Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δεν μπορείς να συμπεράνεις ότι κατά πάσα πιθανότητα έβρεξε πρόσφατα δηλαδή;Οχι, γιατί τα δεδομένα δεν είναι επαρκή.Μόνο αν η πρώτη προκειμένη έλεγε ότι το χώμα βρεχεται μόνο αφού βρέξει, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το χώμα είναι βρεγμένο γιατί έβρεξε.
Mau-Maus Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δεν μπορείς να συμπεράνεις ότι κατά πάσα πιθανότητα έβρεξε πρόσφατα δηλαδή;Όχι γιατί μπορεί να πέρασα εγώ από εκεί πριν .. Και να κατουριόμουν χαχα 3
zio10 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Οχι, γιατί τα δεδομένα δεν είναι επαρκή. Μόνο αν η πρώτη προκειμένη έλεγε ότι το χώμα βρεχεται μόνο αφού βρέξει, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το χώμα είναι βρεγμένο γιατί έβρεξε. Όχι γιατί μπορεί προηγούμενος να πέρασα εγώ από εκεί.. Και να κατουριόμουν χαχα Γι'αυτό έγραψα κατά πάσα πιθανότητα ρε σεις!
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Γι'αυτό έγραψα κατά πάσα πιθανότητα ρε σεις! Δεν πας με πιθανότητες. Καθώς η πιθανότητα του να έχει βρέξει είναι ίση και με τη πιθανότητα του να έχω ποτίσει το χώμα π.χ.
defacer Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Γι'αυτό έγραψα κατά πάσα πιθανότητα ρε σεις! Δεν έχεις κανένα δεδομένο που να σου επιτρέπει να κάνεις τέτοια υπόθεση. Για να το πω πιο "ανθρώπινα", μπορεί το μέρος για το οποίο μιλάμε να είναι στη Σαχάρα, ακριβώς στο σημείο που κατουράνε οι καμήλες. Βασικά ο συνδυασμός παραδείγματος/απάντησής σου είναι πολύ πετυχημένος. Οποιοσδήποτε άνθρωπος στην καθημερινή ζωή θα σκεφτόταν ακριβώς αυτό (πιθανότατα έβρεξε) και θα είχε δίκιο. Αυτός ακριβώς είναι ο τρόπος με τον οποίο δεν πρέπει να σκέφτεσαι στον προγραμματισμό. Ένα άλλο κλασσικό είδος "άσκησης" είναι το "δώσε οδηγίες για να κάνω την τάδε δουλειά, αλλά δε θα έχεις το δικαίωμα να συμπληρώσεις τίποτα αφού αρχίσω να εκτελώ". Είναι πολύ δυσκολότερο απ' ότι ίσως ακούγεται επειδή σαν άνθρωποι θεωρούμε δεδομένο ότι συμπληρώνονται τα κενά αυτόματα, ενώ στον προγραμματισμό θα γίνει ακριβώς αυτό που είπες -- ούτε αυτό που ήθελες να πεις, ούτε αυτό που νόμιζες ότι είπες. Οπότε πρέπει να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να είσαι ακριβής και συγκεκριμένος σε τελείως διαφορετικό επίπεδο. Πρέπει να αλλάξεις τη σκέψη σου από "αυτό ακούγεται ΟΚ" σε "τι θα μπορούσε να πάει στραβά". Παράδειγμα: για να πιείς νερό, Πάρε ένα ποτήρι από τον πάγκο Βάλτο κάτω από τη βρύση Άνοιξε τη βρύση Περίμενε να γεμίσει το ποτήρι Πιες το νερό Αυτό αν το δεις σαν άνθρωπος είναι ήδη αχρείαστα υπερβολικά λεπτομερειακό. Αλλά σαν προγραμματιστής θα μπορούσα να γεμίσω σελίδες με τα πράγματα που μπορούν να πάνε στραβά, και κάθε ένα από αυτά είναι ένα bug στο πρόγραμμα. 3
zio10 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δεν έχεις κανένα δεδομένο που να σου επιτρέπει να κάνεις τέτοια υπόθεση. Για να το πω πιο "ανθρώπινα", μπορεί το μέρος για το οποίο μιλάμε να είναι στη Σαχάρα, ακριβώς στο σημείο που κατουράνε οι καμήλες. Βασικά ο συνδυασμός παραδείγματος/απάντησής σου είναι πολύ πετυχημένος. Οποιοσδήποτε άνθρωπος στην καθημερινή ζωή θα σκεφτόταν ακριβώς αυτό (πιθανότατα έβρεξε) και θα είχε δίκιο. Αυτός ακριβώς είναι ο τρόπος με τον οποίο δεν πρέπει να σκέφτεσαι στον προγραμματισμό. Ένα άλλο κλασσικό είδος "άσκησης" είναι το "δώσε οδηγίες για να κάνω την τάδε δουλειά, αλλά δε θα έχεις το δικαίωμα να συμπληρώσεις τίποτα αφού αρχίσω να εκτελώ". Είναι πολύ δυσκολότερο απ' ότι ίσως ακούγεται επειδή σαν άνθρωποι θεωρούμε δεδομένο ότι συμπληρώνονται τα κενά αυτόματα, ενώ στον προγραμματισμό θα γίνει ακριβώς αυτό που είπες -- ούτε αυτό που ήθελες να πεις, ούτε αυτό που νόμιζες ότι είπες. Οπότε πρέπει να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να είσαι ακριβής και συγκεκριμένος σε τελείως διαφορετικό επίπεδο. Πρέπει να αλλάξεις τη σκέψη σου από "αυτό ακούγεται ΟΚ" σε "τι θα μπορούσε να πάει στραβά". Παράδειγμα: για να πιείς νερό, Πάρε ένα ποτήρι από τον πάγκο Βάλτο κάτω από τη βρύση Άνοιξε τη βρύση Περίμενε να γεμίσει το ποτήρι Πιες το νερό Αυτό αν το δεις σαν άνθρωπος είναι ήδη αχρείαστα υπερβολικά λεπτομερειακό. Αλλά σαν προγραμματιστής θα μπορούσα να γεμίσω σελίδες με τα πράγματα που μπορούν να πάνε στραβά, και κάθε ένα από αυτά είναι ένα bug στο πρόγραμμα. Thanks, κατάλαβα καλύτερα τώρα!
kapodistrias Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Οπότε πρέπει να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να είσαι ακριβής και συγκεκριμένος σε τελείως διαφορετικό επίπεδο. Πρέπει να αλλάξεις τη σκέψη σου από "αυτό ακούγεται ΟΚ" σε "τι θα μπορούσε να πάει στραβά". Και αυτός ο τρόπος σκέψης μπορεί να επεκταθεί και στην καθημερινή σου ζωή με όποια αρνητικά μετά..
MySt3R10uSs Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δεν ξέρεις τίποτα? Και τι περιμένεις? Κάτι παρόμοιο θέλω να γίνω και εγώ,ή να το συνδιάσω με κάτι άλλο. Αν δεν πιάσεις δουλειά σε κάποια συγκεκριμένη εταιρεία,ωράρια δεν υπάρχουν. Ωστόσο αν δουλεύεις για κάποια εταιρεία τότε θα έχεις ωράριο. Οσο για το που μπορείς να βρεις δουλεια(εκτος απο το να δουλεψεις σε καποια εταιρεια)υπάρχουν τόσες αγγελίες σε εφημερίδες και στο ιντερνετ που λένε ζητανε άτομα να τους φτιάξουν διάφορα,όπως να τους χτισουν μια ιστοσελίδα,βάση δεδομένων,να τους φτιάξουν ένα πρόγραμμα για την επιχείρηση τους κλπ...για λεφτά δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει,ωστόσο δεν θα είναι και τσάμπα αλλα μην περιμένεις να σου δώσουν και πάρα πολλά...Φυσικά εκεί δεν θα έχεις ωράριο αλλά δεν θα μπορείς να το τραβας και ένα μήνα για να τους χτίσεις μια "σελιδουλα"...
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Να πω μια αποψη μου.Ασχετο λιγο αλλα ειναι πιο ευκολο να γινεις ιατρος η χημικος παρα προγραμματιστης σημερα.
taazz Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Να πω μια αποψη μου.Ασχετο λιγο αλλα ειναι πιο ευκολο να γινεις ιατρος η χημικος παρα προγραμματιστης σημερα. Πλάνη. ο προγραμματισμός είναι από τα επαγγέλματα που μπορείς άφοβα να πειραματιστεί μέχρι να μάθει και σήμερα με όλα τα εργαλεία ανοιχτού κώδικα και ένα καλό βιβλίο για προγραμματισμό (όχι γλώσσες) μπορεί να πειραματιστεί με ελάχιστο κόστος, ο γιατρός δεν.... 1
defacer Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Και αυτός ο τρόπος σκέψης μπορεί να επεκταθεί και στην καθημερινή σου ζωή με όποια αρνητικά μετά.. Ή μπορεί να τον εφαρμόζεις στην καθημερινή σου ζωή εκεί που εσύ επιλέγεις, με όποια θετικά μέτα. Να πω μια αποψη μου.Ασχετο λιγο αλλα ειναι πιο ευκολο να γινεις ιατρος η χημικος παρα προγραμματιστης σημερα. Διαφωνώ. "Πιο εύκολο" με τι κριτήρια ακριβώς;
kapodistrias Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Εγώ τουλάχιστον δεν έχω ακόμα καταφέρει να μην σκέφτομαι κάποιον δύσκολο αλγόριθμο μετά τη δουλειά. Μπορεί να είμαι νέος ακόμα δε ξέρω.. Επίσης έχω συνηθίσει σε έναν τρόπο σκέψης όπου εξετάζω την κάθε λεπτομέρεια σε αποφάσεις και προβλήματα κι αυτό δεν είναι καλό σε γενικές γραμμές...
socket Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Να πω μια αποψη μου.Ασχετο λιγο αλλα ειναι πιο ευκολο να γινεις ιατρος η χημικος παρα προγραμματιστης σημερα. Σήμερα είναι πανεύκολο να μάθεις προγραμματισμό (αν θες). Που να δεις πριν 30-40 χρόνια τι τραβούσαν. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2016 από socket
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Σήμερα είναι πανεύκολο να μάθεις προγραμματισμός (αν θες). Που να δεις πριν 30-40 χρόνια τι τραβούσαν.Άσε ο μπαμπάς μου ξεκίνησε να σπουδάζει πληροφορικη το 79 :/
socket Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Άσε ο μπαμπάς μου ξεκίνησε να σπουδάζει πληροφορικη το 79 :/ Και πρέπει να έτρωγε πίκρα τότε. Τώρα βρίσκεις τα πάντα με μισό κλικ. Offtopic: Εν τω μεταξύ στην αρχή διάβασα πως ο πατέρας σου ξεκίνησε να σπουδάζει πληροφορική στα 79.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα