xpapias Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Είστε ευχαριστημένοι από τις σχέσεις που έχετε με συναδέλφους; Προσωπικά έχω απογοητευτεί πολύ. Κάποιοι είναι πολύ ανταγωνιστικοί. Σε βαθμό που να παρουσιάζουν πχ ιδέες σου σαν δικές τους (απλά παραλείπουν να αναφέρουν ότι εσυ το σκέφτηκες και το μοιράστηκες ευτυχώς με άλλους πρώτα). Αλλοι πολυ υποκριτές. Ολα πολυ καλά, και ναι να βγουμε να φάμε κλπ, αλλά από πίσω πέφτει φτυάρι (έχω παραδείγματα σχολίων για συνάδελφο, ολα καλά μπροστά, είσαι φοβερος, σ'αγαπάμε και από πισω θάψιμο). Και πολύς κρυψινισμός ρε γαμώτο, ακόμα και αν όλοι προσποιούνται την ομάδα. Ο ένας μοιράζεται κάποιο ευχάριστο νέο και το χαίρεται (πχ. αγόρασα σπίτι, το πιο ήπιο παράδειγμα). Ο άλλος που το ακουει έχει μόλις κάνει ακριβως το ίδιο και δε λέει τίποτα. Το ίδιο και με την κλαψα. Ωχ φεύγω (οικειοθελώς) και θα μείνω άνεργος. Δε θα έχει η οικογένεια μου να φάει. Και ταυτόχρονα έχει ήδη βρεί κάτι και έχει άλλες 1-2 καβάτζες απο πίσω αν αυτό το κάτι δε δουλέψει. Τι κάνουν σ'αυτές τις περιπτώσεις; Τα γράφουν όλα και συνεχίζουν το "ομαδικό πνεύμα"; Τους γράφουν όλους, κάνετε ότι θέλετε απλά εγώ δε συμμετέχω; Τους ξεσκεπάζουν σε στυλ "εντάξει αλλά σταμάτα να είσαι λίγδας"; Εχουν νοημα τέτοιες σχέσεις; Σίγουρα τα ιδια ισχύουν παντού αλλά στη δουλειά αναγκάζεσαι να τα υποστείς (; )
Anorymous Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Eγω στο 5μηνο που ημουν γνωρισα μ@πανα λιγα ηταν γαματα ατομα , οσους δεν με ενοχλουσαν ειχα τυπικες σχεσεις οσοι μου ελεγαν μαλακιες τους εκανα αναφορα και οσοι επαιζαν σε διπλο ταμπλο τους ξεπροστιαζα μπροστα σε αλλους. 1
xifiassamsung Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Γνωμη μου,απλα μην μοιραζεσαι καιριες για τον εαυτο σου πληροφοριες.Πχ γ@μ%ω μια παντρεμενη. βγηκα χτες με τους κολλητους κ πηγαμε μπουρδελο,η γυρισαμε 6 το πρωι λιαρδα στο ξυδι.Δυστυχως δεν ειναι σα το σχολειο που θα περηφανευτεις/γελασεις με τα κατορθωματα σου κ ανετα θα στα γυρισουν μπουμερανγκ. Μη κρατας κ πολυ χαμηλο προφιλ βεβαια,μιλα λιγο για μπαλα ενιοτε μη λενε οτι εισαι ανωμαλος/χαζος κ ενιοτε να τσακωνεσαι γιαυτο το λογο για να δουν κ πως εισαι οταν θυμωνεις,για ασημαντο λογο βεβαια ως αλλοθι,ωστε να μη σεκμεταλευονται αν σε βλεπουν ηρεμο κλπ. 1
Alchemist` Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Είστε ευχαριστημένοι από τις σχέσεις που έχετε με συναδέλφους; Προσωπικά έχω απογοητευτεί πολύ. Κάποιοι είναι πολύ ανταγωνιστικοί. Σε βαθμό που να παρουσιάζουν πχ ιδέες σου σαν δικές τους (απλά παραλείπουν να αναφέρουν ότι εσυ το σκέφτηκες και το μοιράστηκες ευτυχώς με άλλους πρώτα). Αλλοι πολυ υποκριτές. Ολα πολυ καλά, και ναι να βγουμε να φάμε κλπ, αλλά από πίσω πέφτει φτυάρι (έχω παραδείγματα σχολίων για συνάδελφο, ολα καλά μπροστά, είσαι φοβερος, σ'αγαπάμε και από πισω θάψιμο). Και πολύς κρυψινισμός ρε γαμώτο, ακόμα και αν όλοι προσποιούνται την ομάδα. Ο ένας μοιράζεται κάποιο ευχάριστο νέο και το χαίρεται (πχ. αγόρασα σπίτι, το πιο ήπιο παράδειγμα). Ο άλλος που το ακουει έχει μόλις κάνει ακριβως το ίδιο και δε λέει τίποτα. Το ίδιο και με την κλαψα. Ωχ φεύγω (οικειοθελώς) και θα μείνω άνεργος. Δε θα έχει η οικογένεια μου να φάει. Και ταυτόχρονα έχει ήδη βρεί κάτι και έχει άλλες 1-2 καβάτζες απο πίσω αν αυτό το κάτι δε δουλέψει. Τι κάνουν σ'αυτές τις περιπτώσεις; Τα γράφουν όλα και συνεχίζουν το "ομαδικό πνεύμα"; Τους γράφουν όλους, κάνετε ότι θέλετε απλά εγώ δε συμμετέχω; Τους ξεσκεπάζουν σε στυλ "εντάξει αλλά σταμάτα να είσαι λίγδας"; Εχουν νοημα τέτοιες σχέσεις; Σίγουρα τα ιδια ισχύουν παντού αλλά στη δουλειά αναγκάζεσαι να τα υποστείς (; ) Καλώς ήρθες στην κοινωνία. Φάγαμε πολλά στραπάτσα οπότε τα τυπικά μόνο... Βάζεις το ευγενικό προσωπείο μέχρι να σχολάσεις και τέλος. Δεν τους διάλεξες αυτούς τους ανθρώπους, τους βρήκες. Αν κάποιοι ξεχωρίσουν, τότε ναι, θα επιδιώξω να έχω καλύτερες σχέσεις μαζί τους, κ αυτό εκτός δουλειάς. Όπως ειπώθηκε και παραπάνω κράτα ξεχωριστή την προσωπική ζωή σου από την εργασιακή. Βασικό πρόβλημα που δεν ανέφερες είναι η έλλειψη ειλικρίνιας και αμεσότητας και δεν τον λέω με την έννοια του θαψίματος. Κάθε μέρα είμαστε μαζί, σε ενοχλεί ρε φίλε ότι φοράω μπλουζάκι του LOL, σε ενοχλεί δεν ξέρω, ο ήχος που έχω στο κινητό μου ή τα ψίχουλα από το κουλούρι μου? Έλα και πες το... Τόσο απλά... Ασήμαντο μεν αλλά κρατώντας τόσα πράγματα μέσα μας σε βάθος χρόνου φτάνουμε να μας εκνευρίζει και το ότι αναπνέει ο άλλος. Περίμενα από ενήλικες ανθρώπους να θεωρούνται αυτονότητα τέτοια πράγματα, αλλά δυστηχώς... Nope... 4
*nenya* Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Ευγένεια, συνέπεια, οργάνωση και ομαδικό πνεύμα και και θα είναι σχετικά smooth η εργασιακή καθημερινότητα. Λέω σχετικά γιατί πάντα θα υπάρχουν τα άτομα νε τα αντίθετα χαρακτηριστικά που είναι σαν να μην έχουν μάθει πώς να λειτουργούν σε μια κοινωνία. Εμένα προσωπικά στη δουλειά με ενοχλούν 2 τύποι ανθρώπων: οι ανοργανωτοι και τα γλυφτρονια. Μόνο τυπικοτατες σχέσεις μαζί τους, ίσα για να βγει η δουλειά κ να σχολασουμε κ να μην τους σκέφτομαι πια κ ταραζομαι. Στο γραφείο που είμαι ευτυχώς είμαι τυχερή, έχω 6 συναδέλφους που έχουμε ταιριάξει παρά πολύ και βγαίνουμε κιολας που και που για φαγητό κλπ. Με όλους τους άλλους τα τυπικά και ο,τι χρειάζεται για να βγει καλά η δουλειά μας. 1
j0hnn1e Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Ταιριάζετε αλλά όταν σου τρώνε το φαγητό σου συγχίζεσαι 5
Zein Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Ειχα θεμα με εναν συναδελφο για ποοοοολυ καιρο στη δουλεια που ειμαι τωρα ο οποιος ηταν 6 μηνες πιο πα-λεουρας απο εμενα και δουλευαμε στο ιδιο project οι 2 μας. Γκρινιαζε συνεχεια, μου εκανε καψονακια γραφειου (τεχνικα παντα), μου ελεγε οτι κανω λαθος με το παραμικρο (λαθη που εκανε αυτος συνεχεια) , με προσβαλε κτλ κτλ. Εκανα υπομονη, επαιρνα βαθιες ανασες και τον εγραφα διακριτικα στα αρ*&^δια μου πριν τελειωσει το 8ωρο και παω σπιτι μου. Το αποκορυφωμα ηρθε οταν μια μερα του πηγα κοντρα σε ενα τεχνικο θεμα που ηξερα με αποδειξεις οτι ειμαι 100% σωστος και αυτος 100% λαθος και επειδη δε μπορουσε να διαφωνησει αρχισε να λεει οτι ειμαι ο χειροτερος, οτι καταστρεφω τα παντα κτλ κτλ και εστειλε καπακι ενα εμαιλ σε εμενα μια λιςτα με ολα μου τα λαθη που ειχε μαζεψει μηνες και εκανε κοινοποιηση και τον μανατζερ απο πανω μας για να με εκθεσει. το εμαιλ το εστειλε σε εμενα ενω καθομαστε διπλα διπλα εντωμεταξυ. Δε του μιλαγα για 2 μερες και οταν με ρωτησε ο μανατζερ τι εχω του λεω οτι δε μπορω να δουλεψω πια ετσι και οτι ο αλλος κοτζαμ μαντραχαλος κοντα στα 40 συμπεριφερεται σαν να ειναι σε παιδικο σταθμο και μου στελνει εμαιλ παρολο που καθομαστε διπλα διπλα. Το θεμα πηγε στον μανατζερ του μανατζερ (ψηλα δηλαδη) που πηρε το μερος μου και τελικα με αλλαξανε ποστο (κατι σαν προαγωγη) και μαυρισανε τον αλλο. Ο Τελευταιος τωρα προσπαθει να γινει φιλαρακι μου και μου μιλαει ωραια αλλα ολο του λεω οτι ειμαι απασχολημενος με τα δικα μου προτζεκτ και του κοβω την κουβεντα. πιστευω βεβαια πως οι διαπροσωπικες σχεσεις στο γραφειο επηρεαζονται απο πολλους παραγοντες οπως φορτος δουλειας(πολυ δουλεια, πολυ πιεση, πολλα νευρα), πολιτικη εταιρειας (πχ ο μανατζερ που ενδιαφερθηκε στη περιπτωση μου) μεχρι και ηλικιες και χαρακτηρες. Στην προηγουμενη μου δουλεια ημασταν ολοι 3 λαλουν και. χορευουν, μουσικη ολη μερα στο γραφειο, διαλειματα που ηταν 1, 1.5 ή και 2 ωρες οσο θελαμε, στο αφεντικο μονο καρπαζιες δε σκαγαμε και επεφτε πολυ μα πολυ γελιο. ειχαμε θυμαμαι εναν τυπο ο οποιος ηταν ολη μερα στο imgur και εβγαινε poster αρχικης σελιδας για πολλες μερες σερι εκει(!). εγω την εβγαζα με netflix . ειχαμε και εκει κακους ανθρωπους αλλα οταν εισαι σε φαση νιρβανας ουτε καν σε επηρεαζουν. 2 1
*nenya* Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 <p>Ταιριάζετε αλλά όταν σου τρώνε το φαγητό σου συγχίζεσαι </p> Αυτοί που το έτρωγαν ήταν από άλλο τμήμα αλλά στο ίδιο κτήριο :Ρ και έχουν φύγει τώρα ευτυχώς! 2
idomeneas7 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Εμείς είμαστε κάπως σαν το Οffice. 'Εχει ανοργάνωτους (όλη η δομή της εταιρείας είναι ανοργάνωτη βασικά), έχει κολλημένους με τα τυπικά που κάνουν πολύ αργή δουλειά, έχει βαριεστημένους που δεν γουστάρουν να δουλεψουν και ξύνονται - την κοπανάνε δήθεν ότι πάνε σε εξωτερική δουλειά - κάνουν αστεία και ενοχλούν όσους θέλουν να δουλέψουν, έχει άτομα εκτός πραγματικότητας με παράλογες απαιτήσεις από υφισταμένους, έχει άτομα που αν τους ζητήσεις κάτι απλό που όμως δεν είναι στην περιγραφή της θέσης θα σου πουν "οχι, δε γουστάρω", άτομα που 4 παρά 1 έχουν φύγει, γλείφτες, κουτσομπόληδες, κ.α. Γενικά απ' όλα. Πλάκα έχει. Υπάρχουν εντάσεις αρκετές φορές, αλλά συνήθως εμπλέκονται άλλοι κι εγώ σπάω πλάκα. 1
zio10 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Πολύ ευχαριστημένος! Και στη δουλειά που είμαι τώρα έχω πολύ καλές σχέσεις με όλους και στις προηγούμενες δουλειές μου. Έχω κάνει και κάποιους πολύ καλούς φίλους από προηγούμενες δουλειές 1
christopoulosc Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Μετά απο τουλάχιστον 15 χρόνια εμπειρίας σε εργασιακά περιβάλλοντα με μεγάλο αριθμό προσωπικού,και πολλά λάθη σε κρίσεις ατόμων ή καταστάσεων (χρησιμότατες βεβαίως σφαλιάρες και διδακτικές),προσωπικά εφαρμόζω το "αφήνω τα της δουλειάς στη δουλειά και δεν κουβαλάω τίποτα στο σπίτι και το ανάποδο"...Έχω βρει την ησυχία μου...Συμπεριλαμβανομένων και των διαπροσωπικών σχέσεων...Βασική προϋπόθεση πάντα σε μια δουλειά είναι να την κάνεις,εφόσον για αυτό πληρώνεσαι...Έαν αυτό τηρείται τα υπόλοιπα παίρνουν το δρόμο τους....Σε όλες τις δουλειές με κάποιον αριθμό υπαλλήλων υπάρχουν οι υπερβολικά κοινωνικοί,οι αντικοινωνικοί και οι τυπικοί,μιλάμε πάντα για συμπεριφορές και όχι εργασιακή απόδοση...Επιλέγω το τρίτο....Θα υπάρξει και η χαλαρή στιγμή,θα υπάρξει και η μανούρα,μέτρο στα πάντα και είσαι οκ...Μόλις φύγεις απο τη δουλειά,μαζί με την πόρτα κλείνει και η εκεί ζωή κατα τη διάρκεια της μέρας,,,, 1
alex_000 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 keep it professional μην ξεκατινιάζεστε. Αφήστε την δουλειά σας να μιλήσει για εσάς. Μην κρατάτε χαμηλό προφίλ εφόσον η απόδοση σας το επιτρέπει. 5
Mau-Maus Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Η μετριοφροσύνη είναι για τους μέτριους Και στην δουλειά και παντού! Όταν εργάζεστε να είστε ο εαυτός σας, η δουλειά δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από ένα (σημαντικό) κομμάτι της ζωής σας, δεν χρειάζεται να υποκρίνεστε ότι είστε κάποιος άλλος και στις δυσκολίες να θυμάστε πάντα το εξής.. Οι καλοί ποτέ δεν χάνονται! Οι καλοί όχι οι κάλοι.. 4
DDevil Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Πολύ ευχαριστημένος! Και στη δουλειά που είμαι τώρα έχω πολύ καλές σχέσεις με όλους και στις προηγούμενες δουλειές μου. Έχω κάνει και κάποιους πολύ καλούς φίλους από προηγούμενες δουλειές E καλα εσυ θα μου φαινοταν περιεργο να τσακωνοσουν αφου δεν κοντράρεις κανέναν! Ελπιζω μονο να μην αφηνεις να σε εκμεταλευτει κανεις διοτι δυστυχως τα ζώα δεν καταλαβαινουν από ευγενειες και πολιτισμένες συμπεριφορές. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα