Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα σήμερα ένα 5.1 της Samsung (ht-j5150) που ενώ παίζει μια χαρά δε μπoρώ να περάσω (μέσω arc) dts και dolby από την κάρτα γραφικών. Η τηλεόραση μία Samsung UE55HU6900 περναει κανονικά από στικάκι τον ήχο (και dts και dolby). Στα windows εμφανίζει μόνο stereo και δε βγαζει dts και dolby support. Έχετε καμιά ιδέα; Μήπως χρειάζομαι καλωδιο hdmi 2.0?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αρχηγέ άκου τι πάιζει με dolby-dts ,πρέπει να έχεις συσκευή που έχει πληρωθεί το πρότυπο.

Όποτε αγοράζεις κάρτα ήχου-γραφικών -Mainboard και αναγράφει το λογότυπο της dolby-dts συνήθως είναι και ακριβότερο το προιόν!

Αν δεν έχει τη πιστοποιήση μη κουράζεσαι ,στερεοφωνικός θα βγαίνει αποκλειστικά.

Ακόμα και κάρτα ήχου με οπτική να έχεις αν δεν έχει τη πιστοποίηση πολυκάναλο ήχο δε θα ακούσεις.

Πήρα μια Ζ της creative που έχει πιστοποιήση στους οδηγούς της και ο sony ενισχυτής ήχου που έχω στο Pc πάιζει πλέον πολυκάναλο ήχο!

Σε ταινίες είναι εντυπωσιακό το αποτέλεσμα το ίδιο και στα παιχνίδια,υπάρχει όμως ένα θεματάκι που πρέπει να γνωρίζεις,το dd-ddts δημιουργούν μια καθυστέρηση στην αποκωδκοποιήση του ήχου οπότε και στις ταινίες και στα παιχνίδια θα έχεις μια υστέρηση του ήχου σε σχέση με την εικόνα περίπου 300ms.

Παίζω κιθάρα και μπάσο μέσω του υπολογιστή και ή απόκριση είναι τραγική για τόσο άμεσση εφαρμογή.

Σε παιχνίδια δε το πολυκαταλαβαίνεις και σε ταινίες υπάρχουν ανάλογες επιλογές διόρθωσης όπου πάλι είναι αξιοπρεπές το αποτέλεσμα.

Αυτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λοιπόν άκου προσεκτικά,για να περάσεις dts και DD στην τηλεόραση απο το pc σε players όπως kodi ,vlc κ.τ.λ.π. , θα πρέπει το pc ή η τηλεόραση να ειναι συνδεδεμένα με οπτική στο ηχοσύστημα σου για να γίνει το γνωστό passthrough στον ήχο ( μετά το ενεργοποιείς μέσα απο τους players και το k-lite codec )

Τώρα για να παίξεις ένα παιχνίδι με 5.1 θα πρέπει αν είσαι με οπτική η κάρτα ήχου στο pc να είναι dolby digital live με θύρα oπτικής για να συνδέσεις το home cinema ή να συνδέσεις αν γίνεται τα ηχεία απο το ηχοσυστημά σου ξεχωριστά για το κάθε κανάλι στα jack της κάρτας ήχους σου που έχει το pc ,εφόσον η κάρτα ήχου ειναι 5.1

Επεξ/σία από makis269
  • Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

λοιπόν άκου προσεκτικά,για να περάσεις dts και DD στην τηλεόραση απο το pc σε players όπως kodi ,vlc κ.τ.λ.π. , θα πρέπει το pc ή η τηλεόραση να ειναι συνδεδεμένα με οπτική στο ηχοσύστημα σου για να γίνει το γνωστό passthrough στον ήχο ( μετά το ενεργοποιείς μέσα απο τους players και το k-lite codec )

Τώρα για να παίξεις ένα παιχνίδι με 5.1 θα πρέπει αν είσαι με οπτική η κάρτα ήχου στο pc να είναι dolby digital live με θύρα oπτικής για να συνδέσεις το home cinema ή να συνδέσεις αν γίνεται τα ηχεία απο το ηχοσυστημά σου ξεχωριστά για το κάθε κανάλι στα jack της κάρτας ήχους σου που έχει το pc ,εφόσον η κάρτα ήχου ειναι 5.1

Συγνώμη για την αργοπορία (ενός χρόνου!)

Τελικά αυτό έκανα. Δεν ασχολήθηκα άλλο με hdmi pass-through. Με οπτικό παίζουν όλα πρίμα. 

Επιπλέον η κάρτα ήχου (μία realtek της μητρικής κλασικά) υποστηρίζει dolby digital live + DTS interactive με τους κατάληλους ξεκλείδωτους drivers που βρήκα με λίγο ψάξιμο.... Οπότε και 5.1 στα games. 

υπάρχει όμως ένα θεματάκι που πρέπει να γνωρίζεις,το dd-ddts δημιουργούν μια καθυστέρηση στην αποκωδκοποιήση του ήχου οπότε και στις ταινίες και στα παιχνίδια θα έχεις μια υστέρηση του ήχου σε σχέση με την εικόνα περίπου 300ms.

Δεν έχω παρατηρίσει κάτι... Δεν έχω την παραμικρή καθυστέρηση με την onboard υλοποίηση στον ήχο σε ότι format και να παίξω (dd, dts, ac3, atmos etc...) ούτε στα παιχνίδια...

Πάντως ευχαριστώ για τη βοήθεια και συγνώμη για την καθυστέριση! 

Δημοσ.

Επιπλέον η κάρτα ήχου (μία realtek της μητρικής κλασικά) υποστηρίζει dolby digital live + DTS interactive με τους κατάληλους ξεκλείδωτους drivers που βρήκα με λίγο ψάξιμο.... Οπότε και 5.1 στα games. 

αυτο ακριβως εκανα και εγω ξεκλειδωσα το dd live και dts int και εχω 5.1 και στα παιχνιδια.

https://www.youtube.com/watch?v=8qxYGs1DIMs

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

αυτο ακριβως εκανα και εγω ξεκλειδωσα το dd live και dts int και εχω 5.1 και στα παιχνιδια.

Δεν είναι υπέροχο;!

Δημοσ.

H οπτικη μπορεί να περάσει μόνο dts και dd για οτιδήποτε παραπάνω δεν είναι αρκετή.

Δεν καταλαβαίνω τον λόγω να ασχολειθεί κάποιος όταν υπάρχει το hdmi που περνάει τα πάντα.

(εκτός από περιπτώσεις που υπάρχει μόνο οπτική)

H GTX960 είναι ικανή να περάσει πολυκάναλο ασυμπίεστο ήχο μέσω hdmi ανεξάρτητα της κάρτας ήχου. Το λάθος του OP μάλλον θα ήταν σε κάποια ρύθμιση ή στο PC ή στην TV.

To dd live και το αντιστοιχο της DTS αυτό που κάνουν είναι να συμπιέζουν το πολυκάναλο σήμα ώστε να "χωράει" από την οπτική. Από την οπτική δεν περνάει ούτε DD trueHD, ούτε DTS-MA, ούτε atmos ktl.

Οπότε μπαίνει άλλο ένα βήμα επεξεργασίας στον ήχο με τις όποιες επιπτώσεις. 

Άρα αν μας δίνεται η δυνατότητα περνάμε τα πάντα μέσω HDMI παρακάμπτοντας τελείως την κάρτα ήχου και αφήνουμε τον ενισχυτή μας να κάνει την επεξεργασία του ήχου.

• Like 1
Δημοσ.

H οπτικη μπορεί να περάσει μόνο dts και dd για οτιδήποτε παραπάνω δεν είναι αρκετή.

Δεν καταλαβαίνω τον λόγω να ασχολειθεί κάποιος όταν υπάρχει το hdmi που περνάει τα πάντα.

Διοτι σε PC λογο codecs επι πληρωμη δεν δουλευουν. Μιλαω για τα παιχνιδια εννοειται. Με HDMI και οπτικη ινα (χωρις υπαρξη DTS Live) δεν εχω καταφερει να βγαλω τιποτα αλλο εκτος απο stereo. Σε Kodi εννοειται οτι παιζουν ολα γιατι περναει την πληροφορια της ταινιας στον αποκωδικοποιητη, οποτε και προτιμαει καποιος το HDMI.

Αλλα σε παιχνιδια αν δεν εχει καποιος καρτα ηχου με DTS Live (connect) τα 3 αναλογικα ειναι ακομα βασιλιας.

Δημοσ.

Στα παιχνίδια η κάρτα περνάει πολυκάναλο PCM ήχο δεν χρειάζεται να γίνει μετατροπή σε DD ή DTS.

Παίζω παιχνίδια σε 5.1 στο home cinema μου μόνο με ένα hdmi (750ti και RX480).

Εκτός και αν η TV σου δεν υποστηρίζει PCM και δεν μπορεί να το περάσει στον ενισχυτή σου.

Για αυτό καλύτερα να διαλέγουμε ενισχυτές/allinone που έχουν και είσοδο/passthrough hdmi.

Δημοσ.

Γιατί πολύ απλά φίλε μου η τηλεόραση δεν περνάει pass through audio από τη μία hdmi στην άλλη. Όπως και το allinone δεν εχει είσοδο  passthrough (δεν ήθελα να ξεφύγω οικονομικά). Και προσωπικά ήθελα 5.1 ήχο όχι κάτι super duper ουάου. Τώρα κάνω τη δουλίτσα μου μια χαρά (δε νομίζω να δω ποτέ DD trueHD ούτε DTS-MA)...

Αν είχα ενισχυτή που είχε πολλαπλές εισόδους για ασυμπίεστο ήχο δε θα άνοιγα καν το thread! Στο μέλλον ίσως γίνει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...