Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικά θεωρώ ότι για οτιδήποτε κάνουμε, είμαστε εμείς υπεύθυνοι των πράξεων μας. Ωστόσο, μερικές φορές τα πράγματα γίνονται έτσι που αναρωτιέσαι, αν όντως υπάρχουν συμπτώσεις, αν όντως υπάρχει αυτός ο αστάθμητος παράγοντας που τον λένε τύχη.

Και τα λέω όλα αυτά γιατί χθες μου συνέβη κάτι που δεν μπορώ να το εξηγήσω παρά να το αποδώσω μόνο στον παράγοντα σύμπτωση ή τύχη.

Χθες τσακονόμασταν με την κοπέλα μου για είχα πάει στο πρακτορείο να παίξω στοίχημα για το Euro. Μου έλεγε ότι χαλάω τζάμπα τα λεφτά τη στιγμή που τα έχουμε ανάγκη και ότι θα μπορούσα να τα χρησιμοποιήσω διαφορετικά για να κλείσουμε διάφορες τρύπες.

Από τη νεύρα μου κάποια στιγμή της λέω ότι θα πάω στο πρακτορείο ξανά και θα παίξω ότι γουστάρω. Και όντως πήγα. Και μάλιστα έπαιξα ότι τυχερό παιχνίδι είχε ο ΟΠΑΠ: μια στήλη τζόκερ, μια στήλη κίνο, μια στήλη λοττο και πήρα κι ένα ΣΚΡΑΤΣ, όλα αυτά για να τα δείξω στην κοπέλα μου και να της τη σπάσω. Και μάλιστα είπα να πάω το ξύσω μπροστά της για να την εκνευρίσω ακόμα περισσότερο. Και αυτό έκανα.

Έλα, όμως, που η τύχη είναι τυφλή και δεν ξέρεις πότε θα σου έρθει. Διότι το ΣΚΡΑΤΣ που πήρα κέρδισε 200 ευρώ! Σάστισε μέχρι και η κοπέλα μου που ναι μεν εκνευρίστηκε, αλλά, όχι τόσο όσο θα περίμενα.

Η ψυχολογία μου ήταν τέτοια μετά, που κατάφερα να τα βρούμε, υποσχόμενος ότι δεν θα ξαναέκανα πάλι τέτοια παιδιαρίστικα πράγματα.

Τι να πει κανείς, η τύχη είναι πράγματι τυφλή :)

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό δεν ήταν σύμπτωση, ήταν το κάρμα που σε κοίταξε χαμογελώντας και σου είπε "ξανακάντο αν θέλεις".

• Like 6
Δημοσ.

Γενικά θεωρώ ότι για οτιδήποτε κάνουμε, είμαστε εμείς υπεύθυνοι των πράξεων μας. Ωστόσο, μερικές φορές τα πράγματα γίνονται έτσι που αναρωτιέσαι, αν όντως υπάρχουν συμπτώσεις, αν όντως υπάρχει αυτός ο αστάθμητος παράγοντας που τον λένε τύχη.

Και τα λέω όλα αυτά γιατί χθες μου συνέβη κάτι που δεν μπορώ να το εξηγήσω παρά να το αποδώσω μόνο στον παράγοντα σύμπτωση ή τύχη.

Χθες τσακονόμασταν με την κοπέλα μου για είχα πάει στο πρακτορείο να παίξω στοίχημα για το Euro. Μου έλεγε ότι χαλάω τζάμπα τα λεφτά τη στιγμή που τα έχουμε ανάγκη και ότι θα μπορούσα να τα χρησιμοποιήσω διαφορετικά για να κλείσουμε διάφορες τρύπες.

Από τη νεύρα μου κάποια στιγμή της λέω ότι θα πάω στο πρακτορείο ξανά και θα παίξω ότι γουστάρω. Και όντως πήγα. Και μάλιστα έπαιξα ότι τυχερό παιχνίδι είχε ο ΟΠΑΠ: μια στήλη τζόκερ, μια στήλη κίνο, μια στήλη λοττο και πήρα κι ένα ΣΚΡΑΤΣ, όλα αυτά για να τα δείξω στην κοπέλα μου και να της τη σπάσω. Και μάλιστα είπα να πάω το ξύσω μπροστά της για να την εκνευρίσω ακόμα περισσότερο. Και αυτό έκανα.

Έλα, όμως, που η τύχη είναι τυφλή και δεν ξέρεις πότε θα σου έρθει. Διότι το ΣΚΡΑΤΣ που πήρα κέρδισε 200 ευρώ! Σάστισε μέχρι και η κοπέλα μου που ναι μεν εκνευρίστηκε, αλλά, όχι τόσο όσο θα περίμενα.

Η ψυχολογία μου ήταν τέτοια μετά, που κατάφερα να τα βρούμε, υποσχόμενος ότι δεν θα ξαναέκανα πάλι τέτοια παιδιαρίστικα πράγματα.

Δεν υπάρχει τύχη έτσι όπως την εννοούμε υπάρχει μόνο πιθανότητα.

Να στο πω αλλιώς πόσα λεφτά έδωσες μέχρι στιγμής σε φόρους ηληθίων ή light τζόγο; (λότο τοτο μοτο κινο μινο σινο) είμαι βέβαιος πως έδωσες πάνω από 200 ευρώ....

Ας πούμε ότι  συνολικά στην ζωή σου έδωσες 1000 ευρώ (που είμαι βέβαιος έδωσες πολλά περισσότερα) 

δεν είσαι λοιπόν κερδισμένος κατά 200 ευρώ αλλά χαμένος κατά 800 ευρώ

Βασικά είσαι χαμένος κατα πολύ περισσότερα!!

Ας πούμε ότι άρχισες να παζεις απο τα 25 και πως είσαι 30

αν αντι να έπαιζες  στα κινο σινο μινο και δεν συμμαζεύεται και  έβαζες τα ίδια χρήματα (που θα έπαιζες) σε εναν καταθετικό λογαριασμό στην τράπεζα με το πιο γελοίο μικροσκοπικό επιτόκιο  όχι όλα μαζί αλλά με την ίδια σειρά που τα έπαιξες 

πχ να έβαζες 10 ευρώ την μια μετά 5 ευρώ την άλλη μέρα μετα 50 κάποια άλλη μέρα κτλ 

απο τότε που άρχισες να παίζεις (25) μέχρι σήμερα (30) θα είχες άνετα +1100 περίπου ενώ τώρα είσαι -800 και αυτό κάνοντας το ότι χειρότερο για να βγάλεις λεφτά (μετά από τον τζόγο) που είναι να τα αφήσεις απλά στην τράπεζα!!!!

άρα με βάση του ότι θα μπορούσες να είχες τουλάχιστον 1100+ ευρώ αν τα έβαζες στην τράπεζα (δηλαδή 100 ευρώ παραπάνω από τα χρήματα που ξόδεψες)  δεν είσαι χαμένος κατά 800 ευρώ αλλά κατά 900+ ευρώ τουλάχιστον 

Και όσο ανεβαίνουν τα ποσά που ξόδεψες τα χρόνια που παίζεις τόσο ανεβαίνει και η χασούρα σου αλλά και το υποθετικό σου κέρδος αν τα έβαζες στην άκρη στην χειρότερη τράπεζα

πχ αν παίζεις απο τα 20 μέχρι τα 30 και συνολικά ξόδεψες 15000 σε παιχνίδια (και έστω ότι "κέρδισες" 5000 ευρώ απόλες αυτές τις φορές... ) δηλαδή θα ήσουν χαμένος κατά -10000 ευρώ, αν τα άφηνες στην τράπεζα θα είχες τουλάχιστον  +18280 ευρώ  και άρα είσαι χαμένος κατά -13280 ευρώ τουλάχιστον.

ή μπορεί  να άνοιγες ενα σουβλατζιδικο και μέσα σε 10 χρόνια θα είχες λεφτά να αγοράσεις ενα διαμέρισμα....  

Ελπίζω τώρα πια λίγο να καταλαβαίνεις τι σημαίνει τύχη στην πραγματικότητα. 

• Like 15
Δημοσ.

αν η γιαγια μου ειχε ροδες...θα τη λεγαν αυτοκινητο..

Δεν είναι τέτοιο "αν" 

Τέτοιο είναι το "αν" στο "αν σου κάτσει" του τζόκερ

Το "αν τα έβαζες τα λεφτά σου στην τράπεζα" είναι defacto "αν" δηλαδή στάνταρ θα συμβεί/συνέβαινε αυτό 

Δημοσ.

Η πραγματική παντως συμπτωση υπο τις δεδομενες συνθηκες θα ηταν, εξω απο το πρακτορείο, να σε περιμενει ενα εσκορτ. Τοτε θα εκανε τον κυκλο του. Μπορεις παντως ακομα να ξόρκισεις το κακο που σε βρηκε.

Τρολια και αυτο το θεμα άραγε;

Δημοσ.

Δεν είναι τέτοιο "αν" 

Τέτοιο είναι το "αν" στο "αν σου κάτσει" του τζόκερ

Το "αν τα έβαζες τα λεφτά σου στην τράπεζα" είναι defacto "αν" δηλαδή στάνταρ θα συμβεί/συνέβαινε αυτό 

τα λεφτα κ τα ψαρια τρωγονται φρεσκα.

βαζε εσυ στην ακρη λεφτα, να τα φας οταν μεγαλωσεις. αν προλαβεις.

• Like 2
Δημοσ.

τα λεφτα κ τα ψαρια τρωγονται φρεσκα.

βαζε εσυ στην ακρη λεφτα, να τα φας οταν μεγαλωσεις. αν προλαβεις.

να τα φας αν θες φάτα γιατι να τα πετάξεις όμως

κυριολεκτικά ειναι προτιμότερο να αγοράζει κουλούρια με τα ίδια λεφτά και να τα πουλάει στο σύνταγμα... :P

Δημοσ.

να τα φας αν θες φάτα γιατι να τα πετάξεις όμως

κυριολεκτικά ειναι προτιμότερο να αγοράζει κουλούρια με τα ίδια λεφτά και να τα πουλάει στο σύνταγμα... :P

Ετσι θέλει να τα φάει αυτός.

Σαν το ανέκδοτο με τον αντικαπνιστή και τη Φεραρι ειναι το επιχείρημά σου.

Στο θέμα, πιστεύω στην τύχη. Σε βαθμό που εχω τατουάζ με αναπαράσταση της τύχης.

Δημοσ.

Μην ψάχνετε συμπτώσεις ,μοίρες,κάρμα κτλ..

Όλα λειτουργούν τυχαία στο σύμπαν.

Εμείς το μόνο που κάνουμε στη ζωή μας είναι να ορίσουμε τις πιθανότητες. Το ποιο σημείο θα βγει βασίζεται στην τύχη.

Δημοσ.

Δεν υπάρχουν συμπτώσεις,οπως προειπε ο Ζiguala,αλλά οι πιθανότητες.

Θυμάμαι πολλες φορες να εχω πει "ρε τον κωλοφαρδο,κέρδισε xxx στο τζοκερ",αλλά δεν έχω παίξει ποτε... 

Εσυ πάλι ή εισαι τυχερος γιατι σου "έκατσε" την καταλληλη στιγμή ή η κοπέλα σου άτυχη  :P  

Δημοσ.

Ετσι θέλει να τα φάει αυτός.

Σαν το ανέκδοτο με τον αντικαπνιστή και τη Φεραρι ειναι το επιχείρημά σου.

Στο θέμα, πιστεύω στην τύχη. Σε βαθμό που εχω τατουάζ με αναπαράσταση της τύχης.

και στο τσιγάρο ακόμη καταναλώνεις κάτι στο λοττο κτλ απλά δίνεις φόρο και κάνεις τον οπαπ μάγκα...

και δεν είναι καθόλου ανέκδοτο η αξία του χρήματος είναι τέτοια που το κάνει να λειτουργεί έτσι...

Το παράδειγμα με την ferrari ειναι χαζό απο την άποψη του ότι το κόστος της δεν είναι μόνο το αρχικό κόστος απόκτησης. 

Όσο για την τύχη είναι πιο πιθανό να σε χτυπήσουν 4 κεραυνοί μπροστά στο πρακτορείο μια νύχτα χωρίς βροχή παρά να κερδίσεις το τζόκερ. 

Εξάλλου αν ήταν διαφορετικά δεν θα υπήρχε τζόκερ... κανένας δεν χαρίζει λεφτά ούτε κάθετε να κάνει επιχείρηση μια χιλιάδες υπαλλήλους πανελλαδικά (και με την γραφειοκρατία της χώρας μας) για ψίχουλα απο κάθε κλήρωση.... 

Οπότε γιατι να μην στρέψεις την προσοχή σου σε πράγματα που θα σου αποφέρουν κέρδος με αρκετά μεγαλύτερη πιθανότητα όπως ακόμη και το να πουλάς κουλούρια στο σύνταγμα :P

Δημοσ.

Καλή διαφήμιση στο σκρατς , ωραίος!

• Like 9

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...