Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

προτεινε μου εσυ τι να κανω αλλο δηλαδη? το βασικο εσοδο μας αυτο ειναι. απο αυτο το νοικι

Είναι προβληματική σε δύο σημεία αυτή η πρόταση:

1) Ουσιαστικά δέχεσαι μείωση ενοικίου. Όταν θα σου εξοφλήσει τα χρωστούμενα, το ενοίκιο που θα εισπράττεις θα είναι €600.

2) Θα αποδεχτεί μεν το χρέος του, αλλά αν σου δίνει μόνο τα €600 κάθε μήνα αντί για τα €900, δεν θα μπορείς να του κάνεις έξωση γιατί το καινούριο ενοίκιο που θα έχετε συμφωνήσει θα στο καταθέτει κανονικά και θα πρέπει να κινήσεις άλλες διαδικασίες για να λάβεις τα χρωστούμενα.

Από αυτό που σου προτείνει είναι προτιμότερο να διαγράψεις το παλιό του χρέος και απλά να συνεχίσεις με το ενοίκιο των €900. Ο δικηγόρος σου τι σου λέει;

Επίσης, τι είδους κατάστημα είναι;

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

29gk σε ευχαριστω πολυ για το χρονο σου. καταλαβαινω οτι προτεινεις να δεχτω και σκεφτομαι να κανω το ιδιο

απλα θελω να ξερω σε περιπτωση που τελικα καταληξει η υποθεση για τον αλφα η βητα λογο σε εξωση, αν εκεινος δεν εχει στο ονομα του τιποτα του επιβαλλεται καποια ποινη αλλη η μπορει τελικα να κανει ο,τι θελει και στο τελος να μην πληρωσει με κανεναν τροπο?

Δες ξανα τα δεδομενα.

1) Εχεις εναν ενοικιαστη που ΔΕΝ θελει να φυγει. Ειτε για τους λογους που πιθανολογησα ειτε για αλλους.

2) Σημερα οχι μονον δεν εισπρατεις ενοικιο αλλα εχεις και λαμβανειν παλιοτερα

3) Εχεις ηδη κανει αγωγη αρα πρεπει να συνυπολογισεις και αυτα τα εξοδα επιπλεον των απληρωτων ενοικιων.

4) Δεν εχεις το ακινητο στην διαθεση σου.

Ξανα λοιπον, η μονη λυση με τις λιγοτερες δυνατες απωλειες για εσενα ειναι η αποδοχη της συμβιβαστικης προτασης του κακοπιστου ενοικιαστη αν και με μερικες τροποποιησεις. Δηλαδη:

α) θα δεχτεις το νεο και μειωμενο ενοικιο που σου προτεινει εαν και εφοσον σε συμφερει ως ενοικιο ή θεωρησεις πως ειναι ο μονος τροπος για να εισπραξεις εστω και μερος των παλιων απληρωτων επιπλεον

β) θα ειναι απολυτως τυπικος απο εδω και περα στις καταβολες του και στον χρονο που θα συμφωνησετε

γ) θα καλυψει και τα δικαστικα εξοδα που ΑΥΤΟΣ σε αναγκασε να κανεις

Το απο που θα βρισκει τα λεφτα για να σε πληρωνει δεν καταλαβαινω για ποιο λογο σε απασχολει οπως και το γιατι ασχολεισαι με το τι θα γινει εαν δεν εχει κατι στο ονομα του, πραγμα που σημαινει οτι δεν θα παρεις ποτε πισω τα χρωστουμενα. Εαν παλι ο ανθρωπος αυτος απλα σε ενοχλει, δεν τον γουσταρεις, δεν τον εμπιστευεσαι, σε χαλαει ή οτιδηποτε το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να προχωρησεις στην εξωση. Η περιπτωση ομως του να παρεις τα χρωστουμενα και παλι θα ειναι δυσκολη οπως και χρονοβορα αλλα και θα σου κοστισει επιπλεον.

Δημοσ.

Είναι προβληματική σε δύο σημεία αυτή η πρόταση:

1) Ουσιαστικά δέχεσαι μείωση ενοικίου. Όταν θα σου εξοφλήσει τα χρωστούμενα, το ενοίκιο που θα εισπράττεις θα είναι €600.

2) Θα αποδεχτεί μεν το χρέος του, αλλά αν σου δίνει μόνο τα €600 κάθε μήνα αντί για τα €900, δεν θα μπορείς να του κάνεις έξωση γιατί το καινούριο ενοίκιο που θα έχετε συμφωνήσει θα στο καταθέτει κανονικά και θα πρέπει να κινήσεις άλλες διαδικασίες για να λάβεις τα χρωστούμενα.

Από αυτό που σου προτείνει είναι προτιμότερο να διαγράψεις το παλιό του χρέος και απλά να συνεχίσεις με το ενοίκιο των €900. Ο δικηγόρος σου τι σου λέει;

Επίσης, τι είδους κατάστημα είναι;

δηλαδη δε θα μπορω να του κανω την αγωγη για τις οφειλες του? και μετα δε θα μπορω να ανεβασω το ενοικιο αν θελω? Δικηγορο δεν εχω μιλησει ακομα, χθες μου το προτεινε αλλα θελω να παρω γνωμες για αυτο το συζηταω μαζι σας. Συνεργειο ειναι αυτοκινητων

• Moderators
Δημοσ.

δηλαδη δε θα μπορω να του κανω την αγωγη για τις οφειλες του? και μετα δε θα μπορω να ανεβασω το ενοικιο αν θελω? Δικηγορο δεν εχω μιλησει ακομα, χθες μου το προτεινε αλλα θελω να παρω γνωμες για αυτο το συζηταω μαζι σας. Συνεργειο ειναι αυτοκινητων

Μιλάς με δικηγόρο άμεσα.

Δημοσ.

Δες ξανα τα δεδομενα.

1) Εχεις εναν ενοικιαστη που ΔΕΝ θελει να φυγει. Ειτε για τους λογους που πιθανολογησα ειτε για αλλους.

2) Σημερα οχι μονον δεν εισπρατεις ενοικιο αλλα εχεις και λαμβανειν παλιοτερα

3) Εχεις ηδη κανει αγωγη αρα πρεπει να συνυπολογισεις και αυτα τα εξοδα επιπλεον των απληρωτων ενοικιων.

4) Δεν εχεις το ακινητο στην διαθεση σου.

Ξανα λοιπον, η μονη λυση με τις λιγοτερες δυνατες απωλειες για εσενα ειναι η αποδοχη της συμβιβαστικης προτασης του κακοπιστου ενοικιαστη αν και με μερικες τροποποιησεις. Δηλαδη:

α) θα δεχτεις το νεο και μειωμενο ενοικιο που σου προτεινει εαν και εφοσον σε συμφερει ως ενοικιο ή θεωρησεις πως ειναι ο μονος τροπος για να εισπραξεις εστω και μερος των παλιων απληρωτων επιπλεον

β) θα ειναι απολυτως τυπικος απο εδω και περα στις καταβολες του και στον χρονο που θα συμφωνησετε

γ) θα καλυψει και τα δικαστικα εξοδα που ΑΥΤΟΣ σε αναγκασε να κανεις

Το απο που θα βρισκει τα λεφτα για να σε πληρωνει δεν καταλαβαινω για ποιο λογο σε απασχολει οπως και το γιατι ασχολεισαι με το τι θα γινει εαν δεν εχει κατι στο ονομα του, πραγμα που σημαινει οτι δεν θα παρεις ποτε πισω τα χρωστουμενα. Εαν παλι ο ανθρωπος αυτος απλα σε ενοχλει, δεν τον γουσταρεις, δεν τον εμπιστευεσαι, σε χαλαει ή οτιδηποτε το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να προχωρησεις στην εξωση. Η περιπτωση ομως του να παρεις τα χρωστουμενα και παλι θα ειναι δυσκολη οπως και χρονοβορα αλλα και θα σου κοστισει επιπλεον.

λοιπον θα μιλησω και με το δικηγορο και για ο,τι νεο θα ενημερωσω. και εγω για τον συμβιβασμο αυτον λεω να παω. 

Μιλάς με δικηγόρο άμεσα.

αυτο θα κανω malthador και βλεπουμε θα ενημερωσω παλι. Παιδια σας ευχαριστω πολυ για το χρονο σας ολους να ειστε καλα

Δημοσ.

Να του ζητούσες να σου επισυναψει ενα εκκαθαριστικό βεβαιωση ανεργίας οτιδηποτε σχετικό τέλος παντων προς διευκολυνσης του και δικης σου ασφαλώς

Δημοσ.

Να του ζητούσες να σου επισυναψει ενα εκκαθαριστικό βεβαιωση ανεργίας οτιδηποτε σχετικό τέλος παντων προς διευκολυνσης του και δικης σου ασφαλώς

δεν τα ξερω αυτα φιλε μου, μη νομιζεις οτι ειμαι μεσα στα πραγματα. εγω ξερω οτι εξηγηθηκα ωραια και μου φερθηκε βρωμικα. δεν ξερω τι να πω

• Moderators
Δημοσ.

Εαν παλι ο ανθρωπος αυτος απλα σε ενοχλει, δεν τον γουσταρεις, δεν τον εμπιστευεσαι, σε χαλαει ή οτιδηποτε το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να προχωρησεις στην εξωση.

Δεν μπορεί να του κάνει έξωση από τη στιγμή που λέει ότι -πολύ κακώς- το βασικό του έσοδο είναι το ενοίκιο. Μέχρι να το ξανανοικιάσει θα περάσει ένα σεβαστό διάστημα που δεν θα έχει να λαμβάνει ενοίκιο, εάν καταφέρει να το νοικιάσει στα ίδια χρήματα. Και επειδή μιλάμε για συνεργείο αυτοκινήτων (που φαντάζομαι σε τι κατάσταση θα είναι), το πιο πιθανό είναι να μπορέσει να το νοικιάσει πάλι σε κάτι αντίστοιχο για το οποίο τα €900 μου φαίνονται αρκετά, χωρίς να είμαι του επαγγέλματος.

Βασικά, OP είσαι σε πολύ δύσκολη θέση και γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι πολύ σοβαρά να αποκτήσεις κι άλλα έσοδα εκτός του ενοικίου.

Δημοσ.

Ωραία θέματα βρίσκετε να τρολαρετε ρε μλκς... Και κάπως έτσι γινόταν κ με τα διαμερίσματα γι αυτό καταλήξαμε να τα ζουν όλα μαύρα στο airbnb

Δημοσ.

Δεν μπορεί να του κάνει έξωση από τη στιγμή που λέει ότι -πολύ κακώς- το βασικό του έσοδο είναι το ενοίκιο. Μέχρι να το ξανανοικιάσει θα περάσει ένα σεβαστό διάστημα που δεν θα έχει να λαμβάνει ενοίκιο, εάν καταφέρει να το νοικιάσει στα ίδια χρήματα. Και επειδή μιλάμε για συνεργείο αυτοκινήτων (που φαντάζομαι σε τι κατάσταση θα είναι), το πιο πιθανό είναι να μπορέσει να το νοικιάσει πάλι σε κάτι αντίστοιχο για το οποίο τα €900 μου φαίνονται αρκετά, χωρίς να είμαι του επαγγέλματος.

Βασικά, OP είσαι σε πολύ δύσκολη θέση και γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι πολύ σοβαρά να αποκτήσεις κι άλλα έσοδα εκτός του ενοικίου.

φιλε δε ρωτας ο αλλος τι προβληματα εχει αν μπορει να δουλεψει αν ειναι σε θεση. αν ειναι να γραψετε κατι παιδια παρακαλω πολυ στο θεμα . αφηστε τα υπολοιπα σας παρακαλω

Δημοσ.

λοιπον του εγινε αγωγη, πηγε το χαρτι την περασμενη βδομαδα σε εκεινον. προτεινε λοιπον οσα σας ειπα, μειωμενο ενοικιο απο 900 σε 600. Να δινει αυτος αλλα 300 (900 δλδ) τα οποια 300 θα πηγαινουν στην αποπληρωμη του χρεους. Οσο για την απορια μου στο θεμα του αν εχει τιποτα στο ονομα του, λεω μηπως αυτος πιασει και βαλει τα δικα του μετρητα στον λογαριασμο της γυναικας του και ετσι πει δεν εχω να δωσω εγω τιποτα. Απο εκει και μετα δηλαδη εχει καποια ποινη αυτος? τον συμφερει να κανει κατι τετοιο?

Ένα ένα στα βγάζουμε με το τσιγκέλι, δεν γίνεται δουλειά έτσι. Ακόμα δεν έχεις διευκρινίσει τι ακριβώς έχεις κάνει, διαταγή απόδοσης μισθίου ή αγωγή εξώσεως? Έχεις κάνει ταυτόχρονα και αίτημα καταδίκης για τα χρωστούμενα?

Όσο για τη μείωση ενοικίου που σου ζητάει, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν είναι συμφέρουσα για εσένα ή όχι. Εδώ εσύ ο ίδιος δεν ξέρεις κατά πόσο εύκολα νοικιάζεται αυτό που έχεις(ή πιο σωστά με ποιο ποσό θα νοικιαστεί εύκολα), πόσο μάλλον εμείς...

Όσο για το 300άρι ανά μήνα ώστε να εξοφλήσει το χρέος του, μου ακούγεται πολύ λίγο. Από ότι είχες πει πριν ένα χρόνο το χρέος ήταν 10.000€, τώρα να υποθέσω πως έχει ανέβει κιάλλο?

Επίσης όταν λέμε "δεν έχει τίποτα στο όνομα του" εννοούμε κυρίως ακίνητα, όχι καταθέσεις οι οποίες - ΑΝ έχει - εξαφανίζονται από τη μια στιγμή στην άλλη.

Και τέλος, αν είσαι τόσο χάλια οικονομικά που δεν μπορείς ούτε την έξωση να ολοκληρώσεις, τι το συζητάμε? Δέξου ότι και να σου προτείνει λέγοντας του και ευχαριστώ.

Δημοσ.

Ένα ένα στα βγάζουμε με το τσιγκέλι, δεν γίνεται δουλειά έτσι. Ακόμα δεν έχεις διευκρινίσει τι ακριβώς έχεις κάνει, διαταγή απόδοσης μισθίου ή αγωγή εξώσεως? Έχεις κάνει ταυτόχρονα και αίτημα καταδίκης για τα χρωστούμενα?

Όσο για τη μείωση ενοικίου που σου ζητάει, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν είναι συμφέρουσα για εσένα ή όχι. Εδώ εσύ ο ίδιος δεν ξέρεις κατά πόσο εύκολα νοικιάζεται αυτό που έχεις(ή πιο σωστά με ποιο ποσό θα νοικιαστεί εύκολα), πόσο μάλλον εμείς...

Όσο για το 300άρι ανά μήνα ώστε να εξοφλήσει το χρέος του, μου ακούγεται πολύ λίγο. Από ότι είχες πει πριν ένα χρόνο το χρέος ήταν 10.000€, τώρα να υποθέσω πως έχει ανέβει κιάλλο?

Επίσης όταν λέμε "δεν έχει τίποτα στο όνομα του" εννοούμε κυρίως ακίνητα, όχι καταθέσεις οι οποίες - ΑΝ έχει - εξαφανίζονται από τη μια στιγμή στην άλλη.

Και τέλος, αν είσαι τόσο χάλια οικονομικά που δεν μπορείς ούτε την έξωση να ολοκληρώσεις, τι το συζητάμε? Δέξου ότι και να σου προτείνει λέγοντας του και ευχαριστώ.

αγωγη εξωσεως και για τα χρωστουμενα ναι. Ποιος ειπε οτι δεν μπορω να ολοκληρωσωτην εξωση? Μια χαρα την ολοκληρωνω την εξωση. 

Δημοσ.

αγωγη εξωσεως και για τα χρωστουμενα ναι. Ποιος ειπε οτι δεν μπορω να ολοκληρωσωτην εξωση? Μια χαρα την ολοκληρωνω την εξωση. 

Η αγωγή εξώσεως είναι πάρα πολύ χρονοβόρα διαδικασία, παίρνει ακόμα και χρόνια, σε αντίθεση με την διαταγή απόδοσης που εκτελείται μέσα σε 45 ημέρες. Είσαι σίγουρος πως όντως έκανες αγωγή εξώσεως?

Καλύτερα πήγαινε κατευθείαν στο δικηγόρο σου, μια και είναι ο μόνος που δεν χρειάζεται να του εξηγήσεις τι έχεις κάνει.

Δημοσ.

Οχι γιατι αν δεχτεις, τοτε το καινουργιο ενοικιο θα ειναι τα 600 ευρω. Τα 300 θα ειναι στις μεταξυ σας συζητησεις και οταν (και αμα) στα δωσει τα χρωστουμενα, δεν θα μπορεσεις μετα να ζητησεις παλι 900 για το ενοικιο (Εκτος φυσικα αν ληξει το συμβολαιο των 600 ευρω).

Δημοσ.

Δυστυχως η ευτυχως μονη λυση ειναι η εξωση.Και ας χασεις καποια λεφτα,αν τα υπολογισεις θα χασεις πολυ λιγοτερα απο το να διατηρεις τετοιον ενοικιαστη στο ακινητο σου...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...