Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δύσκολο για Ελλάδα.

Εδώ υπάρχουν άνθρωποι με ανίατες αρρώστειες και πεθαίνουν χωρίς να ξέρουν τίποτα. Πώς να αποφασίσουν για ευθανασία;

• Απαντ. 199
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

θεωρώ πως είναι δικαίωμα στην αξιοπρέπεια μία τέτοια ενέργεια. το θέμα είναι με ποιά μορφή να γίνεται. δηλαδή να δίνεις εντολή σε έναν ιατρό και να το κάνει εκείνος ή όπως είπε ένας συμφουρίτης ( Όρεγκον Η.Π.Α.) να σου συνταγογραφεί  και να το κάνεις με τα ίδια σου τα χέρια. το θέμα είναι και ηθικό από πλευράς ιατρού, δηλαδή το κάτα πόσο θεωρεί ο ίδιος πως «σκότωσε» (τρόπον τινά) , έναν άνθρωπο ή τον βοήθησε. 

Δυστυχώς όμως μιλούμε για κάτι τέτοιο, (Θάνατο) , ενώ κανονικά δε θα έπρεπε να υπάρχει τέτοιο δίλλημα και να υπήρχαν μόνο αποτελεσματικές θεραπείες.

Γιατί διάλεξες το θάνατο;

Θέλω να πεθάνω επειδή πιστεύω ότι τέτοια ζωή... δεν έχει αξιοπρέπεια.

Ο θάνατος ήταν και θα είναι πάντα ανάμεσά μας. Πρέπει να ξεπεράσουν το φόβο τους.  Δεν είναι τίποτα. Μας προ λαβαίνει όλους.Μα όλους. Είναι μέρος μας. Γιατί να σοκάρονται που επιλέγω να πεθάνω, λες κι είναι μεταδοτικό;

Σκέψου αυτό:
Κάθεσαι εκεί...ένα μέτρο μακριά.  Τι είναι ένα μέτρο; Μια ασήμαντη απόσταση για κάθε άνθρωπο.

Για μένα, ένα μέτρο μ'εμποδίζει να σ'αγγίξω...

Είναι ένα αδύνατο ταξίδι...Μια ψευδαίσθηση... Μια φαντασίωση... Γι'αυτό θέλω να πεθάνω.

Απίστευτος , συγκλονιστικός διάλογος ..  δείτε το ..

marfr.jpg

τί συγκλονιστικός μόνο, είναι από τους διαλόγους που σε συνταρράσουν συθέμελα.

• Like 2
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Αυτοκτόνησε......

Παντως όσο αναφορά το θέμα , όλοι λέμε ναι να υπάρχει η υποβοηθουμενη ευθανασία , αλλά αν τύχει σε κανα πατέρα μας ή κοντινό μας πρόσωπο , ακόμα και τα 5 λεπτά παραπάνω που θα ζήσει τα θέλουμε. Και ας υποφέρει.

Αρνούμαστε να αποχωριστούμε το άτομο , παρόλο που μέσα μας , παρακαλάμε να τον πάρει ο Θεός να μην υποφέρει.

• Like 1
Δημοσ.

Όποιος δεν έχει δει άτομο με καρκίνο να υποφέρει, απλά λέει "θέλω να τον έχω".

Παίδες δεν τον έχετε, όταν φτάσει κοντά στο τέλος. Και ούτε αυτός ασχολείται με το περιβάλλον του. Έχω δει δύο συγγενείς εξ αγχιστείας να πεθαίνουν έτσι και ήταν σοκαριστικό για μένα.

Ας μη λέμε ότι θέλουμε.

• Like 4
Δημοσ.

Πως αυτοκτονησε; Ελεγε οτι βρηκε τροπο να φυγει με αξιοπρεπεια. Ποσο αξιοπρεπης ειναι μια αυτοκτονια;

Τώρα μην το χαλάς!

Από το να τον ταΐζουν και να τον ξεσκατίζουν μια χαρά αξιοπρεπής είναι.

Το ίδιο θα έκανα στη θέση του.

• Like 9
Δημοσ.

Αυτοκτόνησε......

Παντως όσο αναφορά το θέμα , όλοι λέμε ναι να υπάρχει η υποβοηθουμενη ευθανασία , αλλά αν τύχει σε κανα πατέρα μας ή κοντινό μας πρόσωπο , ακόμα και τα 5 λεπτά παραπάνω που θα ζήσει τα θέλουμε. Και ας υποφέρει.

Αρνούμαστε να αποχωριστούμε το άτομο , παρόλο που μέσα μας , παρακαλάμε να τον πάρει ο Θεός να μην υποφέρει.

παρακαλάμε το θεό , ωστόσο πιστεύω πως το κάνουμε για να μετριάσουμε ως ένα βαθμό τον δικό μας πόνο από το κενό που δημιουργείται μέσα μας όταν «φύγει» από κοντα μας το αγαπημένο μας πρόσωπο. δηλαδή ως κάτι που τελικώς ήταν καλλίτερο για αυτόν/αυτήν αλλά χωρίς απαραιτήτως να παρακαλούμε πραγματικά να τον παρει ο θεός. Ίσως δεν το εκφράζω σωστώς , πάντως πιστεύω πως καταλαβαίνεις τί θέλω να πω. πιστεύω πως περισσότερο παρακαλούμε για το θαύμα , υποσυνείδητα,  και ταυτόχρονα με το προηγούμενο.

Δημοσ.

Έλεγε οτι θα πήγαινε στην Ελβετία για να κάνει ευθανασία.

Λογικά θα υπέφερε από τον καρκίνο χωρίς να εξωτερικεύει τον πόνο και τις αντιδράσεις του, τον έβλεπα στα δελτία του kontra πριν τον Ιούνιο, μου φαινόταν μια χαρά σαν άνθρωπος και διανοητικά και ψυχικά.

Δημοσ.

Πέθανε ο Αλέξανδρος Βέλιος με μη υποβοηθούμενη ευθανασία

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/pethane-o-aleksandros-velios-me-mh-ypovohthoumenh-eythanasia.4245438.html

Το "μη υποβοηθούμενη" το είπαν εσκεμμένα, για να μην υπάρχουν προβλήματα με το νόμο στους κοντινούς του ανθρώπους (ακόμη και φυλάκιση). Για τον ίδιο λόγο λέει και ο Βέλιος αλλωστε στην επιστολή ότι το κάνει μόνος του. Πρέπει να υπάρξει κάποια στιγμή νομοθεσία για το θέμα.

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές οι νόμοι υπάρχουν ώστε να καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων ώστε να ζούμε όλοι αρμονικά και ευτυχισμένα. Αυτό δεν σημαίνει πως όλοι οι νόμοι είναι 100% αποδεκτοί απο τον καθένα μας, αυτό βέβαια δεν αναιρεί το ότι πρέπει να τους ακολουθούμε.

Ένα παράδειγμα για την αυτοκτονία (γιατί για αυτό πρόκειται). Ο άνθρωπος είχε 99% επιβεβαιωμένα καρκίνο και σε λίγες μέρες ούτως ή άλλως θα πέθαινε βασανιστικά. Οπότε αποφάσισε να αυτοκτονήσει.

Φανταστείτε με τους τόσους ηλίθιους που υπάρχουν γύρω μας αν ήταν νομικά επιτρεπτό, πόσοι θα ζήταγαν βοήθεια να πεθάνουν για ότι ηλίθιο λόγο υπάρχει, ακόμα και για σπασμένο πόδι. Ο καθένας θα έφτανε στα όρια του με το παραμικρό και θα έβρισκαν την εύκολη λύση.  Η ηλιθιότητα είναι τόση, όπου πρέπει νομικά να περιορίζεται η εξάπλωση της έτσι ώστε να μην ανακαλύπτει ο καθενας τον τροχό εξ αρχής.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...