Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια λογο κρισης θα παμε με την οικογενεια να μεινουμαι στο χωριο σε ενα παλιο σπιτι (πατρικο)θελει αρκετα μαζεματα βεβαια. θελει να φτιαξω καινουργιο πατωμα κατω δηλ να ριξω πλακα που λενε μηπως ξερεις καποιο παιδι απο εδω που ειναι οικοδομος να μου πει για 50 τμ που ειναι το σπιτη ποσα κιλα τσιμεντο ποσα κιλα χαλικη και ποσα κιλα αμμο θα χρειαστουν για 50 τμ πλακα υψος 0,20 εκατοστα δηλ ειναι 10*5*Ο,2Ο. ΘΕΛΕΙ ενας τυχος εσωτερικος γκρεμησμα και χτυσιμο γιατι εναι απο λασπι.ο τυχος ειναι 2,75*3.30=9.075τετραγωνικα οπως ψανχω στο ιντερνετ λεω για μπατικο τυχο για να ειναι πιο ενυσχημενος μπορειτε να μου πειτε ποσα τουβλα θα χρειαστουν για κατι τετοιο .και τερμα ολοι οι φατσα του σπιτιου θελει γκρεμισμα και φτου παλυ χτυσιμο ο μπατικος τοιχος κανει για εξωτερικη τοιχοποιηα;γιατι εφερα τον μαστορα του χωριο να μου πει περιπου ποσο θα κοστοσουν αυτες οι δουλεις και μου ειπε για την πλακα κατω θα βαλουμε τα παλια σπασμενα τουβλα απο τους τυχους που θα ριξουμε και τους σοβαδες ετσι ωστε να μη χρειαστη πολυ μπετον και ουτε πλεγμα. και μου φενετε καπως περιεργο γινεται κατι τετοιο;

Δημοσ.

Γύρω στα 5 κυβικά μπετόν Β120 για 10 εκατοστά πάχος.

Αν πας παραπάνω υπολόγισε με την απλή πράξη 50 τμ Χ χχχ μέτρα πάχους
(πχ. για 15 εκατοστά είναι 50Χ 0,15 = 7,5 κυβικά).

Καλυτερα να πάρεις λίγο παραπάνω παρά να σου λείψει. Όλο και κάπου θα χρειαστεί το επιπλέον.

Επίσης , είναι θεϊκό αν μπορείς να το παραγγείλεις να σου στείλουν βαρέλα (μπετονιέρα - όχημα) ,
αν είναι το σπίτι σε προσβάσιμο χώρο από βαρύ όχημα με μερικά λούκια θα αδειάσει κατευθείαν εκεί που πρέπει και θα τελειώσετε γρήγορα.

Αν το κάνετε με τα χέρια θα πρέπει να πάρεις προσφορά από το μάστορα, γιατί θα χρειαστείτε μπετονιέρα μικρή και εργάτες.

Δες εδώ μία τι λέει αυτό το άρθρο. Βέβαια αφορά οικοδομή.  http://brixfax.com/bld/?p=3489
75 ευρώ το κυβικό λέει ο τύπος.  Άρα υπολόγισε.

Επίσης εδώ ο τύπος έχει και φόρμουλα υπολογισμού υλικών για κατασκευή ΑΠΛΗ (όχι σκελετός) , αυτός υπολογίζει με σκύρα, αλλά το ίδιο είναι και με χαλίκι ή γαρμπίλι.
http://simigis.blogspot.gr/2015/06/blog-post.html

Έχει όριο στα 5 κυβικά η φόρμουλα του, κάνε την αναλογία για παραπάνω.

Αυτός δίνει 1 τόνο τσιμέντα πρόβλεψη. Γιατί είναι για απλή κατασκευή . Για σκελετό θα ήθελε 1,5 τόνο τσιμέντο.

Α, και προσπάθησε να γράφεις με σημεία στίξης και παραγράφους άλλη φορά, κάποιος θα πρέπει να το διαβάσει αυτό που ποστάρεις.
:-)

• Like 1
Δημοσ.

παρε βαρέλα.κυνηγαν μυγες,με την οικοδομη εκει που την εχωσαν οι φωστηρες.για αυτα που ρωτας,ξερουν τα μαστορια,γιαυτο και πληρωνονται αδρα.εσυ,το ξερεις οτι δεν ξερεις,γιαυτο τα ρωτας.μην βαλεις μυαλο,μονο χερια.αδεια θα βγαλεις;ενισχυσε το ηδη υπαρχον κτισμα,για να γλυτωσεις γαμησιατικα.

Δημοσ.

εχεις δικιο, μονοση δεν θελω τα οικονομικα δυσκολα εισα εισα να μπουμε μεσα και να γλυτωσουμε ενοικιο

οχι αδεια για μια πλακα και δυο τυχους σε χωριο 100 κατοικον

Δημοσ.

Που φαντάζομαι την έλλειψη μόνωσης θα την πληρώσεις σε θέρμανση, απλά σε βάθος χρόνου. Τέσπα, δικά σου είναι τα λεφτά.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ίσως φάω κράξιμο αλλά θα τολμήσω.

Τόσο πολύ χρειάζεται να μετακινήσεις την οικογένεια σου (όπου κατανοοώ ότι σίγουρα έχεις τουλάχιστον ένα παιδί) σε μια ερημική σκατότρυπα στην μέση του πουθενά με 100 κατοίκους; Δεν υπάρχει άλλη λύση;
Δες το με τα παιδιά σου. Που θα πάνε δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο; Τι θα γίνει αν κάποιο από αυτά αποφασίσει να δώσει πανελλήνιες και δεν μπορεί λόγω της χωριανής τοποθεσίας/έλλειψη δυνατοτήτων;
Δεν, σε καμία περίπτωση, αμφιβάλλω ότι είναι μια δύσκολη απόφαση. Απλώς έχω την αίσθηση ότι υπάρχει περιθώριο να μην ξαναστήσεις μια χωριάτικη σκατότρυπα (ουσιαστικά αυτό μας περιγράφεις) με 5-10 δραχμές προκειμένου να μην πληρώνεις ενοίκιο.

Δημοσ.

oxi δεν θα το φτιαξω  εγω εννοητε εκτος οτι για κουβαλημα ειμαι μουλαρι δεν εχω ιδεα απο χτυσιματα γιαυτο και ρωτησα αν καποιος ξερει απο οικοδομι να μου πει για τα υλικα να εχω ενα μπουσουλα .Θελω περιπου να ξερω τη υλικα θελει  να δω τη λεφτα θα μου ζητησει μετα ο μαστορας. εχω ενα παιδι 8 μηνων. την αποφαση την πηραμε απο κοινου με τη γυναικα . να παμε στο χωριο μεχρι το μικρο να παει  3 4 χρονων για να μπορει να δουλεψει η γυναικα μετα.

Δημοσ.

Δηλαδή σε ένα σπίτι που θέλουν γκρέμισμα οι τοίχοι λόγω παλαιότητας, τα άλλα είναι εντάξει δηλαδή? Πάρε ένα παλιό τροχόσπιτο - τροχοβίλα καλύτερα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν θα φτιάξεις τίποτα φίλε. Εσύ θες με πενταροδεκάρες να έχεις σπίτι. Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτό δεν γίνεται. Εσύ μας λες να ανακυκλώσεις τα παλιά υλικά (που ο θεός ξέρει πόσα τοξικά έχουν μέσα) και απλώς να περάσεις νεους τοίχους. Μόνο αυτό με τους τοίχους θα στοιχήσει πάρα πολλά. Μου λες ότι μπορείς να μαζέψεις για να χτίσεις σπίτι στο χωριό και δεν μπορείς να πληρώνεις το ενοίκιο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα μπάζα χρησιμοποιούνται για να καλύψουν μεγάλα κενά ώστε να μην χρειάζεται πολύ μπετό το οποίο πέφτει απο πάνω, οπότε ισχύει αυτο που σου είπε ο μάστορας. Προφανώς πάνω στα μπάζα θα ρίξει αφρομπετό ως υπόστρωμα για τα πλακάκια που θα βάλει μετά.

Απο εκεί και πέρα, αν το σπίτι είναι τόσο ερείπιο όσο το περιγράφεις, αμφιβάλλω αν θα κάνεις απόσβεση στα λεφτά που θα ρίξεις στο διάστημα που θα μείνεις εκεί και μέχρι να γυρίσεις στην πόλη.

Μας περιέγραψες σαθρούς τοίχους, ανύπαρκτα πατώματα, προφανώς δεν έχεις θερμομόνωση.

Τα κουφώματα σε τι κατάσταση είναι;

Η σκεπή δεν θέλει συντήρηση, είτε είναι κεραμίδι είτε απλή μπετόπλακα;

Υδραυλικά; Ηλεκτρικά;

Έχεις υπολογίσει και την μετακόμιση ή θεωρείς οτι θα την κάνεις μόνος σου με το αμάξι;

Απο πρόσφατη εμπειρία μπορώ να σου πω οτι πιο φθηνά θα σου βγεί να αγοράσεις έτοιμο σπίτι στο χωριό, παρά να μερεμετιάσεις το υπάρχων.

Και αν η μετακόμιση θα έχει χρονική διάρκεια 3-4 ετών τότε σίγουρα θα σου βγεί πιο φθηνά το ενοίκιο και τα έξοδα της πόλης.

Επεξ/σία από e-tic
Δημοσ.

Ρώτησα επειδή γραφεις για τσιμέντα, άμμους κλπ, στα έξοδα κατασκευής ενος σπιτιού τα τσιμέντα δεν είναι ούτε το 10%, μετά αρχίζει το γλέντι

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ρώτησα επειδή γραφεις για τσιμέντα, άμμους κλπ, στα έξοδα κατασκευής ενος σπιτιού τα τσιμέντα δεν είναι ούτε το 10%, μετά αρχίζει το γλέντι

Ούτε το 5% εννοείς

Δημοσ.

Ειναι δυοροφο αλλα μονο ο κατω οροφος ειναι δικοσμας ο αλλος απο πανω ειναι αλλουνου, δεν ψαχνω με πενταροδεκαρες να φτιαξω σπιτη, δεν θα το χτυσω εγωωωω το ειπαμε το ξαναλαμε,οι δυσπιστια του ανθρωπου, λετε να εχω παιδι 8 μηνων και να κανω πειραματα μονοςσου,που δεν ξερω την τυφλαμου απο αυτα.ειπαμε ηρθε ο μαστορας του χωριου μου ειπε για τα μπαζα κατω και ρωταω γιατι μου φενετε περιεγο αυτο,τωρα περιμενω να μου πει ποσα θελει γιαυτο, ρωταω τη υλικα θα χρειαστουν περιπου για να ξερω  με τα λεφτα που θα μου ζητησει αν θα μου πιασει τον κολο η οχι.ναι θελει και ηλεκτρολογικα και υδραυλικα τα οποια μονο τα υλικα  θα παρω εγω και θατα τοποθετησει ενας φιλος  χωρις λεφτα, οταν ειχε αναγκη  τον ειχα βοηθησει αρκετα. κουφοματα εψαξα και βρηκα τιμες. τα λεφτα θα βαλει  ολοιμου οι οικογενεια και απο την μερια της γυναικασμου οτι μπορει ο καθενας.και ρε παιδια ελλεος εδω μπενουμε για να μαθουμε κατι παραπανω ουτε να κανουμε κριτηκη ουτε να ειρονευαμαστε.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...