Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η απορία προκύπτει απο το φαγητό. Αναρωτιομουν αν ή γιατι ολα τα ωραια (/νοστιμα) φαγητα ειναι και απαγορευμένα. Η αν το οτι ειναι απαγορευμενα τα κανει νοστιμα.

 

Ειτε αυτο εχει να κανει με γλυκα, με λιπαρα κλπ.

 

Το ιδιο ερωτημα θα μπορουσε να εχει θεση και σε αλλα θεματα (πχ το σεξ - "παραλλαγες" κλπ). Στο φαγητο μπαινει ομως το ελαφρως πιο αντικειμενικο κριτηριο της γευσης.

 

Τι πιστεύετε;

  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Κανένα φαγητό δεν ειναι απαγορευμένο...αρκεί να μην το παρακάνεις.

Απλά επιλέγεις να το παρακάνεις. (και το τσιγάρο ακόμη αν το κάνεις μια φορά την εβδομάδα/μήνα σου κάνει και καλό παρά κακό)

  • Like 1
Δημοσ.

Γιατί προφανώς περιέχουν συντηρητικά και χρωστικές ουσίες που τα κάνουν νόστιμα.

 

Τα συντηρητικα ειναι για να μην χαλάνε τα τροφιμα και οι χρωστικές για να έχουν χρώμα. Ενισχυτικό γεύσης μονο το γλουταμινικο μονονάτριο έχω δει να χρησιμοποιούν.

'Αραγε να ισχυει αυτο που λενε πως μας φαινεται ωραια η γευση σε οτιδηποτε δινει πολλη ενεργεια και λιπος επειδη θεωρητικα μπορει να μην βρουμε φαγητο την επομενη μερα οποτε θελουμε να εχουμε αποθεμα?

  • Like 2
Δημοσ.

Η απορία προκύπτει απο το φαγητό. Αναρωτιομουν αν ή γιατι ολα τα ωραια (/νοστιμα) φαγητα ειναι και απαγορευμένα. Η αν το οτι ειναι απαγορευμενα τα κανει νοστιμα.

 

Ειτε αυτο εχει να κανει με γλυκα, με λιπαρα κλπ.

 

Το ιδιο ερωτημα θα μπορουσε να εχει θεση και σε αλλα θεματα (πχ το σεξ - "παραλλαγες" κλπ). Στο φαγητο μπαινει ομως το ελαφρως πιο αντικειμενικο κριτηριο της γευσης.

 

Τι πιστεύετε;

 

Στο φαγητό, πιστεύω είναι εξελικτικό το θέμα. ''Τυχαίνει'' και θεωρούμε νόστιμο (έστω η πλειοψηφία), ότι περιέχει πολλές θερμίδες aka πολυ ενέργεια. Ίσως οι πρωτόγονοι να έψαχναν για φαγητά που οσο το δυνατον πιο σύντομα θα τους έδιναν όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια. Όσο μαρούλι και να φας, με 10 φέτες μπείκον έχεις πάρει του πούστη τις θερμίδες. ίσως εξελικτικά, ο οργανισμός ανέπτυξε μια προτίμηση σε αυτά τα φαγητά για να μας κάνει να τα καταναλώνουμε πιο εύκολα.

  • Like 3
Δημοσ.

Τα τελευταία 600.000 χρόνια εξελιχτήκαμε σε ένα περιβάλλον που η τροφή ήταν σπάνια, συνεπώς είναι φυσιολογικό ο οργανισμός μας να αναζητά τροφές με όσο το δυνατόν περισσότερη θερμιδική αξία και να τις χαρακτηρίζει ως νόστιμες.

 

Η αφθονία τροφής και το γεγονός ότι φτάσαμε σε μια κοινωνία που μπορείς να φας 2-3 γουρουνόπουλα χωρίς να τα κυνηγήσεις 10 χιλιόμετρα είναι σχετικά πρόσφατο φαινόμενο. :P

  • Like 3
Δημοσ.

Γιατί προφανώς περιέχουν συντηρητικά και χρωστικές ουσίες που τα κάνουν νόστιμα.

Ουτε τα συντηρητικα ουτε και οι χρωστικες ουσιες εχουν να κανουν με τη γευση...
  • Like 1
Δημοσ.

Ουτε τα συντηρητικα ουτε και οι χρωστικες ουσιες εχουν να κανουν με τη γευση...

Ε τότε τι είναι αυτό που κάνει τον χυμό πιο γευστικό από ένα ποτήρι φρέσκια πορτοκαλάδα που φτιάχνεις μόνος σου;

Όταν λέω συντηρητικά,εννοώ όλα τα χημικά που χρειάζονται για να φτιαχτεί το προϊον.

Δημοσ.

Ε τότε τι είναι αυτό που κάνει τον χυμό πιο γευστικό από ένα ποτήρι φρέσκια πορτοκαλάδα που φτιάχνεις μόνος σου;

Όταν λέω συντηρητικά,εννοώ όλα τα χημικά που χρειάζονται για να φτιαχτεί το προϊον.

H ζάχαρη (πολυυυυυυυυ ζάχαρη)

Δημοσ.

Γιατί προφανώς περιέχουν συντηρητικά και χρωστικές ουσίες που τα κάνουν νόστιμα.

ζάχαρη έχουν τους βάζουν για να είναι νόστιμα (ακόμη και στα "αλμυρά" φαγητά) 

και αυτό γιατι στον εγκέφαλο η ζάχαρη επιδρά παρόμοια με την κοκαΐνη 

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...