Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο θερμοσιφωνας ειναι ο μονιμος ψυχαναγκασμος μου..εχει τυχει να βγω απο το μπανιο με τις σαπουναδες κανοντας 3πλο αξελ απο την γλυστρα απλα για να ξανατσεκαρω οτι ειναι κλειστος..μην παθουμε καμια ηλεκτροπληξια ε? :P

• Like 1
Δημοσ.

Επικοινώνησε με κάποιον έμπειρο γνωσιακό ψυχοθεραπευτή.

λες και υπάρχει κάτι τέτοιο :P βάζει ο καθένας ότι τίτλο θέλει :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν πολλά χρόνια, προ της έλευσης της τόσης πληροφόρησης, πίστευα ότι απλά ήμουν τελειομανής.

Τα κάδρα ολόισια, οι μπρίζες/διακόπτες έμπαιναν πάντα με αλφάδι να μην γέρνουν ούτε δεξιά ούτε αριστερά, και αρκετή ώρα στο τηλέφωνο με το τότε "141" για να ρυθμιστούν ακριβώς τα ρολόγια (στο "τουτ" έπρεπε να είναι ακριβώς).

Ακούγοντας για το OCD αδιαφόρησα αφού σκέφτηκα ότι αν πρέπει να έχω μια ταμπέλα προτιμώ αυτή του τελειομανή :-)

Βέβαια στην πορεία είδα και άλλα πράγματα το οποία δεν έχουν να κάνουν με την τελειότητα.

Πλύσιμο χεριών Χ φορές, άσχετα από το αν είναι βρώμικα ή όχι. Άλλος αριθμός πλυσίματος μετά από φαί και άλλος μετά από...τουαλέτα.

Διαχωρισμός της βρωμιάς σε καθαρή και...βρώμικη. πχ αν και γενικά προσέχω τα εργαλεία μου, δεν με πειράζει αν κάποια στιγμή έχουν επάνω γράσο από κάποια δουλειά στο αυτοκίνητο ("εργαλεία είναι" :-) ). Αν όμως κάνω δουλειά στην τουαλέτα (πχ σφίξιμο στο καπάκι της τουαλέτας) πρέπει μετά υποχρεωτικά να πλυθούν. Όχι απλά με νερό αλλά με σαπούνι ή βενζίνη.

Ανασφάλεια ως προς το σφίξιμο πχ βίδας σε σημείο...ξεπατώματος.

Και τόσα άλλα.

Βέβαια μέχρι στιγμής την παλεύω. Έχοντας γνώση ότι αυτές μου οι εμμονές είναι "λάθος" προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου γι' αυτό σε λογικό επίπεδο. πχ αφού δεν πρόκειται να κάνω εκτόξευση πυραύλου δεν υπάρχει πρόβλημα αν το ρολόι μου "χάνει" μισό ή ένα δευτερόλεπτο. Δεν τα καταφέρνω πάντα αλλά κάποιες φορές με πείθω ;)

ΥΓ1 το πολύ ενδιαφέρον στην περίπτωση του ψυχαναγκασμού είναι ότι πολλοί από αυτούς που λένε ότι το έχουν (πχ εγώ) δεν έχουν πάει σε κάποιο ειδικό αλλά συνήθως έχουν κάνει αυτοδιάγνωση!!!

ΥΓ2 Αρκετά ενδιαφέρον (χιουμοριστικά) για το θέμα της αυτοδιάγνωσης που ανέφερα είναι και ένα κομμάτι στο βιβλίο "Three men in a boat" (σελ. 9-12)

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Νομίζω μικρότερος είχα πολλά "θέματα" με όλα αυτά που σταδιακά ...τα σταμάτησα! :P

Όταν περπατούσα σε πεζοδρόμια με τετράγωνα πλακάκια, έπρεπε να φροντίζω το κάθε βήμα να πέφτει μέσα στο κάθε τετράγωνο...

Όταν έβλεπα διαφημιστικές πινακίδες στο δρόμο, έπρεπε να μετρήσω στα γρήγορα όλους τους χαρακτήρες σε κάθε κείμενο που υπήρχε σε αυτές και αν έβγαινε ζυγός αριθμός 10, 20, 30, 40 κλπ χαιρόμουν...

Αντίστοιχα έκανα το άθροισμα στις πινακίδες αυτοκινήτων, πάλι περιμένοντας να βγεί "καλό" νούμερο...

Εκνευριζόμουν με τα σκαλοπάτια που δεν ήταν φτιαγμένα ώστε το κάθε βήμα να πέφτει πάνω στο καθένα και έπρεπε να προσαρμόζω το βήμα μου και την ταχύτητα για να το πετύχω...

Τα ξυπνητήρια μου δεν χτυπάνε ποτέ μιας και τα κλείνω ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν χτυπήσουν...

Στο super market όταν είναι να απλώσω τα προϊόντα στον ιμάντα του ταμείου, πρέπει να τα τοποθετήσω με "σωστή" σειρά ανά είδος, μέγεθος, ίσως και χρώμα...

Υπάρχει "ποίημα" που λέω κάθε φορά που φεύγω από το σπίτι: πορτοφόλι, τηλέφωνο, κλειδιά, γυαλιά, θερμοσίφωνας, κλιματιστικό, βρύσες...

Και φεύγοντας πρέπει το πατάκι έξω από την πόρτα να είναι ίσιο και ευθυγραμμισμένο.

Αυτά τα ολίγα ...καθημερινά!  :ph34r:

• Like 6
Δημοσ.

Αυτό με τα πλακάκια το έκανα και εγώ lol , πρέπει σε πάρα πολούς να συνέβαινε. Επίσης στα σκαλιά οταν ανεβαίνω το τελευταίο σκαλί αν το κάνω με το δεξί πόδι χαίρομαι χωρίς λόγο :P Στο σπίτι μου τα έχω μάθει και ξέρω με ποιο πόδι να ξεκινήσω ώστε να καταλήξω με το δεξί στο τέλος της σκάλας.

Δημοσ.

Εμενα παλι δεν μου αρεσουν οι ζυγοι, στοχευω παντα μονους αριθμους.

Να πας σε γιατρο!

Δημοσ.

Πριν πολλά χρόνια, προ της έλευσης της τόσης πληροφόρησης, πίστευα ότι απλά ήμουν τελειομανής.

Τα κάδρα ολόισια, οι μπρίζες/διακόπτες έμπαιναν πάντα με αλφάδι να μην γέρνουν ούτε δεξιά ούτε αριστερά, και αρκετή ώρα στο τηλέφωνο με το τότε "141" για να ρυθμιστούν ακριβώς τα ρολόγια (στο "τουτ" έπρεπε να είναι ακριβώς).

Ακούγοντας για το OCD αδιαφόρησα αφού σκέφτηκα ότι αν πρέπει να έχω μια ταμπέλα προτιμώ αυτή του τελειομανή :-)

Βέβαια στην πορεία είδα και άλλα πράγματα το οποία δεν έχουν να κάνουν με την τελειότητα.

Πλύσιμο χεριών Χ φορές, άσχετα από το αν είναι βρώμικα ή όχι. Άλλος αριθμός πλυσίματος μετά από φαί και άλλος μετά από...τουαλέτα.

Διαχωρισμός της βρωμιάς σε καθαρή και...βρώμικη. πχ αν και γενικά προσέχω τα εργαλεία μου, δεν με πειράζει αν κάποια στιγμή έχουν επάνω γράσο από κάποια δουλειά στο αυτοκίνητο ("εργαλεία είναι" :-) ). Αν όμως κάνω δουλειά στην τουαλέτα (πχ σφίξιμο στο καπάκι της τουαλέτας) πρέπει μετά υποχρεωτικά να πλυθούν. Όχι απλά με νερό αλλά με σαπούνι ή βενζίνη.

Ανασφάλεια ως προς το σφίξιμο πχ βίδας σε σημείο...ξεπατώματος.

Και τόσα άλλα.

Βέβαια μέχρι στιγμής την παλεύω. Έχοντας γνώση ότι αυτές μου οι εμμονές είναι "λάθος" προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου γι' αυτό σε λογικό επίπεδο. πχ αφού δεν πρόκειται να κάνω εκτόξευση πυραύλου δεν υπάρχει πρόβλημα αν το ρολόι μου "χάνει" μισό ή ένα δευτερόλεπτο. Δεν τα καταφέρνω πάντα αλλά κάποιες φορές με πείθω ;)

ΥΓ1 το πολύ ενδιαφέρον στην περίπτωση του ψυχαναγκασμού είναι ότι πολλοί από αυτούς που λένε ότι το έχουν (πχ εγώ) δεν έχουν πάει σε κάποιο ειδικό αλλά συνήθως έχουν κάνει αυτοδιάγνωση!!!

ΥΓ2 Αρκετά ενδιαφέρον (χιουμοριστικά) για το θέμα της αυτοδιάγνωσης που ανέφερα είναι και ένα κομμάτι στο βιβλίο "Three men in a boat" (σελ. 9-12)

Δεν το βρίσκω παράξενο...τι να σου πει ο «ειδικός»; Αυτά που κατάλαβες και μόνος σου; Ότι δεν χάθηκε ο κόσμος για μισό δευτερόλεπτο δηλαδή; :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι ολα εξαρτωνται απο το ποσο λειτουργικος ειναι ο καθενας. Υπαρχουν ατομα που υποφέρουν ή/και εχουν προβληματα με αυτες τις συμπεριφορες τους. Οταν ξεπερνα τα ορια της απλης παραξενιας, υπαρχουν φαρμακα που στα γραφει ο "ειδικος".

Επεξ/σία από xpapias
Δημοσ.

Ο θερμοσιφωνας ειναι ο μονιμος ψυχαναγκασμος μου..εχει τυχει να βγω απο το μπανιο με τις σαπουναδες κανοντας 3πλο αξελ απο την γλυστρα απλα για να ξανατσεκαρω οτι ειναι κλειστος..μην παθουμε καμια ηλεκτροπληξια ε? :P

Σοβαρα μιλας τωρα οτι μπορεις να παθεις ηλεκτροπληξια; Εχω μπει απειρες φορες να κανω μπανιο ανοιγοντας τον και τον κλεινω οταν βγαινω (γυρω στο 20λεπτο) για να εχει ζεστο νερο στον πανω οροφο η αδερφη μου.

Δημοσ.

Αυτο με τα πλακακια κλασσικα και εγω, δεν επρεπε να πατησω ποτε πανω στις γραμμες είτε στο σπίτι είτε στο πεζοδρόμιο. Καθως και με το διακοπτη επρεπε να τον αναβοσβήσω κανα δυο φορες (ψιλοπράγματα δηλαδη). Και φυσικά η ταινιάρα που όλοι εδω θα ταυτιστούν, οποιος δεν την εχει δει χανει.

Δημοσ.

Σοβαρα μιλας τωρα οτι μπορεις να παθεις ηλεκτροπληξια; Εχω μπει απειρες φορες να κανω μπανιο ανοιγοντας τον και τον κλεινω οταν βγαινω (γυρω στο 20λεπτο) για να εχει ζεστο νερο στον πανω οροφο η αδερφη μου.

Νομίζω πιο παλιά υπήρχαν περισσότερες πιθανότητες αλλά ακόμα και τώρα δεν είναι απίθανο να συμβεί. Έτσι ξέρω τουλάχιστον.

Δημοσ.

Εντάξει, δεν είναι ότι πιο συνηθισμένο πλέον. Και ειδικά με όλες τις διατάξεις ασφαλείας (ρελέ διαρροής, κλπ).

Αλλά όπως όλοι ξέρουμε, το νερό και ο ηλεκτρισμός δεν είναι και τα καλύτερα φιλαράκια. Άρα αν μπορείς να αποφύγεις να είναι αναμένος ο θερμοσίφωνας όσο κάνεις μπάνιο, είναι μια καλή προληπτική κίνηση

Ο ηλεκτρολόγος μου λέει πως μπορει να σε χτυπήσει μεν αλλά δεν θα πεθάνεις δε.

Στο δίνει και γραπτώς; (just in case :-) )

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγώ πια παλιά είχα trichotillomania, που κατατάσσεται στα OCD.

• Moderators
Δημοσ.

το νερό και ο ηλεκτρισμός δεν είναι και τα καλύτερα φιλαράκια.

Τεχνικα, ειναι :lol:

Παλιοτερα ειχα κι εγω καποια, πχ επρεπε να ελεγξω Χ φορες την πορτα οτι είναι κλειδωμενη (προφανως έβγαινε πορισμα και με 1 φορά ή βασικα με καμια), ελεγχα τις βρυσες οτι ειναι κλειστές κλπ.

Σταδιακα το ξεπέρασα, πιεστικα λιγο ειναι η αληθεια αλλα το κατάφερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...