joakim Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Καλησπερα τα παιδια του φορουμ.Για μια ακομα φορα θα ηθελα να με βοηθησετε να καταλαβω κατι:γνωστος μου αγορασε 3 υπολογιστες για το γραφειο.Δυο dell με i3 και εναν πιο δυνατο με i5.Μου λεει λοιπον:τον μεγαλο(εννοει αυτον με τον i5)θα ειναι ο server και οι μικροι (εννοει τους αλλους δυο με τους i3)θα ειναι απλοι για τους υπαλληλους.Γινεται αυτο ρε παιδια;κανονικα δεν επρεπε να παρει εναν server με xeon επανω;
Moderators Gi0 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Moderators Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Και ενα raspberry pi μπορει να χρησιμοποιηθει για server ή ενα N900 Το νοημα ειναι τι ειδους server. 3
joakim Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 σε μικρο φοροτεχνικο γραφειο θα μπει.Απο οτι καταλαβα θα εχει τους πελατες και καποια φοροτεχνικα προγραμματα μεσα(καπως ετσι )
Moderators Gi0 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Moderators Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 σε μικρο φοροτεχνικο γραφειο θα μπει.Απο οτι καταλαβα θα εχει τους πελατες και καποια φοροτεχνικα προγραμματα μεσα(καπως ετσι ) Αν και παλι οι πληροφοριες που δινεις καθε αλλο παρα επαρκεις ειναι, θα πονταρω πως ο i5 ειναι κατι παραπανω απο υπεραρκετος 1
joakim Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Αν και παλι οι πληροφοριες που δινεις καθε αλλο παρα επαρκεις ειναι, θα πονταρω πως ο i5 ειναι κατι παραπανω απο υπεραρκετος. οτι μου ειπε σας γραφω:"τον dell με τον i5 θα τον εχω σαν σερβερ και τους αλλους δυο σαν απλους υπολογιστες."Και επειδη μεχρι τωρα ηξερα οτι σερβερ ειναι με ΧΕΟΝ επανω,(πχhttps://www.priveshop.gr/product/13000948/OLOKLHRWMENA-SYSTHMATA/SERVERS/DELL-POWEREDGE-T130)μουφανηκε περιεργο.Δεν επιμενω οτι εχω δικιο,απλα θα ηθελα να το ξεκαθαρισω(μεσω των απαντησεων σας)
Vintage Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Στα περισσότερα μικρά λογιστικά γραφεία και ενας core2duo αρκεί. Συνήθως μια βαση δεδομένων ms sql server για απλή καταχώρηση στοιχείων τρεχουν. Αυτό που έχει σημασία είναι το καθημερινό backup σε τετοιου ειδους επιχειρήσεις.
Moderators Gi0 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Moderators Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 οτι μου ειπε σας γραφω:"τον dell με τον i5 θα τον εχω σαν σερβερ και τους αλλους δυο σαν απλους υπολογιστες."Και επειδη μεχρι τωρα ηξερα οτι σερβερ ειναι με ΧΕΟΝ επανω,(πχhttps://www.priveshop.gr/product/13000948/OLOKLHRWMENA-SYSTHMATA/SERVERS/DELL-POWEREDGE-T130)μουφανηκε περιεργο.Δεν επιμενω οτι εχω δικιο,απλα θα ηθελα να το ξεκαθαρισω(μεσω των απαντησεων σας) Αρα λοιπον δεν σου εχουν δωσει επαρκεις πληροφοριες. Οχι δεν χρειαζεσαι xeon για να στησεις ενα server. Ενας server μπορει να στηθει σε πολυ απλα μηχανηματα οπως αυτα που σου ειπα στο #2. Η ολη ιστορια ειναι το "τι θα κανει" αυτος ο server. Σε καποιους server βρισκεται το google.com, server ειναι και το N900 μου στην φωτογραφια παραπανω. Προφανως δεν εχουν καμια σχεση ο ενας με τον αλλο. Με αλλα λογια, για να μαθεις τι server χρειαζεσαι, ξεκινας απο το τι θα εξυπηρετει αυτος ο server. Θα χει μεγαλη κινηση? Τerabytes δεδομενων? Θα πλακωνουν 50 χρηστες ταυτοχρονα με GPU intensive εφαρμογες? Μηπως 32GB ram ειναι must γι αυτο που θελεις να κανεις? Τα εχεις ή θα ξεσκιζεται στο swapping? Και ενα καρο αλλα πραγματα που πρεπει να σκεφτεις εκ των προτερων εαν δεν θελεις να πεσεις εξω και να χεις μια σχετικα σωστη προβλεψη στο ερωτημα "τι server χρειαζεται". Και γι αυτο ειπα στο #4, για ενα μικρο φοροτεχνικο γραφειο οπου πιθανοτατα θα μιλαμε για καποιο software με καποια βαση δεδομενων, ενας i5 "πονταρω πως ειναι κατι παραπανω απο υπεραρκετος", αρκει φυσικα να μην συνοδευεται απο..512mb RAM ή 5400rpm σκληρο
joakim Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 οχι δεν θα εχει 512 ραμ θα ειναι συγχρονος υπολογιστης(Ας πουμε αυτοςhttp://www.skroutz.gr/s/8598039/Dell-Optiplex-7040-MT-i5-6500-8GB-500GB-W7.html).Οπως και να χει αυτο που ηθελα να καταλαβω το πηρα.Ευχαριστω παρα πολυ παιδια.
Fubar.gr Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Και ενα raspberry pi μπορει να χρησιμοποιηθει για server ή ενα N900 Το νοημα ειναι τι ειδους server. Αυτό ακριβώς! Γενικά απο την εμπειρία μου με μικρές επιχειρήσεις, όταν λένε σέρβερ εννοούν τον υπολογιστή με το shared folder που έχει μέσα όλα τα αρχεία της εταιρίας. Αντε να έχει και κανένα μοιρασμένο εκτυπωτή πάνω του. Μιλάμε δηλαδή για πράγματα που γίνονται και με Pentium II του 1998. Τις παλιές εποχές που τα λεφτά τρέχανε απο τα μπατζακια, υπήρχαν γατόνια πωλητές που ψήνανε τους πελάτες να αγοράσουν για την παραπάνω χρήση "κανονικούς" server με πανάκριβες μνήμες RIMM, Windows server edition, κτλ. Αν μιλάμε για τέτοια χρηση τότε ο i5 είναι overkill.
The_Judas Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Με λίγα παραπάνω μπορούσε να πάρει καλύτερο, κανονικό σερβερ. Οταν λέμε σέρβερ υπάρχουν πολλοί παράγοντες. Το λογισμικό (π.χ ubuntu server, centos, windows 2012 server), το hardware συνήθως περιλαμβάνει καλό raid controller, κάρτα δικτύου και επεξεργαστή. Επίσης το κουτί έχει καλύτερο airflow , πιο οικονομικό τροφοδοτικό και υποστήριξη για αλλαγή δίσκων on the fly κλπ. Θεωρητικά βέβαια οποιοδήποτε μηχάνημα μπορεί να παίξει ρόλο σερβερ. Τα windows 7 όμως δεν είναι καλή επιλογή από θέμα ασφάλειας και σταθερότητας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα