Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Nα κανεις "παρατηρηση" σε αυτους που τα ταιζουν δεν παιζει; Kαι αμα σε ξαναχεσουν, πες τους θα τους αφησεις τα σκατα στην πορτα :P 

Πολυ εκνευριστικο να το παιζουν καποιοι "φιλοζωοι" χωρις να αναλαμβανουν πληρως την ευθυνη και τα αποτελεσματα.

• Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το ποιο εκνευριστικό είναι πως μάλλον πάλι τα ζώα θα την πληρώσουν που δεν φταίνε κ σε τίποτα.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αυτό λέμε ότι δεν γίνεται. Μην προτείνεται τέτοιες λύσεις γιατί είναι ανέφικτες.

Δεν γίνεται να υπάρχει ένα δοχείο με νερό σε μια άκρη???

Nα κανεις "παρατηρηση" σε αυτους που τα ταιζουν δεν παιζει; Kαι αμα σε ξαναχεσουν, πες τους θα τους αφησεις τα σκατα στην πορτα :P

Πολυ εκνευριστικο να το παιζουν καποιοι "φιλοζωοι" χωρις να αναλαμβανουν πληρως την ευθυνη και τα αποτελεσματα.

Είμαι κάπου, με πλησιάζει ένας σκύλος πεινασμένος, διψασμένος κλπ. Του βάζω λίγο νερό και αν έχω του δίνω κάτι για να φάει. Θεωρούμαι "φιλόζωος" σε εισαγωγικά γιατί δεν θα κάτσω να περιμένω να χέσει για να τα μαζέψω ή γιατί δεν τον παίρνω σπίτι μου??? Άρα ο πραγματικός φιλόζωος ή υιοθετεί/ταϊζει/στειρώνει ο,τι ζώο βρει μπροστά του ή τα αφήνει να πεθάνουν απο πείνα και δίψα για το καλό της ανθρωπότητας???

:ph34r:

• Like 8
Επισκέπτης
Δημοσ.

Είμαι κάπου, με πλησιάζει ένας σκύλος πεινασμένος, διψασμένος κλπ. Του βάζω λίγο νερό και αν έχω του δίνω κάτι για να φάει. Θεωρούμαι "φιλόζωος" σε εισαγωγικά γιατί δεν θα κάτσω να περιμένω να χέσει για να τα μαζέψω ή γιατί δεν τον παίρνω σπίτι μου??? Άρα ο πραγματικός φιλόζωος ή υιοθετεί/ταϊζει/στειρώνει ο,τι ζώο βρει μπροστά του ή τα αφήνει να πεθάνουν απο πείνα και δίψα για το καλό της ανθρωπότητας???

Όχι είσαι απλώς ένας καλός άνθρωπος. Το θέμα δημιουργείται όταν αυτό γίνεται συχνά και από την δική σου μέριμνα χαλάει η πιάτσα ενός τρίτου που δεν χρωστάει τίποτα. Εκεί καταλήγουμε. Να και εγώ ταΐζω κάτι σκυλιά στο σπίτι μου, αλλά μένω σε απομονωμένο σημείο και στην τελική αν τα κάνουν κάπου τα κάνουν ή απέναντι στον χωματόδρομο ή καμιά φορά στην πυλωτη. Δεν τα κάνουν σε καμία περίπτωση στο σπίτι ενός φουκαριάρη που δεν τα έχει αγγίξει καν.

Δημοσ.

Aλλο σε πλησιαζει ενας πεινασμενος και του δινεις κατι να φαει, και αλλο ταιζεις τακτικα οτι σκυλο η γατα βρεις μπροστα σου, και δεν φροντιζεις να μαζευεις και τα σκατα που κανουν. Και εγω ταιζω σκυλους και γατες, αλλα επειδη υπαρχουν γυρω σπιτια, και παρκαρισμενα αυτοκινητα, φροντιζω τουλαχιστον σε μια σεβαστη ακτινα, να τα μαζευω. Εξαλλου εγω ειμαι αυτος που τα φροντιζω. Δεν μου φταιει σε κατι αυτος που θα παει στο αμαξι του το πρωι και θα πατησει τα σκατα του σκυλου.

• Super Moderators
Δημοσ.

Όχι είσαι απλώς ένας καλός άνθρωπος. Το θέμα δημιουργείται όταν αυτό γίνεται συχνά και από την δική σου μέριμνα χαλάει η πιάτσα ενός τρίτου που δεν χρωστάει τίποτα. Εκεί καταλήγουμε. Να και εγώ ταΐζω κάτι σκυλιά στο σπίτι μου, αλλά μένω σε απομονωμένο σημείο και στην τελική αν τα κάνουν κάπου τα κάνουν ή απέναντι στον χωματόδρομο ή καμιά φορά στην πυλωτη. Δεν τα κάνουν σε καμία περίπτωση στο σπίτι ενός φουκαριάρη που δεν τα έχει αγγίξει καν.

Το να μάθει ένας αδέσποτος σκύλος να λερώνει επιλεκτικά είναι σχεδόν αδύνατον. Το να καθαρίζουμε το χώρο όσοι ζουμε εκεί γύρω είναι πιο αποτελεσματικό. :)

Ο "φιλόζωος" αναίσθητος τύπος που περιγράφετε, δεν είναι είναι μόνο επιλεκτικός φιλόζωος αλλά θα έχει κι άλλα θέματα γενικώς στην καθημερινή του συμπεριφορά...

Δημοσ.

Οχι δεν γίνεται γιατί το μέρος είναι έτσι που έχει πολλά παιδιά (και γενικά είναι κεντρικό σημείο που περνάει κόσμος) που παίζουν με ποδήλατα και τέτοια και δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Ούτε κάδοι δεν γλυτώνουν και ούτε είναι λύση να έρχομαι νύχτα που δεν είναι κανείς, να βάζω το νερό και να το ξαναμαζεύω το πρωί. Επίσης αν αφήσεις οτιδήποτε έξω το παίρνουν οι γύφτοι που βγαίνουν παγανιά μετά. Δεν είναι εφικτό.

Δημοσ.

Παιδιά δεν κάνω πλάκα, έχω θέμα με κάποιον(ους) σκύλους ο οποίος έρχεται και μου διακοσμεί το πεζοδρόμιο και την είσοδο του μαγαζιού μου. Κάθε πρωί είτε εγώ είτε η μάνα μου έχουμε σοβαρή δουλειά να κάνουμε καθαρίζοντας σκυλόσκατα. Είναι πολύ άσχημο θέαμα. Το πρόβλημα ξεκίνησε από κάτι ένοικους της από πάνω παλυκατοικίας όταν ξεκίνησαν να ταΐζουν αδέσποτα αβέρτα αλλά φυσικά μην αναλαμβάνοντας και την υπόλοιπη φροντίδα των σκύλων με αποτέλεσμα να έρχονται όπου βρουν και να τα κάνουν ακατάπαυστα και ειδικά τη νύχτα οπότε το πρωί έχεις ωραία πράγματα να σε περιμένουν. Η πολυκατοικία φυσικά επίσης ουδέν ευθύνη αναλαμβάνει για τη βλακεία τους αλλά να τα ταΐζει και να έρχονται να χέζουν σε εμάς το θεωρεί "σιγά το πράμα μωρέ".Τι μπορεί να γίνει γιατί ο δήμος που πήραμε τηλέφωνο να το λύσει το θέμα δεν συγκινείται και ο κόσμος (μαζί και εγώ) έχουμε τα νεύρα μας και στην γειτονιά δεν είμαστε όλοι καλοί. Κάποιοι σίγουρα θα ρίξουν φόλα αν δεν φτιάξει το πράγμα. Υπάρχει κάτι που να το ψεκάσουμε ως μυρωδιά που να τα απωθεί ή κάτι τέλος πάντων; Δεν γίνεται να συνεχιστεί για πολύ αυτό πάντως και θέλω να προλάβω καταστάσεις (όσο είναι δυνατόν και στο χέρι μου).

Το καλύτερο spray είναι αυτο:

http://www.amazon.com/Grannicks-Bitter-Apple-Bottle-Ounces/dp/B00028ZMEO

μπορείς να προσθέσεις και αιθέριο έλαιο λεμονιου για να γίνει ακόμα πιο ισχυρό.

Μια φτηνή homemade λύση είναι ξύδι λευκό μαζί με πιπέρι cayenne. Απλά ψέκασε εκεί που δεν θες να λερώσει

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Συμφωνώ με αυτόν που είπε να βάλεις νερό να πίνουν.

Το πιο σημαντικό στην ιστορία το οποίο έχεις παραβλέψει εντελώς είναι ότι οι σκύλοι

1.χέζουν/κατουράνε εκεί που το κάνουν και οι άλλοι σκύλοι, δηλ. ένας να ξεκινήσει, πάπαλα (γιαυτό πρέπει να εξαλείψεις τις μυρωδιες με καθαριστικά)

2.ΔΕΝ χέζουν/κατουράνε εκεί που τρώνε.

Κατατά, είσαι σίγουρος πως όλο αυτό προέρχεται από αδέσποτα;

Δημοσ.

Το καλύτερο spray είναι αυτο:

http://www.amazon.com/Grannicks-Bitter-Apple-Bottle-Ounces/dp/B00028ZMEO

μπορείς να προσθέσεις και αιθέριο έλαιο λεμονιου για να γίνει ακόμα πιο ισχυρό.

Μια φτηνή homemade λύση είναι ξύδι λευκό μαζί με πιπέρι cayenne. Απλά ψέκασε εκεί που δεν θες να λερώσει

Ευχαριστώ πολύ, σίγουρα θα το πάρω να το δοκιμάσω.

Συμφωνώ με αυτόν που είπε να βάλεις νερό να πίνουν.

Το πιο σημαντικό στην ιστορία το οποίο έχεις παραβλέψει εντελώς είναι ότι οι σκύλοι

1.χέζουν/κατουράνε εκεί που το κάνουν και οι άλλοι σκύλοι, δηλ. ένας να ξεκινήσει, πάπαλα (γιαυτό πρέπει να εξαλείψεις τις μυρωδιες με καθαριστικά)

2.ΔΕΝ χέζουν/κατουράνε εκεί που τρώνε.

Κατατά, είσαι σίγουρος πως όλο αυτό προέρχεται από αδέσποτα;

Που όπως είπα ήδη δυο φορές δεν γίνεται.

Δημοσ.

Ikaruga επειδή πριν 3-4 μήνες είχα το ίδιο πρόβλημα με τα σκυλιά αυτό που έκανα ήταν να ρίξω χλωρίνη και στα σημεία που τα έκαναν αλλά γενικά σε όλο το πεζοδρόμιο μου ( έχεζαν μπροστά στο σπίτι μου ).Εριξα χλωρίνη 2-3 μέρες  και ησύχασα.Δεν πλησίασαν από τότε!

Δημοσ.

Εχω μόλις καθαρίσει το μέρος με χλωρίνη και έριξα 1 μπουκάλι ξύδι. Θα το κάνω και άλλες μέρες μέχρι να δω τι θα γίνει. Αν σταματήσει το σκηνικό αυτό έχει καλώς.

Δημοσ.

Εγώ δεν είχα χρησιμοποιήσει ξύδι. Εριξα μόνο χλωρίνη (1-2 μπουκαλια)

Λογικά πιστεύω να φύγουν τα σκυλιά απο εκει

Δημοσ.

Νομίζω πως βάσει νόμου ο δήμος έχει ευθύνη για τα άδεσποτα.Βασικά το κακό ξεκινάει απο την αδιαφορία του κράτους που δεν χρηματοδοτεί τους δήμους για στειρώσεις και εμβόλια.Αν το έκανε πιθανότατα κάποιοι Δήμαρχοι θα έτρωγαν τα χρήματα.Οπότε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Κάποιοι νομίζουν πως οι εθελοντές είναι υπεύθυνοι για τα αδέσποτα.Απο πού το συμπεραίνουν αυτό ποτέ δεν λένε.Υπεύθυνοι θα ήταν αν τους χρηματοδοτούσε ο Δήμος μέσω του κράτους.Απλά τρέχουν σαν κοροϊδα να περιθάλψουν,να ταίσουν και να βρουν σπίτι στα αδέσποτα που είναι αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής του κάθε άσχετου χάνοντας προσωπικό χρόνο.Γιατί νοιάζονται.Το ημίαιμο που βλέπεις στον δρόμο είναι αποτέλεσμα ζευγαρώματος μεταξύ διαφορετικών «καθαρόαιμων».

Υπάρχουν φυσικά και «ζωόφιλοι» με σκοπό το χρηματικό κέρδος η την εύνοια του κόσμου.Η που είναι υπερβολικοί στις απόψεις τους και παθιάζονται.

Μην ανησυχείτε για τίποτα.Στην Ελλάδα των εκατομμυρίων ανθρώπων την λύση θα δώσουν μερικές χιλιάδες ζωόφιλων...

Δημοσ.

Εφοσων εισαι Ελλαδα, μπορεις να απευθυνθεις στο τοπικο σου δημο μιας και υπευθυνοι γιαυτο ειναι η δημοτικη αστυνομια.

Βεβαια σε μια χωρα οπου υπολειτουργει ευρυτερα, υπαρχει ενα μικρο προβλημα με ολα τα παραπανω.

Σημειωση γιατι δεν ξερω πως το αντιλαμβανεται ο καθενας. Απαγορευεται δια νομου να μην περισυλλεξει ο συνοδος τα περιτωματα του κατοικιδιου του.

Δεν μπορει κανεις να απαγορευσει να κανει την αναγκη του ενας σκυλος με την προφαση πως δεν θελει. Εφοσων φυσικα ειναι σε δημοσιο μερος, πχ παρτερι και μαζεψει οτι αφηνει ο σκυλος του. Αυτο το αναφερω γιατι εχω ζησει περιστατικα τυπου "δεν θελω να κατουρησει ο σκυλος σου στο δεντρο μπροστα απο το καταστημα μου γιατι τρομαζει τους πελατες και θα κολλησουν πανουκλα του αμαζονιου τα παιδια της γειτονιας".

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...