Moderators Spect~ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Ειπα εγω κατι διαφορετικο? Τα 10 ειπα οτι κλεβει απο τον πελατη οχι τα 20
ADHD Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Αλλο το φπα που πληρωνεις εσυ και αλλο ο φορος που πληρωνει αυτος, οι περισσοτεροι πανε να σου χαρισουν τον φπα που πληρωνεις εσυ μονο και αυτο σπανια συνηθως θελουν να βγαλουν και απο εκει. Αρα ναι κλεβουν τους παντες.. 1
Joshua21 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Εγώ ξέρω ότι τον ΦΠΑ τον πληρώνω εγώ σαν πελάτης, και ο καταστηματάρχης πρέπει να τον αποδώσει στο κράτος. Οπότε στη συγκεκριμένη περίπτωση 610/1,24=490, τα 120 ευρώ είναι ΦΠΑ. Στα 490 ευρώ το κατάστημα έχει βάλει το κέρδος του, σωστα; Τα 60 ευρώ γιατί πρέπει να τα βάλει στην τσέπη του; Γιατί αν δεν κόψει και απόδειξη ούτε για τα 490 θα φορολογηθεί. Έξτρα κέρδος δεν είναι αυτό; Παλίοτερα απο όσο θυμάμαι τιμωρούταν και ο πελάτης δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει αυτό. Κάτσε γιατί άλλα έλεγες πριν, και άλλα λες τώρα. Πριν έλεγες ότι βρίσκεις λογικό να κλέψετε το κράτος και να κερδίσετε και οι δύο, τώρα λες πως βρίσκεις λογικό να κλέψετε το κράτος και να κερδίσεις μόνο εσύ... Ε δεν γίνονται αυτά! Όταν ένα εμπόρευμα πουλιέται 610€ ο επαγγελματίας θα κρατήσει 492€ και θα αποδώσει θα αποδώσει 118€ ΦΠΑ. Δεν θα πληρώσει φόρο όμως για τα 492€, μόνο για ένα μικρό μέρος αυτού(5-15%) θα πληρώσει. Ε, αν λάβεις υπόψιν ότι μόνο ο ο καταστηματάρχης ρισκάρει όταν δεν κόβει απόδειξη, σωστή μοιρασιά είναι ο πελάτης να κερδίσει το μισό ΦΠΑ και ο καταστηματάρχης το άλλο μισό ΦΠΑ συν το φόρο εισοδήματος που αναλογεί. Εντελώς διαφορετικά είναι όταν δεν υπάρχει εμπόρευμα αλλά παροχή υπηρεσιών. Εκεί ο επαγγελματίας πληρώνει φόρο για ολόκληρο το ποσό(και με μεγαλύτερο συντελεστή μάλιστα), και για αυτό το σύνηθες είναι αν δεν κοπεί απόδειξη είναι ο πελάτης να κερδίζει όλο το ποσό του ΦΠΑ και ο επαγγελματίας να κερδίζει από τη μη φορολόγηση του. Επίσης δεν θυμάσαι καλά, ΠΟΤΕ δεν τιμωρούνταν ο πελάτης αν δεν είχε κοπεί απόδειξη.
paylidis Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Ναι, παντου και πάντα. και προκλητικά εαν χρειαστει
De@th L0rd Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Εγώ πάντα ζητάω απόδειξη και αν δεν μου κόψουν δεν πληρώνω. Δεν είναι σωστό να μην ζητάμε και να μας κόβει στην τιμή γιατί έμμεσα τα πληρώνουμε σε φόρους μετά. Αν όλοι ζητούσαμε υποχρεωτικά απόδειξη το κράτος θα είχε μεγαλύτερα έσοδα και δεν θα με πηδούσε στην φορολογία. Επίσης με αυτές τις τακτικές σε εισαγωγικά σε κλέβει πάντα ο καταστηματάρχης γιατί και δεν αποδίδει ΦΠΑ και θα δηλώσει λιγότερα έσοδα. Υ.Γ στα 60 ευρώ φίλε μου το ΦΠΑ είναι περίπου 15 ευρώ οπότε σε κλέβει όπως είπα και ποιο πάνω με τα πέντε ευρώ που σου έκοψε. Καλά @@... Σόρρυ κιόλας αυτά τα νομοταγή θα ίσχυαν σε χώρα με νορμάλ φορολόγηση και ανταποδοτικότητα. Το να νομίζουμε ότι το κράτος πέφτει έξω από τις αποδείξεις που δε κόβονται για ενα φραπέ του ενός ευρώ ή μερικές μαξιλαροθήκες, είναι τουλάχιστον αφελές (για να μη πω τίποτε άλλο). Βαρβάτα χρήματα σε φοροδιαφυγές μεγάλων όταν ένας πχ. "επιχειρηματίας" πιάνει με την φοροδιαφυγή του όσο μερικά εκατομύρια έλληνες, είναι σαν να παραπονιόμαστε ότι πέφτει η στάθμη της θάλασσας επειδή παίρνουν τα πυροσβεστικά νερό. Δες ταμεία,ΔΕΚΟ, επιδόματα κτλ. Απλά ο μισθωτός στην Ελλάδα είναι φτωχομπινές και ψάχνει να βρεί αιτία στους άλλους τους "κακούς" που τον "κατακλέβουν". Στον εργοδότη (ιδιωτικό) και ή στα κομματικά (δημόσιο) τουμπεκί. Όποιος θεωρεί ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι "κλέφτης" και κονομάει τα άντερα του, ας ανοίξει μια επιχείρηση να κονομήσει κι αυτός, τι κάθεται να δουλεύει 12ωρα για 500-600 ευρώ; 7
Joshua21 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Ειπα εγω κατι διαφορετικο? Τα 10 ειπα οτι κλεβει απο τον πελατη οχι τα 20 Είπες "20+10 άρα κλέβει από παντού". Επίσης τα 10 δεν τα κλέβει από τον πελάτη, από το κράτος τα κλέβει.
ADHD Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Να μοιραστούμε το δικο του φορο προς το κρατος αν θελει τετοια, παλι κερδος θα εχει αλλιώς απόδειξη ειναι το πιο δίκαιο για εμενα, μεταξυ κατεργαρεων ειλικρίνεια που λενε.. 1
jmirko15 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 καλως ξεκινησε κ φορολογει τα ακινητα. οι εχοντες κ κατεχοντες, να πληρωσουν αλλα να γινει δικαιοτερο : οσο πιο πολλα εχεις, τοσο πιο πολλα πληρωνεις. Τις ίδιες χαζομάρες λέγανε και βουλευτές του συριζα. Επίσης λέγανε άμα δεν έχεις να πληρώσεις τους φόρους να πουλήσεις κάτι από αυτά που έχεις. 2
akpe Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Όχι ότι θα φτάσω σε σημείο να υπερασπιστώ τσυριζαίο, αλλά αυτά τα'λεγε ο Βαρβιτσιώτης, remember; Οι έχοντες και οι κατέχοντες να πληρώσουν με χίλια, το θέμα είναι πως το βάρος δεν πέφτει καν σε αυτούς. 1
tommy2486 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Και εγώ πάντως θέλω απόδειξη και στραβώνω, όταν δεν μου δίνουν, εκτός απο μικροποσά πχ λαική, τσίχλες, τσιγάρα. Αυτό που με ενοχλεί πάντως απο καταστηματάρχες είναι και καλά η <έκπτωση > που σου κάνουν για προιόν χωρίς απόδειξη. Να μην μου κόψεις κύριε μου, αλλά μην κερδίζεις μόνο εσυ. Αν είναι να κλέψουμε το κράτος ας κερδίζουμε και οι 2. Παράδειγμα πριν μια εβδομάδα πχ ένα έπιπλο μπάνιου με τιμή 610 ευρώ. Ρωτάμε την πωλήτρια για καλύτερη τιμή και λέει μπορώ να σας το αφήσω στα 550 χωρίς απόδειξη. Σε αυτή την περίπτωση δεν με κλέβει μπροστά στα μάτια μου; Θεωρητικά δεν θα έπρεπε να είναι 610/1,24=490 ευρώ; Τα 60 ευρώ διαφορά δεν θα τα βάλει στη τσέπη της; Και δεν βάζουμε στο μη κόψιμο απόδειξης ότι κρατάει χαμηλά το εισόδημα της, και θα πληρώσει και λιγότερη εφορία. Είναι λάθος η λογική μου; Σε μια φίλη μου λογίστρια πάντως που την ρώτησα και τα βλέπει και απο τη μεριά του μαγαζάτορα, μου είπε καλά σου έκοψε με ένα γρήγορο υπολογισμό που έκανε στο μυαλό της. Στα 610 ευρώ το ΦΠΑ είναι 610 * 24% δηλ 146.4. Άρα αν σου κόψει 60 ευρώ στην τζέπη της βάζει 86.4
De@th L0rd Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Ας θεωρήσουμε ceteris paribus την ανικανότητα/διαφθορά κτλ των πολιτικών (που υπάρχει σε όλα τα κράτη άλλα στην Ελλαδα χτυπαει κόκκινο). Αν διάβαζε αυτό το thread ένας Σουηδός, Άγγλος, Καναδος κτλ θα γελούσε όσο δεν πάει με τα χάλια μας. Ας κάτσει τότε να διαβάζει τα σουηδικά φόρουμ τότε που προσπαθούν να λύσουν πως θα ζυγίζουν τα σκουπίδια τους, ή πως η μπούρκα περιορίζει τις ελευθερίες κ γιατί οι προσφυγομετανάστες δυσκολεύουνται να κρατήσουν το πουλί τους στην εσωτερική πλευρά του παντελονιού τους.
rohas Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Στα 610 ευρώ το ΦΠΑ είναι 610 * 24% δηλ 146.4. Άρα αν σου κόψει 60 ευρώ στην τζέπη της βάζει 86.4 Παντα ο ΦΠΑ υπολογίζεται στην "καθαρή" αξία (αξία αντικειμένου χωρίς ΦΠΑ). Στα 610 € ο ΦΠΑ είναι ήδη υπολογισμένος. Για να βρεις την καθαρή αξία διαιρείς με το 1,24 (491,94€) 1
tommy2486 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Παιδιά κανείς επίσης δεν λέει πως αυτός που δεν κόβει αποδείξεις εκτός του ότι είναι απατεώνας και κλέφτης, κάνει κακό και σε αυτόν που θέλει να είναι νόμιμος και κόβει, γιατί πουλάει ποιο φθηνά το προϊόν λόγο της μη απόδοσης ΦΠΑ. Άρα εσύ που είσαι νόμιμος πρέπει η να γίνεις και εσύ κλέφτης η να κλείσεις. Ξέρω ότι πολύ που δεν κόβουν αποδείξεις το κάνουν γιατί αναγκάζονται λόγο του ότι το κάνουν και άλλοι και αυτό δημιουργεί μία αλυσίδα. Η πολιτεία πρέπει να φροντίσει εξαλείψει αυτό το φαινόμενο το οποίο μακροπρόθεσμα κακό κάνει σε όλους μας. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Είπες "20+10 άρα κλέβει από παντού". Επίσης τα 10 δεν τα κλέβει από τον πελάτη, από το κράτος τα κλέβει. το 20+10 που ειπα ηταν απλα για να δειξω πως μοιραζεται το κερδος. 20 = το κερδος που εχει προαποφασισει (το λογικο και νομιμο) και τα 10 απο τον ΦΠΑ που δεν θα αποδοθει αλλα πληρωθηκε μερος του απο τον πελατη και για αυτο ειπα οτι κλεβει και κρατος και πελατη
mclein Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Τις ίδιες χαζομάρες λέγανε και βουλευτές του συριζα. Επίσης λέγανε άμα δεν έχεις να πληρώσεις τους φόρους να πουλήσεις κάτι από αυτά που έχεις. μην με μπλεκεις με τα πολιτικα. ειπα απλως την αποψη μου. οπως οταν ειχα 3000 κυβικα αυτοκινητο το πληρωνα μονος μου, ετσι κ αυτος με τα σπιτια, κοτερα, αεροπλανα πρεπει να τα πληρωνει μονος του. το κατοχικο συνδρομο "να αγορασουμε ενα σπιτακι, να μεινει αργοτερα στα παιδια" δεν ηταν δωρεα αλλα φουσκα. και ας μη στεκομαστε μονο σε αυτά. το συστημα μπαζει απο παντου, οποτε αποδειξεις για τα παντα κ απο τους παντες ! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις