dimitrisOP Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Και εγώ με την σειρά μου ξεκινάω msc στο UK επιτελούς, και αν βρω μια καλή δουλειά δεν με βλέπω να ξανάρχομαι 1
DrLo Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Καλά ρε παιδιά , τώρα που ήρθε η ελπίδα, μπήκαμε στην ανάκαμψη και βγαίνουμε από τα μνημώνια, εξορθολογίζεται το ασφαλιστικό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και βρέχει δισεκατομμυρια εσείς μιλάτε ακόμα για να φύγετε. Τι υπονομευτικές μουρμούρες είναι αυτά ? ... μήπως είστε και εσείς εχθροί του λαού και διασπέιρετε θήμες και φόρβους για να δημιουργήσετε μια ψευτικη πραγματικότητα? 7
lefteris210 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Καλα κάνετε παιδιά κ πάτε εξωτερικό εδω καμία ελπίδα. Εχω φιλαράκι που ενδιαφέρεται για εκτός Ελλάδος , αλλα δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο πτυχίο και απο ξένα γνωρίζει λίγα αγγλικά , τι προτείνετε ? Που μπορεί να πάει ? Τι δουλειές μπορεί να κάνει ?
Vapir Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Γνώμη μου, από όσο σε ξέρω από δω, πρέπει να ασχοληθείς με τον τομέα της γυμναστικής - διατροφής πάντως αυτό είναι καλό για χόμπι αλλα όχι για βασική εργασία για κάποιον νέο στην χώρα μας. Υπάρχουν ήδη πάρα πολλοί (τα τελευταία χρόνια βγήκαν χιλιάδες κάθε χρόνο) στον συγκεκριμένο τομέα και υπάρχουν και αρκετοί κορυφαίοι παλιοί οι οποίοι έχουν εδραιωθεί και απλά δεν τους ανταγωνίζεσαι. Ενώ στον τομέα της υγείας και πόσο μάλλον στην νοσηλευτική υπάρχει ψωμί , ιδικά αν έχεις και έτοιμα κονε είσαι g2g έτσι όπως το βλέπω θα λύσω για αρχή το οικονομικό μου να είμαι ποιο άνετος και μετά θα το ψάξω με αυτά που μ αρέσουν, οπότε αν δω οτι τσουλάει κάτι απο αυτά μπορώ να το ακολουθήσω αφού όμως έχω εξασφαλίσει τα έξοδα μου, με καθαρό μυαλό κ ηρεμία. 1
Backpacker Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Σιγά μωρέ..δεν ζούμε στο '50 και στο '60 να κλαίμε στην ξενιτιά. Κάποιος που δουλεύει Ευρώπη πάει σπίτι του όσες φορές πάει ένας φοιτητής απτην Μακεδονία που σπουδάζει στην Κρήτη πχ. Υπάρχουν Skype και 1002 για να κρατάς επαφή με φίλους και οικογένεια. Για μένα πλέον είναι τελείως απαράδεκτο να μιλάμε για ξενιτιές και τέτοια στην σημερινή Ευρώπη. Να μου πεις καμιά Αυστραλία ή ΗΠΑ/Κανάδα να σου πω ναι...αλλά Ευρώπη ειναι χωριό πλέον. 8
Nagisa_Furukawa Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Εδω που φτασαμε μονο με εθνικο νομισμα θα φτασει η ανεργια σε φυσιολογικα επιπεδα. 2
dimitrisOP Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Εδω που φτασαμε μονο με εθνικο νομισμα θα φτασει η ανεργια σε φυσιολογικα επιπεδα. ακριβώς , θα είναι όλοι άνεργοι όποτε? 3
Pokemon640 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Εδω που φτασαμε μονο με εθνικο νομισμα θα φτασει η ανεργια σε φυσιολογικα επιπεδα. Ο Καζάκης το έλεγε χρόνια τώρα, ποτέ δεν έπεσε έξω. Σιγά σιγά το καταλαβαίνουν όλο και περισσότεροι το θέμα του νομίσματος. 1
Mikeasdf Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Και γω μια απο τα ιδια Κανα διαφημιστικο μοιραζα που κ που για να βγαζω το χαρτζιλικι μου τη βδομαδα αλλα παει κ αυτο. Σερβιτορος δε ψηνομαι να ξαναπαω γιατι δεν το χω με το συγκεκριμενο επαγγελμα, πιο πολυ μεσα μπαινω απο τις ζημιες που κανω Βαριεσαι κιολας μετα απο ενα σημειο να ακους τα ιδια και τα ιδια ενω ψαχνεις για δουλεια (θα σε ενημερωσουμε, θελουμε εμπειρια -και παιρνουν τον γνωστο τους- κλπ κλπ). Τωρα και με τη ζεστη πλεον, κανα αστικο για θαλασσα η εξοχικο οσοι εχουν αλλιως δεν παλευεται η κατασταση.Μεχρι και στην καρεκλα που καθομαι αυτη τη στιγμη και γραφω ιδρωνω με τον ανεμιστηρα απο πανω. 3
zio10 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 αυτό είναι καλό για χόμπι αλλα όχι για βασική εργασία για κάποιον νέο στην χώρα μας. Υπάρχουν ήδη πάρα πολλοί (τα τελευταία χρόνια βγήκαν χιλιάδες κάθε χρόνο) στον συγκεκριμένο τομέα και υπάρχουν και αρκετοί κορυφαίοι παλιοί οι οποίοι έχουν εδραιωθεί και απλά δεν τους ανταγωνίζεσαι. Ενώ στον τομέα της υγείας και πόσο μάλλον στην νοσηλευτική υπάρχει ψωμί , ιδικά αν έχεις και έτοιμα κονε είσαι g2g έτσι όπως το βλέπω θα λύσω για αρχή το οικονομικό μου να είμαι ποιο άνετος και μετά θα το ψάξω με αυτά που μ αρέσουν, οπότε αν δω οτι τσουλάει κάτι απο αυτά μπορώ να το ακολουθήσω αφού όμως έχω εξασφαλίσει τα έξοδα μου, με καθαρό μυαλό κ ηρεμία. Έχει μια λογική αυτό που λες. Απλά επειδή βλέπω να έχεις γνώσεις και να σου αρέσει το αντικείμενο γυμναστική, διατροφή κλπ το λέω. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν άνθρωποι που βγάζουν λεφτά έχοντας λιγότερες γνώσεις και απλά πουλάνε συμπληρώματα πχ. Όπως και να 'χει καλή τύχη! 1
Speculoos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Σιγά μωρέ..δεν ζούμε στο '50 και στο '60 να κλαίμε στην ξενιτιά. Κάποιος που δουλεύει Ευρώπη πάει σπίτι του όσες φορές πάει ένας φοιτητής απτην Μακεδονία που σπουδάζει στην Κρήτη πχ. Υπάρχουν Skype και 1002 για να κρατάς επαφή με φίλους και οικογένεια. Για μένα πλέον είναι τελείως απαράδεκτο να μιλάμε για ξενιτιές και τέτοια στην σημερινή Ευρώπη. Να μου πεις καμιά Αυστραλία ή ΗΠΑ/Κανάδα να σου πω ναι...αλλά Ευρώπη ειναι χωριό πλέον. Για να κρατάς επαφή μέσω skype, facetime κτλ η τεχνολογία βοηθάει πολύ. Δεν είμαστε ούτε στην εποχή που έστελνες γράμματα, ούτε καν στο 2003 που η επανάσταση ήταν το yahoo chat. Το να πηγαίνεις στην Ελλάδα όσο συχνά θες δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Ούτε κατάγονται όλοι από Αθήνα και έχουν πάει να δουλέψουν στη Ρώμη, το Λονδίνο ή το Μόναχο. Κάποιος που δουλεύει στην Τουλούζ, στον ισπανικό νότο, κάπου στην Φινλανδία ή ακόμα και στην Ιρλανδία που σκέφτεσαι να πας θα το σκεφτεί διπλά να έρθει Ελλάδα τόσο λόγω του οικονομικού όσο και του χρόνου που θα χαλάσει στις μετακινήσεις. Έχω φίλους σε Λονδίνο και Βρυξέλλες που στάνταρ μια φορά τον μήνα θα βρεθούν Ελλάδα. Πόσοι όμως μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο;
defacer Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Eπειδή κάτι η κατάσταση στην Ελλάδα κάτι κάποιες ιστορίες του τάδε γνωστού που έφυγε και έπιασε την καλή μας κάνουν να λέμε πολύ εύκολα ότι "έξω είναι καλύτερα" καλό θα ήταν να έχουμε στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας ότι τα τρια βασικά που έθεσε ο dimitris δεν τα βρίσκεις σε πολλές χώρες στην Ευρώπη. Σε καμία περίπτωση δε μπορώ να πω ότι το έψαξα εξονυχιστικά, αλλά γενικά έχεις δίκιο (ανάλογα και το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας τα πράγματα) και όντως είναι κάτι που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη. Χώρες όπως, H.B. Γερμανία , Αυστρία, Λουξεμβούργο , Σκανδιναβικες χώρες , είναι καλές χώρες να ζεις , όχι ότι θα τα οικονομικόσεις χοντρά άλλα θα έχεις καλές παροχές και πάνω από όλα σταθερότητα Παροχές και σταθερότητα τι είδους ακριβώς; Γενικά μη βάζουμε όλες τις χώρες σε ένα τσουβάλι, ειδικά όσοι δεν έχουν εμπειρία από πρώτο χέρι. Είναι επικίνδυνο. Για μένα όποιος από τα 30 και μετά ενώ δεν έχει τπτ σταθερό στην Ελλάδα και μπορεί να φύγει στο εξωτερικό και δεν το κάνει είναι απλά άξιος της μοίρας του. Μέχρι τα 30 το καταλαβαίνω να σε νοιάζουν οι καφέδες και τα παρεάκια και ο καιρός και όλα αυτά τα ελληνικά και έτσι να συμβιβάζεσαι σε δουλειές των 500-800 ευρώ ώστε να εξυπηρετείς απλά τα γούστα σου και την διασκέδαση σου. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως σου φαίνεται λογικό (όχι μόνο εσένα) ότι μέχρι τα 30 (!!!!!) είναι κατα κάποιο τρόπο νορμάλ να μη σε απασχολεί το μέλλον. Λέω να μη σε απασχολεί γιατί όταν λες "να εξυπηρετείς τα γούστα και τη διασκέδαση" τότε προφανώς ακόμα και να σκέφτεσαι το μέλλον, το βάζεις σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τα γούστα και τη διασκέδαση, οπότε de facto δε σε απασχολεί. Αν σε απασχολούσε δε θα το είχες βαλμένο χαμηλότερα από τις καθημερινές μπαρότσαρκες or whatever your poison is. Θυμάμαι είχα κάνει ανάλογο σχόλιο κάποτε σε μια περίπτωση που είχε ειπωθεί κάτι του στυλ "το καταλαβαίνω μέχρι τα 25 να κάνει ανώριμες μαλακίες", για τον ίδιο λόγο. Ανώριμος στα 25 χωρίς συνέπειες; Σε ποιό πλανήτη μπορεί να γίνει αυτό εκτός από τον planet mom? Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ακόμα...
Apoll Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Ο Καζάκης το έλεγε χρόνια τώρα, ποτέ δεν έπεσε έξω. Σιγά σιγά το καταλαβαίνουν όλο και περισσότεροι το θέμα του νομίσματος. Και όλοι οι Βρετανοί οικονομολόγοι από το 2010. Αλλά εδώ μέσα μου έλεγε ο άλλος "οι Βρετανοί δεν κοιτάνε τα συμφέροντα της Ελλάδος που το λένε αυτό". Άντε να εξηγήσεις τώρα σε αυτό το άτομο. Και ναι, όσο δύσκολο και να είναι, χρειάζεται εθνικό νόμισμα. Αλλά βλέπεις "ευρώ και ας τρώμε πέτρες" είναι το σύνθημα από το 2001. Βέβαια τώρα που ήρθε η ώρα να φάτε τις πέτρες γκρινιάζετε. Επίσης κατέβηκα Ελλάδα Πάσχα, μετά από 11 χρόνια, και τα μισά Super Market στην Θεσσαλονίκη είτε είναι άδεια από πελάτες, είτε άδεια από εμπορεύματα! (και δεν πιάνω για τις τιμές που είναι διπλάσιες των Βρετανικών ακόμα και σε Ελληνικά προϊόντα). 3
Backpacker Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως σου φαίνεται λογικό (όχι μόνο εσένα) ότι μέχρι τα 30 (!!!!!) είναι κατα κάποιο τρόπο νορμάλ να μη σε απασχολεί το μέλλον. Λέω να μη σε απασχολεί γιατί όταν λες "να εξυπηρετείς τα γούστα και τη διασκέδαση" τότε προφανώς ακόμα και να σκέφτεσαι το μέλλον, το βάζεις σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τα γούστα και τη διασκέδαση, οπότε de facto δε σε απασχολεί. Αν σε απασχολούσε δε θα το είχες βαλμένο χαμηλότερα από τις καθημερινές μπαρότσαρκες or whatever your poison is. Θυμάμαι είχα κάνει ανάλογο σχόλιο κάποτε σε μια περίπτωση που είχε ειπωθεί κάτι του στυλ "το καταλαβαίνω μέχρι τα 25 να κάνει ανώριμες μαλακίες", για τον ίδιο λόγο. Ανώριμος στα 25 χωρίς συνέπειες; Σε ποιό πλανήτη μπορεί να γίνει αυτό εκτός από τον planet mom? Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ακόμα... Δεν το θεωρώ ανωριμότητα το να γουστάρει βόλτες γκόμενες,καφέδες και παρεάκια ένα παιδί 25-27 χρονών και να θέλει ακόμα να τα χορτάσει αυτά και να τα έχει ως προτεραιότητα στην ηλικία που είναι και έτσι να μην φεύγει εξωτερικό. Το θεωρώ κάτι φυσιολογικό...εγώ βάζω το όριο αυτό στα 30 άλλος το βάζεις στα 25 και άλλος στα 20. Άποψη σου να διαφωνείς αλλά μην θεωρείς κάτι που είναι απλά άποψη σου έτσι δογματικά και ως κανόνα ή ως το "σωστό" Επίσης δεν ανέφερα πουθενά το "να μην τον νοιάζει το μέλλον του". Αυτό το έχωσες εσύ σαν λεγόμενο δικό μου χωρίς να ισχύει. Τέλος διαφωνώ κάθετα με το σκεπτικό "εφόσον δεν έχεις κάτι σαν πρώτη προτεραιότητα τότε το χεις γραμμένο τελείως. Τελείως λάθος σκεπτικό και ακυρώνει και την όλη ουσία της λογικής "προτεραιότητες'"¨ Δλδ κάτι πρώτο κάτι δεύτερο και κάτι τρίτο..όχι κάτι πρώτο και όλα τα υπόλοιπα yolo και στα παλια μας τα παπούτσια. 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Ο Καζάκης το έλεγε χρόνια τώρα, ποτέ δεν έπεσε έξω. Σιγά σιγά το καταλαβαίνουν όλο και περισσότεροι το θέμα του νομίσματος. Ο "γέροντας" τα έλεγε πολύ πριν τον Καζάκη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις