Προς το περιεχόμενο

Huawei P9 Review


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλή ανάλυση, αλλά για λόγους πληρότητας ας συμπληρώσω κάτι:

 

Το μικρότερο διάφραγμα δεν έχει μόνο μειονεκτήματα. Μικρότερο διάφραγμα, σημαίνει και μεγαλύτερο βάθος πεδίου (η απόσταση "θολώματος" μεγαλώνει). Σε περίπτωση που έχουμε δυνατότητα ρύθμισης των παραμέτρων ταχύτητα/διάφραγμα, μπορούμε να δούμε ότι μία λήψη γίνεται και με μεγάλο διάφραγμα - μεγάλη ταχύτητα, αλλά και με μικρό διάφραγμα - μικρή ταχύτητα (μεγάλο διάφραγμα = μικρός αριθμός π.χ. 2,8). Η διαφορά είναι ότι στην 1η περίπτωση θα έχουμε μικρό βάθος πεδίου (θόλωμα, συνήθως βολικό σε πορτρέτα), ενώ στην άλλη μεγαλύτερο.

Επίσης, στην πρώτη περίπτωση μπορούμε να "παγώσουμε" την κίνηση, ενώ στη δεύτερη να πετύχουμε το λεγόμενο motion blur.

Το πας μακριά. Σωστό ειναι αυτό που λες γενικά ΑΛΛΑ εδω ερχεται το μεγεθος του αισθητήρα. Τα παραπανω ισχυουν ουσιαστικα για τους αισθητήρες των DSLR αλλα για τους μικρους αισθητήρες των κινητων και των compact απλά ΔΕΝ...!! Παντα με τους μικρους αυτους αισθητηρες θα εχεις μεγάλο βάθος πεδίου ότι διαφραγμα και να εχει ο φακός σου. Και f/1.2 απλά δεν θα δεις ουσιαστικό θολωμα εκτός και αν φωτογραφίζεις κάτι απο αρκετά κοντά. Φαντασου ότι η Nikon 1 με αισθητηρα 1" και φακο f/1.8 δεν δινει πραγματικό θόλωμα (Bokeh) και μονο με τον f/1.2 βγαζει καπως αυτο που περιμενεις.

 

Βεβαιως αυτό το βαθος πεδιου ειναι εξαιρετικά χρήσιμο στις φωτογραφικες για τις οποιες αναφερομαστε γιατι βοηθαει εξαιρετικα το αργο και οχι ακριβες autofocus να βγαζει καθαρες φωτογραφιες αφου και στο περιπου να ειναι εστιασμενες με το μεγαλο βαθος πεδιου ολα ειναι εστιασμενα σχεδον. Οποτε δεν ειναι κατι που απασχολει καποιον που δεν ασχολειται με πορτραιτα και φυσικα δεν ειναι κατι που επηρεαζει μια instant photo.

 

Αντιθετως ομως η ταχυτητα, και η ευαισθησια σε χαμηλους φωτισμούς ειναι κατι που ενδιαφερει παρα πολυ τις φωτογραφησεις στιγμων για τις οποιες εχουμε τα κινητα μας.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Με οθόνη στα 1080 νομιζω δεν μπορεινααξιοποιηθει στο επακρο η απεικονηση της καμερας.Περα απο αυτο μην τρελενομαστε ενας Αντετοκουμπο δεν φερνει την ανοιξη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...