jmirko15 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Δε θα μπορουσες να κανεις περισσοτερο λαθος. Στην εποχη μας η γνωση ειναι δυναμη και χρημα. Τα δεδομενα που μαζευονται κατηγοριοποιουνται, συσχετιζονται και αναλυονται σε τεραστιο βαθμο. Οι πληροφοριες αφου συγκεντρωθουν μετα πωλουνται σε τριτους ή χρησιμοποιουνται απο την εταιρεια για τη δημιουργια του προφιλ σου και την ενταξη σου σε πληθυσμιακες ομαδες, τα λεγομενα target groups. Οπως λεει το ονομα καθε γκρουπ καταναλωτων αποτελει στοχο για την προωθηση προιοντων ή υπηρεσιων απο τις εταιριες του κλαδου. Ολα αυτα για να μπορεσουν να σε βομβαρδισουν με συγκεκριμενα προιοντα βασισμενα στις συνηθειες σου για να μεγιστοποιησουν τις πωλησεις και το κερδος. Και ολα αυτα βεβαια απο την "ανωνυμη" συλλογη πληροφοριων και απο υποτιθεμενες legit επιχειρησεις και με την προυποθεση οτι θα ακολουθησουν το γραμμα του νομου και οτι ειναι επαρκως προστατευμενες. Γιατι αν παρουμε το ενδεχομενο οτι καποια απο τις εταιρειες-συλλεκτες ή αποδεκτες ειναι κακοβουλη, δρα παρανομως ή οτι μπορει να χακαριστει παμε σε αλλα χωραφια. Ειναι πολυ ευκολο λοιπον με λιγες πληροφοριες απο εδω και απο κει να συμπληρωθουν ολοκληρα ντοσιε και να στοχοποιηθεις ειτε με μερικες ακινδυνες διαφημισεις ή προσφορες, εως spamming, απατες, ακομα και identity theft. Οι εταιρειες δεν ειναι πανεπιστημια, δε μαζευουν απλα ποσοστα σαν νουμερα μονο και δε κανουνε ερευνα για να βελτιωθει τιποτε αλλο παρα μονο τα κερδη τους. Και σιγουρα δε συμβαλεις στην εξελιξη της τεχνολογιας. Αν εχεις τετοιο σκοπο παρε μερος σε καποιο προγραμμα με ανοιχτο ελευθερο κωδικα ή αν δεν ειναι μεσα στο γνωστικο σου αντικειμενο κατι τετοιο μπορεις να παρεις μερος σε αλλες ερευνητικες δρασεις οπως η αναδιπλωση των προτεϊνων με το folding at home. Aλλα ακομα και στα παραδειγματα που ανεφερες, εσυ γιατι οταν βγαινεις εξω δε μοιραζεις τα τα προσωπικα σου στοιχεια, τις φωτο σου, την οικογενεια σου, που πηγες διακοπες, την οικονομικη σου επιφανεια κτλ στον καθε αγνωστο στο δρομο? Ξερεις κανενα που να το κανει? Γιατι λοιπον να εισαι ΟΚ οταν στα κλεβει η καθε εταιρεια? Οι φωτος που διερρευσαν απο το icloud δε θα σε πειραζει αν ειχαν και δικες σου μεσα επειδη δεν εισαι ο πρωθυπουργος ή η kardashian? Η το πιο απλο, εσενα σου αρεσει να σε ενοχλουν καθημερινα για δηθεν προσφορες και πακετα για το σταθερο/κινητο κ.α. σου απο το πρωι μεχρι το βραδυ? Υπαρχει λογος που λεγονται "προσωπικα" αυτα τα δεδομενα και υπαρχει επισης λογος που πληρωνουν οι εταιρειες τοσα εκατομμυρια καθε χρονο για να τα παρουν στα χερια τους. Οταν ξερεις τα παντα για καποιον αλλο, εχεις απολυτη εξουσια πανω του. Επωνυμο ή μη, ατομα ή εταιρειες, μοναρχιες ή δημοκρατιες. Για αυτο αλλωστε υπαρχουν και τοσοι νομοι, τοσα δικαστηρια και φασαρια καθε φορα που βγαινει η καθε MS, apple, Google κλπ και περνανε αλλαγες. Αν τωρα εσενα δε σε νοιαζουν ολα αυτα μπορεις να συνεχισεις να μας θεωρεις στενομυαλους και θα μου επιτρεψεις και εμενα να θεωρω ολους εσας αδαεις και αφελεις. ΕDIT: Ενδιαφερον το αρθρο που παρεθεσε ο a320 παραπανω και ας μην αναφερεται σε εμπορικες εταιρειες. Χαρά στο κουράγιο σου φίλε που ασχολείσαι εδώ μέσα. Δεν υπάρχει νόημα. 1
Simos805 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Δε θα μπορουσες να κανεις περισσοτερο λαθος. Στην εποχη μας η γνωση ειναι δυναμη και χρημα. Τα δεδομενα που μαζευονται κατηγοριοποιουνται, συσχετιζονται και αναλυονται σε τεραστιο βαθμο. Οι πληροφοριες αφου συγκεντρωθουν μετα πωλουνται σε τριτους ή χρησιμοποιουνται απο την εταιρεια για τη δημιουργια του προφιλ σου και την ενταξη σου σε πληθυσμιακες ομαδες, τα λεγομενα target groups. Οπως λεει το ονομα καθε γκρουπ καταναλωτων αποτελει στοχο για την προωθηση προιοντων ή υπηρεσιων απο τις εταιριες του κλαδου. Ολα αυτα για να μπορεσουν να σε βομβαρδισουν με συγκεκριμενα προιοντα βασισμενα στις συνηθειες σου για να μεγιστοποιησουν τις πωλησεις και το κερδος. Και ολα αυτα βεβαια απο την "ανωνυμη" συλλογη πληροφοριων και απο υποτιθεμενες legit επιχειρησεις και με την προυποθεση οτι θα ακολουθησουν το γραμμα του νομου και οτι ειναι επαρκως προστατευμενες. Γιατι αν παρουμε το ενδεχομενο οτι καποια απο τις εταιρειες-συλλεκτες ή αποδεκτες ειναι κακοβουλη, δρα παρανομως ή οτι μπορει να χακαριστει παμε σε αλλα χωραφια. Ειναι πολυ ευκολο λοιπον με λιγες πληροφοριες απο εδω και απο κει να συμπληρωθουν ολοκληρα ντοσιε και να στοχοποιηθεις ειτε με μερικες ακινδυνες διαφημισεις ή προσφορες, εως spamming, απατες, ακομα και identity theft. Οι εταιρειες δεν ειναι πανεπιστημια, δε μαζευουν απλα ποσοστα σαν νουμερα μονο και δε κανουνε ερευνα για να βελτιωθει τιποτε αλλο παρα μονο τα κερδη τους. Και σιγουρα δε συμβαλεις στην εξελιξη της τεχνολογιας. Αν εχεις τετοιο σκοπο παρε μερος σε καποιο προγραμμα με ανοιχτο ελευθερο κωδικα ή αν δεν ειναι μεσα στο γνωστικο σου αντικειμενο κατι τετοιο μπορεις να παρεις μερος σε αλλες ερευνητικες δρασεις οπως η αναδιπλωση των προτεϊνων με το folding at home. Aλλα ακομα και στα παραδειγματα που ανεφερες, εσυ γιατι οταν βγαινεις εξω δε μοιραζεις τα τα προσωπικα σου στοιχεια, τις φωτο σου, την οικογενεια σου, που πηγες διακοπες, την οικονομικη σου επιφανεια κτλ στον καθε αγνωστο στο δρομο? Ξερεις κανενα που να το κανει? Γιατι λοιπον να εισαι ΟΚ οταν στα κλεβει η καθε εταιρεια? Οι φωτος που διερρευσαν απο το icloud δε θα σε πειραζει αν ειχαν και δικες σου μεσα επειδη δεν εισαι ο πρωθυπουργος ή η kardashian? Η το πιο απλο, εσενα σου αρεσει να σε ενοχλουν καθημερινα για δηθεν προσφορες και πακετα για το σταθερο/κινητο κ.α. σου απο το πρωι μεχρι το βραδυ? Υπαρχει λογος που λεγονται "προσωπικα" αυτα τα δεδομενα και υπαρχει επισης λογος που πληρωνουν οι εταιρειες τοσα εκατομμυρια καθε χρονο για να τα παρουν στα χερια τους. Οταν ξερεις τα παντα για καποιον αλλο, εχεις απολυτη εξουσια πανω του. Επωνυμο ή μη, ατομα ή εταιρειες, μοναρχιες ή δημοκρατιες. Για αυτο αλλωστε υπαρχουν και τοσοι νομοι, τοσα δικαστηρια και φασαρια καθε φορα που βγαινει η καθε MS, apple, Google κλπ και περνανε αλλαγες. Αν τωρα εσενα δε σε νοιαζουν ολα αυτα μπορεις να συνεχισεις να μας θεωρεις στενομυαλους και θα μου επιτρεψεις και εμενα να θεωρω ολους εσας αδαεις και αφελεις. ΕDIT: Ενδιαφερον το αρθρο που παρεθεσε ο a320 παραπανω και ας μην αναφερεται σε εμπορικες εταιρειες. Αυτά που λες στην αρχή τα ξέρω, και να σου πω την αλήθεια, εφόσον βομβαρδίζομαι που βομβαρδίζομαι με διαφημίσεις από όλα τα sites (να 'ναι καλά το adblock βέβαια) τουλάχιστον προτιμώ να είναι διαφημίσεις του ενδιαφέροντός μου πάρά γυμνές ή προϊόντα αδυνατίσματος... Τώρα αυτό που λες ότι τα δεδομένα μπορεί να διαρεύσουν και σε τριτους εκτός από την εταιρία έχει μια βάση. Όσον αφορά για το icloud είναι τελείως άλλο θέμα. Φυσικά και θέλω απόλητη ασφάλεια στις συσκευές μου και τις υπηρεσίες τους με encryption κλπ, διότι ναι δεν θέλω κανένας τρίτος να κλέψει τα δεδομένα μου ώστε να τα χρισημοποήσει εναντίον μου (πχ χάκερ να κλέψει κωδικό πιστωτικής κάρτας ή κάποιος θεωριτικά εχθρός μου να κλέψει κάποιο αρχείο που μπορεί να το χρισημοποιήσει εναντίον μου με οποιονδήοοτε τρόπο) αλλά όσον αφορά τις εταιρίες δεν με ενοχλεί να χρισημοποιούν με τον τροπο αυτό τα δεδομένα μου ειδικά άμα γίνεται και ανώνημα... Εγώ δεν χάνω τίποτα, αυτοι βγαζουν λεφτά οκ και στην τελική βελτιώνεται και η εμπιρεία χρήσης του λειτουργικού της συσκευής μου. Ένα τέτοιο θέμα με ενοχλεί μόνο από τη στιγμή που κάποιος χρισημοποιεί τα δεδομένα μου εναντίον μου. Από εκεί και πέρα να σου πω την αλήθεια δεν θα κάτσω να σκάσω. Και όχι δεν θα μάρεσε να με ενοχλούν κθημερινά αλλά δεν το κάνουν κιολας σε εμένα τουλάχιστον. Αυτό που έχω παρατηρήσει πχ είναι ότι οι διαφημίσεις στο facebook ειναι στοχευμένες διότι είναι "όλως τυχαίως" του ενδιφέροντός μου πάντα. Αλλά από μεσα μου λεω "χμμ ντάξει, καλυτερα να βλεπω αυτά, παρά όπως ειπα και πριν προϊόντα αδυνατίσματος" οπότε υπέρ μου ειναι αυτη η "στοχευμένη διαφήμηση". Άσχετο, οι φωτος που διέρευσαν από χακάρισμα στο iCloud ήταν ή επειδη βρήκαν τους κωδικούς των χρηστών? αν δεν κάνω λάθος το δεύτερο αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρος. Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2016 από Simos805
cache22 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Ναι noobs απενεργοποίηση γιατί μέχρι τώρα που εγώ τα έχω όλα ενεργά είχα τεράστια προβλήματα. Με παρακολουθούν κάθε μέρα 10 άντρες με μαύρα κοστούμια έξω από το σπίτι μου. 1
R.Rojer Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Βλέπω από όλους κράξιμο σε κάτι τέτοια... Δεν καταλαβαίνω, εφόσον είναι και ανώνυμο, εμένα θα μ' άρεσε να ξέρω ότι χωρίς να κάνω τίποτα και χωρίς να χάνω τίποτα βοηθάω στο να προχωρήσει η τεχνολογία και να γίνει η συσκευή που κρατάω στα χέρια μου καλύτερη.. Στο κάτω κάτω σιγά το πράμα, δεν είμαι και ο πρωθυπουργός να φοβάμαι μην μου κλέψουν τα πολύτιμα δεδομένα μου ήμαρτον.... Τι δηλαδή θα δει η apple και η κάθε apple τι τραγούδια αναζητάω ή τη λίστα για τα ψώνια μου στις σημειώσεις και θα καταστραφεί η ζωή μου?... Που στο κάτω κάτω δεν κοιτάει καν κάποιο "άτομο" τα δεδομένα αυτά, όλα αυτοματοποιημένα είναι και συγκρίνονται τα δεδομένα μεταξύ τους σαν στατιστική κατά κάποιο τρόπο. Ήμαρτον δηλαδή αυτή η στενομυαλιά έχει καταντήσει αηδία... λυπάμαι που η έννοια της ιδιωτικότητας από κάποιους μεταφράζεται ως "στενομυαλιά"... τι να πει κανεις όμως για κάθε έρμαιο της όποιας εταιρίας... 1
cache22 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 λυπάμαι που η έννοια της ιδιωτικότητας από κάποιους μεταφράζεται ως "στενομυαλιά"... τι να πει κανεις όμως για κάθε έρμαιο της όποιας εταιρίας... Αν κρίνω απο το όνομα σου (R.Rojer) και το Location (Somewhere) πρεπει να εχεις μεγαλο κομπλεξ με την ιδιωτικοτητα.
Haldol Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Mobile data να μη χρησιμοποιεί και μου τα τρώει, κι όλα καλά. Ιδίως απ'τη στιγμή που μπορείς να το απενεργοποιήσεις. Τώρα το να γκρινιάζεις για την ιδιωτικότητα και να χρησιμοποιείς Android, Gmail (που κι εγώ χρησιμοποιώ) και Windows 10 είναι χαζό. Είμαστε εκτεθειμένοι από παντού. Μη κάνουμε τα στραβά μάτια, λέγοντας ότι οι μεν το κάνουν ενώ οι δε μας σέβονται. Όλοι στα @@ τους μας έχουν γραμμένους, λεφτάκια θέλουν (= δεδομένα).
jmirko15 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Αν κρίνω απο το όνομα σου (R.Rojer) και το Location (Somewhere) πρεπει να εχεις μεγαλο κομπλεξ με την ιδιωτικοτητα. Άφησα το πρώτο comment πριν γιατί βαριόμουνα αλλά καλό θα ήταν να μάθεις τι θα πει noob και μετά τι θα πει κόμπλεξ. Να ξέρεις και πότε πρέπει να τα χρησιμοποιείς.
Jimmy08 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Αυτά που λες στην αρχή τα ξέρω, και να σου πω την αλήθεια, εφόσον βομβαρδίζομαι που βομβαρδίζομαι με διαφημίσεις από όλα τα sites (να 'ναι καλά το adblock βέβαια) τουλάχιστον προτιμώ να είναι διαφημίσεις του ενδιαφέροντός μου πάρά γυμνές ή προϊόντα αδυνατίσματος... Τώρα αυτό που λες ότι τα δεδομένα μπορεί να διαρεύσουν και σε τριτους εκτός από την εταιρία έχει μια βάση. Όσον αφορά για το icloud είναι τελείως άλλο θέμα. Φυσικά και θέλω απόλητη ασφάλεια στις συσκευές μου και τις υπηρεσίες τους με encryption κλπ, διότι ναι δεν θέλω κανένας τρίτος να κλέψει τα δεδομένα μου ώστε να τα χρισημοποήσει εναντίον μου (πχ χάκερ να κλέψει κωδικό πιστωτικής κάρτας ή κάποιος θεωριτικά εχθρός μου να κλέψει κάποιο αρχείο που μπορεί να το χρισημοποιήσει εναντίον μου με οποιονδήοοτε τρόπο) αλλά όσον αφορά τις εταιρίες δεν με ενοχλεί να χρισημοποιούν με τον τροπο αυτό τα δεδομένα μου ειδικά άμα γίνεται και ανώνημα... Εγώ δεν χάνω τίποτα, αυτοι βγαζουν λεφτά οκ και στην τελική βελτιώνεται και η εμπιρεία χρήσης του λειτουργικού της συσκευής μου. Ένα τέτοιο θέμα με ενοχλεί μόνο από τη στιγμή που κάποιος χρισημοποιεί τα δεδομένα μου εναντίον μου. Από εκεί και πέρα να σου πω την αλήθεια δεν θα κάτσω να σκάσω. Και όχι δεν θα μάρεσε να με ενοχλούν κθημερινά αλλά δεν το κάνουν κιολας σε εμένα τουλάχιστον. Αυτό που έχω παρατηρήσει πχ είναι ότι οι διαφημίσεις στο facebook ειναι στοχευμένες διότι είναι "όλως τυχαίως" του ενδιφέροντός μου πάντα. Αλλά από μεσα μου λεω "χμμ ντάξει, καλυτερα να βλεπω αυτά, παρά όπως ειπα και πριν προϊόντα αδυνατίσματος" οπότε υπέρ μου ειναι αυτη η "στοχευμένη διαφήμηση". Άσχετο, οι φωτος που διέρευσαν από χακάρισμα στο iCloud ήταν ή επειδη βρήκαν τους κωδικούς των χρηστών? αν δεν κάνω λάθος το δεύτερο αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρος. Εγω βασικα πιστευω οτι οσοι ειναι υπερμαχοι της "ιδιωτικοτητας", θα πεταγαν τις αποψεις τους απο το παραθυρο σε μια στιγμη, αν ερχοταν η ταδε εταιρια και τους ελεγε "Χ €/μηνα για τα δεδομενα σου". Το ολο προβλημα ειναι το "γιατι να μου παιρνουν τα δεδομενα και εγω να μην κερδιζω τιποτα". Νταξει, ισως να μη τα δεχονταν ολοι, αλλα καποιοι ναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα