μπιπ μπιπ Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Προβληματίζομαι αυτές τις μέρες. Δηλαδή αν αύριο ξαφνικά έρθει διαταγή από έξω να απολυθούν 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι, ή όσοι τέλωσπάντων επιβαρύνουν το κράτος (υπάλληλοι ερτ, άπειροι διοικητικοί, καθηγητές, υπάλληλοι σε άκυρους οργανισμούς) , τι θα συμβεί; Θα εξοικονομήσει το κράτος αρκετά εκατομμύρια τον μήνα οπότε θα αποπληρώσει γρηγορότερα τα δάνεια; Ο ΟΑΕΔ δεν θα καταρρεύσει από τα επιδόματα ανεργίας που θα πρέπει να πληρώσει; Δεύτερο σενάριο.Αν κοπούν οι συντάξεις. Νομίζω αυτή την στιγμή δίνονται συντάξεις σε 2.000.000 άτομα. (sarcasm: γιατί δεν μας κάνουν την χάρη τα γερόντια να αυτοκτονήσουν για να φύγει αυτό το τεράστιο βάρος από την χώρα (ναι, το διάβασα κι αυτό).
NT1G Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Αν η γιαγιά μου είχε καρούλια και ήταν πατίνι τι θα συνέβαινε; Και 1002 άλλα αν. 3
menostospitimou Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δηλαδή αν αύριο ξαφνικά έρθει διαταγή από έξω να απολυθούν 150.000 δημόσιοι υπάλληλοi Δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, διότι δεν είναι εφαρμόσιμο. Όλες οι μειώσεις γίνονται αρκετά αργά έτσι ώστε να μην υπάρχει αντίδραση. 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι, ή όσοι τέλωσπάντων επιβαρύνουν το κράτος. Υποθέτεις ότι αν δοθεί εντολή απόλυσης, θα απολυθούν πρώτα όσοι επιβαρύνουν χωρίς να παράγουν έργο. Δυστυχώς η υπόθεση αυτή είναι λάθος. Δεύτερο σενάριο.Αν κοπούν οι συντάξεις. Ούτε και αυτό θα γίνει. Τα απότομα και ξαφνικά πράγματα φέρνουν αντιδράσεις. Αντί γι'αυτό, τα επόμενα χρόνια οι μισθοί και οι συντάξεις θα μειώνονται σταδιακά, η δημόσια περιουσία θα ξεπουλιέται κομμάτι κομμάτι, οι δημόσιοι υπάλληλοι, ξεκινώντας από τους μη ψηφοφόρους του εκάστοτε κόμματος θα μειώνονται, είται μέσω απολύσεων είτε μέσω πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και ελλειπών προσλήψεων, και στο τέλος θα βρεθούμε με 200 ευρώ κατώτατο μισθό και 150 ευρώ σύνταξη και ακόμη θα ακούμε πως αυτό ήταν το τελευταίο πακέτο μέτρων. 2
Lazlow Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 αλλο ενα ωραιο υποθετικο σεναριο ειναι να βρω γκομενα 3
παπι Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δεν θα γίνει αποπληρωμή δανείων. Θα γίνει μείωση φόρων. Για να γίνει αποπληρωμή δανείων πρέπει το κράτος να έχει πλεόνασμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Αποπληρωμή των δανείων δεν πρόκειται να γίνει για τρεις λόγους: Για τον ανατοκισμό. Ψάξε το στο google. Γιατί το χρεός μας είναι μη βιώσιμο πλέον. Γιατί κάθε χρόνο η οικονομία μας μικραίνει και γίνεται όλο και πιο δύσκολη η αποπληρωμή του δανείου.
Kostasspil Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Εγώ προβληματίζομαι αν πότε μου χτυπήσει την πόρτα η Τζένιφερ Λόπεζ, τι θα της πω.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Να διαβάσουν τα μέλη τους όρους χρήσης, προτού ανοίξουν νήμα. Καλά, αυτό δεν είναι υποθετικό, σενάριο επιστημονικής φαντασίας είναι, αλλά λέμε τώρα. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις