Haldol Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Σεντόνι alert. Τον τελευταίο χρόνο λόγω φαρμακευτικής αγωγής (καλά, και μασαμπούκας, μην κρυβόμαστε) κατάφερα και πήρα περίπου 10 κιλά πάνω απ'το φυσιολογικό μου. Και μου ήρθε μια φλασιά πριν ~2 'βδομάδες να κάνω κάτι. Έψαξα από 'δω, έψαξα από 'κει, κατέληξα ότι η δίαιτα που μου ταιριάζει περισσότερο είναι η Atkins. Μου φάνηκε καταλληλότερη για τις ανάγκες μου και πιο "ταιριαστή" στο χαρακτήρα μου, ώστε να μπορέσω να την ακολουθήσω. Εδώ και δυο εβδομάδες λοιπόν, έχω αποκλείσει τους υδατάνθρακες από τη διατροφή μου (προσπαθώ να μην ξεπερνάω τα 20gr / ημέρα, όπως λέει η δίαιτα) μιας και τρέφομαι σχεδόν αποκλειστικά με πράσινα λαχανικά, κρέατα, ψάρια, τυροκομικά και αυγά. Δεν έχω ακουμπήσει καθόλου φρούτα, μακαρόνια, ψωμιά, ζάχαρη, αλεύρι, δημητριακά. Δε θα έλεγα ότι μου έχει λείψει κάτι (με εξαίρεση τα φρούτα που τα θέλω), ακόμα και τις "σαβούρες" μου τρώω-πίνω, δεδομένου ότι υπάρχουν low-carb εκδοχές τους (αναψυκτικά, ενεργειακά ποτά). Χωρίς κόλα ή Monster δε νομίζω να άντεχα! Φυσικά, το 80% (+) των υγρών που παίρνω είναι νερό. Παρ' όλα αυτά... μετά από δύο εβδομάδες δε βλέπω να γίνεται τίποτα. Και δεν εννοώ προφανώς να φύγει η μπάκα, αυτό θέλει μήνες και το ξέρω! Δε νιώθω όμως να έχω μπει σε κέτωση. Έχω διαβάσει ότι υπάρχουν διάφορα συμπτώματα όταν γίνει αυτό (περίεργη οσμή στην αναπνοή, πονοκέφαλοι, αδυναμία, δυσκοιλιότητα, κλπ) από τα οποία ... δεν έχω νιώσει ούτε ένα. Δυστυχώς δεν έχω ζυγαριά για να δω επί του πρακτέου τι γίνεται... κι ακόμα και να είχα, σίγουρα τα πρώτα κιλά που θα έφευγαν θα ήταν νερό, οπότε δε θα είχα και καμιά χρήσιμη πληροφορία. Άλλο μέλος με το οποίο μίλησα, μου είπε ότι αν ακολουθήσω σωστά τη δίαιτα αυτή, τα κιλά "θα λιώσουν". Και με βάση τα όσα έχω διαβάσει, την ακολουθώ κατά γράμμα, δε πρέπει να 'χω κάνει λάθος πουθενά. Αλλά μιας και βλέπω "αδράνεια"... δε ξέρω τι γίνεται. Μήπως πράγματι δε κάνω κάτι σωστά; Μήπως είμαι όντως σε κατάσταση κέτωσης, απλά δεν είναι υποχρεωτικό να έχω κάποιο σύμπτωμα; Μήπως έχω 30 κιλά γλυκογόνο μέσα μου και πρέπει να περάσει κάνα δίμηνο για να "καεί"; Μήπως, μήπως; Για να μικρύνουμε και την ιστορία... γιατί πάμπολλα έγραψα... Έχετε εμπειρίες από αυτή τη δίαιτα; Πως ήταν, τι τρώγατε, πως νιώθατε όταν μπήκατε σε κέτωση (και σε πόσο καιρό έγινε), οτιδήποτε; Tips & tricks; Υπάρχει κάποιος τρόπος να επιβεβαιώσω ότι έχει ξεκινήσει να κάνει δουλειά; Στο εξωτερικό, διάβασα ότι χρησιμοποιούν "sticks" μέτρησης κετονών απ'το φαρμακείο, τα οποία φυσικά ούτε ξέρω πως λέγονται, ούτε πόσο κοστίζουν, ούτε τίποτα. Τέλος, υπάρχει περίπτωση να μην κάνει δουλειά καν; Υπάρχουν πολλές μουφο-δίαιτες (κάποιες είναι απλά ηλίθιες, κάποιες άλλες είναι και επικίνδυνες). Για τη συγκεκριμένη, βλέπω ότι κάποιοι πίνουν νερό στο όνομά της, ενώ (φυσικά) κάποιοι άλλοι λένε ότι είναι χοντρή μπαρούφα. Εμένα μου φάνηκαν "λογικά" όσα έλεγε, αλλά δεν είμαι και γιατρός, πληροφορικός είμαι. Οπότε πραγματικές εμπειριες από άτομα που την έχω ακολουθήσει, θα ήταν πολύτιμες.
mylo Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Για τα συμπτώματα που λες δεν ξέρω, θα σου πρότεινα όμως μία φορά την εβδομάδα ή μία στις 15 να πηγαίνεις να ζυγιζεσε στο φαρμακείο της γειτονιάς σου, αφού δεν έχεις εσύ ζυγαριά
silverado Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Χοντρη μπαρουφα η διαιτα αυτη. Μπαρουφα σε βαθος χρονου και οποιαδηποτε αλλη διαιτα. 3
silverado Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Οποιαδηποτε διαιτα αποκλειει κατηγοριες τροφιμων σε υγιη ανθρωπο δεν διαφερει απο το κρεβατι του Προκρουστη 3
Βασίλης_29 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Φίλε αν και θα ακουστώ βερεσέ, μην δοκιμάζεις δίαιτες χωρίς να έχεις ρωτήσει γιατρό, άσε τι παρλαπίπα θα γράψει ο καθένας στο Internet. Υπάρχουν πολλά και αρκετά είδη δίαιτας/διατροφής το καθένα για διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετική παθολογική κατάσταση και σωματομετρικά χαρακτηριστικά. Γράφεις κάπου οτι δεν θα τρώς καθόλου φρούτα, ήμαρτον δηλαδή. http://escholarship.org/uc/item/1bp7f2bp#page-5 1
Vapir Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 δεν θα σχολιάσω κάτι άλλο μιας κ έχω σταματήσει να ασχολούμαι σε threads με το θέμα διατροφή/γυμναστική γιατι πετάγονται διάφοροι άκυροι και γράφουν τις παπάτζες τους που διάβασαν στο χ blog των μαμάδων (όπως σε ένα thread πρόσφατα)και χάνω τον πολύτιμο χρόνο μου τζάμπα προσπαθώντας να τους εξηγήσω γιατί λένε βλακείες. προσωπικά μιας κ έχω δοκιμάσει τα πάντα, μπορεί η κλασική ισορροπημένη διατροφή να μην είναι η ποιο δραστική για συγκεκριμένες περιπτώσεις, όμως σε βάθος χρόνου είναι η καλύτερη και στην περίπτωση που περιγράφεις δεν βλέπω τον λόγο να κάνεις κάτι άλλο. Μη νομίζεις οτι θα χάσεις τα kg σε ένα μήνα και θα βγεις στην παραλία χωρίς κιλάκια, αυτό έπρεπε να το σκεφτείς νωρίτερα, έχουμε ήδη Ιούνιο , αν και θέλω να πιστεύω πως δεν είσαι σε τέτοια φάση , δεν λέει κάτι να έχεις μερικά κιλάκια , οι μισοί μη σου πω και παραπάνω με μπάκες θα είναι Τέλος θα σου πρότεινα να ρωτήσεις σε κάποιο σχετικό forum , εδω μέσα η συντριπτική πλειοψηφία του μπλαμπλα ούτε γυμνάζονται ούτε έχουν διατροφικές γνώσεις για να σε βοηθήσουν , δηλαδή φαντάσου οτι μπορεί κάποιος να σου πει τι κάνεις εκεί τι είναι αυτά που κάνεις και ο ίδιος να καπνίζει , να τρέφεται με σαβούρα , να είναι couch potato, παχύσαρκος ή και όλα τα παραπάνω. Παράδειγμα βρήκα το fb κάποιου που πρόσφατα μου το έπαιζε ιστορία σε άλλο σχετικό thread και μόλις είδα ποιος ήταν με έπιασε νευρικό γέλιο. 6
ReKeira Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δεν ξέρω για την Ατκινς εγώ έκανα διατροφή μόνο με πρωτεινες και λαχανικά χωρις καθόλου υδατάνθρακες ....αποτελεσματική αλλα μετά απο κανα 10ημερο είχα low energy,πονοκεφάλους,αδυναμία (αν και η διατροφή αυτή ανέφερε οτι χρειάζονταν συμπλήρωμα διατροφης παραλληλα )....... οπότε τα παρατησα και κάνω απλα διατροφή... Δυστυχώς μόνο με συνδοιασμο κάποιας ασκησης χάνεις κιλά ;) 1
Ison_ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Παρ' όλα αυτά... μετά από δύο εβδομάδες δε βλέπω να γίνεται τίποτα. Και δεν εννοώ προφανώς να φύγει η μπάκα, αυτό θέλει μήνες και το ξέρω! Δε νιώθω όμως να έχω μπει σε κέτωση. Έχω διαβάσει ότι υπάρχουν διάφορα συμπτώματα όταν γίνει αυτό (περίεργη οσμή στην αναπνοή, πονοκέφαλοι, αδυναμία, δυσκοιλιότητα, κλπ) από τα οποία ... δεν έχω νιώσει ούτε ένα. Δυστυχώς δεν έχω ζυγαριά για να δω επί του πρακτέου τι γίνεται... κι ακόμα και να είχα, σίγουρα τα πρώτα κιλά που θα έφευγαν θα ήταν νερό, οπότε δε θα είχα και καμιά χρήσιμη πληροφορία. Παίρνεις παραπάνω θερμίδες από όσες καις. Ή δεν ασκείσαι αρκετά. Ή και τα δύο. Πρέπει να υποφέρει λίγο ο οργανισμός για να καταφύγει στα αποθέματα λίπους.
revolver1990 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Παράδειγμα βρήκα το fb κάποιου που πρόσφατα μου το έπαιζε ιστορία σε άλλο σχετικό thread και μόλις είδα ποιος ήταν με έπιασε νευρικό γέλιο. Ακόμα να στείλεις pm? 1
Vapir Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Ακόμα να στείλεις pm? κοίτα δεν ξεφτιλίζω ούτε κράζω κόσμο , φροντίζουν μόνοι τους με αυτά που γράφουν 2
Anastazio Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Haldol,χωρις πειθαρχία,δεν χανεις κιλα,καποτε ειχα χασει 40,τωρα χρειαζομαι 10,ολες τις φορες με θερμιδική,μη ψαχνεις μαγικα,δεν μας χρειάζεται ολη η σαβουρα που τρωμε οσο fun κ να ναι,ολα ειναι στο μυαλο,μην εισαι φλωρος,just do it,ραψτο! 2
Glikos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 TS, μην κοιτάς αυτά που λένε περί παραπάνω κιλών επί του κανονικού. Και πόσο είναι το κανονικό δηλαδή? Το θέμα είναι να κοιτάξεις κυρίως % λίπους. Και ένας bb είναι παραπάνω του ''κανονικού'', αλλά είναι μυώδης. Ας πούμε ότι έχεις 10 παραπανίσια κιλά και θες να τα διώξεις. Προφανώς όταν λες όταν είσαι σε στάσιμο σημείο με αυτήν την δίαιτα, ο μεταβολισμός σου έχει μπλοκαριστεί, κάτι γίνεται λάθος, σε διατροφικό επίπεδο φυσικά. Τα ''αθώα'' αναψυκτικά, μόνο αθώα δεν είναι, τα γλυκαντικά / συντηρητικά που έχουν είναι θάνατος. Τώρα δίαιτα με τέτοιες πιθανές παρενέργειες προσωπικά δεν θα έκανα, ακούγεται επικίνδυνο. Και αν μη τι άλλο δεν έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα βάρους. Θερμίδες κοίτα και γυμναστική (βάρη + κάρδιο). Θες να χάσεις περισσότερο λίπος και όχι μυς. Τώρα η επιλογή δικιά σου πάντως τα 10 κιλά χάνονται σχετικά εύκολα. Από προσωπική εμπειρία τουλάχιστον. Ενημερωτικά, ένας φίλος πριν 3 χρόνια έκανε την δίαιτα αυτή, κατά γράμμα, με σκοπό να χάσει 12-15 κιλά και κατέληξε σε νοσοκομείο γιατί έφτασε σε σημείο να λιποθυμάει.
margaritagr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Μακρια απο οποιαδηποτε τυποποιημένη διαιτα. Καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικός και με αλλες αναγκες. Αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα πηγαινε σ εναν διαιτολογο να σε βοηθησει. Αλλιως: υπολογίζεις τις θερμιδες συντήρησης σου και φτιαχνεις διατροφη υποθερμιδικη , με σταδιακά μειούμενες θερμιδες. Μειώνεις υδατανθρακα , δε τον κοβεις τελειως κι ουτε κοβεις τελειως τα φρουτα.... Φυσικα ξεχνας τζανκ φουντ , τηγανητα, γλυκα και κακα λιπαρα. Επισης προτιμας άπαχο κρεας ειτε πχ κοτοπουλο ειτε μοσχαρι ειτε ψαρι. Αυτα σε γενικες γραμμες...... 3
Mau-Maus Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δεν υπάρχει δίαιτα, ισορροπημένη διατροφή υπάρχει μόνο.. 10
Joshua21 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δεν υπάρχει δίαιτα, ισορροπημένη διατροφή υπάρχει μόνο.. Δλδ εξ ορισμού ο διαιτολόγος είναι απατεώνας?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα