Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Αν χάσω την πιστωτική κάρτα μου και την βρει κάποιος μπορεί να πάρει τα λεφτά που έχω μέσα, χωρίς να ξέρει το pin; ; Αν την χάσω θα πρέπει να ανυσηχύσω, για τα χρήματά μου; Επίσης αν στο λογαριασμό που έχω συνδεδεμένη την κάρτα μου, είμαι ο μόνος δικαιούχος, τότε σε περίπτωση νόσου ή θανάτου θα μπορεί κάποιος άλλος να πάει στην τράπεζα και να πάρει τα χρήματα;
Haldol Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Να πάρει λεφτά από κάποιο ATM δε γίνεται χωρίς το pin. Αλλά μπορεί ωραιότατα να ψωνίσει!
Βασίλης_29 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Αν χάσω την πιστωτική κάρτα μου και την βρει κάποιος μπορεί να πάρει τα λεφτά που έχω μέσα, χωρίς να ξέρει το pin; ; Αν την χάσω θα πρέπει να ανυσηχύσω, για τα χρήματά μου; Ήμαρτον δηλαδή, αν δεν αγχώνεσαι για κάτι τέτοιο με τι θα πρέπει να αγχωθείς. Αν την χάσεις έξω να ενημερώσεις σε χρόνο dt την τράπεζά σου να την μπλοκάρουν και να την απενεργοποιήσουν για να αποφύγεις οτιδήποτε δυσάρεστο.
saxos55 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Αν χάσω την πιστωτική κάρτα μου και την βρει κάποιος μπορεί να πάρει τα λεφτά που έχω μέσα, χωρίς να ξέρει το pin; ; Αν την χάσω θα πρέπει να ανυσηχύσω, για τα χρήματά μου; Επίσης αν στο λογαριασμό που έχω συνδεδεμένη την κάρτα μου, είμαι ο μόνος δικαιούχος, τότε σε περίπτωση νόσου ή θανάτου θα μπορεί κάποιος άλλος να πάει στην τράπεζα και να πάρει τα χρήματα; Οι πιστωτικές δεν "έχουν λεφτά μέσα". Αν εννοείς χρεωστική, όχι δε μπορεί ο άλλος να πάει στο ATM να πάρει λεφτά. Μπορεί όμως αν ξέρει τα βασικά στοιχεία σου (πχ αν ήταν μέσα σε πορτοφόλι με άλλα χαρτιά) δηλαδή: όνομα, διεύθυνση και τηλέφωνο να τη χρησιμοποιήσει για αγορές online. Είτε την πιστωτική είτε τη χρεωστική. Φυσικά αν το αντιληφθείς μπορείς να κάνεις αμφισβήτηση των συναλλαγών. Άλλος λεφτά από γκισέ δε μπορεί να πάρει. Μπορεί να τα σηκώνει λίγα λίγα απ'το ΑΤΜ μόνο. Σε κάθε περίπτωση, με το που χάνεις μια κάρτα, την ακυρώνεις και τέλος
gnsX Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Να πάρει λεφτά από κάποιο ATM δε γίνεται χωρίς το pin. Αλλά μπορεί ωραιότατα να ψωνίσει!Αν δεν έχεις ενεργοποιησει το pin για τις αγορές είναι υποχρεωτική η επίδειξη της αστ. ταυτότητας. Δεν εχει τύχει ούτε μια φορά να μη μου τη ζητήσουν. Για online έχει άλλες δικλειδες, μόνο η πιστωτική δεν αρκεί
Haldol Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Για online έχει άλλες δικλειδες, μόνο η πιστωτική δεν αρκεί Για online μιλούσα, κακώς που δε το διευκρίνισα. Κι όμως αρκεί: στο 90% των (online) αγορών μου τα μόνα που μου ζητάνε είναι όνομα, αριθμός, ημερομηνία λήξης και CVV. Όλα αυτά υπάρχουν πάνω στο πλαστικό. Ένα μικρό ποσοστό καταστημάτων ζητάει και αυτή τη μπούρδα το "Verified by Visa" / "MasterCard SecureCode" αλλά το βλέπω πραγματικά πολύ σπάνια!
bilya Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Το θέμα είναι οτι πρέπει να σαι χαζος να κανεις αγορες ειτε online ειτε με pos μιας κ οι συναλλαγές ειναι πλήρες ανιχνεύσιμες. Οποτε αν αμφισβητήσεις της συναλλαγές αυτές η τράπεζα σου επιστρέφει τα χρήματα κ κυνηγά αυτον που κλεψε την κάρτα.
gokuthelegend Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Συνήθως τα τηλεφωνικά κέντρα των τραπεζών λειτουργούν όλο το 24ωρο για αυτές ακριβώς τις περιπτώσεις. Αν διαπιστώσεις ότι έχασες την κάρτα σου, τηλεφωνείς ΑΜΕΣΑ στην τράπεζα ότι ώρα και να είναι (ακόμη και αν είναι στις 3 τα ξημερώματα) και ενημερώνεις ότι έχασες την κάρτα σου για να την απενεργοποιήσουν. Όπως σωστά αναφέρθηκε, χωρίς το πιν δεν μπορείς να κάνεις ανάληψη χρημάτων ή ψώνια σε καταστήματα με φυσική παρουσία. Αλλά σε online αγορές μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα.
mynam3 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Μπορείς να σηκώσεις λεφτά από πιστωτική σε κάποιο ΑΤΜ; Δεν έχει καταργηθεί λόγω cc?
poulinos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Μπορείς να σηκώσεις λεφτά από πιστωτική σε κάποιο ΑΤΜ; Δεν έχει καταργηθεί λόγω cc? εχεις παλι το οριο των 420 οσο ξερω απλα ειναι λεφτα που θα χρωστας μετα.
Lucifer Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Για online μιλούσα, κακώς που δε το διευκρίνισα. Κι όμως αρκεί: στο 90% των (online) αγορών μου τα μόνα που μου ζητάνε είναι όνομα, αριθμός, ημερομηνία λήξης και CVV. Όλα αυτά υπάρχουν πάνω στο πλαστικό. Ένα μικρό ποσοστό καταστημάτων ζητάει και αυτή τη μπούρδα το "Verified by Visa" / "MasterCard SecureCode" αλλά το βλέπω πραγματικά πολύ σπάνια! Το θέμα είναι οτι πρέπει να σαι χαζος να κανεις αγορες ειτε online ειτε με pos μιας κ οι συναλλαγές ειναι πλήρες ανιχνεύσιμες. Οποτε αν αμφισβητήσεις της συναλλαγές αυτές η τράπεζα σου επιστρέφει τα χρήματα κ κυνηγά αυτον που κλεψε την κάρτα. ^αυτό. Μπορείς να βρεις πλήρη στοιχεία πιστωτικών καρτών για 7-8 ευρώ στα ίντερνετς. Γιατί νομίζεις δε τα χρησιμοποιούν οι ίδιοι που τα υπέκλεψαν; Είναι φοβερά μεγάλη διαδικασία το να κάνεις σωστό carding με τεράστιο ρίσκο, 99/100 πιάνονται και ο ένας που μένει έχει ψωνίσει μια τυρόπιτα πριν ακυρωθεί η κάρτα. 2
ParhsG Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Ισχύει αυτο με την αμφισβήτηση; Οταν είχα ρωτήσει σε τράπεζα μου ειπαν αυτό ειναι δικό σας πρόβλημα ο διευθυντής και οτι να τα βρείτε με τον έμπορο πχ.
overpower Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Τα πραγματα παντως ειναι πιο ευκολα πλεον με τις ανεπαφες. Αν κατι κοστιζει κατω απο 25 ευρω, ανετα ψωνιζει και χωρις το pin...
christopoulosc Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Έχω και εγώ την εντύπωση πως δεν μπορείς πλέον να κανείς ανάληψη με πιστωτική....Εκτός και εάν με κάποιο τροπο έχει συνδεθεί με λογαριασμό σε τράπεζα(επίσης άγνωστο εάν γίνεται...)Απο όμως κλασική πιστωτική γενικώς νομίζω η ανάληψη σταμάτησε ακόμη και πριν τα capitals
mynam3 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 εχεις παλι το οριο των 420 οσο ξερω απλα ειναι λεφτα που θα χρωστας μετα. Πριν κάποιο διάστημα που δοκιμασα δεν γινόταν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα