Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τους το λέω και θα συνεχίσω να το κάνω, προς το παρόν όμως το λέω σε σένα μια και από τα γραφόμενα σου φαίνεται να πιστεύεις πως είναι στην ευχέρεια του ενοικιαστή να αφήνει απλήρωτους λογαριασμούς και να τους επιβαρύνεται ο ιδιοκτήτης.

Oxι, μη μπερδευεσαι. Οταν καποιος περιγραφει μια κατασταση που ισχυει, δε σημαινει υποχρεωτικα οτι την ενστερνιζεται κιολας.

Αυτό είναι δικό σου αυθαίρετο και λανθασμένο συμπέρασμα.

Δεν προκειται για καποιο συμπερασμα σωστο ή λαθεμενο. Αν μπω στο σπιτι σου και κατσικωθω θα εχω κανει παρανομη καταληψη φυσικα, τι αλλο? Νομιμη?

Έχει δεν έχει λήξει το συμβόλαιο, έχεις δεν έχεις συμβόλαιο, όταν ζεις σε ένα σπίτι μόνο με δικαστική απόφαση μπορούν να σε βγάλουν έξω.

Οταν εχεις συμβολαιο εισαι καλυμμενος, αυτη ειναι και η εννοια του συμβολαιου.

Αν ληξει το συμβολαιο σου και αρνηθεις να βγεις τοτε θα αντιμετωπισεις αγωγη και αξιωση απωλεσθεντων χρηματων.

Μπερδεύεσαι, τώρα μιλάς για το σπίτι ΜΟΥ, για το σπίτι που μένω ΕΓΏ, για την οικία ΜΟΥ. Αν έρθεις και μπαστακωθείς στο σπίτι ΜΟΥ φυσικά και θα καλέσω την αστυνομία να σε βγάλει έξω(αν δεν μπορώ μόνος μου :P). Και δεν θα έχει καμία σημασία αν είσαι ή δεν είσαι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Οχι τωρα, εξαρχης γιαυτο μιλαμε. Το σπιτι σου ή το σπιτι μου ή το σπιτι οποιουδηποτε ιδιοκτητη.

Σημ. αν δεν εισαι ο ιδιοκτητης δεν ειναι το σπιτι σου.

Και αυτόφωρο να έχει κάποιος η αστυνομια δεν μπορει να εισέλθει σε ιδιωτικο χώρο χωρις ένταλμα συλληψης απο τον εισαγγελέα.

Ειπαμε...  Αν τη νυχτα περιπολει η αστυνομια και δει ενα μαγαζι ανοιγμενο και μασκοφορους να βαζουν σε σακους τη πραματεια, δε θα μπορει να μπει να τους πιασει γιατι δεν θα εχει ενταλμα απ τον εισαγγελεα?

Μη τα γελοιοποιουμε ολα.

Δημοσ.

Τι μη τα γελοιοποιούμε όλα ρε φιλε? δεν καταλαβαινω τι θες να πεις.

10 φορές έχουμε γραψει απο το πρωϊ ότι δεν μπαινει σε ιδιωτικο χωρο κανεις αμα δεν είναι μπροστα ο εισαγγελεας ή αμα οι αστυνομικοι δεν έχουν χαρτι από εισαγγελεα. Τωρα αυτό το χαρτι αν στη τελικη είναι ενταλμα ή αν βγαινει τωρα ή μετα τι σημασια έχει. Η ουσια είναι ότι αν πάει αστυνομικος να κανει ερευνα σε σπιτι χωρις χαρτι ή χωρις παρουσια εισαγγελεα είναι σιγουρο ότι θα μπλέξει ασχετα με το τι συζητάμε εμεις εδώ.

Τωρα το άλλο που λες είναι ξεχωριστη περιπτωση αν πεσουν οι αστυνομικοι εκεινη την ωρα σε ληστεια εφόσον είναι αυτεπάγγελτο θα αρχισει η καταδιωξη. Και δεν εχει σχέση διοτι σε αυτή τη περιπτωση είναι ηδη ανοιχτο το μαγαζι από τους δράστες. Δεν εχει σχεση με το σπιτι που είναι κλειστή η πορτα. Έχουμε ξανακανει την κουβεντα με τον δημοσιο και τον ιδιωτικο χώρο εδώ αλλα και τοτε κάποιοι διαφωνουσαν απλα για να διαφωνήσουν.

Όλα τα μαγαζια οσο είναι ανοιχτα και είναι προσβάσιμα στο κοινο θεωρούνται δημόσιοι χώροι. Όταν κλεινουν με λουκέτο είναι ιδιωτικοί.

Και αμα το παμε ετσι με τα ασχετα παραδείγματα να θεσω και εγω ένα ... υπάρχει κακοποιος που λιγο πριν εκανε κακούργημα και τον κυνηγας αν τον πυροβολήσεις με γυρισμένη την πλάτη με το πρόσχημα ότι δηθεν επρεπε να τον πιάσεις .... τελειωσες. Εχεις παει κατηγορούμενος και εσυ.

Καποιοι νομιζουν ότι οι αστυνομικοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι αμα ο αστυνομικος δεν ξέρει πραγματα όταν πάει να κανει τη δουλεια του και δεν είναι πονηρος έμπλεξε. Οι δικηγοροι περιμένουν στη γωνια να αρχισουν τα κολπα τους και να παιξουν με τις λέξεις για να βγάλουν λάδι τον πελάτη τους.

Δημοσ.

Αν ληξει το συμβολαιο σου και αρνηθεις να βγεις τοτε θα αντιμετωπισεις αγωγη και αξιωση απωλεσθεντων χρηματων.

Στα λόγια μου έρχεσαι σιγά σιγά... μέχρι να αξιολογηθεί η αγωγή, να οριστεί δικάσιμος, πιθανές αναβολές κτλ, πιθανότατα να περάσουν και χρόνια μέχρι να πάρει ο ιδιοκτήτης στα χέρια του εκτελεστό τίτλο ώστε να καταφέρει να σου κάνει έξωση.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ναι να τα ξεκαθαρίσουμε, καταρχήν αυτο με το 24ωρο ειναι μέγα λάθος , το αυτόφωρο ισχύει απο την τέλεση του αδικήματος μέχρι τα μεσάνυχτα της επομένης μέρας, οτιδήποτε άλλο ειναι λάθος, ο νόμος ειναι ένας και ξεκάθαρος!

Έγραψα εγώ κάτι διαφορετικό;

Μάλλον δεν αντιλαμβάνεσαι μερικά πράγματα...

Ούτε μόνο στα έργα ουτε μόνο στο Αμερικα

Δεν λέει κάτι αυτό , επειδή τα βλέπω μέσα απο την εισαγγελία  (με αυτό κυκλοφορώ στο αυτοκίνητο  μου )

attachicon.gif 1α.jpg

Μάλιστα, έχεις ως πηγή ένα ειδησιογραφικό site και τη wikipedia.

Αλήθεια, γιατί χρειάζεσαι τέτοια πηγή αφού κυκλοφορείς με μαμά/θεία/γκόμενα/κολλητή μια εισαγγελέα πρωτοδικών που μας την επιδεικνύεις παντού λες κι έχεις καταφέρει κάτι εσύ προσωπικά; Γιατί δεν ρωτάς πριν γράψεις ανακρίβειες;

Επιμένω: μόνο στα έργα και στο Αμέρικα. Και ο δικαιολογητικός λόγος ύπαρξης εντάλματος ερεύνης σε άλλες έννομες τάξης (και απουσίας στη δική μας) είναι ακριβώς η νομιμοποίηση της διωκτικής αρχής να μπουκάρει στο σπίτι του οποιουδήποτε: σε εμάς, η νομιμότητα διασφαλίζεται από την παρουσία δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού. Στις άλλες έννομες τάξεις υποτίθεται ότι έχει προηγηθεί έρευνα σκοπιμότητας από πλευράς της δικαιοσύνης πριν εκδοθεί το ένταλμα ερεύνης.

Αλλά τι κάθομαι και τα γράφω; Αφού έχεις μαμά/θεία/γκόμενα/κολλητή μια εισαγγελέα πρωτοδικών, προφανώς τα ξέρεις αυτά από τα γεννοφάσκια σου...

____

Όσο για το ban επειδή έγραψες κάτι διαφορετικό από εμένα, εκτός από αδαής είσαι και προσβλητικός. Λυπάμαι, δεν ασχολούμαι άλλο.

Δημοσ.

Εάν η σύλληψη μπορεί να γίνεται εντός των 24 ωρών που έπονται από την τέλεση του αδικήματος, εκδίδεται ένταλμα σύλληψης από τον Εισαγγελέα.

Ναι να τα ξεκαθαρίσουμε, καταρχήν αυτο με το 24ωρο ειναι μέγα λάθος , το αυτόφωρο ισχύει απο την τέλεση του αδικήματος μέχρι τα μεσάνυχτα της επομένης μέρας, οτιδήποτε άλλο ειναι λάθος, ο νόμος ειναι ένας και ξεκάθαρος!

Σου φαίνεται να μην ειναι κάτι διαφορετικό αυτό που έγραψες ?

Σύμφωνα με τα γραφόμενα σου αν τελέσεις ένα αυτόφωρο αδικημα στις 12 το μεσημέρι  το αυτόφωρο ισχύει μέχρι της 12 το μεσημέρι της επομένης 'εντός των 24 ωρών που έπονται από την τέλεση του αδικήματος'  όπως ξεκάθαρα γράφεις,

Σύμφωνα με τα γραφόμενα μου το αυτόφωρο ισχύει μέχρι της 12 το βράδυ της επομένης, μισή μέρα ακομη δηλαδή! 

Μάλλον δεν γράψαμε το ίδιο ακριβώς και  αντί να μου πεις μπράβο που γράφω το σωστό και μαθαίνει ο κόσμος τι ισχύει, βγαίνεις και γράφεις για την αντίληψη μου ...

Επίσης δεν έγραψα οτι θα με μπαναρεις επειδή είχα διαφορετική άποψη από την δικη σου αλλά επειδή είπα πως υπάρχουν πολλοί δικηγόροι άσχετοι και διευκρίνισα αυτό να μην το πάρεις προσωπικά!

όσο για το ποιος ειναι προσβλητικός -ο κόσμος βλέπει- αν είμαι εγώ η αν ειναι αυτός που μιλάει για μαμά/θεία/γκόμενα/κολλητή εισαγγελέα πρωτοδικών και  με λέει αδαή επειδή τον διόρθωσα με το 24ωρο ..

Εννοείται πως δεν ασχολούμαι ούτε εγώ άλλο, καλή συνέχεια.

Δημοσ.

Στα λόγια μου έρχεσαι σιγά σιγά... μέχρι να αξιολογηθεί η αγωγή, να οριστεί δικάσιμος, πιθανές αναβολές κτλ, πιθανότατα να περάσουν και χρόνια μέχρι να πάρει ο ιδιοκτήτης στα χέρια του εκτελεστό τίτλο ώστε να καταφέρει να σου κάνει έξωση.

Ειπαμε, δυο ειναι οι οδοι. Ειτε καταφευγεις στη δικαιοσυνη ειτε τον πετας εξω.

Προσωπικα θα τον πετουσα εξω απο το σπιτι μου. Εσυ θα κατεφευγες στη δικαιοσυνη?

Υπερβαλλεις, αν μπορουσε ο τσαμπατζης να μενει μεσα επι χρονια τα περισσοτερα μισθια θα ηταν υπο καταληψη.

Τι μη τα γελοιοποιούμε όλα ρε φιλε? δεν καταλαβαινω τι θες να πεις.

10 φορές έχουμε γραψει απο το πρωϊ ότι δεν μπαινει σε ιδιωτικο χωρο κανεις αμα δεν είναι μπροστα ο εισαγγελεας ή αμα οι αστυνομικοι δεν έχουν χαρτι από εισαγγελεα.

Ετσι οπως τα λες οι αστυνομικοι ειναι αχρηστοι χωρις εντολη εισαγγελεα...

υπάρχει κακοποιος που λιγο πριν εκανε κακούργημα και τον κυνηγας αν τον πυροβολήσεις με γυρισμένη την πλάτη με το πρόσχημα ότι δηθεν επρεπε να τον πιάσεις .... τελειωσες. Εχεις παει κατηγορούμενος και εσυ.

Φυσικα. Δε δικαιουσαι σε καμμια περιπτωση να πυροβολησεις, ειτε στη πλατη ειτε στο στηθος.

Εκτος αν αποδειξεις οτι ησουν σε νομιμη αμυνα.

Δημοσ.

Ειπαμε, δυο ειναι οι οδοι. Ειτε καταφευγεις στη δικαιοσυνη ειτε τον πετας εξω.

Προσωπικα θα τον πετουσα εξω απο το σπιτι μου. Εσυ θα κατεφευγες στη δικαιοσυνη?

Νόμιμη οδός είναι μόνο μία, αν απλά τον πετάξεις έξω πάει αλλού η δουλειά, θα μπλέξεις πολύ άσχημα.

Υπερβαλλεις, αν μπορουσε ο τσαμπατζης να μενει μεσα επι χρονια τα περισσοτερα μισθια θα ηταν υπο καταληψη.

Το θέμα μας είναι ο μισθωτής με ληγμένο μισθωτήριο, όχι οι τζαμπατζήδες, για αυτούς ισχύουν άλλα.

Δημοσ.

Νόμιμη οδός είναι μόνο μία, αν απλά τον πετάξεις έξω πάει αλλού η δουλειά, θα μπλέξεις πολύ άσχημα.

Oxι, μπλεκεις οταν κανεις αυτοδικια. Αν ερθω να κανω καταληψη στο σπιτι σου εχεις καθηκον να με πεταξεις εξω. Αυτο δεν ειναι αυτοδικια.

Το θέμα μας είναι ο μισθωτής με ληγμένο μισθωτήριο, όχι οι τζαμπατζήδες, για αυτούς ισχύουν άλλα.

Οταν ληξει το συμβολαιο και παραμεινεις μεσα εισαι τσαμπατζης. Ο καταληψιας μπορει βεβαια να καταθετει τα ενοικια στο ΤΠΔ, αυτο φυσικα δεν τον δικαιολογει.

Δημοσ.

Oxι, μπλεκεις οταν κανεις αυτοδικια. Αν ερθω να κανω καταληψη στο σπιτι σου εχεις καθηκον να με πεταξεις εξω. Αυτο δεν ειναι αυτοδικια.

Δεν το έχεις με τα Ελληνικά φαίνεται, παράνομη έξωση είναι ο ορισμός της αυτοδικίας:

ΟΡΙΣΜΟΣ: Αυτοδικία διαπράττει εκείνος που έχει πραγματικά ένα νόμιμο δικαίωμα ή πιστεύει ότι το έχει και στη περίπτωση προσβολής ή αμφισβητήσεώς του, προκειμένου να ικανοποιήσει τις αξιώσεις του από το δικαίωμα αυτό, δεν προσφεύγει στη δικαστική αρχή, αλλά προσπαθεί ενεργώντας αυθαίρετα και αυτοδυνάμως να επιτύχει αυτό το αποτέλεσμα, παραλείποντας τη νόμιμη δικαστική οδό.

Κάνε έναν κόπο και άνοιξε ένα λεξικό για να δεις τι σημαίνει τζαμπατζής καταληψίας και ένοικος ώστε να καταλάβεις τις διαφορές, δεν έχω καμία όρεξη να το κάνω για σένα.

Την καλημέρα μου.

Δημοσ.

Δεν το έχεις με τα Ελληνικά φαίνεται, παράνομη έξωση είναι ο ορισμός της αυτοδικίας:

Πνιγεσαι σε μια κουταλια νερο, αν ερθω στο σπιτι σου να εγκαταταθω δε θα με πεταξεις εξω για να μη κανεις "παρανομη εξωση"?

Κάνε έναν κόπο και άνοιξε ένα λεξικό για να δεις τι σημαίνει τζαμπατζής καταληψίας και ένοικος ώστε να καταλάβεις τις διαφορές, δεν έχω καμία όρεξη να το κάνω για σένα.

Αντι να παιζεις με τις λεξεις πιασε την ουσια του θεματος οπως την εξηγησα, μόνο ετσι θα καταλαβεις τι ισχυει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...