Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τεχνικα, ειναι :lol:

Έχεις απόλυτο δίκιο. Εγώ δεν το διατύπωσα καλά.

Είναι πολύ καλά φιλαράκια. Απλά δεν ανέχονται να μπαίνει κάποιος "ανάμεσά τους" ατιμωρητί ;)

• Like 1
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν το βρίσκω παράξενο...τι να σου πει ο «ειδικός»; Αυτά που κατάλαβες και μόνος σου; Ότι δεν χάθηκε ο κόσμος για μισό δευτερόλεπτο δηλαδή; :)

Οτι πάσχει απο καποια αγχωδη διαταραχή π.χ.? Δε παιζει να του είναι χρησιμη πληροφορία αυτή ε;

Σε καθε περίπτωση πρέπει να απευθυνθεις σε εναν ιατρό για να σε κατευθύνει καταλλήλως. Η γνωσιακή θεραπεία που σου προτάθηκε είναι μία λύση, σαφως ομως όχι η μοναδική και ισως ουτε και η ενδεδειγμένη.

• Like 1
Δημοσ.

Οτι πάσχει απο καποια αγχωδη διαταραχή π.χ.? Δε παιζει να του είναι χρησιμη πληροφορία αυτή ε;

Σε καθε περίπτωση πρέπει να απευθυνθεις σε εναν ιατρό για να σε κατευθύνει καταλλήλως. Η γνωσιακή θεραπεία που σου προτάθηκε είναι μία λύση, σαφως ομως όχι η μοναδική και ισως ουτε και η ενδεδειγμένη.

Σεβαστό φίλε μου, απλά το βλέπω αλλιώς!

• Like 1
Δημοσ.

Σοβαρα μιλας τωρα οτι μπορεις να παθεις ηλεκτροπληξια; Εχω μπει απειρες φορες να κανω μπανιο ανοιγοντας τον και τον κλεινω οταν βγαινω (γυρω στο 20λεπτο) για να εχει ζεστο νερο στον πανω οροφο η αδερφη μου.

Ειναι παλιοεγκαταστασεις..φυλαω τα ρουχα μου για να εχω τα μισα!

Δημοσ.

Σεβαστό φίλε μου, απλά το βλέπω αλλιώς!

Δεν έχει σημασία πως το βλέπεις εσύ, εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος. Το συνδρομο αυτό είναι αναγνωρισμενη ψυχιατρική διαταραχή και οφείλει να διαγνωσθεί και να αντιμετωπιστεί βάσει συγκεκριμένων θεραπευτικών πρωτοκόλλων.

• Like 1
Δημοσ.

έναν ελαφρυ ψυχαναγκασμό τον έχω ( πχ  έχω γυρίσει πίσω από έξοδο για να σιγουρευτω ότι έκλεισα το φουρνο/ σίδερο/ θερμοσίφωνα, ενώ μόλις είχα φτάσει στο μαγαζί και αφού σιγουρευτώ ξαναφευγω) αλλά τον ελέγχω. Γνωρίζω όμως ένα άτομο που έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Δεν είχε βγει 2 χρόνια κυριολεκτικά από το σπίτι, φοβόταν σε παράλογο βαθμό ότι θα κολλήσει κάποια ασθένεια ειδικά HIV, κι είχε συγκεκριμένη τελετουργία στις κινήσεις του. Μόνο με τη βοήθεια φαρμακευτικής αγωγής ελεγχει την κατασταση, και μπορεί πλέον να είναι λειτουργικός, όχι όμως πλήρως.Το θέμα είναι μια τέτοια κατάσταση να μην επηρεάζει τη ζωή σου, να μη γίνεται βάρος σε σένα και στους άλλους.

Δημοσ.

Δεν έχει σημασία πως το βλέπεις εσύ, εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος. Το συνδρομο αυτό είναι αναγνωρισμενη ψυχιατρική διαταραχή και οφείλει να διαγνωσθεί και να αντιμετωπιστεί βάσει συγκεκριμένων θεραπευτικών πρωτοκόλλων.

Δεν μπορώ να μη συμφωνώ δηλαδή, έστω κι αν είμαι λάθος θεωρητικά;

Δημοσ.

αυτο με το πληκτρολογιο κ τα μπεζελ στο γραφειο μαλλον σημαινει οτι τοχεις ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ αδειο.σε φαση ενα πληκτρολογιο μια οθονη κ ΤΠΤ αλλο.χομπι δεν εχεις?εμενα το δικο μου πχ κ φιλων μου εχιε πανω οτι ακυρο μπορεις αν φανταστεις απο κατσαβιδια ταινιες πενσες εργαλεια ψιλολογια στυλοι αποδειξεις παλιοχαρτα διαφημιστικα οτι φανταστεις,σε φαση να μη βρισκω το χειρηστηριο των ηχειων.

αστα να γινουν μπουρδελο μια φορα,μετα δε θα σε νοιαζει τπτ

έναν ελαφρυ ψυχαναγκασμό τον έχω ( πχ  έχω γυρίσει πίσω από έξοδο για να σιγουρευτω ότι έκλεισα το φουρνο/ σίδερο/ θερμοσίφωνα, ενώ μόλις είχα φτάσει στο μαγαζί και αφού σιγουρευτώ ξαναφευγω) αλλά τον ελέγχω. Γνωρίζω όμως ένα άτομο που έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Δεν είχε βγει 2 χρόνια κυριολεκτικά από το σπίτι, φοβόταν σε παράλογο βαθμό ότι θα κολλήσει κάποια ασθένεια ειδικά HIV, κι είχε συγκεκριμένη τελετουργία στις κινήσεις του. Μόνο με τη βοήθεια φαρμακευτικής αγωγής ελεγχει την κατασταση, και μπορεί πλέον να είναι λειτουργικός, όχι όμως πλήρως.Το θέμα είναι μια τέτοια κατάσταση να μην επηρεάζει τη ζωή σου, να μη γίνεται βάρος σε σένα και στους άλλους.

καλα αυτος τοκαψε τελειως,ειπαμε οχι κ ετσι.Η ζωη θελει κ λιγο yolo γιατι οσο πιο πολυ ενημερωνεσαι κ διαβαζεις πραματα τοσο παλαβωνεις.Πολλες φορες το παιζουμε προνοητικοι αλλα απλα το καιμε μοναχα.Analysis paralysis λενε οι αμερικανοι.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Και γω έχω μερικά πράγματα που πρέπει "αναγκαστικά" να τα κάνω. Πιο μικρός είχα πιο πολλά, αλλά τώρα έχουν μειωθεί, ευτυχώς. Για παράδειγμα (αυτό γίνεται μερικές φορές) πάω να φύγω απ'το σπίτι μου, και μόλις βγαίνω έξω απ'την πόρτα λέω μέσα μου "τα έκλεισα όλα;" και μπαίνω μέσα για ένα quick look στο θερομοσύφωνο, στα μάτια της κουζίνας, στα φώτα, παράθυρα αν είναι κλειστά κτλ.

Επειδή πριν λίγα χρόνια είχα ξεχάσει τα κλειδιά μου μες το σπίτι, όποτε βγαίνω έξω, πάντα κουδουνιζω τα κλειδιά αν είναι στα χέρια μου, ή τα κάνω "ταπ" αν είναι στην τσέπη, για να είμαι σίγουρος ότι δεν τα έχω ξεχάσει!! Ντάξει, αυτό παίζει και να είναι καλό που κάνω, ποτέ δεν ξέρεις αν τα ξεχάσω πάλι :fear:

Ένα άλλο, είναι ότι αν ακούσω κάποιο παράξενο-ασυνήθιστο όνομα ή λέξη, πρέπει να το πω τρεις φορές. Έχω αρχίσει να το κόβω βέβαια αυτό... Είναι ελεεινό έτσι κι αλλιώς!

Το μεγαλύτερο ocd (έχω ακούσει ότι το 'χει αρκετός κόσμος) είναι ότι πρέπει να κάνω το σταυρό μου τρεις φορές (κάτι έχω με το 3 φαίνεται...), αλλιώς κάτι δεν θα πάει καλά. Μάλιστα πριν 2 χρόνια ήταν στο αποκορύφωμά του, όταν είχα νευριάσει με τον εαυτό μου που το έκανα τόσες πολλές φορές μες τη μέρα, και έλεγα και τη φράση "να 'μαστε όλοι καλά". Δηλαδή κάτι creepy πράγματα, άστα να πάνε!! :-D  Κι αυτό έχω ξεκινήσει να το σταματάω.

Γενικότερα, αυτά νομίζω έχουν άμεση σχέση με τα "τικ". Και φεύγουν μόνο αν το προσπαθήσεις.

Ακριβώς το ίδιο, αυτό θα έγραφα τώρα! Δεν αφήνω ποτέ την ένταση στο 13, ή παραπάνω ή παρακάτω! :D

και γω ρε συ! ποτέ η ένταση στο δεκατρία! τελικά θα το έχουν πολλοί αυτό, το χω ακουσει κι από άλλους!

Δημοσ.

Προσωπικα εχω μια μανια με το να ειναι ολα στην θεση τους ωστε να μην ψαχνομαι τελευταια στιγμη...δεν μπορω την ακαταστασια..τα παντα μπαινουν στην θεση τους απο τα κλειδια του αυτοκινητου μεχρι και τις σαγιοναρες...Δεν νιωθω καλα οταν ξερω οτι τα παντα δεν ειναι τακτοποιημενα και εκει που πρεπει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...