mylo Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 H δικια μου δεν ανοιγει ουτε χαρτοπετσετα.Σε τετοια κατασταση ειναι Η καινουργια ταυτοτητα θελει ακομα παραβολο ? Όταν λες καινούργια τη εννοεις; Αν έχεις ακόμα αυτές με το θρήσκευμα πάνω και χωρίς λατινικούς χαρακτήρες δεν πληρωνεις παράβολο
duende Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 αντε να δουμε ποτε θα ξεκινησουν να βγαζουν τις καινουργιες (καρτα) ολο λεω να βγαλω νεα κ ολο το αναβαλλω..κοντευει να γινει σα μαρουλι κ μετα φαε μια μερα να τρεχεις σε σε εφοριες, τραπεζες.. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δεν ξέρω για τις φωτογραφίες ταυτότητας, αλλά για διαβατήριο η φωτογραφία χρειάζεται συγκεκριμένο "στήσιμο". Φωτισμό, ύφος προσώπου, θέση μαλλιών (κυρίως στις γυναίκες) κλπ.Έχουν υπάρξει περιπτώσεις που η αρμόδια υπηρεσία έχει απορρίψει φωτογραφίες, ακόμα και τραβηγμένες από φωτογραφεία, γιατί δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις τους. Ειδικά στην πόλη μου - στην Ελλάδα, όχι στην Αγγλία που μένω τώρα -, όποιος με ρωτάει πού να πάει για φωτογραφίες διαβατηρίου, τους στέλνω σε συγκεκριμένο φωτογραφείο, γιατί υπάρχει γενικά η φήμη ότι οι φωτογραφίες τους "περνάνε".
Βασίλης_29 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Εγώ είχα βγάλει αρκετές φωτογραφίες μια φορά όταν ήμουν φοιτητής και τις κράτησα να τις έχω για όποια στιγμή χρειαστεί. Μια φορά φωτογραφήθηκα μόνος μου και εκτύπωσα την φωτογραφία σε φωτογραφικό χαρτί στον εκτυπωτή μου, την χρειαζόμουν για μια άδεια επαγγέλματος από την περιφέρεια.
zio10 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δεν ξέρω για τις φωτογραφίες ταυτότητας, αλλά για διαβατήριο η φωτογραφία χρειάζεται συγκεκριμένο "στήσιμο". Φωτισμό, ύφος προσώπου, θέση μαλλιών (κυρίως στις γυναίκες) κλπ. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις που η αρμόδια υπηρεσία έχει απορρίψει φωτογραφίες, ακόμα και τραβηγμένες από φωτογραφεία, γιατί δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις τους. Ειδικά στην πόλη μου - στην Ελλάδα, όχι στην Αγγλία που μένω τώρα -, όποιος με ρωτάει πού να πάει για φωτογραφίες διαβατηρίου, τους στέλνω σε συγκεκριμένο φωτογραφείο, γιατί υπάρχει γενικά η φήμη ότι οι φωτογραφίες τους "περνάνε". Αν δεν περάσουνε στις ξαναβγάζουν τζάμπα κανονικά. Εγώ είχα βγάλει αρκετές φωτογραφίες μια φορά όταν ήμουν φοιτητής και τις κράτησα να τις έχω για όποια στιγμή χρειαστεί. Μια φορά φωτογραφήθηκα μόνος μου και εκτύπωσα την φωτογραφία σε φωτογραφικό χαρτί στον εκτυπωτή μου, την χρειαζόμουν για μια άδεια επαγγέλματος από την περιφέρεια. Διαβατηρίου και ταυτότητας είναι διαφορετικές νομίζω, λογικά αυτές που λες δεν θα κάνουν για τέτοια χρήση.
l337 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Η φωτογραφία για ταυτότητα χρειάζεται να είναι ασπρόμαυρη με διαστάσεις 35 x 35 mm, σε ματ χαρτί, το οποίο φωτογραφικό χαρτί θα πρέπει να έχει βάρος 90-120g. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να μην υπάρχει καμία σκίαση οπουδήποτε στο φόντο ή στο πρόσωπο.Οποιαδήποτε φωτογραφία που δεν έχει τα παραπάνω requirements στο 100%, απορρίπτεται. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Αν δεν περάσουνε στις ξαναβγάζουν τζάμπα κανονικά. Οκ, δε μου έχει τύχει, οπότε το δέχομαι. Πάντως μόνο και μόνο για να αποφύγω την ταλαιπωρία να ξανακάνω όλη τη διαδικασία, προσωπικά θα προτιμούσα να πάω κάπου που ξέρω ότι θα ξεμπερδέψω με την πρώτη.
zio10 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Οκ, δε μου έχει τύχει, οπότε το δέχομαι. Πάντως μόνο και μόνο για να αποφύγω την ταλαιπωρία να ξανακάνω όλη τη διαδικασία, προσωπικά θα προτιμούσα να πάω κάπου που ξέρω ότι θα ξεμπερδέψω με την πρώτη. Συμφωνώ, απλά έτσι για την ιστορία το έγραψα
Βασίλης_29 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Διαβατηρίου και ταυτότητας είναι διαφορετικές νομίζω, λογικά αυτές που λες δεν θα κάνουν για τέτοια χρήση. Ναι θα πρέπει να είναι συγκεκριμένων διαστάσεων. Τώρα περισσότερες λεπτομέρειες δεν γνωρίζω. 1
zio10 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Η φωτογραφία για ταυτότητα χρειάζεται να είναι ασπρόμαυρη με διαστάσεις 35 x 35 mm, σε ματ χαρτί, το οποίο φωτογραφικό χαρτί θα πρέπει να έχει βάρος 90-120g. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να μην υπάρχει καμία σκίαση οπουδήποτε στο φόντο ή στο πρόσωπο. Οποιαδήποτε φωτογραφία που δεν έχει τα παραπάνω requirements στο 100%, απορρίπτεται. Γι'αυτό με έχει βγάλει λες και ήμουν 150 κιλά... 1
De@th L0rd Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Αυτό πάντως με την selfie και το φόντο από πίσω, τουλάχιστον για αστυνομική ταυτότητα δε τη δέχονται γιατί δεν είναι προβλεπέ. Εκτός κι αν ξέρεις τις προδιαγραφές κ πέσεις ακριβώς μέσα. Εγώ πάντως τη δική μου τη ταυτότητα την έχω τραβήξει 2 φορές πλαστικοποίηση (μαζί με την πλαστικοποίηση που έχει το υδατογράφημα της ΕΛΑΣ πάνω), και θα την κρατήσω μέχρι να την καταργήσουν έαν δε τη χάσω. Εγώ φωτογραφίες για ταυτότητα ΚΟΥΡΕΛΙ (αυτή είναι η άποψή μου για τις σημερινές) δε ξαναπληρώνω, ούτε θα τρέχω στις υπηρεσίες κ τράπεζες για μια ενημέρωση που έπρεπε να γινόταν ηλεκτρονικά σε ένα σημείο. 1
zio10 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Αυτό πάντως με την selfie και το φόντο από πίσω, τουλάχιστον για αστυνομική ταυτότητα δε τη δέχονται γιατί δεν είναι προβλεπέ. Εκτός κι αν ξέρεις τις προδιαγραφές κ πέσεις ακριβώς μέσα. Εγώ πάντως τη δική μου τη ταυτότητα την έχω τραβήξει 2 φορές πλαστικοποίηση (μαζί με την πλαστικοποίηση που έχει το υδατογράφημα της ΕΛΑΣ πάνω), και θα την κρατήσω μέχρι να την καταργήσουν έαν δε τη χάσω. Εγώ φωτογραφίες για ταυτότητα ΚΟΥΡΕΛΙ (αυτή είναι η άποψή μου για τις σημερινές) δε ξαναπληρώνω, ούτε θα τρέχω στις υπηρεσίες κ τράπεζες για μια ενημέρωση που έπρεπε να γινόταν ηλεκτρονικά σε ένα σημείο. Η επιπλέον πλαστικοποίηση δεν ξέρω αν επιτρέπεται, σου έχουν πει ποτέ κάτι;
defacer Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Η επιπλέον πλαστικοποίηση δεν ξέρω αν επιτρέπεται, σου έχουν πει ποτέ κάτι; Εγώ πάντως έχω φάει άκυρο μια φορά εδώ Γερμανία ακριβώς γι' αυτό το λόγο. Όσον αφορά το 10 ευρώ, νομίζω ότι πρέπει να το δούμε λίγο πιο σφαιρικά το ζήτημα. Ναι, σε κενό αέρος τα 10 ευρώ είναι πάρα πολλά. Στην πραγματικότητα όμως, ας δοκιμάσει κάποιος να κάνει τη δουλειά μόνος του να μας πει πόση ώρα του πήρε και τι ακριβώς χρειάστηκε, και μετά μπορούμε να συζητήσουμε αν είναι πολλά τα 10 ή όχι. 2
mgs4 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Παιδιά να ρωτήσω κάτι εγώ... Στις φωτογραφίες αυτές μετράει η θέση του προσώπου; Μπορούμε επίσης να είμαστε αξύριστοι; 1
theoritikos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Όταν λες καινούργια τη εννοεις; Αν έχεις ακόμα αυτές με το θρήσκευμα πάνω και χωρίς λατινικούς χαρακτήρες δεν πληρωνεις παράβολο Εγώ έχω ακόμα αυτού του τύπου ταυτότητα. Κάποιος μου είπε πως πρέπει να την αλλάξω σύντομα γιατί θεωρούνται 'άκυρες'. Και όπως είπατε και πιο πάνω, άντε να τρέχεις σε εφορία,τράπεζες κλπ κλπ να κάνεις την αλλαγή... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα