσα.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Super Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Να ξεκαθαρίσουμε κανά-δυό πράγματα: 1. Στα αυτόφωρα εγκλήματα ενημερώνεται τηλεφωνικά ο Εισαγγελέας για το θέμα - έστω και κατόπιν εορτής, εάν το αδίκημα τελείται εκείνη τη στιγμή. Κανείς δεν περιμένει να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης όταν τελείται ένα έγκλημα ενώπιόν του. Εάν η σύλληψη μπορεί να γίνεται εντός των 24 ωρών που έπονται από την τέλεση του αδικήματος, εκδίδεται ένταλμα σύλληψης από τον Εισαγγελέα. 2. Δεν υπάρχει στην ελληνική έννομη τάξη ένταλμα ερεύνης. Αυτά μόνο τις ταινίες και στο Αμέρικα (ίσως και σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες - δεν έχω ιδέα). Η αστυνομία δικαιούται να διενεργήσει έρευνα σε ιδιωτικό χώρο (ήτοι κατοικία - επαγγελματική στέγη) με την παρουσία δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού (συνήθως παρίσταται ειρηνοδίκης - πιο σπάνια εισαγγελέας ή δικαστικός λειτουργός) και με την εντολή εισαγγελικής ή ανακριτικής αρχής (η οποία ΔΕΝ ονομάζεται ένταλμα και ΔΕΝ επιδεικνύεται πουθενά). 1
Mau-Maus Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Να ξεκαθαρίσουμε κανά-δυό πράγματα: 1. Στα αυτόφωρα εγκλήματα ενημερώνεται τηλεφωνικά ο Εισαγγελέας για το θέμα - έστω και κατόπιν εορτής, εάν το αδίκημα τελείται εκείνη τη στιγμή. Κανείς δεν περιμένει να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης όταν τελείται ένα έγκλημα ενώπιόν του. Εάν η σύλληψη μπορεί να γίνεται εντός των 24 ωρών που έπονται από την τέλεση του αδικήματος, εκδίδεται ένταλμα σύλληψης από τον Εισαγγελέα. 2. Δεν υπάρχει στην ελληνική έννομη τάξη ένταλμα ερεύνης. Αυτά μόνο τις ταινίες και στο Αμέρικα (ίσως και σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες - δεν έχω ιδέα). Η αστυνομία δικαιούται να διενεργήσει έρευνα σε ιδιωτικό χώρο (ήτοι κατοικία - επαγγελματική στέγη) με την παρουσία δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού (συνήθως παρίσταται ειρηνοδίκης - πιο σπάνια εισαγγελέας ή δικαστικός λειτουργός) και με την εντολή εισαγγελικής ή ανακριτικής αρχής (η οποία ΔΕΝ ονομάζεται ένταλμα και ΔΕΝ επιδεικνύεται πουθενά). Ναι να τα ξεκαθαρίσουμε, καταρχήν αυτο με το 24ωρο ειναι μέγα λάθος , το αυτόφωρο ισχύει απο την τέλεση του αδικήματος μέχρι τα μεσάνυχτα της επομένης μέρας, οτιδήποτε άλλο ειναι λάθος, ο νόμος ειναι ένας και ξεκάθαρος! ----- Έρευνα σε ιδιωτικό χώρο Η έρευνα σε ιδιωτικό χώρο, όπως σπίτι, γραφείο κλπ, μπορεί να γίνει μόνο με «ένταλμα έρευνας» που πρέπει να το ζητήσετε πριν ανοίξετε την πόρτα. Επιπλέον, απαιτείται να διενεργήσουν την έρευνα τουλάχιστον δύο άτομα, από τα οποία ο ένας πρέπει να είναι δικαστικός, όχι αστυνομικός! Ελέγξτε τα στοιχεία των αστυνομικών και του δικαστικού, ελέγξτε το ένταλμα έρευνας και μόνο τότε ανοίξτε την πόρτα. Αν η έρευνα γίνει μέσα στην ημέρα, τότε αρκούν τα παραπάνω. Αν, όμως, η έρευνα γίνει νύχτα, πρέπει να υπάρχει και ένταλμα σύλληψης συγκεκριμένου προσώπου ή να διενεργείται αυτόφωρο έγκλημα. Σημειωτέον πως νύχτα είναι από τις 8μ.μ.-6π.μ. το χειμώνα (1 Οκτωβρίου - 31 Μαρτίου) και 9μ.μ.-5π.μ. το καλοκαίρι (1 Απριλίου - 30 Σεπτεμβρίου). ΠΡΟΣΟΧΗ! Άλλο είναι το «ένταλμα έρευνας» και άλλο το «ένταλμα σύλληψης». Το ένταλμα έρευνας αναφέρεται σε συγκεκριμένο χώρο, ενώ το ένταλμα σύλληψης σε συγκεκριμένο άτομο, το οποίο πρέπει να βρίσκεται στο σπίτι, την ώρα που θέλουν να εισέλθουν για να τον συλλάβουν. Αν δεν υπάρχει ένταλμα σύλληψης τη νύχτα, τότε οι αστυνόμοι πρέπει να σας πουν ότι διενεργείται αυτόφωρο έγκλημα και θέλουν να ερευνήσουν γι’ αυτό. Πρέπει να μιλήσουν συγκεκριμένα και ειδικά πχ «Ακούστηκε πυροβολισμός και κραυγές, κάνουμε έρευνα για ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες». Για κάθε έρευνα κατ'οίκον συντάσσεται έκθεση κατ'οίκον έρευνας, και αντίγραφο της έκθεσης μπορεί να δοθεί και στον ένοικο της κατοικίας όπου έγινε αυτή με προφορική αίτησή του http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CF%80%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7%CF%82 https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1_%CE%BA%CE%B1%CF%84'_%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CE%BD Ούτε μόνο στα έργα ουτε μόνο στο Αμερικα -------- Τα υπόλοιπα που έγραψες για την τηλ. ενημέρωση του εισαγγελέα κτλ ειναι αυτά ακριβώς που είπα παραπάνω στα μηνύματα μου Ναι, ο paredwse είναι δικηγόρος... Δεν λέει κάτι αυτό , επειδή τα βλέπω μέσα απο την εισαγγελία (με αυτό κυκλοφορώ στο αυτοκίνητο μου ) Σε πληροφορώ πως έχω δει πολλους δικηγόρους που δεν ξέρουν τα βασικά καν, δεν εννοώ τον παρεδωσε μην φάω κάνα μπαν , γενικότερα μιλάω ..
kirileman Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 δεν εννοώ τον παρεδωσε μην φάω κάνα μπαν , γενικότερα μιλάω .. Too late man, too late... 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα