Προς το περιεχόμενο

Google Play Store: Συμβουλές απεγκατάστασης για την εξοικονόμηση αποθ. χώρου


Rubenstilchkin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστά αυτά που λες, αλλά θέλω να συμπληρώσω κάτι στο 6ο βήμα για όποιον δεν το γνωρίζει. Από το Android 6.0 και μετά (τουλάχιστον σε vanilla Android), δε δίνει δικαίωμα το λειτουργικό σε third party apps να διαγράφουν app cache. Πρέπει να πας μόνος στις ρυθμίσεις και να το διαγράψεις χειροκίνητα. Αυτό είναι κακό διότι το App Cache Cleaner έδινε τη δυνατότητα να διαγράφεται η app cache σε σταθερά intervals που ορίζονται από τον χρήστη. Ελπίζω κάποιος OEM να δίνει τη δυνατότητα αυτή με ένα από τα bloatware που φορτώνει στο κινητό.

Αυτό δεν το γνώριζα... Έχω Android 5.1.2 Επεξ/σία από Oxygene
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολυ σωστος!

Αναφορικα λοιπον, σε LG G4, υπαρχει το Smart Cleaning  στην καρτελα ρυθμισεων "Γενικα", oπου κανει αυτο ακριβως, για οσους ενδιαφερονται!

Edit: Οριζεις ομως σταθερα intervals ανανεωσης της ενδειξης "Idle Apps", οχι για καθαρισμο Cache.

 

Έχω την εντύπωση οτι πάει και διαγραφει ολα τα αρχεία απο τοv καταλόγο download. Κάθε φορά που πετιέται με πιάνει πανικός.

 

Ρυθμιζεται?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Google αμα θελετε να δωσετε σωστη συμβουλη για το πως εξοικονωμουμε χωρο τοτε πολυ απλα εξηγηστε στον κοσμο να μην βαζουν χαζομαρες του τυπου facebook,viber,antivirus,battery doctor,Cleanmaster + τα bloatwares απο καθε εταιρια.

 

Τα 16GB μια χαρα ειναι απλα ο μισος κοσμος δεν καταλαβαινει οτι το messenger και το facebook τρωνε συνολο ~700MB χωρις λογο + τα bloatwares !!!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα 8GB εσωτερική έχουν πεθάνει. Τα 16 τρώγονται. Αν κάποιος θέλει να επενδύσει σε κινητό 3ετίας  να πάρει ένα με 32 εσωτερική. Είχα LG spirit στο  6μηνο έκανα root για να πετάξω pre-installed stuff .Ετυχε να βρω 350€ used S6 edge και βρήκα τη υγειά μου. Πήρα και ένα USB OTG και ο,τι δε θέλω στο κινητο το πετάω back up εκεί μέσα!

 

8GB εσωτερική μνήμη

-5.4GB η ROM

-400ΜB χώρος ασφαλείας

-300ΜΒ Facebook

 

Σε ένα GB τι να πρωτοβάλω!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολυ σωστη τοποθετηση ακομα και το j5 που ειναι τηλεφωναρα και ειναι αυτο που κρατησε ζωντανη την σαμμυ,ξερουμε ολοι οτι σε βαθος 8μηνου θα εχει προβλημα αποθήκευσης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βασικά ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ νομίζω για το πρόβλημα φταίει η διαχείριση "updates" (ενημερώσεων) του google play. Κάθε φορά που βάζει ένα update ουσιαστικά κρατάει και την παλαιότερη έκδοση (σαν incremental) με αποτέλεσμα η ίδια εφαρμογή μετά από μερικές ενημερώσεις να είναι "αρκετά μεγαλύτερη" (επί όσες ενημερώσεις έκανε). Αν ξεχάσεις το auto-update στο store ανοικτό (άσε που κάθε τόσο πάει και το ενεργοποιεί μόνο του θαρρώ)  θα βρεθείς με πρόβλημα χώρου χωρίς να βάζεις εφαρμογές. Εξ αιτίας αυτού υπάρχει και επιλογή unistal update (δλδ downgrade) εκτός αν αυτή η επιλογή και κατάσταση υπάρχει μόνο στις "preintalled" εφαρμογές που έτσι και αλλιώς δεν μπορείς να απεγκαταστήσεις την αρχική εφαρμογή της rom σου (αν δεν είσαι root). 

 

Λύση; Νομίζω πάει κάπως έτσι

 

Διαγράφουμε μία εφαρμογή (πχ facebook, google maps κτλ) και την ξαναβάζουμε από την αρχή. Νομίζω μετά η ίδια εφαρμογή πιάνει αρκετά λιγότερο. Το λέω με επιφύλαξη γιατί αυτά ίσως αλλάζουν από έκδοση σε έκδοση android και αν είσαι root αλλά αυτή είναι η εντύπωσή μου από ενασχόληση με μία ταμπλέτα με 4.2 και με διάβασμα στο internet σχετικών άρθρων πως να φτιάξει το "out of storage" πρόβλημα του android.

 

Το γνωρίζει το θέμα κάποιος καλύτερα; Ξαναλέω δεν το έχω ψάξει καλά το θέμα αλλά αυτή είναι η εντύπωσή μου. Ισως και λάθος. Επίσης ποτέ δεν κατάλαβα γιατί η ταμπλέτα μου, μου βγάζει out of storage για μια εφαρμογή 5mb και ενώ έχει 300-400mb ακόμα ελεύθερα.. Ισως τα κρατάει για caching με κάποια ποσόστωση το λειτουργικό, πάλι δε γνωρίζω με σιγουριά. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια το cc cleaner βοηθαει πολυ σεπροβληματα χωρου. Οσοι δεν εχετε προβλημα με το να εχετε προσοπικα δεδομενα στο ιντερνετ καλη επιλογη ειναι το google photos. Κανει αυτοματα buck up φοτογραφια και βιντεο οταν βρει wifi και υπαρχει επιλογη να σβησεις απο το κινητο οτι εχει γινει μπακ απ. Πραγματικα μ εχει λυσει τα χερια. Προτείνεται ανεπιφύλακτα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Blackdemis οκ το δέχομαι απλά είναι κουλο να λένε πολλοί αυτό και την ίδια ώρα να χεις Facebook και τα δίνεις ακόμα πιο εύκολα,απλα με αυτή τη λογική ούτε τα 32 θα είναι αρκετά και στη τελική μπορείς να χεις back up είτε σε sd ή αν δεν υποστηρίζει στο pc

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το galaxy μου έχει φάει root και διαγραφή σαβούρας και πάει σφαίρα,ότι σβήνεις απο το android επιδρά σαν να βγάζεις κόσμο απο αυτοκίνητο δηλαδή πάει πιο γρήγορα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρεπει να μπει η μεταφορα app στην SD . Στα Windows mobile υπαρχει ηδη.

 

Από 6.0 και μετά, δεν χρειάζεται. Υπάρχει ρύθμιση που μετατρέπει την sd σε εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο και λύνεται το πρόβλημα.

 

Θα μου πεις, τα μικρά μοντέλα των 8-16 Gb πότε θα πάρουν 6.0? Καλό ερώτημα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...