Zito_H_Ergatia Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Εγω θα σου ελεγα αν θελεις να το κυνηγησεις να το κανεις. Παρε την αστυνομια και οπου αλλου μπορεις και δες τι μπορεις να κανεις. Εχει παραγινει πια το κακο με τα σκυλια. Πλεον ο Ελληνας εχει λιγοτερα δικαιωματα απο ενα σκυλι. Αν το σκυλί έχει περισσότερα δικαιώματα από τον άνθρωπο τότε να το πεις στην τρόικα να επιβάλλει φόρο στα σκυλιά. Ο έχον περισσότερα δικαιώματα να πληρώνει και περισσότερο.
Vantler Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Ρωτα καμμια φιλοζωικη καλυτερα... οικοσιτα ηταν και τα σκυλια που προσφατα κατασπαραξαν ενα παιδακι, επισης λιγοι στις μερες μας δινουν χρηματα για να εκπαιδευσουν τα σκυλια τους με αποτελεσμα να μη ξερεις τι συμπεριφορα θα εχει το ζωντανο,εχω προσφατο παραδειγμα φιλης μου που πεταχτηκε και τη δαγκωσε απο μια τετοια μαντρα εντελως αψυχολογητα, οποτε μην επαναπαυεσαι.Υπαρχει μεγαλη ανευθυνοτητα τριγυρω,τα σκυλια φυλακες θελουν ειδικο εκπαιδευτη,δυσκολα μπορει καποιος μονος του,εν τω μεταξυ εχουν παρει πολλοι σκυλια απο φοβο και μονο στους κλεφτες και δεν γνωριζουν τα βασικα. 1
michael92 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Ο σκύλος βρίσκεται σε περιφραγμένο ιδιωτικό χώρο. Το πώς θα έπρεπε να βρίσκεται (δεμένος ή όχι),εναπόκειται στην κρίση του ιδιοκτήτη και μόνον.Το αν είναι επικίνδυνος ή όχι,δέν είναι κάτι που έχεις την ικανότητα ή δικαιοδοσία να κρίνεις. Με λίγα λόγια,είσαι ενοχλητικός και αδιάκριτος. Και επειδή, όπως είπες, κάθε χώρα έχεις τους δικούς της νόμους,θα σε συμβούλευα να κλείσεις one way εισιτήριο για μία άλλη της αρεσκείας σου...γιατί πολύ απλά, εδώ δέν θα αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο για καλύψει υποχονδριμούς. Αυτοί που είναι ενοχλητικοί και αδιάκριτοι είναι οι ιδιοκτήτες μεγαλόσωμων σκύλων που αμελούν να τα εκπαιδεύσουν, τα αφήνουν να περπατάνε χωρίς λουρί (το φίμωτρο ούτε καν το επισημαίνω), να αφοδεύουν στο πεζοδρόμιο και μετά μας το παίζουν φιλόζωοι. Φυσικά άμα το γομάρι 70 κιλών φάει το πρόσωπο κανενός μωρού σοκάρονται και εκπλήσσονται. 3
Tenshi Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Αυτοί που είναι ενοχλητικοί και αδιάκριτοι είναι οι ιδιοκτήτες μεγαλόσωμων σκύλων που αμελούν να τα εκπαιδεύσουν, τα αφήνουν να περπατάνε χωρίς λουρί, να αφοδεύουν στο πεζοδρόμιο και μετά μας το παίζουν φιλόζωοι. Φυσικά άμα το γομάρι 70 κιλών φάει το πρόσωπο κανενός μωρού σοκάρονται και εκπλήσσονται. Μα πόσο εκτός θέματος. Επίσης το επίθετο που ψάχνεις είναι ανεύθυνος.Κάτι που θα μπορούσαμε να προσάψουμε στον φίλο απο κάτω: Ειχα καποτε ενα πιτ μπουλ. Του ειχα μαθει να μη δαγκωνει (οσο μπορουσα) και ηταν αρκετα φιλικο, ειχαμε καποια θεματα στα οποια τρομαζε τον κοσμο αλλα δεν ειχε κανει καποια ζημια, δυστυχως χαθηκε το σκυλι η το κλεψανε. Σαν πρωην κατοχος θα πω οτι δεν ξερεις ποτε πως θα αντιδρασει ενα σκυλι. Ουτε τα μισω ουτε τα αγαπω τα σκυλια. Απλα.. μακρυα και αγαπημενοι εφοσον δεν ειναι δικο μου το σκυλι. Ελπίζω μόνο να μήν χαθεί και κανά παιδί έτσι.Κλάιν δλδ;Τελείως; Κατα τ'άλλα,όλο για δικαιώματα ακούω,άλλα για υποχρεώσεις σιγή ιχθύος. Να πώ οτι ξέρετε και τα δικαιώματά σας...ή που ξεκινάνε και σταματάνε οι ελευθερίες σας... 2
thant Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Αν θες έχε καμιά λιχουδιά να του πετάς όταν περνάς, κάποια στιγμή θα λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά του Παβλώφ και θα χαίρεται που σε βλέπει. Προς θεού οχι λιχουδιά. Θα πηδήξει τη μάντρα και ενας θεός ξερει τι εχει να γίνει... Ειχα καποτε ενα πιτ μπουλ. Του ειχα μαθει να μη δαγκωνει (οσο μπορουσα) και ηταν αρκετα φιλικο, ειχαμε καποια θεματα στα οποια τρομαζε τον κοσμο αλλα δεν ειχε κανει καποια ζημια, δυστυχως χαθηκε το σκυλι η το κλεψανε. Σαν πρωην κατοχος θα πω οτι δεν ξερεις ποτε πως θα αντιδρασει ενα σκυλι. Ουτε τα μισω ουτε τα αγαπω τα σκυλια. Απλα.. μακρυα και αγαπημενοι εφοσον δεν ειναι δικο μου το σκυλι. ή έφυγε μόνο του απο την πολλή αγάπη. 1
Mau-Maus Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Ts χωρίςπαρεξήγηση , νομίζω πως θα ήταν καλύτερα να πας να μείνεις στην Ισπανία.. 2
DDevil Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε κάτι,ο σκύλος θέλει να προστατεύσει τον χώρο του.Αν ήθελε να σκοτώσει,απλά δέν θα γράφονταν αυτές οι γραμμές.Δέν θα κάνω λόγο για το πόσο χρόνο χρειάζεται το ζωντανό να σε ξεκληρίσει... Αν αισθάνεσαι άβολα με το ύψος του τοιχίου και γενικότερα έχεις φοβίες σχετικά με την σωματική σου ακεραιότητα,μπορείς να βρείς άλλο δρόμο για την παραλία. Και κοίτα σύμπτωση,το καλοκαίρι κάθομαι στην αυλή μου και κάνω συντήρηση το δίκαννο.ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠ ΕΞΩ! Oχι φιλε μου με συγχωρεις δεν είναι εξηγηση αυτή. Ο ιδιοκτητης θα φτιάξει φράχτη για να μη βγει το σκυλι απεξω δεν θα αλλαξει δρομο ο φιλος μας. Τεσπα για μενα κάλεσε την αστυνομια να κάνει συσταση στον ιδιοκτητη να ρυθμισει το πρόβλημα. Αν το πρόβλημα δεν ρυθμιστεί ξαναπαρε την αστυνομια και ρωτα τους αν μπορουν να του βεβαιωσουν παράβαση. Αν όχι τοτε οντως αμα φοβάσαι αλλαξε δρομο και αμα καμια μερα ο σκυλος δραπετευσει και δαγκωσει κανεναν τοτε θα την έχει ασχημα ο ιδιοκτητης. Η αστυνομια μπορει να εχει ακομα και ειδικη νομοθεσια για το πως πρεπει να είναι διαμορφωμένα τα κάγκελα ετσι ώστε αν περάσει κανεις απεξω να μην του αρπάξει το χέρι κανας σκυλος και μετα εχουμε τον ιδιοκτητη του να λεει για ιδιωτικούς χωρους. Μπορει να υπάρχει ορισμος ακομα και για το μηκος στα καγκελα ποσο πρεπει να απεχει το ένα σιδερο από το άλλο. Κανονικα με σκυλο μεσα πρεπει να υπάρχει επαρκης περιφραξη. 5
kraken92 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Κανείς "φιλόζωος" δεν σκέφτηκε ότι η συμπεριφορά του σκυλιού μπορεί να ευθύνεται στο ότι είναι παραμελημένο. Δεν είναι κακό να ειδοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές. Αν ο ιδιοκτήτης είναι σωστός και το σκυλί γαβγίζει για να οριοθετήσει την περιοχή του μικρό το κακό, δεν χάνει κανείς τίποτα.
DDevil Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Θα κατανοήσεις τόσο το ύφος μου (όσο και τους χαρακτηρισμούς μου),όταν με πρόσχημα τον "κίνδυνο" που διατρέχεις,τραβήξεις φωτογραφίες-μαζέψεις μάρτυρες-ζητήσεις παρέμβαση της αστυνομίας. Μια αγωγή για τα περι προσωπικών δεδομένων (φωτογραφίες),μία αγωγή περι πρόκλησης ηθικής βλάβης και το κερασάκι στη τούρτα, ασφαλιστικά μέτρα για οτιδήποτε τυχόν συμβεί (πχ φόλα). Αυτή θα ήταν η αντίδρασή μου σάν ιδιοκτήτης του χώρου και του σκύλου.Θές πραγματικά να δοκιμάσεις την τύχη σου στα Ελληνικά δικαστήρια; Η Ελλάδα δεν είναι Ισπανία.Το τι συμβαίνει στην Ισπανία/Αμερική/Ζουαζιλάνδη δέν μας αφορά. Φιλε αυτά είναι ψιλοπράγματα μπροστα σε αυτά που θα παθει κάποιος αμα ο σκυλος του δραπετευσει από το σπιτι του και επιτεθει σε καποιο μικρο παιδάκι λογω ανεπαρκούς φυλαξης. Αν κάποιοι γουστάρουνε να βρεθουν ξαφνικα κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονια εξ αμελειας , προκληση επικινδυνης σωματικης βλαβης κτλπ κτλπ τοτε οκ εκτος και αν έχουν και άλλο ποινικο μητρωο και δεν τους ενδιαφερει. Θα το μαθουμε και αυτό επι τη ευκαιρια.Ποσο καλοπαιδο είναι ο γειτονας. Κανείς "φιλόζωος" δεν σκέφτηκε ότι η συμπεριφορά του σκυλιού μπορεί να ευθύνεται στο ότι είναι παραμελημένο. Δεν είναι κακό να ειδοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές. Αν ο ιδιοκτήτης είναι σωστός και το σκυλί γαβγίζει για να οριοθετήσει την περιοχή του μικρό το κακό, δεν χάνει κανείς τίποτα. Συμφωνω φιλε. Το να κανει κάποιος καταγγελια στην αστυνομια δεν είναι τιποτα. Ειδικα αμα θεωρει ότι μπορει ο σκυλος να ξεφυγει λογω ανεπαρκούς περίφραξης και να επιτεθει σε κάποιον και να τον τραυματισει ακομα και να σκοτωσει ένα μικρο παιδι.
Belisarius Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Εδώ που μένω όταν πήγαινα στο δρόμο ενός φίλου υπήρχε πάντα ένα σκυλί το οποίο γάβγιζε υπερβολικά σε όποιον περνούσε. Για χρόνια ολόκληρα δεν είχε πειράξει κανέναν μιας και δεν μπορούσε να περάσει από τα κάγκελα. Μέχρι που το έκανε πρόσφατα και δάγκωσε έναν άλλο γνωστό μας ο οποίος δυστυχώς δεν έκανε μήνυση. Μην περιμένεις να βρεις ΄΄χαιρι΄΄ με δήθεν φιλόζωους γιατί θεωρούν πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και ότι εσύ είσαι περίεργος.
DDevil Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Προς το παρόν στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανάλογη νομοθεσία. Αυτό που νομίζω ότι σου λέμε όλοι, είναι ότι το έντονο γαύγισμα δεν καθιστά το σκύλο επικίνδυνο. Αν είναι σε περιφραγμένη αυλή και δεν έχει προκαλέσει κάπου είδους βλάβη σε κάποιον δεν είναι επικινδυνος, απλά για κάποιους τρομακτικός. Το λέω γιατί κι εμείς εχουμε σκύλο, ο οποίος γαυγιζει άγρια αν περνάει κάποιος εξω απο το σπίτι, ειδικά αν είναι ξένος (τους γείτονες τους έχει μαθει). Αρνακι είναι, και πολύ χαδιάρης αλλά προστατεύει το χώρο του με αυτόν τον τρόπο. Αν κάποιος ,που φοβάται και λίγο τα σκυλιά τον δει και κυρίως τον ακούσει θα τρομάξει. Αλλά δε θα κινδυνεύσει. Αν θες έχε καμιά λιχουδιά να του πετάς όταν περνάς, κάποια στιγμή θα λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά του Παβλώφ και θα χαίρεται που σε βλέπει. 'Η μίλα με τους ιδιοκτήτες μήπως σε καθησυχάσουν αυτοί. Βλεπω τωρα Τζενουλα το δικαιολογεις ... όταν ειχες εσυ πρόβλημα όμως με τους γυφτους που κανανε φασαρια δεν δεχοσουν δικαιολογιες ότι ετσι είναι και ότι είναι φωνακλάδες σαν άνθρωποι. 2 μέτρα και 2 σταθμα. Σου λεει ότι ενοχλείται και φοβάται με αυτή την κατασταση του οικοπέδου που έχει μεσα έναν σκυλο που εχει επιθετικές ορμές. Κανονικα ο ιδιοκτητης αμα είναι σωστος θα πρέπει να ζητησει συγγνωμη όταν έρθουν οι αστυνομικοι και να κοιτάξει πως μπορει να περιφράξει το χωρο. Και για δικο του καλο γιατι αν ξαναλεω ο σκυλος βγει εκτος και δαγκώσει ανθρωπο θα έχει πρόβλημα. Θα είναι κατηγορούμενος βασικά σε δικαστηριο απλά. Δεν μπορω να καταλαβω δηλαδή γιατι πρεπει κάποιοι να είναι προκλητικοι όταν έχουν αδικο να γυρισει δηλαδή να πει στον αλλον άλλαξε δρομο. Ε ντάξει. Τηλεφωνο την αστυνομια και πολύ το συζητήσαμε. Εγω ετσι θα κανα και θα του λεγα κιολας με βλέπεις? εγω θα την πάρω. Στο λεω και επωνυμα μη νομιζεις ότι είμαι ύπουλος. 2
24LykoS Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Εφόσον το σκύλί έχει ιδιοκτήτη ο ιδιοκτήτης είναι υπευθυνος για την ασφάλεια και του ζωου του αλλα και των ανθρώπων.Εγω που έχω πιτμπουλ ξερω τη σκυλί εχω κι αναλογος το χειρίζομαι και για την ασφαλεια του (π.χ διοτι αν αρπαξει σκύλο η ανθρωπο θα παει για ευθανασία-ετσι λεν :P ). Σύμφωνα,με το νόμο μόνο σε αποδεδειγμένη κακομεταχείριση ζωου έχουν το δικαίωμα να παρεμβουν οι φιλοζωικες.Το αν ο καθένας μας φοβάται ή δε γουστάρει ζώα γύρω του είναι θέμα δικό του.Τωρα κάποιος θα πει αν με αρπάξει θα είναι αργα και μένα ενας με μηχανη σημερα περασε φαναρι με πρασινο σφαίρα.... Τα δίποδα ζωα με ανησυχουν περισσότερο τελευταία.... 1
michael92 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Αν τα κάγκελα δεν είναι τουλάχιστον 2-2.20 σε ύψος, ο σκύλος έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να τα πηδήξει. Η νομοθεσία πρέπει να αλλάξει, τόσο για την προστασία των περαστικών όσο και για την προστασία των ίδιων των σκυλιών.
Ziguala Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Λοιπόν σκύλος φάση μολοσσός σε διαστάσεις πολύ άγριο να πηδάει πάνω στα κάγκελα και να τα ταράζει κτλ κτλ σπάει την πόρτα απο το βάρος του έτσι όπως πηδούσε λυσσασμένα για να γαβγίσει και ειναι 1 vs 1 με παιδί 6ης δημοτικού... του ορμάει και το παιδί προσπαθεί να αμυνθεί... είχε απλά ενα εξωτερικό τραύμα στο ένα κωλομάγουλο .... Αυτό είναι η πιο ακραία περίπτωση που ξέρω με πραγματικά άγρια και επικίνδυνα σκυλιά και άνθρωπο υπό φυσιολογικές συνθήκες... τα σκυλιά δεν ειναι δολοφόνοι όσο τρελαμένα και αν φαίνονται... εδώ μπορείς να παλέψεις λύκο του βουνού έχοντας τις πιθανότητες με το μέρος σου το σκυλί θα φοβηθείς;
Προτεινόμενες αναρτήσεις