Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 όπως; Να πιει δηλητηριο , να πηδηξει απο μια γεφυρα , να ...να ..να....Πολλα !!!
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Moderators Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Αυτή η ταινία είναι διδακτική και εσύ δεν κατάλαβες τίποτα από αυτή. Οι ασφάλειες ζωής» ή ο «τραυματισμός των συγγενών» δεν εισάγονται στα κοινωνικά προβλήματα; Ξαναδιάβασε το προηγούμενο μήνυμά μου, έχω απαντήσει με σαφήνεια και στις δύο παρατηρήσεις σου.
NT1G Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Να πιει δηλητηριο , να πηδηξει απο μια γεφυρα , να ...να ..να....Πολλα !!! Προσπάθησες πολύ να τα σκεφτείς αυτά; 1
rizla7 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Η ταινία που αναφέρθηκε στο πρώτο ποστ είναι πραγματική ιστορία. Αφού ένας τετραπληγικός βρήκε τρόπο, τότε μάλλον μπορεί ο οποιοσδήποτε, χωρίς να χρειάζεται να είναι νομοθετημένος. Αν στην εθελουσία έξοδο από τη ζωή μου βάζεις δεδομένα όπως οι «ασφάλειες ζωής» ή ο «τραυματισμός των συγγενών», τότε δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Ζυγίζω ως βαρύτερα τα κοινωνικά προβλήματα που θα προέκυπταν από την νομοθέτηση του υποβοηθούμενου θανάτου. συγνώμη, αλλά το..τότε μάλλον μπορεί ο οποισδήποτε να βρει τρόπους..δε μου λέει κάτι..είναι εξαιρετικά αόριστο και ασαφές.. προφανώς και δεν ζητάω να μου αριθμήσει κάποιος τρόπους και "οδηγίες χρήσης"..αλλά να καταλάβω ποιοί είναι και πως προκύπτουν αυτοί οι πολλοί τρόποι που αναφέρετε και οι οποίοι που θα μπορούσαν να "εξισωθούν" με μια επίσημη διαδικασία υποβοηθουμενου θανατου. Να πιει δηλητηριο , να πηδηξει απο μια γεφυρα , να ...να ..να....Πολλα !!! Προφανώς και υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να αυτοκτονήσει κάποιος...Συζητάμε τις κοινωνικές επιπτώσεις και διαστάσεις που προκύπτουν σε κάθε περίπτωση..είτε για τον ίδιο, είτε το οικογενειακό του περιβάλλον κτλ Δηλαδή θεωρείς προτιμότερο να πηδήξει κάποιος από τη γέφυρα ή να ψάξει στο διαδίκτυο για DIY δηλητήριο από το να έχει τη δυνατότητα και την επιλογή μιας επίσημης διαδικασίας; 1
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Moderators Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 συγνώμη, αλλά το..τότε μάλλον μπορεί ο οποισδήποτε να βρει τρόπους..δε μου λέει κάτι..είναι εξαιρετικά αόριστο και ασαφές.. προφανώς και δεν ζητάω να μου αριθμήσει κάποιος τρόπους και "οδηγίες χρήσης"..αλλά να καταλάβω ποιοί είναι και πως προκύπτουν αυτοί οι πολλοί τρόποι που αναφέρετε και οι οποίοι που θα μπορούσαν να "εξισωθούν" με μια επίσημη διαδικασία υποβοηθουμενου θανατου. Χωρίς να είμαι γιατρός, έχει δοθεί απάντηση από το δεύτερο ποστ κιόλας (αν θυμάμαι καλά, το μέλος είναι γιατρός or smth). Θεωρείς ότι κάποιος ο οποίος είναι αποφασισμένος να αυτοκτονήσει μεθοδικά, θα κολλήσει σε μία συνταγογράφηση;
AtiX Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Ελπίζω να μην μπερδεύουμε τον υποβοηθούμενο θάνατο με την αυτοκτονία, υπάρχει μια πολύ σημαντική διαφορά μεταξύ αυτών των δυο...
stelios18120 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 μερικοι τρόποι δεν είναι και 100% βεβαιος θάνατος. Εδώ αλλοι πήδηξαν από τον 7ο και έζησαν Παίζει πάντα ενα ποσοστό % στο να μείνεις παράλυτος ή να μην παθεις τίποτα ή σχετικά να χτυπήσεις λίγο και να αναρρώσεις μετά. 1
Sellers Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 μερικοι τρόποι δεν είναι και 100% βεβαιος θάνατος. Εδώ αλλοι πήδηξαν από τον 7ο και έζησαν Παίζει πάντα ενα ποσοστό % στο να μείνεις παράλυτος ή να μην παθεις τίποτα ή σχετικά να χτυπήσεις λίγο και να αναρρώσεις μετά. Εκτός απο αυτό, ίδιο είναι να πεθαίνει κάποιος στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου, ήρεμα και γαλήνια, και ίδιο είναι να πηδάς απο μια πολυκατοικία επειδή έχεις φτάσει σε απόγνωση? Στην θεωρία ειναι απλά, στην πράξη όμως.. 9
rizla7 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Χωρίς να είμαι γιατρός, έχει δοθεί απάντηση από το δεύτερο ποστ κιόλας (αν θυμάμαι καλά, το μέλος είναι γιατρός or smth). Θεωρείς ότι κάποιος ο οποίος είναι αποφασισμένος να αυτοκτονήσει μεθοδικά, θα κολλήσει σε μία συνταγογράφηση; ναι συμφωνώ απόλυτα σε όσα έχει γράψει ο doctorkostis στο θέμα. Νομίζω οτι δε συζητάμε για το τελικό αποτέλεσμα , το οποίο θα είναι το ίδιο είτε μέσω μιας επίσημης διαδικασίας είτε βάλεις το πιστόλι στον κρόταφο αλλά για τα ζητήματα και τις επιπτώσεις που προκύπτουν γενικότερα. Γι αυτό και ρώτησα συγκεκριμένα για το "πολλούς τρόπους"..που γράφτηκε. και πως αυτό προσδιορίζεται. Τι σημαίνει μεθοδικά; Το πηδάω από τον 7ο γιατί δεν έχω άλλο τρόπο ή αυτό μου ρθε ,είναι μεθοδικά δλδ;
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Moderators Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Θα πιάσω το post σου ανάποδα: Γι αυτό και ρώτησα συγκεκριμένα για το "πολλούς τρόπους"..που γράφτηκε. και πως αυτό προσδιορίζεται. Τι σημαίνει μεθοδικά; Το πηδάω από τον 7ο γιατί δεν έχω άλλο τρόπο ή αυτό μου ρθε ,είναι μεθοδικά δλδ; Προσωπικά, δεν μίλησα για «πολλούς τρόπους». Το μόνο που είπα ήταν ότι αν θες, βρίσκεις τρόπο. Δεν θα το αναλύσω περαιτέρω δημόσια σε ένα forum όμως, όποιος θέλει ψάχνει και βρίσκει. Προφανώς και το «πηδάω από τον 7ο» ή το «βάζω πιστόλι στον κρόταφο» δεν συνάδουν με το «μεθοδικά». Μιλάμε για κάποιον ο οποίος είναι αποφασισμένος να φύγει ανώδυνα, γιατί δεν αντέχει άλλο ζόρι/πόνο/βάρος. Ανέφερα το «μεθοδικά», για να μη μου φέρεις κόντρα επιχείρημα το «μα αυτό το ναρκωτικό είναι παράνομο, δεν μπορείς να το βρεις χωρίς συνταγή γιατρού». Ε, αν είσαι αποφασισμένος, μπορείς σε κάθε περίπτωση. Νομίζω οτι δε συζητάμε για το τελικό αποτέλεσμα , το οποίο θα είναι το ίδιο είτε μέσω μιας επίσημης διαδικασίας είτε βάλεις το πιστόλι στον κρόταφο αλλά για τα ζητήματα και τις επιπτώσεις που προκύπτουν γενικότερα. Το πρόβλημά μου ξέρεις ποιό είναι με τον υποβοηθούμενη αυτοκτονία; Είναι το που θα μπει το όριο. Ποιός θα δικαιούται να αιτηθεί στο κράτος να του παράσχει να αναγκαία μέσα ώστε να φύγει ανώδυνα; Αυτός που πάσχει από terminal illness; Κι αν ναι, πόσο καιρό πριν την εκτίμηση που του έχουν δώσει οι γιατροί; Ξέρω 'γω αν έχει προσδόκιμο ζωής πέντε χρόνια θα μπορεί να αιτηθεί; Αν έχει τρεις μήνες προσδόκιμο ή δέκα μέρες; Θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι τετραπληγικοί σε αυτούς που θα έχουν δικαίωμα επιλογής υποβοηθούμενης αυτοκτονίας, επειδή δεν έχουν «αξιοπρεπή» ζωή; Τότε μήπως θα έπρεπε να βοηθήσουμε τον οποιονδήποτε να αυτοκτονήσει, ο οποίος θεωρεί ότι δεν ζει «αξιοπρεπή» ζωή; Π.χ. μπορεί κάποιος που έχει τυφλωθεί ή έχει χάσει το χέρι του να θεωρεί ότι δεν αξίζει να ζει πλέον. Θα πρέπει να τον βοηθήσουμε σαν κοινωνία να αυτοκτονήσει; Προσωπικά, πιστεύω ότι δεν μπορεί να μπει ένα αντικειμενικό όριο πάνω από το οποίο αξίζει να ζεις και κάτω από το οποίο δεν αξίζει να ζεις. Για αυτό έβαλα την λέξη «αξιοπρέπεια» σε εισαγωγικά, γιατί είναι κάτι πολύ προσωπικό για τον καθένα μας τι σημαίνει αυτή η λέξη. Τόσο προσωπικό, όσο το να αποφασίζεις να βάλεις τέλος στη ζωή σου οικειοθελώς. Δε νομίζω ότι σε τόσο προσωπικά πράγματα χωράει «υποβοήθεια».
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Προσπάθησες πολύ να τα σκεφτείς αυτά; οχι δεν χρειαστηκε...
NT1G Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 οχι δεν χρειαστηκε... Ε, για αυτό το λέω. Αν προσπαθήσεις να σκεφτείς ίσως αυτό σε βοηθήσει λίγο... Εκτός απο αυτό, ίδιο είναι να πεθαίνει κάποιος στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου, ήρεμα και γαλήνια, και ίδιο είναι να πηδάς απο μια πολυκατοικία επειδή έχεις φτάσει σε απόγνωση? Στην θεωρία ειναι απλά, στην πράξη όμως.. 2
Vapir Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Να πιει δηλητηριο , να πηδηξει απο μια γεφυρα , να ...να ..να....Πολλα !!! άρα να επιλέξει μια "λύση" που θα προκαλέσει τόσα προβλήματα στους δικούς του ανθρώπους θες συναισθηματικά , θες ψυχολογικής , δικαστικής φύσεως? κ αυτό θεωρείς πως είναι το ίδιο με έναν νόμιμο και ήρεμο τρόπο να διευθετηθεί το θέμα του ? λολ αν και δεν χρειάζεται καν να γράψω τα παρακάτω , είναι overkill ας δούμε λίγο τι προτείνεις αν πιει δηλητήριο θα υποφέρει , για ποιο λόγο να υποφέρει ? αν πηδήξει απο γέφυρα μπορεί να σκοτώσει κάποιον που περνάει απο κάτω (έχει συμβεί) , γιατί να βάλει σε κίνδυνο τρίτους? μπορεί να πάει κατι στραβά και να επιζήσει , έστω κ για λίγα λεπτά με αποτέλεσμα να υποφέρει φρικτά. γενικά γιατί να υποφέρει ? επίσης αυτοί που θα τον βρουν/δουν τι φταίνε? για ποιο λόγο εγώ ή το παιδί μου να παρακολουθούμε κόσμο να πηδάει απο τα μπαλκόνια επειδή δεν υπάρχει κάτι αυτονόητο? 3
rizla7 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Θα πιάσω το post σου ανάποδα: Προσωπικά, δεν μίλησα για «πολλούς τρόπους». Το μόνο που είπα ήταν ότι αν θες, βρίσκεις τρόπο. Δεν θα το αναλύσω περαιτέρω δημόσια σε ένα forum όμως, όποιος θέλει ψάχνει και βρίσκει. Προφανώς και το «πηδάω από τον 7ο» ή το «βάζω πιστόλι στον κρόταφο» δεν συνάδουν με το «μεθοδικά». Μιλάμε για κάποιον ο οποίος είναι αποφασισμένος να φύγει ανώδυνα, γιατί δεν αντέχει άλλο ζόρι/πόνο/βάρος. Ανέφερα το «μεθοδικά», για να μη μου φέρεις κόντρα επιχείρημα το «μα αυτό το ναρκωτικό είναι παράνομο, δεν μπορείς να το βρεις χωρίς συνταγή γιατρού». Ε, αν είσαι αποφασισμένος, μπορείς σε κάθε περίπτωση. Το πρόβλημά μου ξέρεις ποιό είναι με τον υποβοηθούμενη αυτοκτονία; Είναι το που θα μπει το όριο. Ποιός θα δικαιούται να αιτηθεί στο κράτος να του παράσχει να αναγκαία μέσα ώστε να φύγει ανώδυνα; Αυτός που πάσχει από terminal illness; Κι αν ναι, πόσο καιρό πριν την εκτίμηση που του έχουν δώσει οι γιατροί; Ξέρω 'γω αν έχει προσδόκιμο ζωής πέντε χρόνια θα μπορεί να αιτηθεί; Αν έχει τρεις μήνες προσδόκιμο ή δέκα μέρες; Θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι τετραπληγικοί σε αυτούς που θα έχουν δικαίωμα επιλογής υποβοηθούμενης αυτοκτονίας, επειδή δεν έχουν «αξιοπρεπή» ζωή; Τότε μήπως θα έπρεπε να βοηθήσουμε τον οποιονδήποτε να αυτοκτονήσει, ο οποίος θεωρεί ότι δεν ζει «αξιοπρεπή» ζωή; Π.χ. μπορεί κάποιος που έχει τυφλωθεί ή έχει χάσει το χέρι του να θεωρεί ότι δεν αξίζει να ζει πλέον. Θα πρέπει να τον βοηθήσουμε σαν κοινωνία να αυτοκτονήσει; Προσωπικά, πιστεύω ότι δεν μπορεί να μπει ένα αντικειμενικό όριο πάνω από το οποίο αξίζει να ζεις και κάτω από το οποίο δεν αξίζει να ζεις. Για αυτό έβαλα την λέξη «αξιοπρέπεια» σε εισαγωγικά, γιατί είναι κάτι πολύ προσωπικό για τον καθένα μας τι σημαίνει αυτή η λέξη. Τόσο προσωπικό, όσο το να αποφασίζεις να βάλεις τέλος στη ζωή σου οικειοθελώς. Δε νομίζω ότι σε τόσο προσωπικά πράγματα χωράει «υποβοήθεια». κατ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε οτι ,όπως ειπώθηκε, είναι διαφορετικά πράγματα ο υποβοηθούμενος θάνατος με την αυτοκτονία. Γενικότερα τώρα, καταλαβαίνω το συλλογισμό σου...το ζήτημα φυσικά είναι εξαιρετικά λεπτό και η νομιμοποίηση του δεν είναι απλό πράγμα ούτε συνεπάγεται οτι εφόσον γίνει θα ισχύει το "ανοιξαμε και σας περιμένουμε..δηλώστε συμμετοχή". Ενδεχομένως πάντα θα υπάρχουν ορισμένες "γκρίζες ζώνες" και "υποκειμενικά" στοιχεία, όσο αυστηρά και να θεσμοθετηθεί μια τέτοια διαδικασία. Απο εκεί και πέρα όμως, το "υπάρχουν τρόποι" δεν μπορεί να σταθεί ως αντεπιχείρημα που να δικαιολογεί τη μη ύπαρξη αυτής της δυνατότητας..αυτό εννοώ.. πόσο μάλλον όταν αυτοί οι άλλοι τρόποι, είναι " το πήδα από τη γέφυρα, πιες δηληρήριο κτλ" , λες και το ζητούμενο είναι απλά το αποτέλεσμα.. έτσι ξερά και κυνικά. το πήδα από τη γέφυρα, μου ακούγεται το ίδιο, με το "βάλε φωτιά στον εαυτό σου πριν πεθάνεις, να γίνεις στάχτη, εφόσον θες καύση νεκρού και δεν γίνεται επίσημα"..τρόπος υπάρχει.. Ειλικρινά το ίδιο παράλογο μου ακούγεται. 1
Miracle Worker Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Και εγώ είμαι υπέρ. Δε νομίζω ότι είναι τόσο εύκολο να αυτοκτονήσει κάποιος μόνος του στην πράξη. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι θα είναι μια απόφαση την οποία έχει αποδεχτεί η οικογένεια ή στην χειρότερη θα ενημερωθούν από γιατρούς. Είναι διαφορετικό να τον βρουν τον άλλον με τα μυαλά έξω ή με αφρούς μετά από 2 μέρες, μην πω να τον βρουν χαλκομανία αν πηδήξει από πουθενά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα