PC_MAGAS Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Είδα ότι σήμερα πλέον η κρυπτογράφηση της επικοινωνίας μας είναι must λόγο ότι πλέον λόγο της διάδωσης του διαδικτύου και του ογκου των δεδομένων έυκολα γίνονταί leak δεδομένα που δεν πρέπει να γίνουν για τον χ-y λόγο. Γι αυτό αποφάσησα ότι θέλω να ασοχληθώ κα να προσφέρο λύσεις που χρησιμοποιούν κρυπτογραφία έτσι θέλω να κάνω μεταπτυχιακό στο αντικείμενο αυτό. Έτσι να ξέρω Παν/μια σε Ελλάδα, Κύπρο και Ιαπωνία κυρίως η οπουδήποτε άλλου που να αχολούνται με το αντικείμενο της κρυπτογραφίας έχετε καμία Ιδέα. Κυρίως με ενδιαφέρει Ιαπωνία για προσωπικούς λόγους σε πρώτη φάση αλλά λόγο ότι η Κυβέρνηση της ιαπωνίας δίνει υποτροφίες σε 4 άτομα από Ελλάδα και Κύπρο για μεταπτυχιακές σπουδές. αλλα λόγο των θέσεων θα ήθελα Ελλάδα ή Κύπρο σαν εναλλλακτική και να ξανα προσπαθήσω για PhD. Για να γίνως σαφές θέλω συγγκεκριμένα να μελετήσω μεθόδους ιδιωτικότητας στο διιαδίκτυο που αξιοποιού κρυπτογραφία. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2016 από PC_MAGAS
Apoll Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Για Masters ή πρώτο πτυχίο; Stanford University έχει online/distance σχετικά courses αν έχεις τα λεφτά. Για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις βέβαια, κοίτα στο Amazon για βιβλία. Υπάρχουν δεκάδες.
PC_MAGAS Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Για Masters ή πρώτο πτυχίο; Stanford University έχει online/distance σχετικά courses αν έχεις τα λεφτά. Για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις βέβαια, κοίτα στο Amazon για βιβλία. Υπάρχουν δεκάδες. Ήδη έχω Bachelor από το Τει Λαμίας. (Νομίζω τα πτυχίο Ελληνικού Τει / Παν/μιου ισοδυναμεί με Bachelor)
tmjuju Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Ρίξε μια ματιά στο site της iacr https://www.iacr.org από τα papers και τα events θα βρεις και τα σχετικά ιαπωνικά πανεπιστήμια
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Πάντως να ξέρεις ότι στην Ιαπωνία θα έχεις αρκετά προβλήματα στη ζωή, αν δεν γνωρίζεις τη γλώσσα.
Moderators Kercyn Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Moderators Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Αυτό το handbook of applied cryptography το είχα δει τέλη Γυμνασίου - αρχές Λυκείου και είχα εκτυπώσει τα πρώτα δύο κεφάλαια (γιατί είναι και τεράστιο πανάθεμά το). Με ενδιέφερε τότε η ασφάλεια και τα παρελκόμενα. Μετά από 30 φορές διάβασμα του πρώτου κεφαλαίου, είπα να πάω και λίγο στο δεύτερο, λέω ωραία, μαθηματικά θα έχει, μου αρέσουν τα μαθηματικά και είμαι καλός, για να δούμε τι έχει. Ε όταν είδα λίγο είπα ένα fuck this shit και το παράτησα για πιο μετά. Με τον καιρό σταμάτησε να μ' ενδιαφέρει αυτός ο τομέας οπότε το παράτησα τελείως...
Anubis13 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Έχεις συνειδητοποιήσει ότι είναι πρόβλημα που ανήκει στον κλάδο των μαθηματικών(complexity theory); και όχι τόσο της πληροφορικής (που απλά περιορίζεται στο πως να την εφαρμόζει) και πως οι εφαρμογές που μπορεί να έχει (και σχετίζονται άμεσα με επαγγελματική αποκατάσταση) είναι τετριμμένοι τρόποι κρυπτογράφησης πνευματικών δικαιωμάτων (πχ παιχνίδια ) δες για παράδειγμα https://en.wikipedia.org/wiki/Denuvo Mπα το συγκεκριμενο θα ηταν καλυτερο αν ηξερε compilers, obfuscation, virtual machines.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Επίσης αποφάσισε να ασχοληθείς και λίγο με τα ελληνικά γιατί δεν γίνεται να μάθεις μια ξένη γλώσσα και μάλιστα σε επίπεδο που να μπορείς να γράφεις μεταπτυχιακές εργασίες πάνω σε αυτή χωρίς να γνωρίζεις την δική σου όσο διαφορετική και αν είναι αυτή η νέα γλώσσα θα πατάει πάντα στην δομή της μητρικής σου μιας και με αυτή σκέφτεσαι. Μια παρένθεση αν και άσχετη με το όλο θέμα. Όταν μαθαίνεις μια γλώσσα μαθαίνεις να σκέφτεσαι σε αυτή και όχι να μεταφράζεις από τη μητρική σου στην άλλη γλώσσα.
the other one Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Πάντως η κρυπτογραφία όταν μιλάμε για το ίδιο το αντικείμενο κι όχι ίσα μια θεωρητική εισαγωγή θέλει απίστευτο υπόβαθρο μαθηματικών σε ένα μεγάλο εύρος τομέων (θεωρία αριθμών, πιθανότητες, ανάλυση, θεωρία ομάδων) πολύ αφηρημένες έννοιες και απίστευτο φορμαλισμό. Πήρα αντίστοιχο μάθημα στη σχολή και τον τύπο στις αποδέιξεις ασφαλείας τον έχανα, γενικά δε το λες και εύκολο τομέα.
PC_MAGAS Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Βασικά είπα κρυπτογραφία αλλά δεν έγινα σαφής. Όταν ενοώ κρυπτογραφιά ενοώ έναν τρόπο που να επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ χρηστών χωρίς ο διακομιστή ο οποίος χρησιμοποιείτε για την εποινοινωνία να μην μπορεί να τα επεξεργαστεί. Δηλαδή ουσιαστικά θέλω να ασχοληθώ με τηνν Ιδιωτικότητα και προτόκολλα πάνω σε αυτό το αντικείμενο όπως OTR και (n+1)sec προτόκολλά. Όλα όμως αυτά χρησιμοποιούν μαθόδους κρυπτογράφησης έτσι γι αυτό είπα κρυπτογράφηση. Πάντως να ξέρεις ότι στην Ιαπωνία θα έχεις αρκετά προβλήματα στη ζωή, αν δεν γνωρίζεις τη γλώσσα. 日本語をはなす。
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα