Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Πάντα ζητάω και πάντα εκδίδω αποδείξεις. Δεν αξίζει το ρίσκο να μην σας δίνουν απόδειξη, ειδικά στην παροχή υπηρεσιών, γιατί το πρόστιμο είναι πολύ μεγάλο για τις επιχειρήσεις. Έχουν αγριέψει πολύ τα πράγματα.

Not!

Ακριβώς...

Αν δεν κάνω λάθος πήρε το μάτι μου τις προάλες ότι τα πρόστιμα/ποινές μειώθηκαν τόσο που ακόμα κι αν σε πιάσουν αξίζει περισσότερο να φοροδιαφεύγεις μη κόβοντας απόδειξη...

• Απαντ. 160
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ναι, αλλά όταν ο τζίρος τα τελευταία χρόνια έχει πέσει κατακόρυφα, τα σταθερά κόστη είναι το ζουμί. Όταν βγάζω μικτό κέρδος 1230 ευρώ από (πωλήσεις) - (κόστος πωληθέντων), πληρώνω 230 ΦΠΑ και έχω να πληρώσω 300 ΤΕΒΕ & 600 (ενοίκιο-ρεύμα), δηλαδή μου μένουν 100 ευρώ στην τσέπη, ε ναι, υπάρχει ένα θέμα με το συλλογισμό σου. Και τα νούμερα είναι και γενναιόδωρα για πολλές επιχειρήσεις σήμερα.

Και φυσικά δε μιλάμε μόνο για νέες επιχειρήσεις, αλλά για χιλιάδες παλιούς μικρομεσαίους επιχειρηματίες που έχουν εγκλωβιστεί και προσπαθούν να επιβιώσουν.

To λαθος στον συλλογισμό σου είναι ότι μετράς τον ΦΠΑ ως κομμάτι των εσόδων σου ενώ πολύ απλά δεν είναι, είναι φόρος που πληρώνει άμεσα ο πελάτης και δουλειά σου είναι να τα δώσεις στο κράτος. Είναι ακριβώς το ίδιο με το να σου δώσει η μάνα σου 5 ευρώ και να σου πει "πήγαινέ τα στην αδερφή σου", αυτά τα 5 ευρώ δεν ήταν ποτέ δικά σου για να τα βάλεις στην τσέπη.

Το πόσο δύσκολα τα βγάζουν πέρα πολλοί επιχειρηματίες λόγω χαμηλού αριθμού πωλήσεων, ασφάλιστρα, προμηθευτές κτλ ειναι γνωστο αλλα αυτό δε σημαινει οτι μπορουν να κλεβουν εμενα (γιατι εμενα κλεβουν και οχι το κρατος) τσεπώνοντας το ΦΠΑ.

• Like 1
Δημοσ.

To λαθος στον συλλογισμό σου είναι ότι μετράς τον ΦΠΑ ως κομμάτι των εσόδων σου ενώ πολύ απλά δεν είναι, είναι φόρος που πληρώνει άμεσα ο πελάτης και δουλειά σου είναι να τα δώσεις στο κράτος. Είναι ακριβώς το ίδιο με το να σου δώσει η μάνα σου 5 ευρώ και να σου πει "πήγαινέ τα στην αδερφή σου", αυτά τα 5 ευρώ δεν ήταν ποτέ δικά σου για να τα βάλεις στην τσέπη.

Το πόσο δύσκολα τα βγάζουν πέρα πολλοί επιχειρηματίες λόγω χαμηλού αριθμού πωλήσεων, ασφάλιστρα, προμηθευτές κτλ ειναι γνωστο αλλα αυτό δε σημαινει οτι μπορουν να κλεβουν εμενα (γιατι εμενα κλεβουν και οχι το κρατος) τσεπώνοντας το ΦΠΑ.

Όπως είπε και ο dackonblackblade, την τιμή την καθορίζει η αγορά. Εσύ πληρώνεις αυτό που καθορίζει η αγορά, είτε ο ΦΠΑ είναι 1% είτε 25%, δεν πληρώνεις το ΦΠΑ επειδή είσαι large.

Από εκεί και πέρα ο επιχειρηματίας είναι και αυτός πολίτης της χώρας. Όταν για να σου προσφέρει μια υπηρεσία/ ένα προϊόν, μπαίνει μέσα ή βγάζει κάτω από 1 ευρώ την ώρα, όχι δε σε κλέβει, εσύ τον κλέβεις. Δε μιλάμε για περιπτώσεις που ο άλλος βγάζει πάνω από 500 ευρώ το μήνα, αλλά για βιοποριστές.

Δημοσ.

Πάντα ζητάω απόδειξη και αν δεν μου δώσουν επιμενω μέχρι να μου δώσουν. Αυτή ή λογική που έχετε οι περισσότεροι εδώ μέσα ας γλίτωσω 5 ευρώ θα τα πλήρωσετε μετά στον ενφια κλπ κλπ. Δυστυχώς αυτή ή νοοτροπία του έλληνα είναι που μας έχει κάνει πελατειακο κράτος και γι αυτό μας εκμεταλλεύονται όλοι . Από την στιγμή που μόνοι μας δεν μπορούμε να μπούμε σε σειρά θα μας βάλει κάποιος άλλος. Επίσης ειπώθηκε και νωρίτερα ότι εσάς κλέβουν και όχι το κράτος. Μπράβο πείτε τους και ευχαριστώ την επόμενη φορά.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντα απόδειξη.

Δεν υπάρχει καμία φορολογική συνείδηση στην Ελλάδα δυστυχώς.
Για αυτό δεν μπορώ να ρίξω το βάρος στον πελάτη όπως διάβασα.... Του βάζει το μαχαίρι στο λαιμό με τον τρόπο του ο επαγγελματίας ή μάλλον "επαγγελματίας" με το κλασσικό "με 50 ευρώ το πήρες  αλλά χωρίς απόδειξη , αλλιώς με 80 αν θες απόδειξη". Η πλάκα είναι ότι στις περισσότερες φορές δε  βγαίνουν τα νούμερα....

Ο Ελληναράς λοιπόν επαγγελματίας ακόμα και σήμερα παραμένει δέσμιος στη παλιά του νοοτροπία : πώς θα φάει όσα περισσότερα μπορεί και στα @@ του το κρατος...

Συνεχίζει να μην αποδίδει τους φόρους του (να κλέβει δλδ) και μάλιστα γκρινιάζει για τη φορολόγηση, η οποία έφτασε εκεί που έφτασε για τα δικά του ανδραγαθήματα και κλασσικά τώρα πια πετάει το μπαλάκι στο κράτος ενώ παλιότερα για το "σε κλέβω-με κλέβεις και ζούμε ευτυχισμένοι" που γινόταν εκατέρωθεν δε βγάζει λαλιά!

• Like 4
Δημοσ.

Ποτέ απόδειξη.

Η ζωή είναι μικρή για να δίνω χρήματα στο κράτος επειδή και καλά χρωστάω και εγώ. Δεν χρωστάω τίποτα, δεν ευθύνομαι για καμία δήθεν κρίση και όσο μπορώ δεν θα βοηθήσω την κατάσταση.

Βλέπω ότι αρκετοί έχετε την άποψη ότι πρέπει να πάρει τα χρήματα του ΦΠΑ το κράτος διαφορετικά θα αναγκαστεί να μας τα ζητήσει μετά από αλλού ή με αυξημένους φόρους.

Δεν ξέρω τι να σκεφτώ για την αντίληψή σας και την μνήμη σας.

Δεν έχετε μαζέψει τόσα χρόνια ένα σωρό περιστατικά από κλεψιές του κράτους, των τραπεζών και των πολιτικών; Κλεψιές της τάξεως των εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων. Και ποτέ κανένας τους δεν έχει οικονομικές κυρώσεις και τα οικονομικά τους εγκλήματα παραγράφονται.

Δεν θυμάστε καλά και ξεχνάτε μήπως; Ή μήπως πιστεύετε ότι οι κλέφτες μεγέθους Τσοχατζόπουλου είναι λίγοι; Πραγματικά δεν έχετε συγκεντρώσει αρκετά περιστατικά πλιάτσικου πια; Και φυσικά δεν φτάνουν στα αυτιά και στα μάτια μας όλα όσα γίνονται παρά μόνο μια ιδέα.

Τα έσοδα από τον ΦΠΑ που έχει μέσα σε ένα έτος το κράτος θα καταλήξουν περισσότερο σε ιδιωτικές τσέπες παρά σε δημόσια έργα, συντάξεις κ.λπ. και οπότε και πάλι θα καλεστούμε να πληρώσουμε.

• Like 4
Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι αν ζηταμε η δε ζηταμε αποδειξη πια,

αλλα οτι μερικοι επιτηδειοι με προσχημα καλύτερης τιμής σε κάποιο προιον ανεβάζουν την αξία του εξ αρχης (με αισθητη διαφορα απο την πραγματικη του τιμη,εσκεμμένη υπερτίμιση) και σου λενε πχ 600 αλλα χωρίς απόδειξη 450 ...οπότε κλεβουν και το 24% γιατι δε νομίζω κάποιος αν δει μεγάλη διαφορα στην τιμη θα σκεφτει την απόδειξη :eek: :eek: :eek: :eek:

• Moderators
Δημοσ.

Ναι, αλλά όταν ο τζίρος τα τελευταία χρόνια έχει πέσει κατακόρυφα, τα σταθερά κόστη είναι το ζουμί. Όταν βγάζω μικτό κέρδος 1230 ευρώ από (πωλήσεις) - (κόστος πωληθέντων), πληρώνω 230 ΦΠΑ και έχω να πληρώσω 300 ΤΕΒΕ & 600 (ενοίκιο-ρεύμα), δηλαδή μου μένουν 100 ευρώ στην τσέπη, ε ναι, υπάρχει ένα θέμα με το συλλογισμό σου. Και τα νούμερα είναι και γενναιόδωρα για πολλές επιχειρήσεις σήμερα.

Και φυσικά δε μιλάμε μόνο για νέες επιχειρήσεις, αλλά για χιλιάδες παλιούς μικρομεσαίους επιχειρηματίες που έχουν εγκλωβιστεί και προσπαθούν να επιβιώσουν.

1) Ο επαγγελματιας πρεπει να υπολογιζει το κερδος αφαιροντας τον ΦΠΑ και οχι με τον ΦΠΑ δηλαδη να λεει οτι αφου πληρωσω τα παντα τοτε θα εχω κερδος 500€ οχι αφου πληρωσω τα παντα αλλα οχι το ΦΠΑ θα εχω 500€ οποτε με το φπα θα παει στα 300€ οποτε δεν τον πληρωνω και ξαναλεω το ΦΠΑ δεν ειναι λεφτα του επαγγελματια, δεν του ανηκουν και κλεβει και τον πελατη και το κρατος. Το οτι το φορολογικο συστημα ειναι τραγικο δεν διαφωνει κανεις αλλα αυτο δεν σου δινει το δικαιωμα να  παρανομεις. 

Όπως είπε και ο dackonblackblade, την τιμή την καθορίζει η αγορά. Εσύ πληρώνεις αυτό που καθορίζει η αγορά, είτε ο ΦΠΑ είναι 1% είτε 25%, δεν πληρώνεις το ΦΠΑ επειδή είσαι large.

Από εκεί και πέρα ο επιχειρηματίας είναι και αυτός πολίτης της χώρας. Όταν για να σου προσφέρει μια υπηρεσία/ ένα προϊόν, μπαίνει μέσα ή βγάζει κάτω από 1 ευρώ την ώρα, όχι δε σε κλέβει, εσύ τον κλέβεις. Δε μιλάμε για περιπτώσεις που ο άλλος βγάζει πάνω από 500 ευρώ το μήνα, αλλά για βιοποριστές.

Συμφωνω οτι την τιμη την καθοριζει η αγορα αλλα η νομιμη και οχι η παρανομη. Επισης νομιζω οτι σε ενοχλοει οταν τα λομπι οπως πχ στις βενζινες ανεβαζουν τις τιμες και πληρωνεις παραπανω και παραπονιεσαι αλλα ξερεις κανουν οτι και εσυ κλεβουν τους αλλους γιατι μπορουν μπορει αυτοι να μην παρανομουν στηναποδοση ΦΠΑ αλλα παρανομουν στο θεμα λομπι. 

Και το πιο σημαντικο δεν του βαζει κανεις μαχαιρι στο λαιμο αν καποιος δεν βγιανει κλεινει το μαγαζι δεν κλεβει. Αν ειναι ετσι να σου πω 2-3 πραγματα που χρειαζομαι να πας να μου τα κλεψεις γιατι δεν βγαινω..

Ποτέ απόδειξη.

Η ζωή είναι μικρή για να δίνω χρήματα στο κράτος επειδή και καλά χρωστάω και εγώ. Δεν χρωστάω τίποτα, δεν ευθύνομαι για καμία δήθεν κρίση και όσο μπορώ δεν θα βοηθήσω την κατάσταση.

Μνημονια για παντα..

Βλέπω ότι αρκετοί έχετε την άποψη ότι πρέπει να πάρει τα χρήματα του ΦΠΑ το κράτος διαφορετικά θα αναγκαστεί να μας τα ζητήσει μετά από αλλού ή με αυξημένους φόρους.

Δεν έχετε μαζέψει τόσα χρόνια ένα σωρό περιστατικά από κλεψιές του κράτους, των τραπεζών και των πολιτικών; Κλεψιές της τάξεως των εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων. Και ποτέ κανένας τους δεν έχει οικονομικές κυρώσεις και τα οικονομικά τους εγκλήματα παραγράφονται.

Δεν θυμάστε καλά και ξεχνάτε μήπως; Ή μήπως πιστεύετε ότι οι κλέφτες μεγέθους Τσοχατζόπουλου είναι λίγοι; Πραγματικά δεν έχετε συγκεντρώσει αρκετά περιστατικά πλιάτσικου πια; Και φυσικά δεν φτάνουν στα αυτιά και στα μάτια μας όλα όσα γίνονται παρά μόνο μια ιδέα.

Τα έσοδα από τον ΦΠΑ που έχει μέσα σε ένα έτος το κράτος θα καταλήξουν περισσότερο σε ιδιωτικές τσέπες παρά σε δημόσια έργα, συντάξεις κ.λπ. και οπότε και πάλι θα καλεστούμε να πληρώσουμε.

Δεν νομιζω να διαφωνει κανεις οτι το κρατος ολα αυτα τα χρονια ηταν/ειναι για το πεος και καποιοι κανουν οτι γουσταρον αυτο συμβαινει παντου και κανεις δεν το θελει -αν και αν δεν σου αρεσει κατι το αλλαζεις αλλα μονο στις αλλες χωρες οχι στην Ελλαδα εδω απλα παραπονιεσαι και ξανακανεις τα ιδια-. Αυτο που δεν καταλαβαινεις ομως ειναι οτι αν εσυ, εγω, ο παραδιπλα δεν αλλαξουμε και συνεχισουμε να κανουμε τις ιδιες μαλακιες η κατασταση θα διαιωνιζεται.

Οταν ο κοσμος θα καταλαβει οτι η αλλαγη ερχεται απο τον ιδιο -και δεν εννοω οτι θα παρεις μια αποδειξη και ξαφνικα εσωσες τον κοσμο αλλα οτι αν ξεκινησει ο καθενας μας σαν ατομο να λειτουργει σωστα τοτε θα αλλαξουν πολλα- και δεν πρεπει να περιμενει απο τους αλλους τοτε ισως εχουμε μια πιθανοτητα να παμε ελαχιστα μπροστα μεχρι τοτε μονο με τον εξαναγκασμο θα δουλευει η Ελλαδα.

Τελος τα εσοδα απο ΦΠΑ δεν θα λυσουν το προβλημα σε ενα βραδυ αλλα σκεφτειται στο τελος του χρονου σαν κρατος πρεπει να εχεις εσοδα 200m και εχεις 100m οποτε πρεπει να καλυψεις ενα κενο 100m ενω με τα εσοδα απο το ΦΠΑ πας στα 150m οποτε το έλλειμμα σου ειανι 50m. Τι ειναι καλυτερο και για το κρατος και για τον πολιτη -γιατι στο τελος το ελλειμμα θα καλυφθει απο αυτον-.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν ξερω αν το εχεις αντιληφθει, εχουμε 2016, εδω και 8 χρονια περιπου το ελληνικο κρατος εχει καταρρευσει για τον απλουστατο λογο οτι ξοδευε πολυ παραπανω απο αυτα που εισεπρατε και ξεπερασε το οριακο σημειο που μπορουσε να δανειστει για να καλυψει αυτο το κενο. τον ρολο του κρατους των φορων και των παροχων δεν θα κατσω να στους εξηγησω, μπορεις να δεις ενα οποιοδηποτε ανεπτυγμενο κρατος και να βγαλεις τα συμπερασματα σου.

τους τσοχατζοπουλους που καναν οτι γουσταραν δεν στους επεβαλε κανεις με τη βια, με δημοκρατικες διαδικασιες επιλεχθηκαν, και μαλιστα πρωτοι σε σταυρους στις περιοχες που κατεβαιναν.

Τα χρηματα που δεν θα παρει το κρατος απο τον φπα και τον φορο εισοδηματος του καθε μαγαζατορα γιατρου κτλ θα αναγκαστει να βρει αλλο τροπο να τα παρει και αυτος θα ειναι πολυ πιο ανορθολογικος απο τον φπα και τον φορο εισοδηματος (βλεπε ενφια, εκτακτη εισφορα κτλ)

αν θελεις να το παιξεις μηδενιστης και επαναστατης με το να μην ζητησεις αποδειξη και να μην κοψεις εισιτηριο στο λεοφωρειο με γεια σου με χαρα σου, αλλα ασε τα κηρυγματα και τις υποδειξεις κατα μερους

Ποτέ απόδειξη.

Δημοσ.

Αυτο που δεν καταλαβαινεις ομως ειναι οτι αν εσυ, εγω, ο παραδιπλα δεν αλλαξουμε και συνεχισουμε να κανουμε τις ιδιες μαλακιες η κατασταση θα διαιωνιζεται.

Οταν ο κοσμος θα καταλαβει οτι η αλλαγη ερχεται απο τον ιδιο -και δεν εννοω οτι θα παρεις μια αποδειξη και ξαφνικα εσωσες τον κοσμο αλλα οτι αν ξεκινησει ο καθενας μας σαν ατομο να λειτουργει σωστα τοτε θα αλλαξουν πολλα- και δεν πρεπει να περιμενει απο τους αλλους τοτε ισως εχουμε μια πιθανοτητα να παμε ελαχιστα μπροστα μεχρι τοτε μονο με τον εξαναγκασμο θα δουλευει η Ελλαδα.

Είναι όμορφο το να είσαι ρομαντικός και να πιστεύεις στην αλλαγή, αλλά όπως είπα η ζωή είναι μικρή και καλύτερα εσύ και ο παραδίπλα να καταλάβετε ότι δεν έχετε τη δύναμη να αλλάξετε κάτι, ότι ο πλούτος έχει συγκεντρωθεί σε λίγα χέρια και ότι τις αποφάσεις τις παίρνουν τα αφεντικά που είναι πιο πάνω και από τους πολιτικούς.

Οι πολιτικοί έχουν το ελεύθερο να μας κατακλέβουν (μιλάμε για τεράστια ποσά - κανένας ΦΠΑ δεν μας σώζει) ως ανταμοιβή που τους κάνουν τα θελήματα και αν κάποιος παλέψει να κάνει την αλλαγή να είσαι σίγουρος ότι θα καταλήξει με σφαίρα στο κεφάλι.

Οπότε κοίτα να επιβιώσεις και να χαρείς τη ζωή σου όσο μπορείς και να είσαι εντάξει με τους συνανθρώπους σου και τους πελάτες σου. Με τα χρήματα που θα σώσεις από τις αποδείξεις πήγαινε να αγοράσεις μια κιθάρα ή κάτι που θα σε ευχαριστήσει και θα σου φτιάχνει το κέφι. Κάνε ένα δώρο σε κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο.

Στο κράτος δεν χρωστάς τίποτα, ούτε και ευθύνεσαι εσύ ή εγώ για τη δήθεν κρίση.

Τελος τα εσοδα απο ΦΠΑ δεν θα λυσουν το προβλημα σε ενα βραδυ αλλα σκεφτειται στο τελος του χρονου σαν κρατος πρεπει να εχεις εσοδα 200m και εχεις 100m οποτε πρεπει να καλυψεις ενα κενο 100m ενω με τα εσοδα απο το ΦΠΑ πας στα 150m οποτε το έλλειμμα σου ειανι 50m. Τι ειναι καλυτερο και για το κρατος και για τον πολιτη -γιατι στο τελος το ελλειμμα θα καλυφθει απο αυτον-

Πληρώνουμε ήδη ένα σωρό άλλους παράλογους φόρους και ο ΕΝΦΙΑ είναι αντισυνταγματικός.

Ας μην κλέβουν τα έσοδα του κράτους, ας μην κάνουν χάρες σε τράπεζες σε εκκλησίες κ.λπ., ας πάρουν και ας ρευστοποιήσουν τα 40 σπίτια του κάθε κλέφτη Τσοχατζόπουλου, ας καταργήσουν Μασονίες και λοιπές συμφεροντολογικές κλίκες, ας σταματήσουν να μας παίρνουν χρήματα για την κρατική τηλεόραση που κανείς μας δεν παρακολουθεί και ας τηρούν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις.

Προσωπικά δεν πληρώνω κανένα σπασμένο και δεν αναγνωρίζω καμία ευθύνη. Όσο μπορώ να το κάνω δηλαδή.

τον ρολο του κρατους των φορων και των παροχων δεν θα κατσω να στους εξηγησω, μπορεις να δεις ενα οποιοδηποτε ανεπτυγμενο κρατος και να βγαλεις τα συμπερασματα σου.

τους τσοχατζοπουλους που καναν οτι γουσταραν δεν στους επεβαλε κανεις με τη βια, με δημοκρατικες διαδικασιες επιλεχθηκαν, και μαλιστα πρωτοι σε σταυρους στις περιοχες που κατεβαιναν.

Τα χρηματα που δεν θα παρει το κρατος απο τον φπα και τον φορο εισοδηματος του καθε μαγαζατορα γιατρου κτλ θα αναγκαστει να βρει αλλο τροπο να τα παρει και αυτος θα ειναι πολυ πιο ανορθολογικος απο τον φπα και τον φορο εισοδηματος (βλεπε ενφια, εκτακτη εισφορα κτλ)

Μην κάτσεις να εξηγήσεις κάτι γιατί παίζει να γνωρίζω και καλύτερα από εσένα.

Τους τσοχατζόπουλους μου τους επέβαλαν. Αν εσύ βλέπεις ύπαρξη δημοκρατίας τότε η αντίληψή μας διαφέρει πάρα πολύ ώστε να μπορέσουμε να το συζητήσουμε.

Τα χρήματά του το κράτος να τα πάρει από εκείνους που τα έκλεψαν. End of story.

αν θελεις να το παιξεις μηδενιστης και επαναστατης με το να μην ζητησεις αποδειξη και να μην κοψεις εισιτηριο στο λεοφωρειο με γεια σου με χαρα σου, αλλα ασε τα κηρυγματα και τις υποδειξεις κατα μερους

Δεν νομίζω. Να τις αφήσεις εσύ τις υποδείξεις. Επίσης, κάτσε και πλήρωνε αφού το θες.

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

@randomcat

εγω και ο παρδιπλα μονος μου σιγουρα οχι αλλα εγω ο παραδιπλα και ο πιο διπλα κτλ ολοι μαζι μια χαρα τν εχουμε. Πως γινεται σε ολες τις χωρες να αλλαζουν πραγματα ενω στην Ελλαδα οχι!? Εχεις καταλαβει οτι η Εσθονια που μεχρι πριν 25 χρονια ηταν ενα τιποτα ειναι 20χρονια μπροστα απο σενα σε ολα!? 

Εχεις καταλαβει οτι οι φοροι που πληρωνεις ηρθαν (καποιοι απο αυτους) γιατι το κρατος ειχε ελλειμμα και επρεπε να καλυψει το κενο.

Μαζι σου ειμαι στο οτι ειναι για τον πεο και οτι πρεπει να πανε σε ολους αυτους που εχουν φαει τα πολλα και να τους τα παρουν πισω αλλα η γκρινια σου δεν ειναι τοσο γιατι σε κλεβει το κρατος και οι πλουσιοι αλλα πολυ απλα γιατι εσυ εφαγες 1000€ ενω αυτοι εφαγα 100Κ (τυχαια νουμερα και δεν μιλαω για εσενα συγκεκριμενα αλλα γενικα)

• Like 3
Δημοσ.

εγω και ο παρδιπλα μονος μου σιγουρα οχι αλλα εγω ο παραδιπλα και ο πιο διπλα κτλ ολοι μαζι μια χαρα τν εχουμε. Πως γινεται σε ολες τις χωρες να αλλαζουν πραγματα ενω στην Ελλαδα οχι!? Εχεις καταλαβει οτι η Εσθονια που μεχρι πριν 25 χρονια ηταν ενα τιποτα ειναι 20χρονια μπροστα απο σενα σε ολα!? 

20 χρονια μπροστα μπορει σε πραγματα που δε γνωριζω αλλα ακομη πορνες εξωγωγη κανει..

οπως οι λιθουανοι, ουγγροι, λεττονοι κλπ που δηθεν προοδευουν αλλα μονο στα χαρτια..

τετοια ανθιση ειχε και η ελλαδα, μεχρι το 2007...καλα το 2004, ημασταν υπερδυναμη..

:shifty:  :X  :X

• Moderators
Δημοσ.

20 χρονια μπροστα μπορει σε πραγματα που δε γνωριζω αλλα ακομη πορνες εξωγωγη κανει..

οπως οι λιθουανοι, ουγγροι, λεττονοι κλπ που δηθεν προοδευουν αλλα μονο στα χαρτια..

τετοια ανθιση ειχε και η ελλαδα, μεχρι το 2007...καλα το 2004, ημασταν υπερδυναμη..

:shifty:  :X  :X

Το βρηκες. 2 απλα θα σου πω χαμηλοτερος χρονος σε ανοιγμα επιχείρησης απο το 0 ειναι 18 λεπτα και στο Ταλλινν τουλαχιστον ολα τα ΜΜΜ δωρεαν

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν είναι δωρεάν, πληρώνονται από φόρους, απλά είναι χωρίς εισιτήριο :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...