alexia27 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Καλησπέρα!!! Πριν 1 μήνα τέλειωσα το μεταπτυχιακό μου παρουσιάζοντας το επιτυχώς. Πρόσφατα βρήκα δουλειά στην Αθήνα όπου και μένω μόνιμα, η σχολή μου είναι στη Β. Ελλάδα και σκέφτομαι να μην παρευρεθώ στην απονομή κυρίως λόγω δύσκολης αδειοδότησης από τον εργοδότη μου και οικονομικών δυσκολιών. Ξέρω ότι η γραμματεία είναι κατάλληλη για το ερώτημα μου αυτό και θυμάμαι σε προπτυχιακό επίπεδο που το είχαν κάνει κάποιοι... αλλά ξέρει κανείς μήπως τι γίνεται αν δεν παρευρεθείς; Πας άλλη μερα ας πουμε και το παίρνεις το πτυχίο από την πρυτανεία; οτιδηποτε γνωριζετε θα μου φανει χρησιμο!!!
Moderators Praetorian Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Πας άλλη μερα ας πουμε και το παίρνεις το πτυχίο από την πρυτανεία; οτιδηποτε γνωριζετε θα μου φανει χρησιμο!!! Στην δική μου περίπτωση (μεταπτυχιακό, πολυτεχνική σχολή στην Πάτρα) δεν υπήρξε κανένα θέμα. Πήρα το πτυχίο από τη γραμματεία του τμήματός μου μετά από κάποιους μήνες που κατέβηκα Πάτρα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Η τελετή είναι μια επισημότητα απλώς. Τίποτα άλλο.
LongTom Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δεν ξέρω για Ελλάδα, αλλά στα εξωτερικά εγώ το είχα πάρει το φτυχίο σε ηλεκτρονική μορφή και το χαρτί ήρθε μετά με το ταχυδρομείο στην δηλωμένη διεύθυνση διότι έλειπα από την χώρα για προσωπικούς λόγους. Τώρα δεν νομίζω να μην στο δώσουν επειδή λείπεις.
doctor_667 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Στο ΑΠΘ πάντως, πριν αρκετά χρόνια όταν είχα πάρει το μπάτσελορ, μου είχαν πει ότι ΠΡΕΠΕΙ να είμαι εκεί. Ποτέ δεν το κατάλαβα και μπορεί να μου λέγανε βλακείες αλλά τελικά δεν χρειάστηκε να μάθω.
paylidis Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 στο μεταπτυχιακο απο οσο θυμαμαι σε εμας δεν ηταν υποχρεωτική... οι μισοι δεν ειχαν ερθει καν επειδη ηταν καθημερινη πρωι και δεν μπορουσαν να παρουν ευκολα αδεια
idomeneas7 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Ναι, κι εμας μας έλεγαν πως αν δεν πας θα πρέπει να περιμένεις την επόμενη ορκομωσία για να το πάρεις. Εγώ στο τσακ ειχα προλάβει τότε και με είχε μαλώσει ο πρύτανης.
Ψιτ Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Η παρουσία στην απονομή των τίτλων είναι υποχρεωτική. Η βεβαίωση ολοκλήρωσης σπουδών από τη γραμματεία του τμήματος είναι ισοδύναμη με το δίπλωμα/πτυχίο και παντού αποδεκτή. Προσωπικά πήγα στην ορκομωσία μου για το μεταπτυχιακό στην Ελλάδα 7 χρόνια μετά την ολοκλήρωση του, είχα ήδη δεύτερο μεταπτυχιακό και διδακτορικό.
mylo Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δεν μπορείς,δεν πας. Απλά πράγματα. Στέλνεις ένα κούριερ με εξουσιοδότηση και παραλαμβάνει για σένα.
andreapaog328 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 καλα τα δε μπορεις δε πας μη ταχετε και στανταρακια. παρε τηλεφωνο τη γραμματεια σου και ρωτα. μη βρεθεις προ εκπληξεως. στο προπτυχιακο σε μας, αν δε παραβρεθεις στην τελετή δε παιρνεις πτυχίο (παπυρο και αντιγραφα). σου δίνουν τη δυνατοτητα να πας σε επόμενες βέβαια. μπορείς να ζητήσεις μονο βεβαίωση απ τη γραμματεία οτι εχεις τελειώσει και με τι βαθμο.
idomeneas7 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Σε πτυχίο πάντως μπορείς να στείλεις και κανέναν φίλο/φίλη, σιγά μην το πάρουν χαμπάρι.
Βασίλης_29 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Καλύτερα να ρωτήσεις την γραμματεία γιατί παίζονται διάφορα. Σε εμάς για προπτυχιακά (ΤΕΙ Αθήνας), αν δεν λάμβανες μέρος στην ορκομωσία δεν σου έδιναν καν βεβαίωση από την γραμματεία οτι τελείωσες, έπρεπε να παρευρεθείς. Αν δεν πήγαινες στην κλασσική ορκομωσία που είχε προγραμματιστεί κανόνιζες και πήγαινες σε ορκομωσία αποφοίτων από άσχετο τμήμα διαφορετικά εμφανιζόσουν στο επόμενο εξάμηνο, στην δική μου π.χ ορκομωσία είχε τύχει στο τέλος και έλαβε πτυχίο μια απόφοιτη από άλλο τμήμα. Φίλος μου που δεν ήρθε στην ορκομωσία τον έβαλαν και ορκίστηκε στην ορκομωσία του επόμενου εξαμήνου. Για μεταπτυχιακό δεν γνωρίζω τι ισχύει.
paylidis Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 καλα τα δε μπορεις δε πας μη ταχετε και στανταρακια. παρε τηλεφωνο τη γραμματεια σου και ρωτα. μη βρεθεις προ εκπληξεως. στο προπτυχιακο σε μας, αν δε παραβρεθεις στην τελετή δε παιρνεις πτυχίο (παπυρο και αντιγραφα). σου δίνουν τη δυνατοτητα να πας σε επόμενες βέβαια. μπορείς να ζητήσεις μονο βεβαίωση απ τη γραμματεία οτι εχεις τελειώσει και με τι βαθμο. Αλλο το προπτυχιακό. Εχεις όρκο εκει υποτίθεται.
Moderators Gi0 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Η παρουσία στην απονομή των τίτλων είναι υποχρεωτική. Η βεβαίωση ολοκλήρωσης σπουδών από τη γραμματεία του τμήματος είναι ισοδύναμη με το δίπλωμα/πτυχίο και παντού αποδεκτή. Oχι, δεν ειναι για μεταπτυχιακο. Σε πτυχιο και διδακτορικο ειναι. Επιβεβαιωμενα και για τα τρια, για την φετινη χρονια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα