Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκανα χθες μετά απο πολύ καιρό μια τρίμηνη ασφάλιση στο αυτοκίνητό μου. Είχα πάνω από δυο χρόνια να περάσω ασφάλεια στο όχημά μου εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών. Έτσι μόλις χθες μπόρεσα και έκανα μια τριμηνη ασφάλεια στη Mydirect έναντι 52 ευρώ συνολικά για τρεις μηνες. 

Το βράδυ παω για καφέ με δυο φιλαράκια και όπως μιλούσαμε τους είπα για την ασφάλεια που έκαναν και μου λεν δεν ισχύει επειδή δεν έχεις περάσει κτεο, οπότε τζάμπα έδωσες το 50 ευρω. Δηλαδή δεν θα με αποζημιωσει η εταιρεια σε περιπτωση (χτυπα ξυλο) ατυχηματος. Ισχυει αυτο;

Το αυτοκινητο δεν εχει περασει κτεο, δεν θα περασει γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα. Επισης γνωρίζετε αν μπορει να γίνει ακυρωση συμβολαιου και επιτροφή αναλογική του ποσού στη κάρτα μου; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Δεν τα γλυτώνεις το κτεο οτι και να κανεις θα το πληρωσεις αναδρομικά και με τα πρόστιμα, παντως δεν νομιζω να τρακάρεις και να σου ζητήσουν κτεο απο την ασφάλεια, εκτός αν άλλαξε κατι τελευταία

• Like 1
Δημοσ.

Το βράδυ παω για καφέ με δυο φιλαράκια 

...

Το αυτοκινητο δεν εχει περασει κτεο, δεν θα περασει γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα. 

Εντάξει η ασφάλεια, είναι όντως ακριβή. Αλλά το ΚΤΕΟ; Το ΚΤΕΟ; :o Εχθές πέρασα ΚΤΕΟ το αμάξι και έδωσα το δυσβάσταχτο ποσό των 20€!

Δε μπορείς να δώσεις 20€ τη διετία, (δηλαδή λιγότερο από 1€ το μήνα!) αλλά για καφεδάκι έχεις μια χαρά λεφτά.

Ωραίος!

• Like 3
Δημοσ.

Πατρωνάκης, στο Ηράκλειο (Κρήτη). Και δώρο 10€ για πλυσίματα στο αμάξι. Και δώρο 5€ καύσιμα.  :mrgreen:

Αλλά και 50€ να έχει (που τόσο έδινα παλιότερα στην Αττική, στο Ι.ΚΤΕΟ Αγ. Στεφάνου) παραμένει απαράδεκτος: και πάλι είναι λιγότερο απ'το κόστος ενός καφέ ανά μήνα.

;)

Δημοσ.

Όντως, δεν θέλω να σε κατακρίνω αγαπητέ topic starter, αλλά αν μιλάμε για 20 ευρώ την διετία τα βρίσκεις εύκολα, κόψε λίγο από κάπου μην πας για κάφε και θα τα βρεις, είμαι άσχετος με το θέμα των ΙΧ, αλλά εδώ αν έχεις αυτοκίνητο πληρώνεις βενζίνες και ένα σωρό έξοδα, το ΚΤΕΟ δεν μπορούσες να βρεις να πληρώσεις;

Δημοσ.

Για το πρακτικό της ερώτησης:

Απ'όσο ξέρω δεν ισχύει το ότι δεν αποζημιώνεσαι αν δεν έχεις περάσει ΚΤΕΟ.

Ακύρωση συμβολαίου μπορείς να κάνεις όποτε θες και να σου επιστραφεί όχι το αρχικό ποσό αλλά το υπόλοιπο.

Θα πάρεις τηλέφωνο ή θα στείλεις mail ότι θέλεις να ακυρώσεις το συμβόλαιο και να σου επιστραφούν τα μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα.

Θα σου ζητήσουν να στείλεις αίτηση με υπογραφή και ταυτότητα κτλ.

Για τα υπόλοιπα (κυκλοφορείς με ανασφάλιστο όχημα που δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ) στα είπαν οι άλλοι.

Εγώ έχω να προσθέσω μόνο το εξής:

Δική μου υπόθεση ότι μάλλον και στη συντήρηση αφού δεν παίζουν φράγκα θα έχεις κάνει υποχωρήσεις και θα αλλάζεις μόνο τίποτα λάδια, φίλτρα και για τα υπόλοιπα όπως φρένα, αναρτήσεις, λάστιχα "έχει ο Θεός".

Ελπίζω μόνο αν τυχόν εμπλακείς ποτέ σε κανα σοβαρό ατύχημα μην εμφανιστείς στο δικαστήριο "συντετριμμένος" και σου φταίει "η κακιά η ώρα κύριε Πρόεδρε".

Δημοσ.

Ελπίζω μόνο αν τυχόν εμπλακείς ποτέ σε κανα σοβαρό ατύχημα μην εμφανιστείς στο δικαστήριο "συντετριμμένος" και σου φταίει "η κακιά η ώρα κύριε Πρόεδρε".

Εγώ πάλι ελπίζω η δικαιοσύνη να μην είναι ηλίθια, και να εξετάζουν κι αυτούς τους παράγοντες (λάστιχα, αναρτήσεις, φρένα) και να τους λαμβάνουν υπόψιν τους. Διότι είναι κρίμα να σκοτωθεί κανείς κι ο φταίχτης να τη βγάλει καθαρή, ενώ εγκληματικά αποφάσισε να κυκλοφορεί ελλιπώς συντηρημένο όχημα σα να μην τρέχει τίποτα.

Δημοσ.

Εγώ πάλι ελπίζω η δικαιοσύνη να μην είναι ηλίθια, και να εξετάζουν κι αυτούς τους παράγοντες (λάστιχα, αναρτήσεις, φρένα) και να τους λαμβάνουν υπόψιν τους. Διότι είναι κρίμα να σκοτωθεί κανείς κι ο φταίχτης να τη βγάλει καθαρή, ενώ εγκληματικά αποφάσισε να κυκλοφορεί ελλιπώς συντηρημένο όχημα σα να μην τρέχει τίποτα.

Αν και δεν είναι αντικειμενικό να κρίνω την "δικαιοσύνη" από ένα προσωπικό περιστατικό, επειδή είχαμε συγγενή μας που σκοτώθηκε σε τροχαίο από την απροσεξία κάποιου, για άσχετους λόγους βέβαια οχι θέμα συντήρησης κτλ, το δικαστήριο πήγαινε από αναβολή σε αναβολή και τελικά μετά από 6-7 χρόνια επιδίκασε μια χαμηλή ποινή φυλάκησης στον υπαίτιο η οποία εξαγοράστηκε μετά. Οπότε ο φταίχτης μπορεί και να την γλιτώσει με ήπια ποινή.

Δημοσ.

Αν και δεν είναι αντικειμενικό να κρίνω την "δικαιοσύνη" από ένα προσωπικό περιστατικό, επειδή είχαμε συγγενή μας που σκοτώθηκε σε τροχαίο από την απροσεξία κάποιου, για άσχετους λόγους βέβαια οχι θέμα συντήρησης κτλ, το δικαστήριο πήγαινε από αναβολή σε αναβολή και τελικά μετά από 6-7 χρόνια επιδίκασε μια χαμηλή ποινή φυλάκησης στον υπαίτιο η οποία εξαγοράστηκε μετά. Οπότε ο φταίχτης μπορεί και να την γλιτώσει με ήπια ποινή.

Αυτό ακριβώς θα ήθελα να αποφεύγεται. Μια "ελαφριά" ποινή για εγκληματικές ενέργειες. Διότι άλλο το ατύχημα που προκαλείται από απροσεξία (δηλαδή ανθρώπινο λάθος) και άλλο αυτό που προκαλείται από ελλιπή συντήρηση οχήματος (που είναι απόφαση του υπαίτιου). Το ένα είναι δυστύχημα, το άλλο είναι φόνος.

Δημοσ.

Λέει οτι "μετά απο καιρό έκανα ασφάλεια στο αμάξι" και σας πείραξε το ΚΤΕΟ.

Απόλυτα λογικό, 0 συντήρηση στο αμάξι, οπότε το ΚΤΕΟ δεν θα είναι μονο 20-30-50 γιατί θα τον κόψουν.

Ανασφάλιστο αμάξι και >2 χρόνια χωρίς ΚΤΕΟ, όταν θα τρακάρει μακάρι να μην πάρει κανέναν στο λαιμό του.

Λαμόγια που ξέρουν να πάνε για καφέ, αλλά να πετάξουν τον κουβά και να πάρουν λεωφορείο δεν μπορούν.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...