Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ βλέπω ότι τώρα τελευταία που έκανε και τη μεγάλη εξυπνάδα να αυξήσει το ΦΠΑ όλοι σου λένε να μη σου κόψουν. Άμα είναι να μη μετράνε οι αποδείξεις και να σου κάνουν καλύτερη τιμή γιατί να μην το προτιμήσεις? Τόσα χρόνια που πηγαίναμε με το σταυρό στο χέρι τι καταλάβαμε?

απο τη μια σωστο αυτο που λες απο την αλλη διαιωνιζεται η κατασταση της σαπιλας που ειχαμε απο παντα

• Απαντ. 160
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

"γλιτώστε" 5 ευρώ σήμερα, "πληρώστε" αύριο τα διπλά και παραπάνω... 

πάντα απόδειξη,τόσο απλά. 

• Like 2
Δημοσ.

Παλιά τουλάχιστον σε μεγάλες επιχειρήσεις ζητούσα.Πλέον δεν ζητάω καθόλου,Καλύτερα να τα πάρει αυτός,παρά το κρατος.

• Like 1
Δημοσ.

Παλιά τουλάχιστον σε μεγάλες επιχειρήσεις ζητούσα.Πλέον δεν ζητάω καθόλου,Καλύτερα να τα πάρει αυτός,παρά το κρατος.

Οι μεγάλες κόβανε πάντα κατά κανόνα έτσι κι αλλιώς :)

Δημοσ.

Οι μεγάλες κόβανε πάντα κατά κανόνα έτσι κι αλλιώς :)

Δεν εννοώ αλυσίδες,εννοώ μεγάλα σουβλατζίδικα,καφετέριες κτλ.
  • Like 1
Δημοσ.

Τόσα χρόνια που πηγαίναμε με το σταυρό στο χέρι τι καταλάβαμε?

Εδώ φτάσαμε επειδή τόσα χρόνια δεν πηγαίναμε με τον σταυρό στο χέρι. Πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, με πιο υποψιασμένο τον κόσμο, η φοροδιαφυγή ήταν πολύ μεγαλύτερη, όταν το ΦΠΑ ήταν στο 18% ακόμα και στα τρόφιμα ακόμη λιγότερο. Πλέον πολλοί ζητάμε απόδειξη.

Το προϊόν που μου πουλάει 1,23€ σημαίνει πως αυτός που μου το πουλάει θεώρησε πως η καλύτερη τιμή για να έχει κέρδος - πωλήσεις (με τις υπάρχουσες συνθήκες) είναι το 1€ και τα 0.23€ κολλάνε για την φορολογία. Οπότε όταν μου κολλάει στην τιμή το 0.23, μου το χρεώνει, αλλά δεν το αποδίδει, εννοείτε πως θα ζητήσω απόδειξη.

Σε ένα γυράδικο η ιδιοκτήτρια που είναι στο ταμείο χτυπάει την τιμή στην ταμειακή, αλλά δεν ολοκληρώνει την απόδειξη και μόλις φύγεις την ακυρώνει, κάθε φορά το ίδιο πράγμα. Και κάνει που κάνει την "εξυπνάδα" της δεν την κόβει να με σταμπάρει να μου την κόψει αφού κάθε φορά της την ζητάω. Έχω σκεφτεί πολλές φορές να μην πληρώσω όχι για τα 4-5 ευρώ, αλλά για το γαμώτο, όμως ντρέπομαι να το κάνω. Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολη η κατάσταση με μειωμένους τζίρους κτλ. αλλά αν συνεχίσουμε έτσι, μόνο προς το χειρότερο θα πάμε πιστεύω.

• Like 3
Δημοσ.

Ζητάω σχεδόν πάντα κι ας μην την χρειάζομαι. Αν είναι κανένας γνωστός ντρέπομαι είναι η αλήθεια και δεν ζητάω, αλλά αυτό γίνεται σπάνια. Νευριάζω που κάποιες φορές, ειδικά σε βενζινάδικα, μου λένε να μου δώσουν πολλές αποδείξεις όταν ζητάω. Μετά τι να τους πω? Πως απλά θέλω να την κόψουν? Παίρνω λοιπόν τις κομμένες από πριν και φεύγω. 

• Like 1
Δημοσ.

Ζητάω σχεδόν πάντα κι ας μην την χρειάζομαι. Αν είναι κανένας γνωστός ντρέπομαι είναι η αλήθεια και δεν ζητάω, αλλά αυτό γίνεται σπάνια. Νευριάζω που κάποιες φορές, ειδικά σε βενζινάδικα, μου λένε να μου δώσουν πολλές αποδείξεις όταν ζητάω. Μετά τι να τους πω? Πως απλά θέλω να την κόψουν? Παίρνω λοιπόν τις κομμένες από πριν και φεύγω. 

Σε πολλά βενζινάδικα βγαίνουν αυτόματα πλέον.

Δημοσ.

εγω τους παρακαλάω να τις πάρουν & προτρέπω τον κόσμο να ζητά αποδείξεις...

αντ'αυτού χάνω αρκετούς πελάτες μέσα στην ημέρα (τηλεφωνικούς) επειδή δε γίνεται να μην κοπεί απόδειξη...

κυρίως στις θωρακισμένες πόρτες, οι περισσότεροι προτιμούν να μην έχουν καμια εγγυηση παρα να πληρωσουν 25€-30€ του φπα.

• Like 3
Δημοσ.

Εδώ φτάσαμε επειδή τόσα χρόνια δεν πηγαίναμε με τον σταυρό στο χέρι. Πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, με πιο υποψιασμένο τον κόσμο, η φοροδιαφυγή ήταν πολύ μεγαλύτερη, όταν το ΦΠΑ ήταν στο 18% ακόμα και στα τρόφιμα ακόμη λιγότερο. Πλέον πολλοί ζητάμε απόδειξη.

Το προϊόν που μου πουλάει 1,23€ σημαίνει πως αυτός που μου το πουλάει θεώρησε πως η καλύτερη τιμή για να έχει κέρδος - πωλήσεις (με τις υπάρχουσες συνθήκες) είναι το 1€ και τα 0.23€ κολλάνε για την φορολογία. Οπότε όταν μου κολλάει στην τιμή το 0.23, μου το χρεώνει, αλλά δεν το αποδίδει, εννοείτε πως θα ζητήσω απόδειξη.

Σε ένα γυράδικο η ιδιοκτήτρια που είναι στο ταμείο χτυπάει την τιμή στην ταμειακή, αλλά δεν ολοκληρώνει την απόδειξη και μόλις φύγεις την ακυρώνει, κάθε φορά το ίδιο πράγμα. Και κάνει που κάνει την "εξυπνάδα" της δεν την κόβει να με σταμπάρει να μου την κόψει αφού κάθε φορά της την ζητάω. Έχω σκεφτεί πολλές φορές να μην πληρώσω όχι για τα 4-5 ευρώ, αλλά για το γαμώτο, όμως ντρέπομαι να το κάνω. Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολη η κατάσταση με μειωμένους τζίρους κτλ. αλλά αν συνεχίσουμε έτσι, μόνο προς το χειρότερο θα πάμε πιστεύω.

Εννοω οτι ειναι σα να σου λενε κανε οικονομια στη σταγονα στο νερο που πινεις και αυτος που σου το λεει να γεμιζει 300 πισινες

Οταν εχει φτασει να φορολογει με 50% τους επαγγελματιες ή πρεπει να κλεψουν απλα για να ζησουν ή να παρουν την επιχειρηση τους και να πανε στη Βουλγαρια

Γιαυτο κλεινουν τα παντα και η ανεργια μεγαλωνει καθε μερα

Απο το 2017 οσοι ειχαν ασφαλιση στο ΙΚΑ και ηθελαν σα μαλακες να ειναι νομιμοι και να κοβουν αποδειξεις κανοντας μια δευτερη δουλεια θα αναγκαστουν να πληρωνουν και ΤΕΒΕ καθε μηνα

Ποιος απο αυτους δε θα κλεισει τη νομιμη επιχειρηση και θα δε κανει μαυρη εργασια ?

• Like 1
Δημοσ.

δεν ζητάω , αν και πλέον ψωνίζω ηλεκτρονικά όποτε έρχεται απόδειξη (χρησιμοποιώ χρεωστική)τα supermarket έτσι και αλλιώς δεινουν ,τώρα στον περιπτερά της γειτονιάς δεν παίζει να ζητήσω , σε γνωστούς δεν θα ζητούσα απόδειξη εφόσον πλήρωνα μετρητά.. Ποιος ο λόγος ? να πληρώνουμε φόρους για να τα τρώνε οι Καρανικες ?

Οι αποδείξεις είναι άχρηστες (σιγά μην σου ζητήσει η εφορία να τις δει , δεν θα τελιωσουν πότε ) και από του χρόνου θα είναι 100% αχρηστες ,άπλα θα πρέπει να υπάρχει κίνηση ενός ποσού μεσώ χρεωστικής ανάλογα με το εισόδημα. 

Ο μονος λογος ειναι να κρατησεις αποδειξη για εγγυηση.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

δεν ζητάω , αν και πλέον ψωνίζω ηλεκτρονικά όποτε έρχεται απόδειξη (χρησιμοποιώ χρεωστική)τα supermarket έτσι και αλλιώς δεινουν ,τώρα στον περιπτερά της γειτονιάς δεν παίζει να ζητήσω , σε γνωστούς δεν θα ζητούσα απόδειξη εφόσον πλήρωνα μετρητά.. Ποιος ο λόγος ? να πληρώνουμε φόρους για να τα τρώνε οι Καρανικες ?

Οι αποδείξεις είναι άχρηστες (σιγά μην σου ζητήσει η εφορία να τις δει , δεν θα τελιωσουν πότε ) και από του χρόνου θα είναι 100% αχρηστες ,άπλα θα πρέπει να υπάρχει κίνηση ενός ποσού μεσώ χρεωστικής ανάλογα με το εισόδημα. 

Οι αποδειξεις υπαρχουν για να ξερει το κρατος τι εισοδημα εχει ο επαγγελματιας και να περνει τον φορο που αντιστοιχει οταν δεν σου κοβει το κρατος δεν παιρνει τον ΦΠΑ που εχεις ΠΛΗΡΩΣΕΙ και στα ζηταει μετα απο αλλου! Ξανασκεψου αν ειναι αχρηστη η οχι

• Like 2
Δημοσ.

Ζηταω παντα να μην μου κοψουν αποδειξη και προτρέπω τον ιδιοκτητη να μην κοβει σε κανενα πελατη αν θελει να κρατησει την επιχείρηση του ανοικτή  

• Like 2
Δημοσ.

Οι αποδειξεις υπαρχουν για να ξερει το κρατος τι εισοδημα εχει ο επαγγελματιας και να περνει τον φορο που αντιστοιχει οταν δεν σου κοβει το κρατος δεν παιρνει τον ΦΠΑ που εχεις ΠΛΗΡΩΣΕΙ και στα ζηταει μετα απο αλλου! Ξανασκεψου αν ειναι αχρηστη η οχι

εφοσον οι πληρωμες ειναι ηλεκτρονικες(χρεωστικη-πιστωτικη), φαινεται 100% που πανε τα χρηματα και γιατι , τωρα αν καποιοι θεωρουν το 2016 οτι πρεπει να χρησιμοποιουμε μετρητα για καποιο λογο ... παω πασο . Και να μου κοψει αποδειξη , οταν πληρωνω με μετρητα εγω πληρωνω τον ΦΠΑ αλλα εκεινος μπορει να τον κρατησει και να μην τον δινει στο κρατος .Μεχρι να βγει ρυθμιση κτλπ. Ο μονος τροπος να πιασουν την φοροδιαφυγη ειναι η καταργηση των μετρητων. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Ο μονος τροπος να πιασουν την φοροδιαφυγη ειναι η καταργηση των μετρητων. 

Όχι τελείως, με ψεύτικα παραστατικά/τιμολόγια κι έτσι, μια χαρά φοροδιαφεύγεις και χωρίς μετρητά σε κάμποσες περιπτώσεις...

Το θέμα είναι να πέσουν οι φόροι ώστε να μην αξίζει να φοροδιαφεύγεις και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο σε περίπτωση ελέγχου...

Σιγά όμως μην κόψουμε δαπάνες, μηχανογραφήσουμε/εξορθολογίσουμε τα πάντα, απλά αυξάνουμε φόρους...

• Like 7
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...