Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πιό πιθανό να μας αρέσει η ζάχαρη επειδή δίνει ενέργεια στα κύτταρα παρά επειδή είναι "εθιστικό ναρκωτικό".

Δημοσ.

Πιό πιθανό να μας αρέσει η ζάχαρη επειδή δίνει ενέργεια στα κύτταρα παρά επειδή είναι "εθιστικό ναρκωτικό".

ή επειδή δίνει ενέργεια είναι εθιστικό ναρκωτικό και η κοκαΐνη ενέργεια δίνει :P

τέσπα υπάρχουν papers πάνω σε αυτό... 

ZDczMjgzYWQzYyMvR2kxd0JuUzBPLTBVZUZzbUp2

https://mic.com/articles/88015/what-happens-to-your-brain-on-sugar-explained-by-science#.nTjWTbF3X

Δημοσ.

ή επειδή δίνει ενέργεια είναι εθιστικό ναρκωτικό και η κοκαΐνη ενέργεια δίνει :P

ZDczMjgzYWQzYyMvR2kxd0JuUzBPLTBVZUZzbUp2

https://mic.com/articles/88015/what-happens-to-your-brain-on-sugar-explained-by-science#.nTjWTbF3X

Με πώρωσες τώρα. Πάω να τραβήξω 2 μυτιές ........  ζάχαρη 

Δημοσ.

Παλιότερα ως φοιτητής έκανα την παρακάτω διατροφή:

Πρωί: Χυμο (εμποριου)+τυρόπιτα ή σάντουιτς

Μεσημερι: Πιτογυρα η μακαροναδα/πίτσα

Απογευμα:  καμιά σοκοφρετα ή κρουασάν ή κάνα γλυκό

Βραδυ Πιτογυρα η μακαροναδα/πίτσα (αναλογα την παρεα η τι ειχα φαει μεσημερι)

Τελιώνοντας το φοιτητιλίκι άρχισα να καθαρίζω τη διατροφή μου πρώτον για λόγους υγείας και χρημάτων και ύστερα για λόγους εμφάνισης.

Αυτό ήταν αρκετά εως πολύ δύσκολο στις αρχές (νευρικότητα, ατονία, υπογλυκαιμίες τα βράδια και αυπνίες) αλλά δοκίμασα την εγκράτεια μου και το κατάφερα σταδιακά.

Μετά από κάνα χρόνο με καθαρή διατροφή είδα ότι μου έλειπαν αρκετά τα παραπάνω αλλά όχι και ιδιαίτερα τα έτρωγα πλέον 2-3 φορές το μήνα (μία μερίδα) έτσι να μου φευγουν τα απωθημενα... Επίσης εβαλα στη διατροφή μου τροφές που πριν τις είχα ελάχιστες φορές το μήνα ή καθόλου όπως γιαούρτι, ψάρια, ρύζι, αβγά, βρώμη .

Σήμερα αρκετά χρόνια δλδ μετά μπορώ να πω ότι πλέον δεν μου λείπουν καθόλου από τη διατροφή μου, ούτε τα ζηλεύω αν τα δω. Φυσικα ομως και τρωω οποτε  θελω σκουπίδια (ελάχιστες φορές)...

Δλδ  βρίσκω εξίσου νόστιμη πλέον τη μπανάνα με το ταχίνι με μια πάστα σοκολατίνας ας πούμε. Ή το άπαχο μοσχαράκι με το ρύζι εξίσου με το πιτόγυρο...

Συμπέρασμα: Όλα ειναι θέμα συνήθειας και μέσα στον εγκέφαλο οσον αφορά τη νοστιμιά (και τα απαγορευμενα γενικοτερα) ...

• Like 1
Δημοσ.

Με πώρωσες τώρα. Πάω να τραβήξω 2 μυτιές ........  ζάχαρη 

To κάνεις έτσι και αλλιώς φίλε μου... ό,τι και να αγοράσεις απο το supermaket και ειναι φαγώσιμο ή πόσιμο (εκτός απο νωπά εμπορεύματα πχ κρέας απο το κρεοπωλείο και λαχανικά ) έχει ζάχαρη

είσαι σε υπερκορεσμό (όπως ενας πλούσιος κοκάκιας που πίνει κάθε μέρα απο 10 γραμμάρια+ )για αυτό δεν το αισθάνεσαι... με την διαφορά ότι εσύ άνετα καταναλώνεις πάνω απο 100 γραμμάρια καθημερινά 

για πάνε να κάνεις δίαιτα όμως και μετά απο μερικές μέρες πες μου πόσο ψηλά θα πηδήξεις για μια mars ή για bake rolls :P (ναι και αυτά έχουν ζάχαρη και ας ειναι αλμυρά!!! για ποιο λόγο άραγε να βάζουν σε αλμυρά προϊόντα ζάχαρη;....  η κέτσαπ έχει ζάχαρη γιατι να την προτιμούμε απο απλό χυμό/σάλτσα ντομάτας αν και κατα τα άλλα δεν έχουν άλλη διαφορά στα συστατικά; )   :P

Δημοσ.

στον εγκέφαλο η ζάχαρη επιδρά παρόμοια με την κοκαΐνη 

Άμα σνιφάρεις ζάχαρη, θα φτερνίζεσαι λουκουμάδες όμως...

• Like 2
Δημοσ.

Κανένα φαγητό δεν ειναι απαγορευμένο...αρκεί να μην το παρακάνεις.

Απλά επιλέγεις να το παρακάνεις. (και το τσιγάρο ακόμη αν το κάνεις μια φορά την εβδομάδα/μήνα σου κάνει και καλό παρά κακό)

Πως/τι εννοεις αυτο με το τσιγαρο?;

• Like 1
Δημοσ.

Η κοκακόλα το πιο δημοφιλές αναψυκτικό σε όλο τον κόσμο (ξεκίνησε να έχει κοκαΐνη στα συστατικά όταν ήταν νόμιμη η χρήση της στις αρχές και μέσα του 19 αιώνα τυχαία; )

Πόσο ζάχαρη έχει σε ενα τενεκεδάκι 330 ml; 35 γραμμάρια ζάχαρη!! (εφτά κουταλιές της σούπας γεμάτες)!!!! 

το υπόλοιπο είναι χρώμα και νερό δεν έχει άλλο σπέσιαλ υλικό...

τυχαίο; 

• Like 1
Δημοσ.

Συγκρίνεις τον υδατάνθρακα = γλυκόζη = χωρις αυτο πεθαίνεις με την κοκαϊνη στο θέμα ενέργειας?

Δημοσ.

Συγκρίνεις τον υδατάνθρακα = γλυκόζη = χωρις αυτο πεθαίνεις με την κοκαϊνη στο θέμα ενέργειας?

Καταρχήν δεν κάνω κάτι εγώ ειναι fact κατα δεύτερον δεν έκανα συγκρίσεις στην ενέργεια τις επιδράσεις στο μυαλό ανέφερα... το link να υποθέσω δεν το διάβασες καν ε; τα άλλα ποστ πιο κάτω παλι δεν τα διάβασες να υποθέσω ειναι ό,τι πιο αυτονόητο το να βάζεις ζάχαρη σε αλμυρό ψωμάκι φρυγανισμένο που σκοπό έχει να έχει γεύση αλάτι και λάδι και σκόρδο (bake rolls ) 

αλλά όχι ας παραβλέψουμε να το ψάξουμε μόνοι μας... ας μην διαβάσουμε το λινκ ας μην διαβάσουμε τα ποστ και ας μην αναρωτηθούμε πάνω στα θέματα που θέτουν...

αλλά ας κολλήσει το μυαλό μας σε μια λέξη που ειπώθηκε έτσι ώστε να βρούμε γωνία στο δεκάρικο.... κλασική λογική στο forum...

εν το μεταξύ αν δεν κάνω λάθος εσύ έφτασες στο βαθμό να  ψάχνεις για άτομο που θα το ανταμείψεις καλά αρκεί να κάνει εισαγωγή για εσένα σοκολατάκια απο σουπερμάρκετ στην αγγλία που η μόνη τους διαφορά απο τα αντίστοιχα εδώ ειναι ότι έχουν περισσότερη ζάχαρη..... και αυτό σύμπτωση... 

Δημοσ.

τι κάνεις χωρίς υδατάνθρακα ? χαχαχαχαχαχαχααχ  

• Like 1
Δημοσ.

Η απορία προκύπτει απο το φαγητό. Αναρωτιομουν αν ή γιατι ολα τα ωραια (/νοστιμα) φαγητα ειναι και απαγορευμένα. Η αν το οτι ειναι απαγορευμενα τα κανει νοστιμα.

Τι πιστεύετε;

Το απαγορευμένο το κάνει νόστιμο. Είναι περισσότερο κοινωνικό, νομίζω, παρά πραγματικό. Αυτο φαντάζομαι μπορούμε να το διαπιστώσουμε και με τις διαφορετικές διατροφικές συνήθειες και τα "απαγορευμένα" ανα τον κόσμο. Δε νομίζω κανένας κινέζος να έχει ντάγκλα να φάει ένα πιτόγυρο ούτε εμείς τρελαινόμαστε για 煎饼果子 (ναι προφανώς googlαρα).

Προσωπικά αν και τρώω με ευχαρίστηση οτιδήποτε σαντουιτσοειδές (σουβλακοειδές για την υπόλοιπη ελλάδα), πλέον ευχαριστιέμαι πολύ περισσότερο μια χωριάτικη σαλατάρα παρά ένα βρωμόγυρο . Βέβαια κατα πάσα πιθανότητα φταίνε οι υπερβολές που έκανα σαν μαθητής/φοιτητής που τώρα μου γυρνάνε ανάποδα, αλλα όπως και να χει είναι κάτι που εξελίσσεται. 

Όσο για τα γλυκά, που ποτέ δεν ήμουν fan, βλέπω οτι περισσότερο είναι ντόμινο παρά οτιδήποτε άλλο. Εθιστική απο τη φύση της. Όσο λιγότερη ζάχαρη τρώς τόσο λιγότερο σε απασχολεί το άθλημα. Σε φάσεις που τυχαίνει να φάω κάτι γλυκό, βλέπω οτι τις επόμενες μέρες περνάω στάδια απεξάρτησης.

Δημοσ.

Το απαγορευμένο το κάνει νόστιμο. Είναι περισσότερο κοινωνικό, νομίζω, παρά πραγματικό. Αυτο φαντάζομαι μπορούμε να το διαπιστώσουμε και με τις διαφορετικές διατροφικές συνήθειες και τα "απαγορευμένα" ανα τον κόσμο. Δε νομίζω κανένας κινέζος να έχει ντάγκλα να φάει ένα πιτόγυρο ούτε εμείς τρελαινόμαστε για 煎饼果子 (ναι προφανώς googlαρα).

Προσωπικά αν και τρώω με ευχαρίστηση οτιδήποτε σαντουιτσοειδές (σουβλακοειδές για την υπόλοιπη ελλάδα), πλέον ευχαριστιέμαι πολύ περισσότερο μια χωριάτικη σαλατάρα παρά ένα βρωμόγυρο . Βέβαια κατα πάσα πιθανότητα φταίνε οι υπερβολές που έκανα σαν μαθητής/φοιτητής που τώρα μου γυρνάνε ανάποδα, αλλα όπως και να χει είναι κάτι που εξελίσσεται. 

Όσο για τα γλυκά, που ποτέ δεν ήμουν fan, βλέπω οτι περισσότερο είναι ντόμινο παρά οτιδήποτε άλλο. Εθιστική απο τη φύση της. Όσο λιγότερη ζάχαρη τρώς τόσο λιγότερο σε απασχολεί το άθλημα. Σε φάσεις που τυχαίνει να φάω κάτι γλυκό, βλέπω οτι τις επόμενες μέρες περνάω στάδια απεξάρτησης.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν χρειάζεται κατι να είναι γλυκό για να έχει ζάχαρη μέσα εκτός αν κάνεις υγιεινή διατροφή με πρόγραμμα κατα πάσα πιθανότητα πολλά απο τα φαγώσιμα που καταναλώνεις έχουν ζάχαρη. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...